Applelta langattomat AirPods-kuulokkeet iPhone 7:n kaveriksi 159 dollarin hinnalla

Viestiketju alueella 'Tietotekniikka- ja mobiiliuutiset sekä artikkelit' , aloittaja Pekko Lainiala, 07.09.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Pekko Lainiala -

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2015
  Viestejä:
  512
 2. finlandery

  Rekisteröitynyt:
  06.07.2010
  Viestejä:
  2 501
  Hukkuvat minuutissa, jos noissa ei ole narua välissä :D. Muuten varsin veikeen näköset kuulokkeet
   
 3. japo2101

  Rekisteröitynyt:
  01.07.2012
  Viestejä:
  242
  179€ suomihinnalla kuulokkeet joissa on 5 tunnin akunkesto. Kelatkaa se tunne ku oot kentällä ja tajuut et sun lentos on enemmän kun toi 5h ja sitten etsit sieltä lentokentältä jotain kuulokkeita kun puhelimessa ei ole standardi liitäntää. Saakohan muute sit ostettuu vaa toisen kuulokkeen ku toinen katoaa?
   
 4. Elvis Jagger

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2007
  Viestejä:
  15 517
  Tai se tunne kun etsit niitä julkisen kulkuvälineen lattialta.
   
 5. 2dogs1bowl

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2013
  Viestejä:
  785
  Noita ei kyllä lenkille laiteta päähän. Apple yrittänyt ratkaista langallisten kuulokkeiden "ongelman" korvaamalla ne rutkasti suuremmilla ongelmilla.
   
 6. jmjh

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  2 836
  Ei kai tämä vaadi iPhone 7:aa kuten otsikko antaa ymmärtää? Ainakin Applen sivulla sanotaan että toimisi myös iPadin ja Macin kanssa, joten eiköhän nuo toimi myös esim. iPhone 6:ssa.
   
 7. delic

  Rekisteröitynyt:
  18.09.2007
  Viestejä:
  276
  mukana toimitetaan kuulokerasia josta riittää virtaa pitkäksi aikaa,

  "
  The power of 24‑hour battery life.
  AirPods deliver an industry-leading4 5 hours of listening time on one charge.3 And they’re made to keep up with you, thanks to a charging case that holds multiple additional charges for more than 24 hours of listening time.5 Need a quick charge? Just 15 minutes in the case gives you 3 hours of listening time.6 To check the battery, hold the AirPods next to your iPhone or ask Siri “How’s the battery on my AirPods?”

  ja jos sulla on nämä kuulokkeet sulla on myös iPhone 7 joten sulta löytyy kuulokeadapteri, eli jos lähdet matkalle voit varmaan pakata sen adapterin laukkuun varuiksi niin sopii kaikki mahdolliset kuulokkeet.
   
 8. appa-king

  Rekisteröitynyt:
  27.08.2012
  Viestejä:
  466
  Mut kelaa miten helvetin helppoa se olis jos siitä löytyis se reikä. Oikeasti ei ole mitenkään perusteltua poistaa tuota kuulokereikää. Se on karu fakta et ton liittimen poisto ei tuo yhtään mitään loppukäyttäjälle. Vakavasti harkitisin tuon plus version ostamista, vesitiiveys kiva juttu ja kamera vaikutti ihan hauskalta, mutta siihenpähän ne positiiviset muutokset jääkin. Jotenkin itse odotin suurempia muutoksia.
   
 9. David ":DA" Imodium

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2013
  Viestejä:
  1 814
  Nuohan laitetaan korvaan tuo varsi edellä.

  Pysyvät siten paremmin paikallaan, mutta suurin innovaatio on siinä miten tekniikka värisyttää korvarummun ympäryskudosta joka suunnasta siten, että tilaääniefektien avulla voidaan suoraan emuloida high-end kaiuttimien kuunteluominaisuuksia. Myös bassotaajuuksien luvataan kuuluvan -2db tasolla aina 35 hertsiin saakka. tähän saakka nappien fyysinen koko on rajoittanut bassontoistoa. Eli Apple innovoi tälläkin saralla.
   
 10. delic

  Rekisteröitynyt:
  18.09.2007
  Viestejä:
  276
  Juurihan se eilen perusteltiin sillä, että käyttäjät haluaa kaikenlaista luurin sisään, mutta se tila puhelimen sisällä on rajallinen. Nyt se vapaa tila voidaan käyttää johonkin muuhun, kuten esim nyt Apple käytti stereokaiuttimeen.

  ja jos tämä aiheuttaa sen, että langattomiin kuulokkeisiin aletaan kunnolla panostamaan ja niistä tulee parempia ja parempia ja edullisimpia kun ne yleistyy niin en ainakaan itse näe mitään syytä käyttää langallisia.

  vuosi 2 niin suurin osa android luureista tekee saman. Muutos isosti alkoi nyt.
   
 11. appa-king

  Rekisteröitynyt:
  27.08.2012
  Viestejä:
  466
  Noh, miten tän nyt delic kauniisti sanois, mutta kai säkin ymmärrät että tuo mitä just kirjotit on aivan täyttä propaganda paskaa?

  Sen argumentin ymmärrän, että puhelimista yritetään tehdä pienempiä. Mutta jos nyt mietit ihan hetkisen itseksesi, niin nämä "stereokaiuttimien" elementit (perinteinen kaiutin ja earpiece) on ollut jo aikaisemmissa iPhoneissa, niitä ei ole vain käytetty "stereona". Luultavasti myös tässä uudessa mallissa tuo earpiece kaiutin on semisti järeämpi. Tuo on aivan puhtaasti kusetusta applelta että tuon takia olisivat ottaneet kuulokepaikan pois. Syynähän on se, että nyt apple voi myydä 159€ hintaan aivan jäätävän paskalaatuisia nappeja, kun onhan ne nyt herranjestas sentään langattomat. En ole päässyt vielä kyseisiä nappeja kuulemaan, ja oletan näiden langattomien olevan samaa tasoa kuin vastaavat langalliset, kun aiheesta ei ole erikseen mainostettu. Siksi termi paskalaatuinen.

  Tarkoitus ei ole levittää mitään pyhää vihaa Applen tuotteita kohtaan, on vain järjetöntä miten ihmiset näkee oleellisten ominaisuuksien karsimisen positiivisena asiana.
   
 12. jmjh

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  2 836
  En nyt koe että tuo nyt erityisen positiivinen asia, mutta en myöskään koe sitä mitenkään kynnyskysymykseksi. Laitteen mukana kuitenkin tulee lightning napit ja adapteri. Toisaalta ilman sitä kuulokeliitintää puhelin on helpompi tehdä vesitiiviiksi.
   
 13. delic

  Rekisteröitynyt:
  18.09.2007
  Viestejä:
  276
  Ei kukaan pakota ostamaan noita langattomia kuulokkeita, ja tuskin suurin osa tuleekaan vielä ainakaan vuoteen pariin.

  jos äänenlaatu on samaa tasoa kuin langalalliset Applen kuulokkeet niin Applehan on silloin onnistunut päihittämään langattomien isoimman ongelman, eli niiden äänenlaadun heikkouden.

  Itse odotan todella isolla mielenkiinnolla onko Apple siinä onnistunut. Samsung nimittäin ei onnistunut ja niiden iconx langattomilla, samoin akkukesto jäi monia tunteja Apple vastaavista ja Samsungilla hintakin 199

  Ja jos haluat parempaa niin markkinat on niitä kohta täynnä. Eli siinäkään en näe mitään ongelmaa. Jos haluat parempaa äänenlaatua niin luonnollisesti katsot jotain oikeita kunnon kuulokkeita.

  Aina tällaisissa tilanteissa on vastarintaa ja se on ihan ymmärrettävää, olihan silloinkin kova poru kun Apple vaihtoi latausliittimen lightning liittimeen ja samat valitukset. Eipä sitä kauaa kestänyt.

  digitaalinen liitin nyt vain on parempi ja monipuolisempi kuin 3.5mm ja kun langaton kehittyy koko ajan niin muutos on mahdollinen.

  digitaalisella liittimellä saadaan esim taustamelu kuulokkeista paljon kevyempiä koska ei tarvita enää omaa akkua.
   
 14. Piha Valo Sarja

  Rekisteröitynyt:
  05.12.2013
  Viestejä:
  105
 15. Clarenz

  Rekisteröitynyt:
  23.06.2006
  Viestejä:
  1 269
  Nuo kuulokkeet oli aika vakuuttavan oloiset. En ole aiemmin nähny vastaavanlaisia ja mielestäni se lataava kuljetusboksi oli yksi loistavimmista asioista näissä. Eikä varmasti ole haittaa siitä, että ne toimivat myös hands free-kuulokkeina. Mielestäni tämän kaltaisesta laadusta (olettaen, että äänen laatu olisi sama kuin langallisilla napeilla) tuo noin 160 € on aika kohtuullinen hinta.

  Nuo Piha Valo Sarjan linkkaamat napit näyttää hyviltä myös, tosin niissä on 3h kuunteluaika ja 100 € enemmän hintaa.
   
 16. kinnu

  Rekisteröitynyt:
  15.11.2000
  Viestejä:
  326
  Ihan kohtuuhienot napit on Apple saanut aikaan, mutta itselle ei kyllä loppupeleissä maistu. Jos olisin virheitä tekemätön ihminen niin ehkä joo, mutta 160€ on iso paukku kun napit jää pesun ajaksi housujen taskuun, toinen häviää tms. Ja ihan myös se että tuollainen pieni kivi tippuu, eksyy roinan sekaan jne hirveän helposti. Akkukin saattaa ehkä unohtua ladata herkemmin kuin puhelin. Langalliset on näissä suhteissa vähän parempia ja kallistaa kupin sille puolelle, vaikka piuhoissa on sitten ne omat kiusansa takertumisineen ja solmujen selvittelyineneen.
   
 17. Clarenz

  Rekisteröitynyt:
  23.06.2006
  Viestejä:
  1 269
  Nämä kai on tarkoitus säilyttää tuossa omassa boksissaan, joten esim pesuun joutuminen ei pitäisi hirveän herkästi päästä tapahtumaan (tosin peseehän jotkut aika-ajoin kännyköitäkin) Se, että muistaako ladata sen säilytysboksin on sitten ehkä yksi asia mikä voi unohtua.
   
 18. delic

  Rekisteröitynyt:
  18.09.2007
  Viestejä:
  276
  Oho Applen oma W1 piiri kyllä näyttää olevan tosi hyvä akunkeston kannalta. Applen kuulokkeilla voi kuunnella 5 tuntia musiikkia vs 3 noissa.

  Noissa kestää ladata täyteen 70 minuuttia, Applen kuulokkeilla saa 3 tuntia soittoa 15 min latauksella.
   
 19. tuoppi`

  Rekisteröitynyt:
  29.03.2002
  Viestejä:
  5 298
  Kyllähän toi tila-argumentti on ihan todellinen juttu. Onhan se kuulokeliitin jonkun verran pitkäkin eli siellä puhelimen sisällä se vie tilaa. Lisäksi kuulokeliitin vaatii myös puhelimen sisälle DACin ja vahvistin piirit, jotta ääntä kuuluu. Tällä ratkaisullahan noi piirit ulkoistettiin luureihin/adapteriin. Eli tosin sanoen kyllä Apple tällä ihan oikeasti saa lisää tilaa jollekin muulle jutulle siellä puhelimen sisällä.

  Toisaalta saatinko tälle lisätilalle jotain sellaista käyttöä jotka olisivat hyödyllisempiä kuin kuulokeportti? Omasta mielestä ei kyllä tullut mitään niin merkittävää joka korvaisi tästä aiheutuneen haitan.
   
 20. 2dogs1bowl

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2013
  Viestejä:
  785
  Eniten tässä kyrsii se, että parin vuoden päästä kaikki puhelinvalmistajat seuraavat tätä trend-setteriä ja viimeisen +30 vuoden aikana tehdyt kuulokkeet muuttuvat turhiksi ilman adapteria. Yhtäkään ongelmaa tällä ei ratkaista, mutta lisäävät niitä huomattavasti.

  Tämä alleviivaa hyvin applen politiikkaa vältellä kaikkia mahdollisia yleisiä standardeja. Applen ekosysteemiin investoivat kuluttajat ovat pakotettuja seuraamaan heidän päätöksiään, sillä mikään muu valmistaja ei käytä lightning-porttia, W1-teknologiaa yms. Jos haluat käyttää applen tuotteita, olet osittain pakotettu sijoittamaan myös heidän lisälaitteisiinsa. Kun olet ostanut nipun lisälaitteita, on siirtyminen toiseen ekosysteemiin hankalampaa kun laturit, kuulokkeet, auton lisälaitteet, stereot... eivät toimi enää uudessa puhelimessa/tabletissa/tietokoneessa.

  Jos Asus päättäisi tuoda oman emolevy-standardin, mihin sopivat ainoastaan heidän omat tai lisenssoimat näytönohjaimet, muistit sekä prosessorit ja nämä komponentit eivät sopisi muiden valmistajien standardeihin, olisi tämä aika moista kuluttajan muroihin kusemista. Tämän lisäksi DIY-huoltaminen olisi tietenkin tehty mahdottomaksi
   
  Viimeksi muokattu: 08.09.2016
 21. Smanci

  Rekisteröitynyt:
  19.06.2010
  Viestejä:
  3 030

  Niin kauan kun puhelimessa on kaiuttimet ja mahdollisuuus saada passiivisten adapterien kautta analogista signaalia ulos, niin ei nuo piirit mihinkään katoa.

  Markkinointi uppoaa jälleen kerran hienosti. Hatunnosto sille.
   
  Viimeksi muokattu: 08.09.2016
 22. Clarenz

  Rekisteröitynyt:
  23.06.2006
  Viestejä:
  1 269
  En ota kantaa mikä on hyödyllisempää ja mikä ei, mutta ainakin sen taptic enginen sanottiin hyödyntävän tuota lisätilaa ja akun kesto on parantunut edellisistä malleista. Moni ainakin akun kestoa on harmitellut älypuhelimien osalta, niin se akkuhan on siellä just niin iso mitä sitä tilaa kaikelta muulta jää.
   
 23. delic

  Rekisteröitynyt:
  18.09.2007
  Viestejä:
  276
  Ei kukaan pakota ostamaan W1 teknologiaa käyttäviä kuulokkeita, ihan voi ostaa ne tavalliset huonommat bluetooth kuulokkeet. Minkä sille voi, että Apple tekee parempaa teknologiaa? Applen W1 näyttää esim lisäävän langattomien akunkestoon tunteja verrattuna muiden valmistajien tavallisiin bluetooth kuulokkeisiin. Jos ostan joskus langattomat kuulokkeet niin kyllä se äänenlaadun jälkeen tärkein asia, että kauanko niillä voi kuunnella musiikkia.

  Eilen Apple myös esitteli langattomat beats kuulokkeet joissa akunkesto oli huimat yli 40 tuntia.

  jo tottakai Apple yrittää kahlita käyttäjän ekosysteemiinsä, se nyt on fiksuinta mitä yritys voi tehdä. Kaikkihan sitä yrittää. Kaikki valmistajat haluaa, että seuraava luuri olisi se heidän valmistama myös.

  Sitähän Samsungkin yrittää samoin LG niiden lisälaitteilla ym. jos ostat LG:n puhelimeen vaikka ne kamerajutut niin ei ne muissa luureissa toimi.
   
 24. delic

  Rekisteröitynyt:
  18.09.2007
  Viestejä:
  276
  Tässä on asiaa

  "The idea for the removal of the headphone jack was raised during the development of the iPhone 7. In a nutshell, the "driver ledge" for the display and backlight, traditionally placed near the camera, was interfering with the new camera systems in the iPhone 7 and the iPhone 7 Plus, leading Apple to explore other placement options. It was moved near the audio jack, but it also caused interference with various components, including the audio jack itself, so Apple engineers toyed with the elimination of the jack altogether.


  When the headphone jack was removed, Apple realized it was easier to install the new Taptic Engine for the pressure-sensitive Home button, implement a bigger battery, and reach an IP7 water resistance rating, so the elimination of the headphone jack became essential for all of the other features in the iPhone 7."
   
 25. delic

  Rekisteröitynyt:
  18.09.2007
  Viestejä:
  276
  Nyt uutisoidaan, että nämä kuulokkeet toimisi myös muiden kuin Apple laitteiden kanssa, eikä tarvitse edes omistaa iPhone 7. joka kasvattaakin markkinoita sadoilla miljoonilla.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti