Amis se vaan tienaa enemmän -legenda alkaa olla totta...

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja taiteilijatyyppi, 27.09.2007.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Blindi

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2001
  Viestejä:
  139
  Appiukkoni sanoi näin: "älä tee työtä rahasta vaan rakkaudesta"
   
 2. bamma

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2010
  Viestejä:
  0
  Jos ei tee tarvittavia yleistyksiä, niin joka asiasta voi jauhaa vaikka maailman tappiin. Poikkeuksia löytyy lähes aina.
   
 3. junkmu

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2004
  Viestejä:
  1 264
  Amis tekee duunia rakkaudesta työhön ja turvaa 45-50v jälkeisen elämän muutamilla kiinteistöillä joita on parikymppisininä hankittu pankin sponsoroimilla rahoilla. Riskinsä tietenki mutta elämä on niin lyhyt että tälläiset riskit yleensä kannattaa jos hyviä kohteita puskista tulee esiintyy.

  Tyhmä duunari kulkee koko elämänsä paskasissa haalareissa valitellen sitä huonoa palkkaansa kavereilleen joka vloppuna paikallisessa räkälässä ja ihmettelevät että miten muilla on kaikkea vaikka suunniilleen samallaista palkkaa tienaavat, se on miten palkkojansa käyttää. Pienilläkin palkoilla saa kaikenlaista joutavaa..
   
 4. henpecked

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2007
  Viestejä:
  21
  Kovat on palkat tolla koulutuksella täytyy myöntää. Ei ole ihme, että rakentaminen Suomessa on nykyään aivan jukelittoman kallista. 250.000e maksaa autotallilla varustettu perus omakotitalo ilman tonttia (jos siis unohdetaan ne Älsby-viritykset).

  Monikaan palkansaaja ei ymmärrä, että tuo on pirun iso rahasumma nykyisten epävarmojen työsuhteiden aikana.

  Mutta raksa-alan koviin palkkoihin tulee muutos, kuten on tullut jo Keski-Euroopassa, puolalaisten sähkärien, kirvesmiesten ja putkiroopejen muodossa.
   
 5. iirai-kiip?r

  Rekisteröitynyt:
  26.06.2005
  Viestejä:
  188
  Eestiläiset on taas pariin otteeseen näyttäny kyntensä.. Voitti tarjouskilpailun selvästi, joihin firma, jossa työskentelen otti osaa ja nyt sitten tuli taloyhtiöltä tarjouspyyntö, että käymme purkamassa koko paskan ja rakentamassa sen uudestaan laskutustyönä, ei urakkana :] Itse en ole koskaan mitään amista käynyt, lukiokin vielä kesken, kun loppui motivaatio aikoinaan ja lähdin sitten inttiin etsimään sitä vuodeksi ja palasin kolmen kulmaraudan kanssa takaisin.

  Palkka tällä hetkellä ~12e/h, eikä työpäivän pituutta ole rajoitettu mitenkään, eli saa painaa niin pitkää päivää kun jaksaa, jos haluaa. Korjausremontteja tehdessä huomaa, ettei halvin ole näissäkään asioissa aina se paras, eikä ainakaan tällä hetkellä ole odotettavissa, että pomo alkais palkkoja alentamaan, kun näillä nykyisilläkin taksoilla on kysyntää vähän liiankin paljon ja osaan tarjouspyynnöistä pitää antaa normaalia korkeampi hinta, jotta ne voidaan teettää alihankkijoilla.
   
 6. Mikko Laine

  Rekisteröitynyt:
  28.06.2001
  Viestejä:
  1 485
  Ei nyt mitenkään pahalla, mutta onko tämä paljon? Itse sain alalla, jolla mulla ei ole mitään koulutusta (pelkkä lukio löytyi) 12e/h. Muistaakseni hetken aikaa vieläkin enemmän samasta duunista kun tarpeeksi työkokemusta kertyi. Mutta sitten sainkin oman alan duunia (3v yliopistoa takana tässä vaiheessa) ja palkka oli 23e/h.

  Vai mihin amikset vertaavat tuota 13,5 palkkaa?
   
 7. tagman

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2004
  Viestejä:
  3 401
  No empä tiedä mukavemmasta ja helpommasta. Toki poikkeuksiakin löytyy, mutta yleensä sähköhommat teollisuudessa on melko fyysistä ja likaista hommaa huonoissa olosuhteissa. Olin yhden kesän UPM:n ja Botnian tehtaalla sähköhommissa ja useamman vuoden siellä työskennelleet työkaverit oli aika vittuuntuneita hommaan. mm. Yhdessä vaiheessa purettiin kaapeleita 30-40c lämmössä kaapelihyllyjä pisin kiipeillen 4-6 metrissä. Työ oli hengenvaarallista ja raskasta.
   
 8. janolle

  Rekisteröitynyt:
  29.06.2003
  Viestejä:
  2 277
  Mitenkäs peruskoulu vs. amis taistelu. Jos 13,5€/h on hyvä palkka niin kattokaa vaikka bussikuskien TES palkat niin johan naama menee vihreäksi kun afrikan mies vetää jopa kovempaa palkkaa pienemmällä koulutuksella. PK-seudulla kun 0-kokemuksella saa 13,72€/h... vielä pahemmin varmaan kirpasee kun kuskilla on 12v kokemusta ja palkka 15,30€. :D
   
 9. 5v sisällä valmistumisesta palkka yli 200e/h ulkomailla ja muita ihan jees etuja mistä femakkopropaganda Suomessa saisi sydänkohtauksen. :smoke:
   
 10. Uncivil Servant

  Rekisteröitynyt:
  29.06.2010
  Viestejä:
  33
  Eli kuukausipalkaksi tulisi 8 tunnin työpäivillä ja täydellä työviikolla 32 000 euroa. Pääsitkö tj:ksi vai johtamaan jonkun öljysheikin haaremia, kun työsuhde-edut on erityishyvät?
   
 11. Warjomies

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2009
  Viestejä:
  44
  Suomessa suorittavan työn tekijöiden palkat ovat järjettömiä(kaikilla muilla paitsi kaupan alalla). Kuinka voi olla, että kouluttamattomalle suorittavan työn tekijälle maksetaan 15€ per. tunti? Vai onko esimerkiksi bussikuskeiksi niin vähän hakijoita että palkka on pakko hilata ylös että saadaan edes joku sinne ajelemaan?
   
 12. Itse sähkäriksi valmistuin -07 enkä ole niitä hommia sen jälkeen tehnyt kun hieman on paikat kiven alla. Mutta nykyisessä myyjän hommassa saan sen 9,43e/h ja lisät 3,83e/h illalla klo 18 jälkeen sekä 4,98e/h lauantaisin klo 13 jälkeen. Että noiden numeroiden perusteella ei kyllä vieläkään tee mieli vaihtaa omalle alalle
   
 13. tusinatunnari

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2005
  Viestejä:
  1 397
  a) bussikuskit on koulutettuja, taitaa olla 30 ov bussikuskin koulutus ja b-ajokortti.
  b) 20 vuoden kokemuksella se sanoi.
  c) Helsingissä on elinkustannukset vähän erilaiset kuin muualla maassa.
   
 14. TLS

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2008
  Viestejä:
  361
  Eikös noi ainakin ennen vanhaan ollu eunukkeja eli kuohittuja. Pitäs itselle ainakin vähän enemmän maksaa kuin 32 000e kuussa. Tosin jäähän sitä rahaa eri tavalla säästöön, kun ei tee mieli pillun perässä juosta ja aikaakin säästyy.
   
 15. FinnPeak

  Rekisteröitynyt:
  14.11.2007
  Viestejä:
  375
  Ite tällä hetkellä DI ja tienaan päätoimestani vähä reilut 3000€/kk. Ei siis mitään mahottomia vielä. Duuni on kuitenkin ihan jees, kevyttä ja joustavaa, ja kehitysnäkymät aika passelit. Jos vaan motivaatiota on niin kyllä ansioita pystyy aika roimasti kohottamaan eikä mitään kattoa periaatteessa ole.

  Mulle yliopisto oli ihan oikee vaihtoehto, hapuilevana nörönä en yläaste/lukioaikaan juuri hahmottanut mitä sitä isona haluais tehdä. Noh, koulussa oli aikaa miettiä tätä ja viettää rentoa teekkarielämää ja urheilu-"uraa". Ja vaikka suurin osa koulussa opitusta asioista on periaatteessa täysin turhaa, olen kuitenkin huommannut, että opiskelu yleensä on ihan hyödyllistä hommaa. Kun hommaan vähänkin keskittyy ja aivojaan rasittaa, niin kyllä se ajattelua avaa ihan mukavasti. Sanoisinkin, että paras oppi on ollut, kuinka työelämässä voi sitten oppia ja sisäistää niitä oikeita asioita nopeasti.
   
 16. HeZu Banned

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2000
  Viestejä:
  634
  Räikkönen tienas amiksen käyneenä Ferrarilla 100 000e päivässä.
   
 17. junkmu

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2004
  Viestejä:
  1 264
  Satamanosturin kuljettajana tienesti oli 23,9-26.5e/h+lisiä.. työnä perseestä, istua samassa hytissä jatkuvasti, ei se raha aina kaikkea merkkaa... vuoden jakso tuota paskaa. ainoa mikä motivoi niin koitti kerran kuussa ja sehän ei riitä ainakaan itselleni.
   
 18. nook1e

  Rekisteröitynyt:
  29.10.2003
  Viestejä:
  795
  Olen amiksen käynyt sähköpuolella ja kesätöitäkin ehdin tehdä aika paljon sähkärinä. Mutta kyllä se vitutti vetää sitä kaapelia ja ryömiä paskasissa paikoissa millään erikoisella palkalla. Tietenkin jotkut pitää tästäkin, mutta en minä.
  Sitä kun tekis eläkeikään asti voisi alkaa jo kyrsiä. Siellä monet jotka oli samaa hommaa tehny jo vuosia sanoi että lähde kouluun ja en ole päivääkään katunut. Opiskeluaika oli aivan helmeä, bileitä ja koulua sopivassa määrin vaikkakin välillä tressi oli tenteistä yms. Nyt töissä ilmastoidussa toimistossa ok palkalla. En valita.
   
 19. Pakana

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2000
  Viestejä:
  4 474
  Ei sitä ihminen yleensä jaksa pelkän palkan takia duunia painaa. Tai mä en ainakaan jaksa. Palkka on jotain jota yleisesti ottaen tarvitsee elämiseen, sen mistä sen palkan saa voi kuitenkin loppupeleissä yleensä valita. Mä valitsen mielummin jotain sellaista jota mä teen mielelläni, eikä se liksa ole se tärkein tekijä.

  Fyysisessä työssä on se hyvä puoli että tällainen lorviperse kuten minä, saa jonkinlaista pakkoliikuntaa eikä kuole kolmekymppisenä paskalla käydessä ponnistukseen.
   
 20. Carl0s

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2005
  Viestejä:
  847
  itselläni vähän samat suunitelmat... Eli perus-sähkö ja tietoliikenne / elektroniikka taskussa amiksesta, ja nyt alko himottamaan pikkuhiljaa ajatus jos sitä lähtisi jatko-opiskelemaan...

  itselläni ongelmanksi muodostuu vain se, ettei ole ei siis vittu mitään käryä mitä esim. joku sähköinssi tekee käytännössä ? tai joku kone ja tuotantotekniikka inssi ? Pitäis vaan eka keksiä mitä sitä haluas tehdä...
   
 21. 10900

  Rekisteröitynyt:
  10.07.2010
  Viestejä:
  725
  Tästä tilanteesta saamme osittain kiittää suomalaista koulutuspolitiikkaa.

  Mitä useampi nuori menee fyysisen työn pelossa lukioon, ja sitä kautta yrittää vältellä fyysistä työtä, on suorittavan portaan vajausta koetettava vähentää esim. palkkausta nostamalla. Tuskinpa auttavasti suomea osaava "ulkomaan elävä" olisi muutoin koulutettu ja sen jälkeen palkattu ajamaan bussia, jos sinne olisi tulossa paikalliseen enemmistöön kuuluvia. Palkan nostokaan ei auta kuin tiettyyn pisteeseen, jos tulijoita ei vain ole.

  Toinen mielenkiintoinen pointti tuossa oli, että koulutuksen pitäisi jotenkin automaattisesti parantaa palkkausta. Miksi?

  Kyllä omallakin työmaalla on käynyt insinöörejä kokeilemassa työntekoa, ennen toimistotöihin siirtymistä. Ja samaa palkka saivat kuin muutkin.
  Jos esim. tuotantolinjalla samaa työtä tekee kouluttamaton ja korkeasti koulutettu, olisi korkeasti koulutetulle maksettava parempaa palkkaa, koska on viihtynyt koulussa paremmin kuin työtoverinsa. Ymmärrän toki, että ottaa koville kun kuulee kuinka vähemmän koulutettu saa "vähempi arvoisessa työssä" kovempaa palkkaa kuin korkeammin koulutettu saa siellä oman pulpettinsa takana istumisesta.

  Ne ajat, kun ylioppilas oli suuri herra, on jo kaukana takanapäin.
   
 22. MikkiK

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2002
  Viestejä:
  741
  Allekirjoitan tämän.

  Suomessa on koulutettu ihan liikaa viime vuosina insinöörejä, tradenomeja ym. Koulutuspaikat voitaisiin puolittaa osalta aloista (missä on ylitarjontaa), ja lisätä paikkoja sinne missä on tarvetta (lääkärit esim.).
   
 23. janolle

  Rekisteröitynyt:
  29.06.2003
  Viestejä:
  2 277
  Eipä tuolla 13-15€/h palkalla Helsingissä kovinkaan leveästi elä, paska palkka se on vaikka se sinusta korkealta tuntuukin.
   
 24. Calle

  Rekisteröitynyt:
  22.08.2003
  Viestejä:
  1 876
  Tätähän on yritetty mutta lääkäriliitolla on vaan aika ylivertainen kiristyskeino, ihmishenget.:smoke:
   
 25. Torahambi

  Rekisteröitynyt:
  29.11.2000
  Viestejä:
  245
  Taasko ne jaksaa tästä filosofoida?

  Itsehän en ole käynyt yliopistolla kuin yhdellä oikeuslääketieteen luennolla, mutta kun ei muuhun pystynyt niin rupesin kauppiksen lehtoriksi =). Siellä sitä on kivaa, palkka ei päätä huimaa, mutta homma on hyvää ja mukavaa.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti