Android Auto & Android One

Viestiketju alueella 'Älypuhelimet ja taulutietokoneet' , aloittaja Scholl, 14.12.2018.

 1. Scholl

  Rekisteröitynyt:
  15.08.2017
  Viestejä:
  103
  Tervehdys!

  Yritin hakea aiheesta tietoa murosta & googlella, mutta en löytänyt vastausta. Eli kysymys on: Miksi Android Auto ei toimi Nokioissa, eikä ilmeisesti missään Android One -puhelimissa ja onko asiaan tulossa parannusta. Kysyin tätä myös Nokian aspasta. Tässä kysymys ja "valaiseva" vastaus:

  "Hello! After 6 years of using iphone I changed to Nokia 6.1 a month ago. I really love the phone and I have only one complaint: Why the Android Auto doesn't work in Android One phones? This is really bizarre, since it's claimed to be a "pure Android". I Travel a lot 'cos my job and use lot's of rental cars in Europe. With iphone, I had no trouble to link the phone to the car's infotainment system, but with Nokia this is impossible. Do you have any information when an update is coming to fix this problem? Thanks, and best regards, XX"

  "Hello XX,
  Welcome to Nokia Mobile Care!

  Thank you for using Nokia device 6.1 !we really glad to hear that you like the phone.
  After we check your inquiries about Android Auto we find out this apps is a mobile app developed by Google to mirror features from an Android device to a car's compatible in-dash information and entertainment head unit or to a dash cam. release: March 19, 2015; 3 years ago with Operating system: Android 5.0+ ("Lollipop")

  Regarding this, the apps will not work on Oreo or PIE. even we have Pure Android.

  Apologize for the inconvenient we suggest you to get similar apps that compatible with your OS version now.
  I hope my answer helping you.Thank for your email,being Nokia User and our loyal Customer .

  Fast green review for our Customer Care survey will be appreciate so much, it help us to increase our service to support you!

  Feel free to contact us for further question. Have a lovely and successful Monday!

  Kind Regards,

  ALeena - CSA
  Nokia Mobile Care"
   
 2. peksa

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2001
  Viestejä:
  544
  Toimii ainakin nokia 8:ssa.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. Stunned

  Rekisteröitynyt:
  21.12.2011
  Viestejä:
  2 846
  Toimii kyllä. Ei vain ole Suomessa vielä saatavilla, ellet asenna manuaalisesti apk-tiedostosta
   
  Viimeksi muokattu: 16.12.2018
 5. Scholl

  Rekisteröitynyt:
  15.08.2017
  Viestejä:
  103
  Joo, Adroid Auto ei näemmä ole saatavilla Suomessa eikä Hollannissa, jossa olin työreissulla: https://www.android.com/auto/faq/ Tietty tuo Nokian aspa olisi voinut kertoa kyseisen faktan, eikä suoltaa intialaista tajunnanvirtaa :) Googlettelin asiaa ja tuntuu oudolta, että suht isojakin maita on palvelun ulkopuolella, kun taas Applen vastaava appi toimii kaikkialla. Tietääkö kukaan syytä tähän? Voisi kuvitella, että sovellus on suht tärkeä yhä useammalle ihmiselle, kun melkein kaikissa uusissa autoissa on nykyään jonkinlainen infotainment-näyttö vakiovarusteena.

  Sain asennettua AA:n puhelimeen apk-tiedostosta, mutta ainakaan uudessa Citroen C3:ssa se ei toiminut. Citroenin systeemi kyllä tunnisti puhelimen, mutta ilmoitti sitten jostain yhteensopivuus-errorista. Käytän paljon vuokra-autoja työreissuilla ja tästä syystä ei jaksanut perehtyä kyseiseen malliin & infotainment-softaan tarkemmin. Pitää vissiin vaan hommata joku hyvä teline, jonka saa kiinnitettyä autoon kuin autoon.
   
 6. Goble81

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2010
  Viestejä:
  1 668
  Jos äänikomennot eivät ole jollain kohdemaan kielellä saatavilla niin Google on hyvin varovainen AndroidAuton tuomisessa kyseiselle markina-alueelle.
  - Googlen lakimiehet huolissaan ryhmäkanteista joissa onnettomuudesta syytetään Googlea jonka AndroidAuto sovellus "pakotti" käyttämään näppäimiä ajon aikana koska puhekomennot eivät toimineet.
  - Puhekomennot toimivat miten sattuvat jos esim English AndroidAutolle puhuu suomea tai ruotsia.
  - Googlen lakimiesten pitää käydä kohdemaan lainsäädäntö läpi sen suhteen mitä ajoneuvoissa saa olla ja "sallia" kuljettajan tehdä (muutakin kuin saako ajaessa puhua kännykkään ilman handsfreeta).

  Eli suurin osa Android Auton rajoitetun rolloutin syyt ovat äänikomentojen kielivalinta poislukien ihan legal jargonia ja lakimiesten keksintöä eikä teknisiä.
   
 7. Portti

  Rekisteröitynyt:
  25.05.2009
  Viestejä:
  62
  Yritin asentaa Android Autoa työmatkalla Saksassa tämän ohjeen mukaisesti Google Chromen incognito-tilassa:

  https://liisari.fi/ajankohtaista/AndroidAuto

  Homma pysähtyi kuitenkin siihen, että Play-kauppa ilmoittaa, että sovellus ei ole yhteensopiva laitteeni (Nokia 7.1) kanssa. Pienellä googlailulla selvisi, että Android Auto ei ilmeisesti ole yhteensopiva Android One puhelimien kuten Nokia 7.1 kanssa, mikä on sinänsä melko kummallista kun kyseessä on "puhdas" Android.

  Mitenkäs tuon Android Auton saisi asennettua/toimimaan Nokia 7.1:n kanssa? Jotenkin noiden epävirallisten APK-pakettien avulla?
   
 8. Sport_FIN

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  2 469
  Näin juuri.
   
 9. Stunned

  Rekisteröitynyt:
  21.12.2011
  Viestejä:
  2 846
  https://www.apkmirror.com/apk/googl...ging-4-2-591444-release-android-apk-download/
  asennat tuon. Android Auto toimii ihan normaalisti One laitteilla
   
  Viimeksi muokattu: 10.05.2019
 10. Portti

  Rekisteröitynyt:
  25.05.2009
  Viestejä:
  62
  Kiitos vastauksista Sport_FIN ja Stunned.

  Asensin Android Auton tuolta APK Mirrorin kautta ja ainakin asennus onnistui ongelmitta ja sovellus käynnistyy. Oman auton kanssa pääsen testaamaan tuota reilun viikon kuluttua.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti