Aloittelevalle "hifistille" ensimmäinen äänentoistolaitteisto.

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja Jagär, 10.05.2011.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. noobscene

  Rekisteröitynyt:
  15.10.2007
  Viestejä:
  484
  Onkyo 308 hoitaa hommansa varmaan helpoiten jos et meinaa isommaksi settiä laajentaa. Denonilta tullut myös AVR-1311 joka hinnalla ei ainakaan ole pilattu.
   
 2. mailbag

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2005
  Viestejä:
  5 404
 3. Cölt

  Rekisteröitynyt:
  Viestejä:
  0
  Näköjään selitin taas varsin epäselvästi, mutta tarkoitin aikaisemmin lähes samaa mitä noobscene.

  Mikäli pääkanavista löytyy jalustakaiutin, ei ole mitään järkeä olla kytkemättä keskelle samanlaista, jos ne on mahdollista asetella jalustoille oikeaoppisesti kuuntelijasta (esim. tv-taso pääkaiuttimien välissä ei mahdollista tätä keskikaiuttimen osalta).
   
 4. Nks

  Rekisteröitynyt:
  16.02.2008
  Viestejä:
  1 060
  Ja jos mulla olis skanneri, niin olisin jo aikoja sitten iskenyt kuvan tänne eräästä kotiteatterin rakennusoppaasta. Eli näissäkin jutuissa on erilaisia koulukuntia. Takakaiuttimien asettelu hieman korvan yläpuolelle (toki diskantti suunnattuna sopivasti) perustuu puhtaasti siihen, että monessa kotiteatterissa sohvan/ lepotuolin selkänoja ylettyy takaraivoon sakka, tai jopa yli, jolloin korvan tasolle oikeaoppisesti sijoitetun takakaiuttimen ääni blokkaantuu siihen sohvan selkänojaan. Siksi hieman korotettu sijoittelu.

  Tämä opas on siitä hyvä, että se ottaa myös käytännön haasteet huomioon. Toki taaemmilla tehostekaiuttimilla tasasivuinen kolmio kuuntelijaan nähden voisi olla optimaalinen, mutta harvoin kodissa on mahdollista jättää sohvan ja takakaiuttimien väliin tarpeeksi tilaa, jotta sohva olisi keskellä huonetta ja etäisyys taakse ja eteen yhtä suuri. Tällöin taaempien tehostekaiuttimien reilu 45° kulma sohvatasoon nähden on parempi vaihtoehto. Tai sitten vaihtoehtoisesti 6.1-setuppi...

  Mutta näissä on tosiaan monta koulukuntaa ja vähintään yhtä monta riitaa. Itse edustan sitä käytännöllistä ja omalla järjellä ajattelun suuntausta, enkä edes pyri tiukkojen high-end -oppien autuuteen.
   
 5. emerik

  Rekisteröitynyt:
  23.05.2005
  Viestejä:
  6 830
  Onneksi tavallisessa hifissä sijoitetaan vain kaiuttimet sinne missä ne kuulosta parhaalta kuuntelijasta, jos vain mahdollista. :D Loppu aika käytetäänkin legoissa ;)

  [​IMG]
   
 6. noobscene

  Rekisteröitynyt:
  15.10.2007
  Viestejä:
  484
  Vielä lisään tähän että tosiaan normaalitilanteessahan kaiuttimet tosiaan ovat hieman epäsuosiollisesti aseteltu, mutta onneksi nykypäivän vahvistimissa on kohtalaiset mittamikrofonit ja ohjelmat mukana jotta esimerkiksi eri kaiuttimien väliset kulkuaikaerot ja äänenvoimakkuuden balanssit saadaan kohdalleen ilman ylempää ammattikorkeakoulututkintoa äänen fysiologiasta :)

  Tuli ehkä turhan provo tuosta omasta postauksesta, mutta ideana oli tosiaan vain näyttää alan standardi johon pyrkiä, ettei jokainen vain lauo menemään satunnaisia ehdotuksia joita isot pojat postin nurkalla kertonu. :kippis:
   
 7. Zepi

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2000
  Viestejä:
  10 294
  Ainakin ffdshow:lla tuo on helppo tehdä audiomixeillä. Ffdshow tukee myös kivasti profiileita, joten on melko helppoa setupata profiili sekä tietokone-, että telkkarikatseluun.
   
 8. Epic_Fail

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2009
  Viestejä:
  242
  itellä tannoyn 5.1 setti, denonin vahvari, velodynen subbari ja atin näyttis toimii "äänikorttina" (siirtää äänen vahvarille). maksaa varmaan just jonkun tonnin. en kadu näitä ostoksia.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti