Aloittelevalle "hifistille" ensimmäinen äänentoistolaitteisto.

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja Jagär, 10.05.2011.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. emerik

  Rekisteröitynyt:
  23.05.2005
  Viestejä:
  6 830
  Jaa-a siis audioporiko sulle väsäsi tuon 5.1 setin? Olisi kyllä kuvitellut että tuolta jos mistä olisi tullut ohjeistus 2.0 ihanuuteen ja oikeellisuuteen. Hyvä liike ja ammattitaitoinen. Hifiharrastajissa jonkun verran aktiivisena ollut kyseinen liike ja sen edustaja.
   
 2. Snakes

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2010
  Viestejä:
  1 384
  Mahdollisimman halpa viritinvahvistin, josta löytyy sulle tarvittavat liitännät. Äänenlaatu noissa kaikissa on kehnohko, joten turha niistä maksaa.
   
 3. chronicler

  Rekisteröitynyt:
  04.04.2006
  Viestejä:
  1 541
  Kannattaa ostaa Onkyo TX-SR608. Äänenlaatu on hyvä, sanoi "oikea stereo "-ihmiset mitä tahansa.

  Eipä tuo turhaan ole voittanut EISA-palkintoa parhaaksi kotiteatterivahvistimeksi 2010-2011...

  EDIT: Niin omani hain Gigantista 450€ hintaan vaikka hintalapussa luki 600€ tms. Kannattaa käydä pyytämässä tarjous.
   
 4. k4mmo

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2009
  Viestejä:
  281
  Sulle mä tarkoitin viestini. Puolihuolimattomasti kylläkin luin sen, joten voi olla että ajatusmoka iski välillä.

  Mutta,
  Jos AudioPorin valikoimasta pitäisi saada, niin Denonin ja Q Acousticien lisäksi ottaisin Velodynen CHT-10Q:n. Samaan hintaan saisi kyllä parempaakin, esim.:

  Epik Legend Subwoofer - 2x12" and 300W - L-Sound EU

  tai

  SVS SB12-NSD Black Charcoal Subwoofer - 12" and 400W DSP - L-Sound EU

  Edit: L-Soundista tulee sitten muutama kymppi postikuluja.
   
 5. emerik

  Rekisteröitynyt:
  23.05.2005
  Viestejä:
  6 830
  ^^Kuunteleehan jotku musiikkia puhelimen kaiuttimesta ja pitävät sitä hyvänä äänellisesti. Onkyo on varmasti turvallinen valinta av-vahvistimeksi joten tuskimpa se on nyt mitenkään paska. Mutta hifi nyt on oikeanlaisen setin kokoamista jossa äänellisesti koetetaan saavuttaa omaan makuun sopiva aste. Av-vahvistimilla saat varmasti ihan kivan äänentoiston elokuviin ja muihin, mutta aika isoja kompromisseja ne on musiikin kuuntelussa. Halvemmalla vain saat toimivan setin pieneen tilaan kun rakentaa sen puhtaasti 2.0 setin. Tämä on vain oma mielipide ja eikä näistä pidä pidä repiä tukkaansa.
   
 6. Snakes

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2010
  Viestejä:
  1 384
  Jooh, kannattaisi kyllä jokaisen käydä hifiliikkeessä kuuntelemassa miten hyvältä musa voi kuulostaa niin loppuisi tää 5.1-pelleily kuin seinään.
   
 7. Catrik

  Rekisteröitynyt:
  15.03.2008
  Viestejä:
  2 148
  Eikai ne nyt mitään 2.0 ala mulle tunkemaan jos nimenomaan kysyn 5.1 ja pääasiallinen käyttö pelaaminen, haloo?
   
 8. emerik

  Rekisteröitynyt:
  23.05.2005
  Viestejä:
  6 830
  Älähän nyt kun Pekalle oli eräs kaveri mennyt kaiuttimia vaihtamaan niin se oli myynyt sille uudelleen kaapeloinnin kaiuttimeen. Luonnollisesti näissä kaupoissa sun 5.1 sijoitukset on nappikauppaa. :D
   
 9. Partizan

  Rekisteröitynyt:
  11.02.2003
  Viestejä:
  2 998
  Kuulokkeet pelaamiseen ja muilla rahoilla sitten 2.0 / 2.1 -setti, vaikka av-vahvarilla. Päivität tuon setin sitten surroundiksi kun rahaa kertyy lisää ja jos tulee vielä tarvetta sille.
   
 10. mailbag

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2005
  Viestejä:
  5 404
  Verkkokauppa.com

  Siinä vois olla aika maukas setti pelaamiseen ja leffoille ja musiikillakaan jäät tuskin mitään kaipaamaan :) Subi sitten seuraavaksi tai vaihtoehtoisesti ottaa vaan yhden parin + subin.
   
 11. duris

  Rekisteröitynyt:
  17.04.2002
  Viestejä:
  184
  Tai sitten suoraan subbarill: BestBuy Leffa1 kotiteatteripaketti - Mareksound
   
 12. Cölt

  Rekisteröitynyt:
  Viestejä:
  0
  Jalustakaiuttimista kun on kyse, niin aina samanlainen pönttö myös siihen keskikanavaan.

  Jätetään "keskikaiuttimet" kauppaan.
   
 13. Catrik

  Rekisteröitynyt:
  15.03.2008
  Viestejä:
  2 148
  Mihin tämä perustuu? Telkkarinhan saa hilata kattoon asti jos sen alapuolelle pitää mahduttaa korkea jalustakaiutin :confused:
   
 14. Cölt

  Rekisteröitynyt:
  Viestejä:
  0
  Kun kaikki kaiuttimet ovat identtisiä, niin pysyy äänikuva yhtenäisenä.
   
 15. Catrik

  Rekisteröitynyt:
  15.03.2008
  Viestejä:
  2 148
  Mitä merkitystä sille sitten on onko muut kaijuttimet hylly- seinä- vai jalustakaiuttimia? Mitä varten keskikaiuttimia edes on jos niillä tulee ei-yhtenäinen äänikuva?
   
 16. mailbag

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2005
  Viestejä:
  5 404
  Elokuvakäytössä lähinnä puheet tulee keskikanavasta jolloin käytännössä keskikaiutin saa olla erilainen ja luuletko että Tannoy tekisi täysin erilaisen ja sopimattoman kaiuttimen keskiääneksi tunnetuimpaan ja suosituimpaan sarjaan :D Kyllä se on tarkkaan suunniteltu erittäin toimivaksi siihen.
   
 17. Nks

  Rekisteröitynyt:
  16.02.2008
  Viestejä:
  1 060
  Taas on isojen poikien kalliista hifileikeistä poimittu oppi sieltä ja oppi täältä ymmärtämättä niitä kunnolla... Täysin totta, että ideaalitilanne on se, että kaikki kaiuttimet ovat samanlaisia. Mutta yleensä siinä 5.1-kotiteatterissakin muusikkia kuunnellaan 2.0/2.1-settinä, jolloin muilla kaiuttimilla ei ole merkitystä. Keskikaiutin ja takakaiuttimet ovat ns. tehostekaiuttimia, jolloin niistä nimityksensä mukaisesti toistetaan tehosteita stereokanavan tueksi. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikkien viiden ei tarvitse olla samanlaisia. Riittää, että ääni on saman sävyinen. Keskiääntä käytetään pääasiassa puheen toistoon. Ja koska tilantunnun korostamiseksi välillä puhetta saatetaan toistaa jommasta kummasta etukaiuttimesta tueksi (esim. henkilö etuvasemmalla, jolloin puhe kuuluu pääasiassa keskikaiuttimesta, mutta myös vaimeammin vasemmasta etukaiuttimesta), niin keskikaiuttimen olisi hyvä olla mahdollisimman samanääninen. Sen ei kuitenkaan tarvitse olla täysin identtinen, jonka takia valmistajat ovat alkaneet valmistaa mallistoonsa erillistä keskikaiutinta, jonka agenda on yleensä puhtaasti sisustus ja sijoittamisen helppous. Äänen ero on niin pieni, ettei sitä tehostekaiuttimen roolissa huomaa, mutta toki musiikissa ero saattaa olla jopa häiritsevä.

  Takakaiuttimet taas yleensä hoitavat sitä luodin viuhahtelun ja lähestyvän helikopterin mökää, jolloin niiden ei tarvitse olla edes samalta valmistajalta, tai edes samantyyppisiä (esim. edessä lattiakaiuttimet vs takana seinäkaiuttimet). Ainoa vaatimus on, että ääni on saman sävyinen. Eli jos esim. etukaiuttimet ovat sävyltään tummat, niin takakaiuttimienkin tulee olla sävyltään tummat. Itse aikoinani keskustelin asiasta Mareksoundissa ja Marek oli myös kanssani sitä mieltä, että budjetissa kannattaa eteen tunkea tuplahintaiset verrattuna taakse. Keskikaiuttimeksi käy etukaiuttimien kanssa identtinen tai erillinen samaan sarjaan kuuluva keskikaiutin, leffa ja pelikäytössä ei väliä.
   
 18. Larzes

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2008
  Viestejä:
  1 743
  Sinä hyödyt siitä mitä Jimm's tietää - Jimms.fi BX 5 eteen
  Sinä hyödyt siitä mitä Jimm's tietää - Jimms.fi BX 2 taakse
  Sinä hyödyt siitä mitä Jimm's tietää - Jimms.fi BX LCR keskelle
  Tuossa 5.0 -setti, miltä vaikuttaa? Pääpaino on musiikin kuuntelussa, mutta elokuvia tulee myös katsottua. Subbari hommataan joskus jos koskaan.
  Riittääkö BX2:issa ääntä musiikin kuunteluun, vai onko sama pistää BX5:set? Kaiuttimet tulevat yksiöön, joten äymyreiden taakse ei ole mahdollista jättää paljoa tilaa.
   
 19. mailbag

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2005
  Viestejä:
  5 404
  Kyllähän noita BX2 kaikki kehuu ja suosittelee musiikkikäyttöön ja ovat voittaneet hifitestejä ympäri maailmaa joten uskoisin että hyvin riittää potku musiikilla varsinkin kun on pieni tila ja lähellä seinää.
   
 20. Larzes

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2008
  Viestejä:
  1 743
  Sitten vielä tämmöistä: onko tietokoneelle ohjelmaa, jossa voisi kääntää äänen tulosuuntaa 90 astetta vaikkapa vasemmalle. Ajatellaan 4.0 -systeemi, jossa haluan stereoäänen tulevan vain vasemmalta puolelta, eli vasemmalta takaa tulee vasemman etukanavan ääni ja vasemmalta edestä kuuluu oikean etukajarin ääni.

  Tämä siksi, koska tietokone tulee olemaan setin vasemmalla puolella, ja haluan kääntää musiikit tulemaan stereona tietokonepöydän molemmilta puolilta, enkä vain oikealta.


  E: Ja onhan toi BX2 BR-sarjaa, sillä BX LCR on BR-sarjalle suunniteltu keskikaiutin.
   
  Viimeksi muokattu: 22.05.2011
 21. StiNgeRWeb

  Rekisteröitynyt:
  07.09.2001
  Viestejä:
  3 034
  Saattaa olla että tuollaisia ohjelmiakin on olemassa mutta itse ratkaisin vastaavan äänimaiseman käännön ihan kytkin/relehässäkällä, eli kytkintä kääntämällä releet vaihtavat johtojen paikkaa. Ei ole edes kovin paha tehdä jos vaan vähänkään ymmärtää elektroniikasta, paljoa ei tarvitse edes osata. Itselläni siis 5.1-äänet lähtevät analogisena tietokoneelta ja kytkentä on heti äänikortin perässä. Toki saman kytkennän voi tehdä suoraan kaiutinjohtoihinkin niin voi kuskata äänet koneelta eteenpäin digitaalisena.
   
 22. Cölt

  Rekisteröitynyt:
  Viestejä:
  0
  Mikäli etusektorissa on tilaa, niin 5x BX2 on paras vaihtoehto.

  Keski- ja pääkaiuttimet samalle korkeudelle ja etäisyydelle, muodostaen jotakuinkin tasasivuisen kolmion, olisi optimaalisin asettelu.
   
 23. Nks

  Rekisteröitynyt:
  16.02.2008
  Viestejä:
  1 060
  Ei todellakaan ole 5x BX2 paras vaihtoehto. Trollaatko, vai noinko sokeasti uskot hieman yhtenäisemmän äänikentän tekevän äänestä kokonaisuudessaan paremman kuin reilusti paremmat ja tuplasti kalliimmat BX5:t saavat ihan fysikaalisilla ansioillaan aikaan? Ja mitä tarkoitat etusektorin tilalla? Onhan nuo BX5:t paljon isommat kuin BX2.

  Ja taas huomaa, että toistelet hifisteiltä kuultua oppia kuin papukaija... Tasasivuisen kolmion tulisi muodostaa kuuntelija, sekä vasen ja oikea etukaiutin. Koska kaikkien kaiuttimien tulisi olla samanlla etäisyydellä, niin alkeellisellakin geometrialla voi päätellä, että tällöin keskimmäisen kaiuttimen tulee olla taaempana etukaiuttimien linjasta, jotta sen etäisyys olisi myös sama kuin tämän etukaiuttimien ja kuuntelijan muodostaman tasasivuisen kolmion sivun pituus.

  Tähän sitten ylimääräisenä bonarina mainittakoon takakaiuttimien ideaali sijoituspaikka 5.1-järjestelmässä. Vasten yleistä luuloa, se ei ole 45° taaksepäin kuuntelijan tasosta, vaan noin 15° ja hieman yläviistosta. Eli takakaiuttimet saavat melkein olla kuuntelijan korvien tasalla. Vasta 7.1-setupissa taaimmaiset tehostekaiuttimet sijoitetaan n.45° kuuntelijan korvien tasosta.
   
 24. noobscene

  Rekisteröitynyt:
  15.10.2007
  Viestejä:
  484
  [​IMG]

  Ja nyt loppu se vinetys siitä kaiuttimien asettelusta kun lyödään kuva pöytään.

  Kaiuttimien korkeus AINA diskantin ja elementin keskiväli korvan korkeudelle. Tähän tieten poikkeuksena nuo Front ja Rear High jotka juurikin 45° kulmaan ylöspäin.

  Surround Sound - Up And Running kirja kaikille kouraan ja siitä kaivamaan se todellinen oppi siitä, miten se ääni miksataan leffoihin ja miten se siis pitäisi toistaa kotonakin. PISTE
   
  Viimeksi muokattu: 24.05.2011
 25. Catrik

  Rekisteröitynyt:
  15.03.2008
  Viestejä:
  2 148
  Joo-o, olen kyllä tullut huomanneeksi että muron hifialue on vähän tämmönen. Eri nimimerkeiltä tulee täysin ristiriidassa olevaa juttua ja kaikki muu on paskaa paitsi mitä itsellä on.

  Itsellä on nyt melkovarmasti kaiuttimet hommattuna eli Monitor Audiolta:
  2x BX2
  2x BX FX
  1x BX Center
  subbaria kattelen sitten myöhemmin mutta vahvistin ois ihan jeba nyt saada eli kysytään vielä uudestaan: AVR-1911 on ehdotetty mutta koska en tarvitse mitään BD/DVD soittimia tai muuta vastaavaa koska otan kaikki äänet tietokoneelta, joten olisiko jotain halvempaa mutta muuten peruslaadukasta "karvalakkimallia"? Äänet saa käsittääkseni helpoiten Toslinkillä ja 5.1 toimii jne jne?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti