Alkoholin tilaaminen ulkomailta

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja Pain Killer, 01.08.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Karza--

  Rekisteröitynyt:
  29.03.2008
  Viestejä:
  197
  Alcoexpressistä tilasin 13.4. ja saapui tänään 21.4. Lasipullot oli hyvin pakattu, mutta tölkkijuomat oli pakattu heikommasti muihin toimittajiin verrattuna. Pahvit oli ihan rutussa, kun olivat päässeet heilumaan miten sattuu. Onneksi perus alumiinitölkit kestää aika kovaa menoa. Varmaan tulee tilattua toisenkin kerran.
   
  Viimeksi muokattu: 21.04.2017
 2. valurauta

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2010
  Viestejä:
  2 476
  Tuossa linkissäkin esiintyy avainsana "travelling". On ihan eri asia ostaa jotain henkilökohtaisesti toisesta EU-maasta omaan käyttöön ja tuoda se kotiin mukanaan kuin tilata jotain. "Yllättäen" tuota mukanaan tuomista tulkitaan ahtaasti: tuomisten on yleisesti kuljettava fyysisesti samassa kulkuneuvossa kuin millä itse matkustaa, eli et voi tehdä ostoksia toisessa EU-maassa ja lähettää näitä postissa. Sekään ei taida käydä, että bussiseurueella olisi mukanaan paku tavarankuljetusta varten?

  Ahtaasti tulkitaan myös omaa käyttöä. Aidosti vastikkeettomat lahjat on hyväksyttäviä mutta esim. talkootarjoilu kai ei? Suomen tulli ei ole edes mitenkään erityisen ahdasmielinen näissä asioissa. Etenkin britit ovat kunnostautuneet tiukassa tulkinnassa: jopa perheen sisäisestä tuonnista on voinut joutua vaikeuksiin.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
  Sandsten Sörvik

  Sandsten Sörvik

  20 €
  -58 %
  Katso
  tuotetiedot
  Ring Doorbell

  Ring Doorbell

  69 €
  -42 %
  Katso
  tuotetiedot
  Watt & Veke Sten

  Watt & Veke Sten

  38 €
  -41 %
  Katso
  tuotetiedot
 4. Sponssi

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2006
  Viestejä:
  4 045
  Onko discandooossta kokemuksia?
   
 5. ddude

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2007
  Viestejä:
  1 544
  On. Tässä sekä coca cola cherry ketjussa.
   
 6. Jyrchi

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2006
  Viestejä:
  382
  Jatkossa sitten juomatilaukset alle maitokaupparajojen: http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/alkotaksi_paatos-64559
   
 7. valurauta

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2010
  Viestejä:
  2 476
  Vähän nahkapäätökseltä vaikuttaa: toisaalta mietojen tuontia on vapautettava mutta väkevämpien tuontirajoitusta perusteltiin lähinnä vain luonnollisena seurauksena Alkon monopolista. Tässä hovioikeuden tiedote asiasta:
  https://oikeus.fi/hovioikeudet/hels...olijuomienkotiinkuljetustaeivoidakieltaa.html

  Tiedote
  HELSINGIN HOVIOIKEUS
  Tiedote 24.4.2017
  Salmisaarenranta 7 I
  PL 132, 00181 Helsinki
  puh. 02956 40500
  [email protected]

  Hovioikeus katsoi alkoholilakiin perustuvan vaatimuksen kiinteästä myyntipaikasta EU-oikeuden vastaiseksi: mietojen alkoholijuomien kotiinkuljetusta ei voida kieltää

  Helsingin hovioikeus on tänään antanut tuomion ns. Alkotaxi-asiassa. Asiassa oli kysymys virolaisen yrittäjän harjoittamasta liiketoiminnasta, jossa hän myi vuonna 2009 alkoholijuomia internetissä www.alkotaxi.eu -sivustolla ja kuljetti niitä kotiin suomalaisille asiakkaille. Yrittäjä oli laiminlyönyt valmiste- ja juomapakkausverojen maksamisen eikä hänellä ollut alkoholilain tarkoittamaa lupaa alkoholijuomien myyntiin Suomessa. Käräjäoikeus oli tuominnut vastaajan 8 kuukauden vankeusrangaistukseen törkeästä veropetoksesta ja alkoholirikoksesta. Hovioikeus hylkäsi syytteen alkoholirikoksesta osittain ja alensi rangaistusta 2 kuukaudella. Vastaaja vetosi valituksessaan hovioikeudelle mm. siihen, että suomalainen juomapakkausverosääntely ja alkoholilainsäädännöstä johtuva alkoholijuomien kotiinkuljetuskielto olivat muita EU-kansalaisia syrjiviä ja näin ollen EU-oikeuden vastaisia.

  Ennakkoratkaisupyyntö EU-tuomioistuimelta
  Hovioikeus pyysi ennakkoratkaisun EU-tuomioistuimelta mm. siitä, onko suomalainen juomapakkausverojärjestelmä (ns. pullopanttijärjestelmä) syrjivä muiden EU-maiden elinkeinonharjoittajia kohtaan sekä siitä onko alkoholilain vähittäismyyntilupasäännöksistä seuraava niin kotimaisia kuin ulkomaisia toimijoita koskeva alkoholin kotiinkuljetuskielto tuonnin määrällinen rajoitus, jota ei voi oikeuttaa esimerkiksi kansanterveydellisillä syillä. EU-tuomioistuin katsoi, ettei suomalainen juomapakkausverojärjestelmä ole EU-oikeuden vastainen. Sen sijaan EU-tuomioistuin katsoi, että vaatimusta vähittäismyyntiluvasta voidaan pitää tuonnin määrällistä rajoitusta vaikutukseltaan vastaavana toimenpiteenä.

  EU-tuomioistuin jätti kansallisen tuomioistuimen arvioitavaksi mm. sen voidaanko mietojen alkoholijuomien vähittäismyyntilupavaatimus kuitenkin oikeuttaa esimerkiksi kansanterveyden suojelemiseksi. Hovioikeuden arvioitavaksi jäi myös se, onko Alkon vähittäismyyntimonopoli järjestetty siten, ettei se vääristä jäsenvaltioiden välistä kilpailua sekä se, onko viinitiloille myönnetty oikeus myydä tuottamiaan viinejä niiden tuotantopaikalla tulkittava kotimaisen tuotannon suojelemiseksi.

  Alkon monopoli ei ole EU-oikeuden vastainen
  Vastaaja oli tuonut Suomeen Alkon yksinmyyntioikeuden piiriin kuuluvia alkoholijuomia sekä muita miedompia alkoholijuomia, joiden myyntiin on muillakin toimijoilla mahdollisuus saada vähittäismyyntilupa tietyin edellytyksin.

  Hovioikeus katsoi, ettei Alkon monopoli ole EU-oikeuden vastainen ja näin ollen vastaaja oli toiminnallaan rikkonut alkoholilain säännöksiä tuodessaan maahan sellaisia alkoholijuomia, joita voidaan myydä vain Alkossa. Ns. väkevien alkoholijuomien vähittäismyyntikielto on luonnollinen seuraus Alkon monopolista, eikä tällaisella monopolilla ole unionin tuomioistuimen oikeuskäytännössäkään katsottu olevan unionin sisäistä kauppaa rajoittavia vaikutuksia. Hovioikeus katsoi Alkon monopolin olevan lisäksi järjestetty niin, ettei se suosi tavaroiden hankinnassa tai myynnissä kotimaisia toimijoita.

  Hovioikeus katsoi, ettei Suomessa tietyin ehdoin sallittu viinien tilamyynti syrji muita EU-toimijoita, eikä vastaaja voinut oikeuttaa viinien maahantuontia tällä perusteella. Vastaaja oli siten rikkonut alkoholilain säännöksiä myös tuodessaan maahan ja kuljettaessaan kotiin viinejä.

  Alkoholilain lupajärjestelmä ja mietojen alkoholijuomien kotiinkuljetus
  Mietojen alkoholijuomien osalta hovioikeus katsoi, että mm. myyntiin liittyvä valvonta voidaan toteuttaa muullakin tehokkaalla ja vähemmän unionin sisäistä kauppaa rajoittavalla tavalla kuin rajoittamalla mietojen alkoholijuomien myynti vain Suomessa sijaitsevaan kiinteään myyntipaikkaan. Hovioikeuden lopputulos oli se, että alkoholilain tulkittiin sisältävän EU-oikeuden vastaisia säännöksiä eikä vastaajaa näin ollen voitu tuomita rangaistukseen mietojen alkoholijuomien maahantuonnista ja kotiin kuljettamisesta suomalaisille kuluttajille.

  Törkeän veropetoksen osalta hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden ratkaisua. Vastaajan katsottiin olleen joka tapauksessa velvollinen maksamaan valmiste- ja juomapakkausverot Suomeen. EU-oikeudessa hyväksytyn kulutusmaaperiaatteen mukaisesti valmisteverot on maksettava kulutusmaahan. Ainoana poikkeuksena tästä on ns. matkustajatuonti, jossa kuluttaja kuljettaa alkoholijuomat Suomeen henkilökohtaisesti.

  Asian ratkaisivat hovioikeudenneuvokset Marjatta Möller, Åsa Nordlund ja Caritha Aspelin. Lisätietoja antavat hovioikeudenneuvos Åsa Nordlund (puh. 02956 40559) ja asian valmistelija, hovioikeuden esittelijä Hanna Laine (puh. 02956 40507, [email protected]).

  Tuomio asiassa R 12/2908 on tilattavissa hovioikeuden kirjaamosta puh. 02956 40789, sähköpostiosoite [email protected].

  Julkaisuvapaa heti.​
   
 8. Kersinho

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2013
  Viestejä:
  81
 9. Athos

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  2 362
 10. gladys best

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2015
  Viestejä:
  37
  Minun käsitykseni mukaan STM, Valvira ja Tulli tiedottavat aikaisintaan 10.5. miten aletaan toimimaan. Siihen asti pitäisi siis mennä nykymallin mukaan.
   
 11. laasertulostin

  Rekisteröitynyt:
  24.02.2017
  Viestejä:
  286
  Päätös ei ainakaan ole vielä voimassa, koska siitä valitetaan korkeimpaan. Eiköhän nykykäytännöllä mennä vielä ainakin tämä vuosi.

  Uusi laki jos nostaa rajan 5.5%, niin siihen alkaa löytymään jo kohtalainen valikoima oluita. Se jää nähtäväksi moniko kauppa hakee luvat, hoitaa verot ja vielä lisäksi valvoo %-rajaa.
   
 12. Kartso

  Rekisteröitynyt:
  29.03.2014
  Viestejä:
  19
  23.4.2017 tilattu satsi, 3 laatikkoa tavaraa(6*konttia siideriä/oluita, 4*3l hanapakkausta+ 4*pulloa). Ongelmitta perillä 2.5.

  Ihan vain tiedoksi että ainakin toistaiseksi ei ole ongelmia tilaamisen kanssa. Tilattu alkostore24:sta.

  Ihmettelen vaan että miten voi olla mahollista että tuote mikä suomesta lähtee, menee saksaan ja sieltä sen tilaa kotiovelle niin hinta tippuu puoleen verrattuna siihen mitä suomessa tuote maksaa. Hiukan inhimillisemmäksi verotus suomessa niin vois hakea suomen kaupoista tavaran mutta kun ei niin ei sitten.
   
 13. 4kex

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2012
  Viestejä:
  1 770
  No näinpä. Firman myyntijäärä aina sanookin, että logistiikka ei voi olla kallista jos norjalainen lohi lähtee Kiinaan perattavaksi ja tulee sieltä sitten takaisin.
   
 14. Jamiaro

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2015
  Viestejä:
  32
  Pitääpä kokeilla tuota paikkaa. Mennyt täysin ohi. Meinasin viikon lopulla taas laittaa Masterofmaltille tilausta, mutta tämä käy. :)
   
 15. Zapata

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2002
  Viestejä:
  597
  Alcoexpressin tilausta odotan tunnin sisällä saapuvaksi. Yhtä viskilaatua ei löytynyt, hyvitys tuli jo tilille.
   
  Viimeksi muokattu: 04.05.2017
 16. Zapata

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2002
  Viestejä:
  597
  Puuttuneen Aberlour 12 Single Maltin tilalla ilmaiseksi Sovjetskoje shampanski :)

  Ainoa miinus että laatikon lähetyslistassa on kaikkien muidenkin tilaajien henkilötiedot ja tilaukset...
   
  Viimeksi muokattu: 04.05.2017
 17. TaMPerer

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2012
  Viestejä:
  204
  Paljonko oli toimituskulut?
   
 18. Enskako

  Rekisteröitynyt:
  21.09.2010
  Viestejä:
  420
  Schlenkerla näköjään lopettanut myös Suomeen toimittamisen, koska kun hakee rahtikuluja, niin antaa vastauksena free ja nouto.
   
 19. laasertulostin

  Rekisteröitynyt:
  24.02.2017
  Viestejä:
  286
  Discandoo ei kyllä ehtojen perusteella maksa veroja. Sanoo nätisti maksavansa kaiken tarpeellisen ja EUn liikkuvuus mainitaan, mutta heti perään neuvotaan suomalaisia lukemaan tullin sivuilta jälkitullauksesta. Mutta ilmeisesti tämä ei kuitenkaan riitä verovelvollisuuden siirtämiseksi ostajalle, kun toimitus on noin suoraan tarjottu? Eli pian tulee Discandoolle mätkyt ja homma seis.
   
 20. iNdo

  Rekisteröitynyt:
  09.07.2005
  Viestejä:
  4 340
  Kaikki on legittiä kunnes joku sanoo sen ääneen, eli vituiksi meni sitten sekin. :(
   
 21. Omnipresent

  Rekisteröitynyt:
  15.11.2014
  Viestejä:
  37
  Jep, ei löydy Suomea enää lainkaan Schlenkerla-kaupan shipping costs -sivulta. Kiitos vaan byrokraatit, onpahan taas asteen verran ankeampaa meno täällä Suomessa.
   
 22. Väre

  Rekisteröitynyt:
  18.01.2000
  Viestejä:
  46
  Myös whiskysite.nl näköjään lakannut toimittamasta Suomeen :(.
   
 23. Lamda

  Rekisteröitynyt:
  25.12.2014
  Viestejä:
  7
  Löytyykö enää yhtään kauppaa, joka toimittaisi Suomeen suht pienillä postikuluilla (eli kehtaisi tilata n. 5-6 lavaa ja postit eivät olisi yhtä arvokkaita kuin tuotteet)?
   
 24. Sport_FIN

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  2 464
  Kyllähän tuossa jo jonkun verran voi tulla "postikuluja" kun joutuu kuorma-autolla tuomaan. Tietysti määräkin on sellainen että pieni se voi olla tuotteiden hintaan verrattuna.
   
 25. Ørski

  Rekisteröitynyt:
  13.08.2005
  Viestejä:
  134
  DHL eli Saksan posti on sitten ihan paska firma. Tilaus ollut jumissa Bielefeldissä jo viisi päivää missä sitä pallotellaan edes takaisin kahden lahittelukeskuksen osaston välillä. Varmaan on jo juhannus mennyt ennen kuin pääsee Suomeen jos koskaan tänne saapuukaan. Toimittaako mikään firma enää UPS:n kautta?

  Edit: Nyt lähetys on sitten jo menossa väärään maahan ihan eri suuntaan kun pääsi viimein Saksasta lähtemään.
   
  Viimeksi muokattu: 20.06.2017
 26. ongelmakäyttäjä

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2014
  Viestejä:
  672
  netpris.dk tuolta katoin et sais periaattees halvimmal. Ei siinä hirveesti säästä jos iha perus bisseä tilaa, mutta vähä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti