Arctic cooling freezer 7 pro rev 2.

Viestiketju alueella 'Jäähdytys' , aloittaja Phellow, 08.12.2011.

 1. Phellow

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2011
  Viestejä:
  798
  Eli asentelin kyseisen jäähyn, ja lämmöt vaan nousivat, amd kantaan. muutama kysymys kiinnityksestä ja yleisesti.

  Missä järjestykessä tuo kannattaa kiinnittää, kannattaako eka kehikko irrottaa emolevystä ja kiinnittää se siihen, ja sitten kehikko jäähyinen emolevyyn, vai jossain toisessa järjestyksessä?

  ja se että kun kiinnittää sitä jäähyä siihen kehikkoon niillä rautakolmioilla, niin pannaanko ruuvit kolmioiden ulompiin vai sisempiin reikiin?

  antakas vähän asennusvinkkejä että saa kiinni ja toimimaan hyvin!:kippis:
   
 2. Hukkaoz

  Rekisteröitynyt:
  22.12.2010
  Viestejä:
  199
  No tämä taitaa olla jo toinen ketju samasta aiheesta, mutta vastataan nyt kuitenkin. Taitaa ohjeessakin lukea,että kehikkö kiinnitetään emolevyyn ensin ja sen jälkeen jäähy kiinnitetään kehikkoon. Ja tässä kyseisesä järjestyksessä itsekin tuon kiinnitin, silloin kun jäähy oli käytössä.

  Ja jäähyssä olevat ruuvin reiäthän pystyy jo katsomaan silmällä, kumpaan tulevat, mutta kaiohjeessakin ne lukevat? Ei sillä ole niinkään väliä, kunhan saat jäähyn kiristettyä kunnolla.

  Eli ensin kehikko emoon --> tahnaa tippa prossun päälle --> prossu päälle ja ruuveilla kiinni.
  Itsellä tuolla jäähyllä idlaili ~30C, joten siitä osviittaa onko kunnolla kiinni
   
 3. Lagittaja

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2009
  Viestejä:
  7 125
  Yksi ongelma voi olla se että ei ole tarpeeksi kireä asennus.
  Otahan ja taivuta sitä coolerin kielekkeitä/mitä lie ylöspäin eli näitä tässä kuvassa joiden avulla cooleri ruuvataan kiinni siihen kehikkoon
  [​IMG]
  E: Haistakaa vittu hardwaresecrets..
   
 4. Melbac

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2001
  Viestejä:
  10 333
  Muuten ihan hyvä cooleri mutta ongelma on juurikin toi että pitää niitä levyjä vääntää että ottaa kunnolla kiiinni coreen ja itselläni ainakin yhdessä emossa siili otti kiinni muisteihin eli täysikorkeat heatsinkeillä varustetut muistit eivät mahtuneet ton siilen alle.Sellaiset normaalit matalat mahtuvat.Sain myös tollaisella tuhottua yhden vanhan 775 emon kun siili otti kiinni johonkin emon komponenttiin.Hiljaisempi tuuletin tossa kuitenkin on kuin esim TX3:ssä .
   
 5. reptilee

  Rekisteröitynyt:
  12.03.2015
  Viestejä:
  151
  Itselläni sama laite, enkä asentaessani lisänntr piihtahnaa lainkaan CPU:hun, koska coolerissa oli jo sitä valmiina. Lämmöt bitumilla vuoratussa ATX-kopassa ( 1 x 120 mediumilla) pyörivät reilussa kolmessa kympissä.

  Piitahna on muutenkin yliarvostettua, näyttiksen korjauksen ohella puhdistin GPU:n puhtaaksi, eikä sitten ollut lisää laittaa siihen hätään. Cooleriin oli jäänyt joitakin jämiä ja niillä mennään edelleen, GPU 30'c radeon HD 7800. :smoke:

  Noh, on stä tahtaa tulossa postissa nyt kuitenkin :p

  Niin ja prossuna amd fx-4100 3,6ghz. OCCT burn testillä pääsin 76'c, joten vois kai pistää vähän kelloja lisää :)
   
  Viimeksi muokattu: 21.03.2015
 6. kaleer1

  Rekisteröitynyt:
  02.04.2013
  Viestejä:
  614
  Nostellaan tätäkin vanhaa threadia kun sitä on jo kertaalleen nosteltu. Onko täällä ihmisillä millaset lämmöt kyseisellä coolerilla idle lämpöinä?
  Vaihteluväli on tunnetusti suuri rasituksen alla, mutta mietin että onko tullut jokin viallinen yksilö eteen. Lämmöt i7-3770 kanssa idlenä huitelee
  50C. Noita sivukiinnikkeitä on nosteltu, tahnan mukaan (ensin oli vakiotahna kiinni, sitten vaihdoin arctic silver 5) näyttäisi että kiinnitys
  kohdillaan ja jämäkkä kiinnitys, kädellä kun kokeilee niin lämpö siirtyy kyllä siiliin iloisesti kun tuon 50c huomaa. Koppaa tietty pidetty aukinaisena
  ja myös kiinni mutta sillä ei ole ollut mitään eroa lämpöihin. Ei näyttäisi että tuolta olisi mitään vuotanut tai coolerin heatpipet kolhiintunut -
  tuota on asennettukin eripäin muutama kerta. Ei voi vain tajuta, kai tämä takuukamaa on vai voiko nämä oikeasti olla jollain tavalla viallisia noiden heatpipejen suhteen
  tai onko jollain tullut vastaavanlaista asenneltua?
   
 7. Torio

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2013
  Viestejä:
  35
  Aiheeseen liittyen!

  Mahdollinen tuulettimen vaihto?

  Jo vanhassa koneessani on kyseinen CPU tuuletin kiinni, ja alkoi kone sammuilemaan omatoimisesti, pelissä ja pian ihan normikäytössäkin, pääosin kuitenkin kun jotain yhtään idleä rankempaa oli käynnissä. Jos yritti käynnistää suoraan sammumisen jälkeen uudestaan, se ei mennyt edes työpöydälle asti vaan sammui uudestaan. Avasin koneen, ja huomasin, ettei prossutuuletin enää pyöri ja lämpöjä kun katsoi, niin cpu pyöri siellä 65c tuntumassa idlessäkin, tietenkin. Oletus on siis, että ylikuumenemisesta johtuvaa sammuilua.

  Kokeilin siirtää tuulettimen toiseen 4 pwm paikkaan, mutta ei käynnistynyt. Eli ilmeisesti tuuletin on sanonut sopimuksen irti? Mitenhän onnistuisi pelkän tuulettimen vaihto tällaiseen? Ei taida kuitenkaan kaupan hyllyltä löytyä sopivaa 92mm tuuletinta, joka menisi tuohon muottiin? Tulleeko halvemmaksi vaan ostaa uusi koko jäähdytin ja asentaa se tilalle ja toivoa, että ongelma ratkeaa?
   
 8. JaySon

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2015
  Viestejä:
  172
 9. Torio

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2013
  Viestejä:
  35
  Hei, kiitos, hankin tällaisen, ja sain sen aikalailla ongelmitta koneeseen. Ihan samanlainen kiinnitys ei ollut siinä kuin alkuperäisessä, joten vähän piti taiteilla, mutta kyllä tuo taitaa pysyä nyt paikallaan ja jäähdyttää ihan hyvin, ei kaatuile konekaan enää. Enää ongelma onkin gpu:n jäähyn kanssa, joka joko on paikallaan tai täysillä, muita vaihtoehtoja ei halua enää toteuttaa :P
   
 10. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 161
  noi kumitapit on ihan surkeita tässä jäähdyttimessä, itellä puolet mennyt vissiin vanhuuttaan rikki...
   
 11. JJ_

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2015
  Viestejä:
  42
  Tuli vähän aikaa sitten hommattua uus prossu + emo,tarkemmin fx 8350. Niin onko tosiaan niin että kyseinen jäähy ei riitä tälle prossulle edes vakiokelloilla? Seurailin aina välillä lämpöjä niin pelatessa oli korkeet ja nyt pari pv sitten meni tilanne vielä huonommaks ja sammu kone kesken pelaamisen. Koitin vielä asentaa jäähyn uusiks mutta ei juurikaan muutosta. Ainut keino jolla sain loppujen lopuksi pysymään lämmöt jokseenkin kurissa oli laittaa biosista cpu fan control pois päältä mutta ei sitäkään meteliä jaksa kuunnella kovin pitkään vaikka hiljasempi onkin kun vakiosirkkeli. Ainiin,vakiosirkkeliä huvikseen kokeilin välissä niin silläkin sain 10 astetta matalemmat lämmöt. Meteli olikin kyllä sitten aikamoinen mutta silti. Kai se pitää uutta jäähyä alkaa kattelemaan? Mitä suosittelette? Oisko coolermaster 212 evo riittävä vai vieläkin parempi?Mielellään suht halpa,ei ole pakko riittää kellottamiseen. Kuhan pysyy vakiona lämmöt kurissa tolla prossulla ni se riittää.
   
 12. Deussi

  Rekisteröitynyt:
  13.02.2012
  Viestejä:
  905
  Tuossa nyt luulisi olevan jäähdytystehoa sen verran, että lämmöt pysyvät kurissa ja ei maksa lähellekkään 212 evon hintaa:
  https://www.jimms.fi/fi/Product/Show/124305/spc144/silentiumpc-fera-3-he1224-v2-prosessorijaahdytin
   
  Viimeksi muokattu: 30.10.2017
 13. Tuomotus

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2017
  Viestejä:
  8
  Aloin tuossa oman tulevan koneen kokoonpanoa pohdiskella, ja mulla on tämä käytössä nykyisen koneen coolerina. Riittääköhän tässä jäähdytysteho i7-8700:llle vakiokelloilla, kun kotelon tuuletus on kunnossa? Koteloon tulee 1 kpl 120 ja 2 kpl 140 mm puhaltimia suhisemaan.

  Vai investoinko samantien johonkin (hiljaiseen) nestejäähypakettiin?
   
 14. Masi123

  Rekisteröitynyt:
  22.07.2014
  Viestejä:
  77
  Kyllä tuon pitäisi riittää tdp arvojen perusteella

  hiljaisuuden kannalta melkeen kyllä ennemmin vaihtaisin isompaan jäähyyn ja koittaisin passiivisena ajaa kun et kerta kellota.
   
 15. Tuomotus

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2017
  Viestejä:
  8
  Tilasin jo isomman jäähyn tuohon, kun vanhalle koneellekin jää vielä käyttötarvetta, niin en ala tuosa vanhasta sittenkään teurastamaan cooleria irti.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti