Ampiaisista eroon, vinkkejä?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Jokke-88, 27.05.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Jokke-88

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2005
  Viestejä:
  99
  Noniin, kesä saapuu ja kaikenlaiset ötökät saapuvat sen myötä.

  Eräs laji nimeltään Vespula Vulgaris ottaa erityisesti pannuun.
  Ensinnäkin siitä syystä että olen aivan älyttömän allerginen pistoille.

  Toisekseen olen jossakin määrin Sfeksofoobinen eli niin hassulta kun se kuulostaa
  että iso mies pelkää ampiaisia on valitettavasti totta.

  Joka päivä tulee n. 2-3 kappaletta sisälle, ne on teilattu kätevästi MuroModatulla™ sähkökärpäslätkällä.

  Mutta onko mitään ennaltaehkäisevää keinoa, lasit ja oven ovat kiinni koko ajan eli jostain raoista nuo sisälle tulevat (oma talo on 1952 rakennettu puutalo ullakolla).

  Tänään käytiin kaverin kanssa ullakolla muuraamassa hormia, ei pesää ainakaan näkynyt

  Menevätkö ne kärpästen tapaan sellaiseen uv-valolla varustettuun sähköansaan?
  Jostain olen kuullut myös että kolapullosta voi rakennella kätevän ansan noille.

  Eipä siinä mitään, käteviä ötököitähän ne mutta kunhan eivät sisälle tulisi.
   
 2. DoZe

  Rekisteröitynyt:
  10.10.2002
  Viestejä:
  266
  Joku limpparipullo käy oikein hyvin. Vähän sokerilitkua pohjalle ja pullo jonnekin hyvälle paikalle. Ampiaiset menevät maistelemaan makeaa ja jäävät jumiin sokerilitkuun.
   
 3. Esaraimo

  Rekisteröitynyt:
  16.04.2007
  Viestejä:
  166
  Mullakin tunkee yleensä päivässä 2-4 kpl noita paskiaisia sisälle. Eihän ne sit haista tuota sokeri litkuu jo ulkoo ettei enemmänki tuu noita? :D
   
 4. Nemostelija

  Rekisteröitynyt:
  16.05.2008
  Viestejä:
  1 773
  Mökillä ampiaisten jatkuva ulkohuussiin pesiytyminen saatiin loppumaan kiinnittämällä sisäänmenoaukkojen lähelle muutama voimakkaanhajuinen wc-raikastin. Tuli toissakesä istuttua tietämättään pöntöllä, jonka alapuolella, aukon vieressä, oli pienen jalkapallon kokoinen pesä. Aiheutti suht voimakkaita inhon puistatuksia kun tuon bongasi astiaa tyhjentäessä.
   
 5. Zener

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2001
  Viestejä:
  30
  Taitaa olla liian hajuton se teidän ulkohuussi. Yleensä paskanhaju yhdistettynä väkevään kusenhajuun pitää ampiaiset ja mehiläiset loitolla. :D
   
 6. oh9juty

  Rekisteröitynyt:
  25.06.2001
  Viestejä:
  1 313
  Lainataas aihetta ... miten herhiläisistä pääsee eroon. Minä en siihen pesään puutu mutta... raidia kehiin vai mien se meni?
   
 7. jipii

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2000
  Viestejä:
  1 257
  Niitten pitäs yöllä nukkua joten silloin iske!
  Muovipussi ja se siitä, tai käytä sitte pölynimuritaktiikkaa...:D

  Toimiskohan kirby tässä?
   
 8. oh9juty

  Rekisteröitynyt:
  25.06.2001
  Viestejä:
  1 313
  Polttaa saunan ---> problem solved
   
 9. sossupummi

  Rekisteröitynyt:
  15.05.2010
  Viestejä:
  356
  Pyretriini ja permitiini tappaa ja kytevä kahvijauhe karkottaa.
   
 10. Ei helvetti tälle tuli revettyä, taitaa olla nukkumaan meno aika. :D Itse asiaan jotain, niin ikkunoihin verkot ja jos ovi auki siihen kans.
   
 11. oh9juty

  Rekisteröitynyt:
  25.06.2001
  Viestejä:
  1 313
  Kysyy kirby kauppiallta et tuhooko ampiaispesii ja pyytää piendä demoo :D
   
 12. sossupummi

  Rekisteröitynyt:
  15.05.2010
  Viestejä:
  356
  Paloi verkkokalvoille kuva kirbykauppiaasta, joka taiteilee ko. monsterin kanssa saunan takana ampiaispesään kurotellen. :D
   
 13. jipii

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2000
  Viestejä:
  1 257
  Wat? tää o jo uutta
   
 14. sossupummi

  Rekisteröitynyt:
  15.05.2010
  Viestejä:
  356
  Jep. Joillakin Kreikan saarilla noita ampiaisia on kohtuullisen runsaasti viinirypäleiden perässä (tai ainakin ilmaantuvat juuri heinä-elokuussa perkeleet kun rypäleet kypsyy) jolloin paikalliset kekseliäästi polttaa kydyllä kahvijauhetta foliossa ravintoloissa. Kyllä se ainakin siellä olleisiin öttiäisiin tehosi.
   
 15. Zulu_

  Rekisteröitynyt:
  30.09.2006
  Viestejä:
  5 730
  Jos ei ole Raidia jostain syystä (pitäisi olla jokaisen kesämökin ja kotitalouden vakiovaruste) mutta löytyy esim. hiuslakkaa tai vastaavaa niin polttaa sen pesän em. aerosolin ja sytkärin avulla. Ei kannata tehdä sisällä sitten :D
  Raidin kanssa homma toimii ehkä parhaiten nappaamalla perkeleiden pesän jätesäkkiin ja myrkkyä perään (hanskat suositeltavat).
   
 16. heyrst

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2001
  Viestejä:
  5 633
  Etikka toimii myös hyvin ampiasten karkottimena. Vahingos havaitsin moisen joskus kun en muista miksi olin etikkaa laittanut torjuntaruiskuun ja näin että ampiaiset sai melkosen lähdön. Sen jälkeen sitä sit aika huolel tuli suihkuteltua suulis ja autotallis kuten kuistille kun ampiaisia oli kaikkialla. Ampiaiset hävis kokonaan moniksi vuosiksi.
  Ja melkosta tavaraakin ampiaisia vastaan. Väkiviinaetikkaa kun pisti sellaiseen kasvinsuojelu ruiskuun raakana mihin pumpataan paine etukäteen ja jossa jonkin matkaa vartta niin kun laitto pesän suulle ja anto sumuna mennä pesään niin ampiaisia tippu suoraan pesästä maahan jääden siihen.

  Nyt kun kävin valvonta kameraa asentamas samaiseen paikkaan niin kuulin melkoisen hurinan kuin jossain kaukana kentällinen vuvuzela torvia olis soinut kun jossain vintillä koittivat pesäänsä jäähdytellä. Kuulosti todella isolta pesältä näkymättä yhtään lentävää enkä halunnut lähteä ottaan selvää missä ja kuinka iso pesä ja oliko ampiaisten sijasta mehiläiset lähteneet karkuteille 100m pääs olevista mehiläispöntöistä joissa meteli samaa luokkaa.

  Tavallisen raidin sijasta muuten tehokkaampaa on se muurahais raid. Toimii hyvin myös hämähäkkeihin pitäen ne pois pitkään.
   
 17. SuperEgo

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2001
  Viestejä:
  8 065
  Raidia vaan jokaiseen mahdolliseen rakoon ja saumaan, josta niiden mulkkujen voisi jotenkin edes kuvitella änkeävän sisään. Kuningatarkin saattaa asustaa pesineen esimerkiksi jossakin rakosessa ikkunalasien välissä. Operaatio toistetaan päivittäin niin kauan kuin kusipäitä tulee sisään. Muista myös tuulettaa kunnolla, koska myrkky ei ole pitemmän päälle hirveän terveellistä ihmisotuksellekaan.

  Ei sitä fobiaakaan tarvitse hävetä. Jos on oikeasti allerginen, yksikin pisto voi olla hengenvaarallinen. Ja vaikkei olisikaan allerginen, niin sattuuhan se ihan vitusti.
   
 18. Kubbih

  Rekisteröitynyt:
  18.09.2003
  Viestejä:
  989
  Itsellä ei ole allergiaa, mutta fobia kylläkin. Kovalla harjoittelulla olen päässyt mehiläisten kaveriksi jo, mutta en ampiaisten. Ennen tapoin molempia tasaiseen tahtiin kun vastaan tulivat. Mehiläiset lähtevät aina yhdellä hätistelykerralla, mutta ampiaiset vain pörräävät vihaisemmin kun niitä hätistelee.
   
 19. zba

  Rekisteröitynyt:
  22.02.2002
  Viestejä:
  30
  Moni näyttäisi sanovan muovipussi / jätesäkki, mutta suosittelisin paperista ennemmin kun muovisesta pirulaiset tuikkaavat lävitse. Ja tosiaan paras tapa hävittää pesä sitten kun se on jo pussissa niin polttaa sen saunan uunissa tai jossai muussa missä pirulaiset eivät pääse karkuun.

  Toinen kohtuu tehokas keino on imuri imemään siitä suuaukon kohtaalta ja hieman kopauttaa ympäristöä siten että saa ne liikkeelle.

  Allergisena on kyllä tullut opittua ettei niitä huidota jos tulevatlähelle.. ennemmin siirryn itse hieman sivuun kunnes poistuvat paikalta. Tai jos huitasee niin pitää olla varma että se on laaki ja vainaa.
   
 20. vr45rf

  Rekisteröitynyt:
  27.10.2007
  Viestejä:
  594
  hehe täälähän on muitakin ampiais fobiasta kärsiviä. Minä kun aattelin että olen lähes ainut maailmassa tän ongelman kanssa.

  Mehiläisiin olen kanssa tottunut mutta ampiaisen jos nään alle kahdenmetrin päässä niin juoksen miehekkäästi karkuun. Tämä on pieni hidaste ulkotöissä joissa talojen seinustoilla tms voi olla pesiä. :D

  Toi ampiaispesä jätesäkkiin yöaikana pitäs olla ihan toimiva juttu. (jaahas edellisessä postauksessa sanottu että voivat pistää läpi..)
   
 21. Capone

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  2 044
 22. -ATE-

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2003
  Viestejä:
  6 920
  Jos 2-3 tulee päivittäin sisälle, niin kannattaa ehkä vielä tarkastaa ullakko toiseen kertaan tarkemmin sekä sitten räystäät yms. pesän varalta.
   
 23. Arab

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2009
  Viestejä:
  1 848
  Laita johonki tikkuun joku rätti, kastele bensalla ja sytytä, mee pesän lähelle sohimaan, elukoilta palaa siivet ja ne tippuu maahan eikä niistä oo haittaa enään kellekkään.
   
 24. faillure

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2010
  Viestejä:
  151
  Pesä muovipussiin ja sitten muovipussi..

  Will it blend? Blendtec
   
 25. Mika!

  Rekisteröitynyt:
  27.03.2008
  Viestejä:
  557
  Muutama vuosi sitten mehiläishoitaja kävi hävittämässä monta kymmentä pesää vanhempien välikätosta.
  Kulkuaukosta ensin myrkkyä sisään ja isoimpiin painoi veitsellä pari reikää joista myrkkyä lisää pesään, ja sitten vain leikkeli ne irti ja pudotteli jätesäkkiin.
  Tuo hemmo väitti olevan paras hävittää pesät päivällä, kun asukkaat on etsimässä ruokaa palatessa huomaavat pesän hävinneen ja kuulemma lähtevät sitten litomaan.
  Ampparit ei kuulemma jotenkin näe valkoista väriä joten päälle valkoinen haalari, hanskat jne...
  Suurin pesä tuolla oli 60 cm leveä päätykolmiossa kiinni ollut puolikas pallo, korkeus oli noin 70cm josta lähti vielä noin 30cm torvi (eteinen) kohti seinässä ollutta oksanreikää.
  Tuossa pesässä ei ollut asukkaita.
  Tuon lisäksi oli parisenkymmentä pään kokoista ja kymmeniä "tavallisia" pesiä.
  Loppuen lopuksi noista oli suurinosa hylättyjä, muistaakseni yhdessä päänkokoisessa ja muutamassa pikkusessa oli elämää.
  Vittu vieläkin puistattaa kun muistelee ensimmäistä kurkkausta tuonne, kun piti alkaa talossa remonttia tekemään, jäipä menemättä välikattoon sillä kertaa.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti