Antenniverkon korvaaminen netin kautta toimivalla tv:llä? Maxivision kokemuksia?

Viestiketju alueella 'Internet, tietoturva ja muu tietoliikenne' , aloittaja Bowtie81, 04.08.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Bowtie81

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2002
  Viestejä:
  6 845
  Antenniverkko alkaa vissiin vanhuuttaan eräässä kohteessa hajoilla, tällähetkellä ylen kanavat näkyy heikosti, muut ok, en tiedä onko eri nipuille laitettu eri vahvistimet joista joku korkannut, vai mikä. Yksi asukas on jo hommannut kuulemma elisalta jonku netin kautta toimivan tv:n, liekö olla viihde..
  Katselin vaihtoehtoja, tv-kaista on yksi mutta se on tietokoneella käytettävä, liian haastavaa vanhoille ihmisille. Maxivision näyttäisi olevan juuri se mitä haetaan, eikä se ilmeisesti maksa muuta ku käyttöönottaessa, ellei ota lisäkanavia? Onko tästä kellään kokemusta? Halvemmaksihan tuo tulee kuin antennijärjestelmän jatkuva korjaaminen, 24mbit laajakaista ku löytyy jo valmiina.
   
  Viimeksi muokattu: 04.08.2010
 2. Zepi

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2000
  Viestejä:
  10 294
  Optimihan olisi liitättää koko taloyhtiö johonkin Elisan tai Soneran kuituun ja hommauttaa kaikille kerralla jotkut 100/10 netit iptv:t sisältäen.

  Elisa viihteessä muistaakseni on tarkoitus käyttää ihan tavallista antenniverkkoa telkkarin katsomiseen ja vain nauhoitukset pyörivät unicast-streameina?
   
 3. Bowtie81

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2002
  Viestejä:
  6 845
  kyse on kolmen asunnon rivitalosta aika maaseudulla, joten uskoisin että liian kalliiksi tulee liittää kuituun. Laajakaista siellä toimii hyvin koska lyhyt matka puhelinkeskukseen. Näyttäisi tuo maxivision parhaalta vaihtoehdolta kyllä, ei pahan hintainen, 199€ aloitus sisältäen laitteen ja tallennustilan eikä ilmeisesti muita kuluja.
  Elisa viihteestä, se on itselläni käytössä ja tosiaan, se ei kokonaan toimi IPTV:nä eikä itseasiassa niitä kanavia edes voi tallentaa. Ja hinta alkaa olla aika kova mielestäni, ei ollut silloin kun se oli saunalahti kotitotaali mutta laajakaistojen hinnat on pudonneet.
   
 4. korvaoo

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2003
  Viestejä:
  4 366
  elisan viihteestä kannattaa pitää sormet oikeasti erossa jos meinaa katsoa telkkariakin joskus, tai katsoa tallenteita. Mitään maksu tai hd kanavia ei voi tallentaa. Yleensäkkin toimii jos toimii. Pätkii, jumii ja vittuilee ylen aikaa. Laskutuskin saattaa olla hauska jos vähänkään on jotain spesiaalia tapahtumaa. Hyvin tuo toimii kun tallennetaan simpsoneita maikkarilta tai subilta vaan ei tee mitään muuta. Saahan siinä toki "nopean" nettiyhteyden halvalla jonka takia itsekkin moisen otin aikanaan, vaan sekin on alue ja käyttäjämääräkohtaista miten se pelittää loppupeleissä.
   
 5. Pakana

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2000
  Viestejä:
  4 474
  Mun tietääkseni Ylen lähetys on matalimmalla taajuudella jokapuolella, eli jos vain yle tökkii, niin silloin itse antenniverkko ei todennäköisesti ole kovin heikko.

  Yhteisantenniverkossa käytetään kanavakohtaisia vahvistimia (tai ohjelmoitavaa vahvistinta joka ohjelmoidaan kanavittain), todennäköisesti tuolla on vain yksi vahvistin palikka väsynyt, eikä sen korjaaminen ole mitenkään erityisen kallista.

  Tietysti jos tuohon maxivisioniin haluaa liittyä muutenvaan, niin sehän on ok, mutta noita taloyhtiön yhteisantenniverkkojakaan ei oikeastaan saisi jättää retuperälle, vaikka siitä ei mitään ongelmia tulekaan jos kaikki ovat asiasta yksimielisiä.
   
 6. waraani

  Rekisteröitynyt:
  09.07.2007
  Viestejä:
  1 147
  Juuri samanlaisia kokemuksia itsellä.
  Enää en moiseen paskaan kättäni törkkää. Muutenkin melko harvoin hyvää saa halvalla, ainakin jos operaattorina on Elisa.
   
 7. Bowtie81

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2002
  Viestejä:
  6 845
  maxivision tuli ja hyvin toimii. Ainoa harmi että kaukosäädin tolkuttoman epäherkkä ja lisäksi boksissa pieni viive/hitaus aiheuttaa välillä ärsytystä käytössä. Discovery paketti tulee vain 2mpbs mutta peruskanavat 8mpbs näyttää ihan hyvältä.
   
 8. frokki

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2005
  Viestejä:
  414
  -
   
  Viimeksi muokattu: 21.02.2017
 9. murukahvi

  Rekisteröitynyt:
  06.12.2014
  Viestejä:
  6
  Vanha ketju on edelleen erittäin ajankohtainen. Olen käyttänyt Maxivisionia pari vuotta suhteellisen tyytyväisenä. Suurimpana puutteena on ollut maksukanavien ja ylen hd-kanavien tallentamismahdollisuuden puuttuminen, muina ongelmina ajoittainen pätkiminen, joka on saattanut johtua myös internetyhteyden kapasitetin ajoittaisesta riittämättömyydestä olympialaisten yms. kisojen aikaan.
  Nyt tilanne on ratkaisevasti muuttunut. Maxivision on raiskannut palvelunsa täydellisesti. Uudistustyö on kestänyt nyt viikon, eikä parannusta ole näköpiirissä. Viimeisimpänä saavutuksena hd-kanavien poistaminen kokonaan käytöstä itsenäisyyspäivän kunniaksi. Uudistuksessa mm. muutettiin boksin käyttöliittymää siten, että tallennuksiin pääseminen vaatii valikoissa surffaamista kun ennen sinne pääsi yhdellä napilla, kelauksen tekeminen käyttökelvottomaksi yms.
  Nyt olisi siis ajankohtaista taas harkita muita palveluntarjoajia tai kiivetä katolle antennia asentamaan. Onko tällä hetkellä toimivaa ratkaisua televisiokanavien katseluun netin kautta? Elisa viihde houkuttelisi muuten mutta 24 kk:n määräaikainen sopimus ei tule kysymykseen missään tapauksessa, varsinkaan kun digiboksista pitäisi maksaa kymppi kuussa hamaan tulevaisuuteen.
   
 10. Makis

  Rekisteröitynyt:
  25.06.2009
  Viestejä:
  700
  Onko tilanne parantunut? Olin jo vaihtamassa sateliitin Maxivisioniin (meidän käyttötilanteessa kulut tippuisivat 18€/kk), mutta kuulin muualtakin näistä ongelmista.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti