Arvostelu: Netflixin uusi The Witcher -fantasiasarja onnistuu mahdottomassa

Viestiketju alueella 'Elokuva-artikkelit ja -arvostelut' , aloittaja Muropaketin toimitus, 23.12.2019.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Muropaketin toimitus Ylläpito

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2016
  Viestejä:
  27 575
 2. Atros

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2012
  Viestejä:
  772
  Huomautus: Kun aloin katsoa GoT:tä aikana kun se oli oikeasti hyvä sarja ja jolloin se suosionsa keräsi niin siinä ei näytetty yhtään ainoata massakohtausta ja suuret taistelut kuitattiin jonkun hahmon sanallisella kertomuksella lopputuloksesta. Sitten kun budjetti alkoi suosion mukaan kasvaa, niin ensin näytettiin pikaisia otoksia tapahtumista, kuten Red Weddingissä ja vasta ihan lopussa päädyttiin näyttämään suuria massakohtauksia... Joka enemmän haittasi tarinankerrontaa kun hyödytti lukuisten logiikkavirheidensä ja hölmöilyjensä takia.
   
 3. Zade

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2019
  Viestejä:
  30
 4. AlwaysLazy

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2014
  Viestejä:
  2
  Näin sarjan neljänteen osaan ehtineenä ja samaan aikaan välillä 'Viimeinen toivomus' äänikirjaa kuunnellessa ihmetyttää hieman että melkein kaikki kirjan kohtaukset on jollain tavalla kirjoitettu uusiksi ja tilanteet ratkeavat ihan eri tavalla, vaikka periaatteessa suuressa kuvassa samalla tavalla ehkä edetään. Onkohan kaikki muuttelu tosiaan ollut välttämätönta.
   
  Viimeksi muokattu: 30.12.2019
 5. Atros

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2012
  Viestejä:
  772

  Kieltämättä keskiaikaa imitoivassa fantasiamaailmassa on hieman typerää kun erillaisiin UV-pitoisuuksiin erikoistuneilla ihotyypeillä varustetut ihmiset muka elelevät sekaisin keskenään, kun liikkuvuus on keskiajan luokkaa ja kauppiaatkin käyvät lähinnä muutamissa naapurimaissa tai kulkevat jotain tiettyä helposti kuljettavaa reittiä edestakaisin. Sitten kun joku oudoilla silmillä varustettu muuten kyläläisestä menevä tyyppi kun tulee kylään, niin kaikki ovat epäluuloisia, mutta se toinen kaveri siinä vieressä jolla on oudot silmät ja outo poikkeava ihonväri ei herätä mitään ihmetystä.

  Kuitenkin noissa lähtökohtaisesti fantasiamaailmoissa tuollaiset jutut menevät kaikkien muiden typeryyksien ohessa, kuten miten maagia tarvittiin luomaan tulipallo, mutta jonka sitten trebuchet viskasi ilman mitään ongelmia neljä-viisi kertaa pidemmälle kun minne Napoleonin tykit olisivat yltäneet tai kuinka Geralt selittelee kuinka sekä kuninkaan että pesantin on pidettävä sanansa, kun juuri jakso tai pari sitten oli jättänyt yhden aatelisen kuolemaan sen jälkeen kun hän oli paljastanut Geraltille tämän haluamat tiedot vapauttamistansa vastaan, kun vihjailukin on teknisesti lupaus vaikkei jotain ääneen sanoisikaan jos kummatkin selkeästi ymmärtävät mistä kauppaa käydään.

  Itseäni ärsyttää tuo mustapesu lähinnä siinä vaiheessa kun historiallisia tapahtumia tai kansallisia saagoja aletaan afrikkalaistaa jotta saataisiin aivopestyä jonkinlainen yleinen hyväksyntä tälle nykyään tapahtuvalle kansakuntien alueiden laajamittaiselle uudelleenasuttamiselle. Yhtä vähän kun hyväksyn kolonialismia niin hyväksyn sitä että kansat jotka ovat tuhonneet omat alueensä liikasyntyvyydellä ja ympäristön riistotaloudella (lue tragedy of commons-typeryydellä) siirretään toisille alueille tekemään siellä se sama suojelun tai jonkun teennäisten ihmisoikeuksien varjolla ja sen oikeuttamiseksi sitten omitaan toisten historia, myytit ja tarinat ja väritetään ne muilla kansoilla. Itsellä loppui jonkun Beowulf-sarjan katsominen kuin seinään kun siinä alkoi hyppiä murjaaniheimoja muinaisella tanskanmaalla.

  Tässä artikkelissa on muuten hyvä esimerkki niistä lieveilmiöistä mitä syntyy kun kun noita tarinoita ja historiaa tarkoitushakuisesti mustapestään. Egyptin takana oli kyllä Nuubian kuningaskunta (jos sitä sellaiseksi voi kutsua) josta Egyptiläiset hakivat Kaanainmaan tapaan orjia, mutta olen aika varma ettei niissä kanaanilaisissa uskonkääröissä ole mainintaa afro-amerikkalaisista tai intiaaneista...
   
 6. Occurrence

  Rekisteröitynyt:
  23.06.2007
  Viestejä:
  732
  Ei ollut kummoinen tuo eka kausi. Olisi vähän kaivannut parempaa juonen kerrontaa ja monisyisempiä hahmoja. Tuskin tulee toista kautta katsottua. Visuaalisessa puolessa ei ole mitään vikaa.

  Miksi muuten kaikissa jenkkituotannoissa näyttelijät kähisee eikä puhu normaalisti?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti