Arvostelu: Odotettu Final Fantasy VII Remake ei ole pelkkää herkkua - Kolme asiaa syövät roolipeliklassikon uuden version arvosanaa

Viestiketju alueella 'Peliartikkelit ja -arvostelut' , aloittaja Muropaketin toimitus, 06.04.2020.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Muropaketin toimitus Ylläpito

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2016
  Viestejä:
  31 535
 2. hair666

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2020
  Viestejä:
  2
  Olipa tönkkö arvostelu. 3,5 tähteä tälle mestariteokselle?! Olen itse päässyt pelaamaan peliä 10+ tuntia ja siinä ei ole ollut minkäänlaista heikkoutta millään puolella.

  Grafiikat ovat kauneinta mitä pleikkaripeleissä on nähty, musiikkipuoli on hoidettu täydellisesti vanhoilla sävellyksillä, jotka on päivitetty tähän päivään. Taistelu on dynaamista ja sisältää vuoropohjaisen taistelun jännityksen toimintapisteiden latauksella. Muiden hahmojen toimintapisteiden hidas latautuminen "ohjaa" vaihtamaan pelattavaa hahmo, mikä ei ole mikromanagemointia.

  Maailmaan ja tarinaan on upotettu niin paljon enemmän sisältöä ja se aukeaa pelaajalle kun vain kävelee ihmisten lähettyvillä. Alkuperäisen pelin jokaisen henkilön haastattelu on poissa, vaan riittää kun kävelee eri kaupunginosissa ja pitää korvat auki. Avainhahmoja aukaistaan uskomattoman paljon, myös mitkä jäivät alkuperäisessä pintaraapaisuksi.

  Sivutehtävät on toteutettu pitkästä aikaa harkitun hyvin, sillä ne ovat sopivan rajattuja sekä niissä avataan hyvin tarinaa. Tehtävät on muutenkin käsikirjoitettu harvinaisen hyvin.

  Se että tämänhetkinen peli on vain osa tarinaa ei saisi vähentää arvostelun pistemäärää. Jos annetaan noin keskinkertainen pistemäärä, niin pitäisi osata perustella.
   
 3. Pjorkkis

  Rekisteröitynyt:
  16.06.2014
  Viestejä:
  9
  3,5 on kaikkea muuta kuin keskinkertainen pistemäärä, mutta nämä ovat aina toki makuasioita. En myöskään lähtökohtaisesti tykkää antaa arvosanoja, sillä ne pelkistävät liiaksi ja vaihtelevat tilanteen mukaan.

  Mitä perusteluihin tulee, niin mielestäni niitä oli kyllä arvostelussa aika paljonkin ja eri osa-alueista vielä.

  Esimerkiksi peliä on pitkitetty. Tätä ei välttämättä huomaa vielä 10h jälkeen, mutta pelissä on todella monta kohtaa, jossa joudut ratkomaan typeriä ongelmia ihan vain sen takia, ettei parin minuutin kävely voinut olla vain parin minuutin kävely, vaan se täytyi kasvattaa vähintään tunnin "luolastoksi".

  Pelin episodimaisuus ei ole itsessään ongelma, mutta kun tarinasta uupuu kunnollinen alku-, keski- ja loppukohta, se ei tunnu täysin 40h arvoiselta. Siinä on kuitenkin todella mielenkiintoisia asioita, joihin viittaan arvostelussani, mutta joita ei voi spoilin takia oikein mainita. Onneksi myös Midgar-osuus on tapahtumarikas kokonaisuudessaan, mutta se on siitä huolimatta vasta pohjustus suuremmalle tarinalle, joka luottaa myös paljon siihen, että pelaaja tietää asioita entuudestaan. (Tämäkin korostuu, mitä pidemmälle pelissä pääsee).

  Siitä olen samaa mieltä, ja mikä ehkä omassa arvostelussani jäi harmillisesti vain muutamaan lauseeseen (tekstiä oli jo aika paljon), että hahmojen välistä kanssakäymistä sekä maailman elävoittämistä on lisätty onnistuneesti ja syventävästi. Varsinkin päähenkilökatras sekä Wedge, Jessie ja Biggs -trio ovat erinomaisia esimerkkejä. Mutta valitettavasti hahmopuolellakin on täysin merkityksettömiä tuttavuuksia, jotka vain lisäävät pelitunteja tuomatta merkittävästi mitään lisää (he voivat toki palata myöhemmissä episodeissa, mutta tässä yksittäisessä teoksessa he eivät toimi parhaalla mahdollisella tavalla).

  Sivutehtävistä en sen sijaan ole samaa mieltä. Nämä ovat varsin perinteistä jrpg-tauhkaa, jotka tuovat hyvin vähän mitään lisää peliin muutamin poikkeuksin. Kissojen tai lapsien etsiminen slummeista ei syvennä maailmaa yhtään sen enempää. Nämä kuitenkin kuuluvat genreen, joten en niistä sen enempää jaksanut kommentoida.

  Audiovisuaalisesti peli on toki kaunis, ja tästä myös mainitsin. Juuri maailman elävöittäminen toimii erinomaisen hyvin, mutta grafiikan suhteen on myös paljon ongelmia. Pelissä on paljon ala-arvoisia tekstuureja, muut hahmot kuin päähenkilöt ovat aika aneemisen näköisiä ja taustat tuppaavat vähän toistamaan itseään... muutamia mainitakseni. Tästä huolimatta FF7R onnistuu kuitenkin siinä mahdottomassa, eli luomaan Midgarista juuri sellaisen ja enemmänkin kuin se on omissa mielikuvissanikin aina ollut. Ja pelissä on TODELLA vakuuttavan näköisiä kohtauksia, useita.

  Kuten arvostelussa mainitsen useaan otteeseen, minä rakastan FF7R:ää ja pelaisin sitä varmasti vielä tuplasti enemmän tuon tuntimäärän (ja luultavasti teenkin Hard-runin myötä). Se ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että pelissä on paljon puutteita ja asioita, jotka olisi voitu hoitaa paremmin. Pyrin arvioissani huomioimaan aina nämä seikat, vaikka itse nauttisinkin tai vihaisin suuresti arvostelemaani tuotetta. Ts. arvostelen ne tässä tapauksessa ilman fanilaseja. :)

  Kiitokset palautteesta!
   
  Viimeksi muokattu: 07.04.2020
 4. hair666

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2020
  Viestejä:
  2
  Kyllä alle neljä tähteä on aika keskinkertainen arvosana.
  Toki itsellä on fanilasit päässä FF taustan takia, mutta on yleisesti pelejä tullut sen verran paljon harrastettua että en voi olla samaa mieltä tästä arvostelusta. Tuntuu että on kaivettu väkisillä jotain valitettavaa, mitä ei tehtäisi jos tekele olisi ns.normipeli ilman historiaa.

  Tuosta pitkittämisestä voisi sanoa sen että senkin vain huomaa jos on pelannut aikaisempaa versiota. Kehittäjien pitää kuitenkin pitää huoli pelin rytmittämisestä ja FF pelien tyypillinen ominaisuus on tällaiset lyhyet pikku pulmat ja nuo kävelyt/luolastot kuitenkin sisältävät niitä taisteluita joita pitää olla että hahmoa voi kehittää.

  Draaman kaaresta puhuminen tällaisessa tekeleessä on aika turhaa sillä kyseessä ei ole mikään yksittäinen kirja tai 1,5 tunnin elokuva, vaan peli sisältä useita tarinoita, jossa tämä toteutuu. Tälläkin on enemmän vaan väliä jos tietää alkuperäisen pelin tarinan.

  Sivutehtävissä mielestäni on toiminut hyvin se pointti että ne ovat tuntuneet "käsikirjoitetuilta", sillä niitä tehdään muiden hahmojen kanssa ja heillä on aina niihin jotain sanottavaa. Toki peruskauraa "mene tuonne ja taistele tuo" tai "etsi tämä" ei voi välttää, mutta silti hahmoilla on aina jotain kerrottavaa. Näiden sivutehtävien määrä on mielestäni hyvin harkittu, sillä niitä ei ole liikaa. Nykypeleissä näitä geneerisiä listalta valittavia sivutehtäviä annetaan liikaa ja niihin ei ole "käsikirjoitettu" mitään sisältöä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti