Android-tabletit

Viestiketju alueella 'Älypuhelimet ja taulutietokoneet' , aloittaja Tege, 01.09.2010.

 1. Siron

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2002
  Viestejä:
  1 673
  http://murobbs.plaza.fi/taskumuro-p...et/806972-halvat-kiinan-android-tabletit.html
  Voisko tuolta löytyä hyvää vaihtoehtoa.
   
 2. PatrikSelin Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2011
  Viestejä:
  2 885
  Yleensä halvoissa 10" tablettien näytöissä on todella alhainen resoluutio. Jos ei ole varaa ostaa oikeaa tablettia (Asuksen tai Samsungin) niin suosittelen ostamaan 7" kokoisen tabletin.
   
 3. Siron

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2002
  Viestejä:
  1 673
  Miten tuon asian nyt voi näin kääntää? Kuulostaa ihan asennevammalta. anteeksi offtopic jo näin alkuunsa, mutta särähti lukiessa. Siis tarpeita on moneen lähtöön ja ne kait aikahyvin tuossa kysymyksessä jo rajailtiin. Itsekkin erehdyin nyt lukasemaan tuota kiinatriidiä ja vähän heräsi mielenkiinto tuohon m009s juttuun, siitä saisi vaikka jotain kivaakin, tietty romminvaihdolla.

  edit: nyt lisäkehitystä (itselle oston oikeuttamista), tuosta voisi vääntää vanhemmille tv-ohjelmat/ampparit, kun eivät varmaan muuta hirveästi, lisäksi mukaan vähän wikipediaa ja muita ikoneita yhdelle screenille, ettei tarvitse tihrustella illalla seiskaa tai väitellä jonkun dokumentin lisätiedoista.
   
 4. Richard Stallman is an Idiot

  Rekisteröitynyt:
  27.08.2011
  Viestejä:
  9
  Eihän sullakaan ollut rahaa ostaa tablettia kun ostit Asuksen?
  Luottokorttia ei ole ja Androidiin tyydyit?
   
 5. henkilöasiakas

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2008
  Viestejä:
  790
  Edellen kyllä tämä Point of View Mobii ajaa loistavasti asiansa tablettina, eli en ihan noin jyrkästi suhtautuisi asiaan. Honeycomb pyörii sujuvasti, eikä bugejakaan ole enää löytynyt. Tästä on vielä lisäksi 3G, vaikkei sitä tosin haettukaan. Varmaan parilla sadalla irtoaa jo näitä kun vähän kyttää.
   
 6. qazqwe

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2009
  Viestejä:
  1 352
  Toi point of wiew mobii vois olla mulle sopiva, löytykin tohon 200 euron hintaan.
   
 7. WinterIsComing

  Rekisteröitynyt:
  15.03.2010
  Viestejä:
  947

  Yleensä -kaikissa- tableteissa on surkea resoluution (pari poikkeusta löytyy joissa siedettävä). Olkoon sitten halpa tai kallis.
   
 8. rma

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2011
  Viestejä:
  6
  Uskaltaako Simply Electronicsilta tilata Asuksen tai Samsungin tabletin? Mitä versioita sieltä tulee ja saako laitteisiin suomenkielen ja skandinäppäimistön ja takuun suomeen? Ovatko laitteet täysin yhteneväisiä suomesta ostettujen kanssa. Virtapistoke on erilainen mutta miten muuten?
   
 9. PatrikSelin Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2011
  Viestejä:
  2 885
  Tuli tilattua Amazonista, eli luottokortti löytyy. Asus taisi olla toinen joka pukkasi HC-tabletin. Ei ollut vaikea valita Xoomin ja Transformerin välillä. Sama rauta, mutta Transformerissa on IPS-paneeli ja halvempi hintalappu. Ei se kallein ole paras. Jos nyt pitäisi ostaa tabletti, niin kääntyisin ehkäpä Samsungin puoleen. Mitä vikaa on muuten Androidissa? Androidissa saa päättää onko 3G päällä tai ei, kuin taas iPhone 4S -puhelimessa se on koko ajan päällä. Tosin iOS-ihmiselle sellasen päättäminen voi tuottaa harmaita hiuksia. Itse en ole keksinyt syytä vaihtaa takaisin iOS-piiriin. Ajat ovat muuttuneet sitten ensimmäisen Android-version.

  Tarkoitukseni ei ole mollata, mutta jos ostaa 100" monitorin, mutta resoluutio on nolla (tarkoitan helvetin alhaista). Suosittelisen siinä tapauksessa ostamaan 20" näytön. Ei se tarkoita, että mitä suurempi, sitä parempi. Joskus liian suuri alkaa sattumaan.

  Saishan resoluutio olla korkeampi 10" näytöissä kuin 1280x800, mutta joissakin on 480x800. Ensi vuonna varmaan pukkaa korkeampaa resoa.
   
  Viimeksi muokattu: 16.10.2011
 10. submin

  Rekisteröitynyt:
  10.11.2005
  Viestejä:
  883
  Pientä valinnanvaikeutta ilmassa.
  Tarkoitus olisi hankkia ~kymppituumainen tabletti lähinnä töissä tauoilla käytettäväksi; tv-sarjojen&leffojen katselua, nettisurffausta, irkkailua (irssin käytettävyys ssh:n yli pitää olla kunnossa, en ole Android-härveleitä käyttänyt koskaan - onnistuuko helposti kanavanvaihdot jne? Nokia N900:n omalla terminaalilla toimii erinomaisen hyvin) ja ehkä kevyttä pelailua.

  Samsung Galaxy Tab 10.1 (P7500) kiinnostaa ehkä eniten tällä hetkellä, mutta siinäkin on kuulemma ollut ongelmia takkuilevan käyttöliittymän kanssa (virtuaalityöpöytien vaihto jne).

  Verkkiksen myyjä suositteli Acer Iconia A501:tä - tekeekö sillä mitään?
  3G on pakollinen ominaisuus, mulla on ylimääräisenä Saunalahden Nopsan kautta tuplasim-kortti. Tämänkin kanssa on kuulemma ollut ongelmia, puhelut ei tule perille kun toinen kortti on Galaxy tabissa... kokemuksia?
   
 11. InsaneFinn

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2004
  Viestejä:
  3 151
  Jos en ihan väärin ole käsittänyt, niin Galaxy Tab 10.1 taitaa olla se paras Android tabletti tällä hetkellä. Tosin tämä tiedon murunen taitaa olla ennen tuoreimpia Android päivityksiä (viittaan lähinnä Transformeriin). Sitä en muista, kuinka kauas Acerin tabletti sijoittuu tässä taistelussa.

  Mitä Saunalahteen tulee, niin itselläni ei ole ollut ongelmia, kun molemmat kortit on käytössä. Ilmeisesti sulla on se vanhempi Galaxy Tab tällä hetkellä ja en sitten tiedä sotkeeko sen puhelinominaisuudet tuota puheluitten tuloa.
   
 12. submin

  Rekisteröitynyt:
  10.11.2005
  Viestejä:
  883
  Viimeksi muokattu: 16.10.2011
 13. InsaneFinn

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2004
  Viestejä:
  3 151
  Hups, joo, luetun ymmärtämisessä parantamisen varaan. Ei ole eka kerta, kun kommentoin hieman menee asia väärin :o

  Mutta todettakoon kertaalleen ja tarkennetaan, että rinnakkais-sim on iPadissa tällä hetkellä.
   
 14. Sain tollasen Sony Tablet S - tabletin. Kyseistä laitettahan ei olla vielä käännetty suomen kielelle, joten joku varmaan osaa sanoa että voinko ladata android storesta sille jonkun suomi näppiksen? ja mikä sen nimi siel on?
   
 15. =JP=

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2002
  Viestejä:
  2 362
  Valitse Ruotsi näppis ja ääkköset tulee...
  Itse käytän Thumb Keyboardia josta en ikinä luovu! Maksullinen kylläkin, mutta mielellään maksaa pari euroa näin hyödyllisestä softasta.
   
 16. Ezzy

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  3 908
  Useimmissa on tuki suomelle ja ruotsille. Thumb keyboardeja voi varauksetta suositella. Thumb keyboard, Swiftkey X ja perfect keyboard vaikka. Norminäppiksistä Go keyboard ja vaikka smart keyboard pro tukevat myös suomea.
   
 17. Ezzy

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  3 908
  Oliskohan kovin suhteellien käsite? Vertaat johonkin 24" näyttöön tabletin resoa?
   
 18. Onko androidille jotain hallintaohjelmaa jonka kautta on helppo esim siirtää konelta leffoja, musaa yms laitteeseen ja hallita muutenkin laitteen sisältöä? kyseessä siis Sony tablet s laite
   
 19. terro

  Rekisteröitynyt:
  13.07.2003
  Viestejä:
  551
  Windows Explorer?
   
 20. Lihanpyörittelijä

  Rekisteröitynyt:
  04.09.2008
  Viestejä:
  1 086
  Kaytossani on Motorola Xoom + Microsoft mobile Keyboard 6000. Kaikki toimii muuten mainiosti mutta nappis toimii koko ajan jenkkilayoutilla. Eli vaikka muuttelee keyboardin asetuksia skandit eivat siltikaan toimi. Johtuu varmaankin siita, etta tabletin kieli on englanti, mutta kun tata ei ainakaan asetuksista suomenkieliseksi saa.

  Elikkas onko mitaan jarkevaa tapaa kuinka taman nappaimiston saisi toimimaan Xoomin kanssa niin, etta skanditkin toimivat?
   
 21. Juu. Lisää kyssäreitä: Tietääkö joku erittäin hyvää tekstinkäsittelyhohjelmaa, jossa saisin muokattua fontteja, numerointia yms. Androidille? Vois korvata työkoneen näppiksen kanssa.
   
 22. Jape_

  Rekisteröitynyt:
  01.07.2008
  Viestejä:
  92
  Millaisia kokemuksia porukalla on tabletista läppärin korvaajana? Itseltä löytyy pöytäkone ja 13" Asus UL-läppäri kulkee viikonlopppureissussa mukana. Kannettavan käyttö on lähinnä pikaviestittelyä (messenkeri, facebook, irssi), leffojen katselua HDMI:n kautta telkkarista ja tietenkin nettiselailua.

  Tablettien kehitystä ei ole tullut seurattua, mutta tuntuisi että edellämainittu käyttö hoituisi yhtä hyvin sellaisellakin? Olisi mukavampi kantaa mukana ja pidemmät kirjoittelemiset taas voisi hyvin hoitaa pöytäkoneella.

  Paljonko esimerkiksi Samsungin Galaxy Tabeissa itse Android haukkaa massamuistista? Eli paljoko jää käyttäjälle tallennustilaa? 16Gb + mahdollinen muistikortti taitaa olla suurin totuttelu läppärin 500Gb kovalevyn jälkeen..

  Sitten tämmöinen skenaario tuli mieleen, että kun tapana on jättää läppäri auki poissaollessa ja pikaviestiohjelma "away"-tilaan. Onnistuuko tabletilla sama, vai katkooko yhteydet kun näytön sulkee tai yhteys on käyttämättä? Näin siiswi-fi:n kautta, 3G:tä tabiin tuskin tarvisin, koska kännykkä+joikuspot hoittaa tien päällä interwebsit auki tarvittaessa. Vai olisiko 3g:stä jotain muuta hyötyä?

  Ehkä typeriä kysymyksiä, mutta jostain se on aloitettava... :)
   
  Viimeksi muokattu: 21.10.2011
 23. Jex42

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2011
  Viestejä:
  44
  Löytyisikö mahdollisesti jostain takakannen suojaa Samsung Galaxy Tab 10.1:lle. Takakannen pinta on erittäin naarmuherkkä, tablettia on tämä mennyt kuukausi pidetty kuin kukkaa kämmenellä, mutta naarmuja on silti päässyt syntymään.
   
 24. IcePen

  Rekisteröitynyt:
  02.06.2000
  Viestejä:
  6 567
  Libre Office on tulossa mutta ilmeisesti ei vielä edes beta vaiheessa.
   
 25. Paqu

  Rekisteröitynyt:
  17.02.2007
  Viestejä:
  3 748
  Tuohon käyttöön tabi sopii kyllä todella hyvin. Akkukestokin toista luokkaa läppäreihin verrattuna, eikä noi laitteet myöskään lämpene juuri ollenkaan ja ovat vielä äänettömiä.

  Itsellä käytössä Asus Transformer johon olen ollut todella tyytyväinen. Kirjoittelukin sujuu hyvin kun lyö masiinan kiinni näppistelakkaan ja tässä tilassa se kyllä korvaa läppärin lähes täysin.

  Vaikea sanoa paljon tuo android itsessään muistista haukkaa. Sanoisin että noin 500 megaa tai alle. Saahan tuohon laitettua itse tabiin sitten 32gb:n microsd kortin ja telakassa on SD paikka mihin ilmeisesti voi laittaa jopa 128gb:n kortin. Näin muistelisin ainakin tuolta XDA:sta lukeneeni jossa joku oli tuollasta korttia testannut ja todennut toimivaksi.

  Asetuksista saat valittua mitä tekee wifi yhteydelle kun laitteen pistää lepotilaan.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti