All American Roadtrip

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Deus Ex, 02.10.2005.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Nigel^

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2004
  Viestejä:
  648
  Viimeksi kun autoa tuolla vuokrattiin, niin Hertz ei tainnut olla hinnaltaan mitenkään kilpailukykyinen Alamon ja Budgetin kanssa reissuajankohdalle. Alamo siis valittiin ja mitään muuta valittamista ei ollut, kun se palveluiden tyrkytys ja kusetusyritys siitä, että kahden ihmisen matkalaukut ei mahdu Chrysler 300C:hen. :facepalm: Chrysler 300C or similar oli varattuna ja Chryslerin kanssa sieltä lopulta lähdettiin molemmat matkalaukut nätisti takaluukussa. Roadside+-vakuutus tuli otettua, koska se toi turvantuntua etukäteen ajateltuna National Parkeissa vierailuun. Turhaksihan tuokin osoittautui, koska kaikki tiet oli loistavassa kunnossa, joten riski renkaan puhkeamisille oli aika olematon.
   
 2. Comedian

  Rekisteröitynyt:
  27.06.2001
  Viestejä:
  123
  Pre-paid sim kortti on kyllä ihan ehdoton hankinta ja itsellä kokemusta vain T-Mobilesta. Yhden kuukauden kaikki puhelut, textarit, 6GB data ja hotspot/tethering kustansi veroineen n. 70 taalaa.
  En tehnyt mitään ihmeempää vertailua, kun oli T-Mobilen liike ihan hotellin vieressä ja marssin suoraan sinne.

  Itse tykkään laittaa navigaattoriin seuraavan isomman kohteen tai majoituksen ja sitten kännykän Google Mapsillä navigoi adhoc bongattuihin kohteisiin reitin varrella. Google Mapsistä näkee myös suoraan bensan hintoja eri asemilla, eli ihan hyvä apu siihenkin.

  Auton vuokraamisessa olen pari kertaa käyttäny Budgetia ja hakenut netistä ale/free upgradet haulla "Budget coupons".

  Itselle ainakin päräyttäviä kokemuksia on ollut Avenue of the Giants pohjois-kaliforniassa ja Crater Lake etelä-oregonissa.
   
 3. The true Retostelija

  Rekisteröitynyt:
  12.04.2012
  Viestejä:
  87
  10päivän reissu Floridaan edessä ensi Maaliskuussa ja auto tullaan vuokraamaan. Luultavasti Alamosta (tai National/Hertz/Avis) joilla inhimillisimmät Sunpass tietullimaksut.

  Navigaattori maksaisi n.100e autoon vuokrafirman kautta ja tuli mieleen että onko kellään kokemusta Aliexpressin kiinanihmeistä joissa kaikki kartat valmiina? Esim. http://www.aliexpress.com/item/7-in..._4&btsid=e0a23c09-477c-4ff7-ae58-71a0ce6d2e42

  Toki jos jollain ylimääräisenä jäänyt omalta reissultaan navi amerikan kartoilla niin kelpaa, ja laitetaan kiertoon sitten oman reissun jälkeen kun ei muuta tarvetta ole :)
  Meidän molempian luurit niin huonoja että ei oikein napostele pelkkien niiden varaan jättää suunnistusta Navigonilla tai Google Mapsilla
   
 4. Moose

  Rekisteröitynyt:
  24.06.2003
  Viestejä:
  718
  Best buysta lähtee uusi navigaattori ikuisilla karttapäivityksillä tuohon samaan sataseen. Mieluummin sieltä jos oikean navigaattorin haluaa.

  (Tämä oli vaan tuohon vuokrafirman hintaan, moderneista kiinanaveista ei ole kokemusta.)
   
 5. Comedian

  Rekisteröitynyt:
  27.06.2001
  Viestejä:
  123
  Tämä ja Walmerteista kanssa saa kaiken tarvittavan roadtripille.
   
 6. T0mi

  Rekisteröitynyt:
  30.07.2002
  Viestejä:
  4 731
  Haluan nähdä hurjapään, joka navigoi ilman navia tuntemattomassa kaupungissa lentokentän vuokra-autokeskuksesta lähimpään Best Buyhin tai Walmartiin ostamaan navin. :comp:
   
 7. Jezetus

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2006
  Viestejä:
  1 746
  Onkos millainen pläni sinulla? Tammikuussa menen new yorkkiin viikoksi mutta ajattelin, että jos alku kesästä vetäsis taas road tripin. Punnitsen vielä idän ja lännen väliltä. Lännessä oltu aiemmin, mutta jotenkin tuntuu että siellä olisi enemmän itseä kiinnostavia asioita, edelleen. Mitäs reittejä tuolla idässä kannattaisi ajella? Tosiaankin nyki tulee nähtyä tammikuussa, joten sinne ei uudemman kerran varmaan tarvitse mennä. Onhan kyseessä varmasti hieno ja iso mesta, mutta välttämättä road tripistä sinne ei tarvitsisi aikaa tuhlata.
   
 8. Comedian

  Rekisteröitynyt:
  27.06.2001
  Viestejä:
  123
  On se ihme miten ennen GPS:ää kuitenkin oli autovuokraamoita! :eek:
   
 9. Tissot

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2007
  Viestejä:
  338
  Itse päivittäisiin kännykän ja iskisin HEREn sisään. Todella toimiva navigointisofta. Viimeiset kolme reissua menty sillä ( 2 usaa ja Kanada).
   
 10. Qtba

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2007
  Viestejä:
  638
  Google mapsiin offlinekartat halutulta alueelta ja niillä ainakin sinne Walmartiin asti. Ainakin hawajilla noilla pärjäsi hyvin, kun selostuksen saa myös offlinetilassa.
   
 11. The true Retostelija

  Rekisteröitynyt:
  12.04.2012
  Viestejä:
  87
  10 täyttä päivää on aikaa pyöriä, aluksi Orlandossa 4 yötä josta Kennedy Space Centeriin, sen lähistöllä yötä ja sieltä sitten ajelua Miamia kohti rannikkoa pitkin. Miamista Key Westiin muutamaksi yöksi ja sieltä takaisin Orlandoon ja kotiopäin :)

  En osaa kyllä sanoa mitään mahtavia täkyjä kun ensimmäinen amerikan reissu missä itse autolla liikenteessä heh.


  Täytyy nyt harkita miten tuon navigoinnin hoitaa, frouvan porukoilta sattui löytymään joku vanhahko Garmin (Nuvi 2595 lmt) eli vekotin olisi nyt, mutta viralliset kartat tuohon on sen 39euroa. Saakos noihin *kröhöm* kikkailtua jostain ilmaiseksi muun alueen kartat kuin esiasetetut?

  No puolivuotta aikaa vielä säätää ja suunnitella :think:
   
 12. bloody hell Banned

  Rekisteröitynyt:
  31.10.1999
  Viestejä:
  3 068
  Itse ainakaan kokenu isoksi ongelmaksi. Helppojahan nuo suurkaupungit on ajaa, yleensä.
   
 13. X2

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  344
  HERE Maps ladattuna luuriin offlineksi oli viime reissulla aivan toimiva ratkaisu. Jos on mobiilidata käytössä niin Waze voisi myös olla potentiaalinen.
   
 14. Peridermal Jesus

  Rekisteröitynyt:
  01.02.2009
  Viestejä:
  2 809
  Mites luulit, että navigointi hoidettiin 20 vuotta sitten? Kaikki eivät ole idiootteja syntyessään.
   
 15. lomppi

  Rekisteröitynyt:
  16.09.2011
  Viestejä:
  904
  Jos talosta löytyy tabletti niin suosittelen ostamaan navigon, sygic, tomtom mitä näitä nyt on ikuisilla offline kartoilla. Itse taisin maksaa vajaa 40e sygickin kaikkien maiden kartoista ja nyt on useampi amerikan ja keskieuroopan reissu veivattu, ja hyvin on toiminut. Eikä tarvii kantaa ylimääräisiä navigaattoreita mukana, kun padi olisi reissussa joka tapauksessa. Ja eikä se vähän isompi ruutu haittaa myös mahdollista kartanlukijaa. Samat kartat toimii luonnnollisesti puhelimessa
   
  Viimeksi muokattu: 21.08.2016
 16. Stuntman Mike

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2001
  Viestejä:
  1 578
  Jännää nähdä, miten joillekin ilman navia isossa kaupingissa ajelu on jotenkin "ongelmallista". Onko kyseessä jotenkin aivovammainen yksilö vai miksei muka löytäisi esim. LAXista Walmartiin/Best Buyihin jos, kuten sanoitkin, ei ole idiootti syntyessään. Tää uusavuttomuus on kyllä aivan huippua nykypäivänä.
   
 17. lervatti

  Rekisteröitynyt:
  22.08.2014
  Viestejä:
  30
  Eipä tuosta voi ihmisiä syyttää, aina on tehty asiat sillä tavalla miten ne helpoiten hoituu tekniikan suomien apuvälineiden turvin. Kyllä minäkin olisin mielelläni käyttänyt esim. GPS-navigaattoria kun parikymmentä vuotta sitten ajelin työkseni korjaamassa atk:ta mutta sellaista mahdollisuutta ei kohtuuhintaan ollut tarjolla joten keikalle lähtiessä otettiin kopio puhelinluettelon kartan sopivista sivuista ja niiden avulla sitten ajettiin ruuvimeisseliä heiluttamaan. Nykypäivänä melkein kaikilla on taskussa puhelin joka osaa sanoa selvällä suomenkielellä mistä kohtaa pitää kääntyä, varoittaa kameratolpista ja kertoo tietöistä joten miksipä sitä ei käyttäisi.
  Tottakai se kartan lukeminen on hyödyllinen taito joka kannattaa ja on pakko osatakin jos yhtään pidempää matkaa ajelee, kaikkialla ei gps ja tukiasemanavigointi toimi. Kartan mukaan ajamisessa kehittyy myös paikallistuntemus ja opasteiden lukutaito, mikä saattaa jäädä vähäiseksi jos pelkän gps:n varassa suunnistaa ja menee minne laite sanoo.
   
 18. Embankment

  Rekisteröitynyt:
  02.12.2006
  Viestejä:
  1 268
  Niin siis ihan tämän ketjun juttujen perusteella. Kaikki tuntuu maksavan yli budjetoinnin, hotellit, autojen vuokraus, yms. Mutta jengi silti tuntuu ajattelevan "no ei se haittaa". Olisi järkevämpää lukea juttuja tyyliin "näin säästin rahaa jenkkilän road tripillä", varmaan jokainen osaa laittaa paalua palamaan.
   
 19. jinx1980

  Rekisteröitynyt:
  14.02.2003
  Viestejä:
  1 629
  Sanoisin että kyllä jokainen sinne walmarttiin tms. kohteeseen löytää ilman navia, kysymys on vain siitä meneekö matkaan 10min/30min/1h vai 2h ja montako extra kilsaa tuli ajettua. Eihän sen tartte kuin olla sen tyylinen paikka jossa on "epäsymmetriset rampit (eli vain toisesta suunnasta pääsee ylös), sopivassa ruuhkassa ramppi pitkäksi, seuraavassa rampissa tietyö, sitä seuraavasta rampista ylös ja takas ja huomaatkin että siitä oikeasta rampista ei pääse ylös vaan pitää ajaa toiseen suuntaan ohitse, kääntää jossakin ympäri ja yrittää tällä kertaa olla missaamatta sitä oikeaa ramppia. Toinen vaihtoehto tietysti lähteä ajamaan pikkutietä pitkin takaspäin ekasta "kääntöpisteestä, mutta nyt voidaan olla jo 10km päässä siitä oikeasta rampista.

  Jotta ei olisi liian helppoa niin mielestäni Tampereellakin ennen ohitustieremonttia hesan motarilta päin piti ymmärtää ajaa vaasan viittojen suuntaan jos halusi poriin, sillä porin viitta kerrottiin tyyliin ekan kerran nokian motarin kohdassa. Helvetin helppoa "suurkaupungissa" navigoida kun olet menossa paikkaan a ja viitat opastavat paikkoihin b&c, pahimmallaan olet menossa noiden "väliin" mutta väärän reitin valinta voi taas tehdä 1h mutkan matkaan. Entäs jos ei ole ns. mitään hajua missä nuo isot kaupungit/kaupunginosat ovat vs. minne itse menossa...

  Tai parhaimmillaan viitat on tehty jotain rekkaliikennettä varten. Tästä hyvä esimerkki on Tallinnan satamasta Pärnuun, viittojen mukaan ajamalla ainakin 30min lenkki ja 20km extraa kun opastaa sinut kaikkein uloimmalla kehälle eli ajat venäjälle päin aikas paljon. Ja Luonnollisesti sama pärnusta päin tullessa....

  Hesassakin miljoona paikkaa jossa opastetaan ajamaan kaistaa x tyyliin 3kilometriä, sitten se just ennen haaraa (josta väärää kaistaa ajamalla päädyt ihan hevon perseeseen) kerrotaan että btw. pitäisikin olla viereisellä kaistalla ja matkaa tyyliin 200m. Joskus ainakin tämän tyylinen järjestely oli mm. sörnäisten rantatiellä itäväylälle mennessä. ruuhkaliikenteessä jos rakoa ei tule, niin eipä siinä oikein vaihtoehtoja ole kuin pysäyttää koko kaista.
   
 20. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 300
  Itse en käytä ikinä navigaattoria vaan katson puhelimen kartasta tien ja suunnan. Ikinä en ole eksynyt eikä ongelmia ole ollut.
   
 21. Jezetus

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2006
  Viestejä:
  1 746
  Noh, mehän ollaan murossa ja kaikilla on tietty pinkka kunnossa :D Itse olen ainakin sen verran mukavuudenhaluinen, että rahaa ei niin paljoa tule laskettua. Mutta eipä mulla yleensä mitään ennakkoon laskettuja budjetteja olekkaan, plussaa on jos rahaa on vielä tilillä kun tulee himaan :D Aika paljon noita blogeja on tullut vastaan, missä on pienellä budjetilla reissattu, myös road tripattu jenkeissä. Niitä kannattaa lueskella jos asia kiinnostaa.
   
 22. PikkuDee

  Rekisteröitynyt:
  01.09.2014
  Viestejä:
  61
  Googleta käytetyt usan navit, niitä löytyy esim pallontallaajat.netistä ja muualta. Kertareissun nähneitä.

  Monesti miettinyt kun kuitenkin vuodessa väh. pari usan reissua tulee tehtyä, niin ostais ton navin walmart/target/bestbuy, mutta ei oo tullut ostettua, vaan vedän niin, että puhelimessa viimeisillä kolmella reissulla ollut käytössä Here Maps offline-tilassa.

  Parilla reissulla iPadiin ostettu T-Mobilen sim-kortti ja googlemapsilla navigoitu ja toki dataa tuli käytettyä räbän reissublogin päivitykseen ja ehkä vähän muuhunkin. Gigoja helppo ostaa lisää simmille visa/MC:llä.
   
 23. Jezetus

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2006
  Viestejä:
  1 746
  Onko Grand Canyonille mahdollista mennä ilman mitään busseja tms? Viimeksi tuli ajeltua sinne länsipuolelle (taisi olla se jossa on skywalk), ja sinne ei ollut asiaa omalla autolla. Tai voi sinne varmaan löytyä jotain agenttireittejä, mutta itse en niitä lähtenyt etsimään. Mitenkäs tuo South entrance?

  Tuli meinaan varattua matka toukokuulle, kai sitä nyt kolme jenkkien reissua vuoteen pitää tehdä :D Ajattelin tällä kertaa LA-San Diego - Vegas reittiä, mutta katsotaan nyt.
   
 24. Miguel

  Rekisteröitynyt:
  28.06.2002
  Viestejä:
  804
  Autolla pääsee vähän paikasta riippuen 10-50metrin päähän reunasta.

  E: siis tänne https://goo.gl/maps/pqg9AFfHEru

  Siellä ihan lähellä reunaa on muutama isompi parkkipaikka, joista kannattaa kävelylle lähteä, mutta siis ihan ns. "perille" asti pääsee autolla. Sitten on erikseen vielä syvemmälle meneviä retkiä, joihin lähtee yhteiskuljetus.
   
 25. tequila

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2002
  Viestejä:
  227
  Oltiin kesällä tuolla Grand Canyonilla minkä Miguel linkkasi. Auto jäi isolle parkkikselle ja kylässä pääsi kiertämään omalla bussilla joka vei eri osaan canyonin reunaa. Toimi mun mielestä sen verran vaivattomasti etten nähnyt vaivaa pohtia miten auton saisi lähemmäksi. Puiston sisäänpääsymaksu sisälsi noi bussit. Olikohan jonkun 20 dollaria autolta, en muista yhtään enää.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti