Alkoholin tilaaminen ulkomailta

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja Pain Killer, 01.08.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Ramones

  Rekisteröitynyt:
  11.02.2004
  Viestejä:
  771
  Itse löysin mielenkiintoisia tuotteita, joita ei ole Alkosta saatavilla.
  Naurettavaa tuollainen kirje, ette saa lähettää tähän maahan mitään. Nuo on kuitenkin vain yrityksiä, ei asian pitäisi olla noin vakava.
   
 2. iNdo

  Rekisteröitynyt:
  09.07.2005
  Viestejä:
  4 340
  Päinvastoin. Aina kun Suomelta meinaa jäädä verorahoja saamatta, asia on Se Kaikista Kaikkein Vakavin.
   
 3. valurauta

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2010
  Viestejä:
  2 476
  Se toki tekee asiasta vakavan, mutta Välittömiä, Vaikuttavia ja Ennaltaehkäiseviä Toimia vaativa asiasta tulee, jos jokin toiminta uhmaa vasemmistoliberaalien sallimien kansalaisvapauksien rajoja. Silloin kurittomille hallintoalamaisille on näytettävä kaapin paikka ja verotuloihin kohdistuva uhka antaa mitä parhaimman tekosyyn tähän.

  Parasta tässä olisi, jos ulkomaille saisi laajemmin levitettyä kuvaa Suomesta vasemmistoliberaalina holhousvaltiona, jossa kansalaisen osana on totella julkishallinnon asettamia rajoja. Kai juomaharrastajilla on jotain kv-keskustelukerhoja, joihin voisi levittää kuvaa dystooppisesta Suomesta, jonka sosiaalihallinto aikoo kieltää pääsyn EU:n sisämarkkinoille?
   
 4. Jyrchi

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2006
  Viestejä:
  382
  Joo toki näin. Eipä tuossa varmaan sen kummepia ongelmia olisi ollutkaan, jos vaan verot olisi saatu kerättyä Suomeen. Tokihan homma menee siinä vaiheessa ihan päin helvettiä, jos nettikauppiailta ruvetaan vaatimaan suomalaista vähittäismyyntilupaa alkoholille, jota tuossa Visnapuun tapauksessa ehdoteltiin. Jännä nähdä miten kokonaisuudistuksessa tuo hoidetaan, kun aiemmin Tulli on kommentoinut että olisi liikaa vaivaa järjestelmästä, jossa suomalainen kuluttaja itse makselisi verot pois.
   
 5. valurauta

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2010
  Viestejä:
  2 476
  Jos tuosta STM:n lausuntoyhteenvedosta jotain positiivista hakee, niin koko dokumentin viimeinen, ehkä hieman happamaan sävyyn kirjoitettu kappale (s. 54) kuuluu näin:
  Muiden lausunnonantajien etämyyntikieltoa vastustaviin kannanottoihin ei juuri sisältynyt yksityiskohtaisia ehdotuksia toimintatavoista, mutta se kävi selväksi, että mahdollisuutta alkoholijuomien etäostoon pidettiin kuluttajan kannalta tärkeänä (Viinilehti, Kuura Cider Oy, OlutPOSTI, Suomen Olutseura, Olutseura Lukulasit). Viinin- ja oluenharrastajien tarve hankkia alkoholijuomia yli Alkon ja muiden kotimaisten myyntikanavien tarjonnan painottui myös 26 sähköpostiviestissä, joissa vastustettiin etämyynnin kieltoa.

  Tuossa on positiivista se, että viesti etämyynnin tärkeydestä on mennyt todistettavasti perille. Aika näyttää, johtaako tämä mihinkään muutoksiin. Kuluttajan oikeuksillekin pitäisi lainsäädännössä antaa oma - eikä suinkaan marginaalinen - roolinsa.

  Etämyynnin kielto varmaankin kieltäisi suomalaisia yrityksiä harjoittamasta etämyyntiä muihin EU-maihin?
   
 6. Jyrchi

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2006
  Viestejä:
  382
  Itse kiinnitin tuota lueskellessa huomiota siihen, että ostotapa muuttuu hassusti kesken kappaleen: "mahdollisuutta alkoholijuomien etäostoon pidettiin kuluttajan kannalta tärkeänä" -> "Viinin- ja oluenharrastajien tarve hankkia alkoholijuomia yli Alkon ja muiden kotimaisten myyntikanavien tarjonnan painottui myös 26 sähköpostiviestissä, joissa vastustettiin etämyynnin kieltoa." Tavallaan vaikuttaa siltä, että painotetaan kuluttajien vastustaneen etämyynnin kieltoa, mutta selväksi kävi että etäoston laillisuus halutaan säilyttää. Tuossa aiemmin linkitetyssä Viini-lehden haastattelussa myös peruspalveluministeri oli todennut, että asiasta "keskustellaan": https://viinilehti.fi/2017/02/uusi-alkoholilaki-etamyynti-sallitaan-sittenkin/

  Lakiluonnoksessa vientiin liittyen ei tainnut olla suuria muutoksia, eli ainakin tuottajat ja maahantuojat saisivat edelleen myydä alkoholia ulkomaille. Yksittäinen vähittäismyyntiä harrastava yrittäjä ei taida nykyisellään tai jatkossakaan saada myydä ulkomaille(?)
   
 7. valurauta

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2010
  Viestejä:
  2 476
  Kieltämättä vähän oudosti terminologia heittää, varmaan ihan sattumalta eikä harkitusti... Jotenkin kuitenkin uskoisin, että viitatut lausunnonantajatkin ovat painottaneet etämyynnin eikä etäoston tarpeellisuutta.

  On jotenkin niin suomalaista, että ministeriön virkamiehet olivat ujuttaneet hallituksen teettämään lakiluonnokseen etämyyntikiellon kaltaisia 'pikku' lisäyksiä. Jos Suomi olisi demokratia, niin lainvalmistelusta vastanneen työryhmän johtohenkilöt laitettaisiin kilometritehtaalle.
   
 8. jjjoona

  Rekisteröitynyt:
  05.03.2017
  Viestejä:
  7
  15.3. tilasin juotavaa Alkostore24, tänään tulivat. Hyvin pakattu eikä tullin lappusia.
   
 9. Jyrchi

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2006
  Viestejä:
  382
 10. jopim

  Rekisteröitynyt:
  06.10.2003
  Viestejä:
  33
  pitikö norlogin kuljetuspalvelun laskuri paikkaansa ja mihin päin suomea tuli paketti. itsellä lähes tuplaantui kulut norrlogin kautta ku spritpoxista tilas.
   
 11. Sepi Susi

  Rekisteröitynyt:
  15.11.2016
  Viestejä:
  37
  Spiritboxista tilattuna Norrlogin kuljetushinnat on kovemmat, kuin alkostoresta. Norlogin rahtilaskuri piti paikkaansa kun tilasin alkostoresta pohjoissuomeen.
   
 12. KUK

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2001
  Viestejä:
  339
  UPS toi satsin, joten nyt on desinfiointiainetta riittävästi omiin tarpeisiin, olivat Espanjasta pistäneet pienen maistiaspullonkin mukaan :)

  [​IMG]
   
 13. salazaari

  Rekisteröitynyt:
  15.12.2010
  Viestejä:
  550
  Vieläkö onnistuu tilaaminen? Tuleeko paketit perille ?
   
 14. laasertulostin

  Rekisteröitynyt:
  24.02.2017
  Viestejä:
  286
  Ainakin edellisellä kirjoittajalla näytti tulleen.
   
 15. ongelmakäyttäjä

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2014
  Viestejä:
  672
  Näytti Alkostorestaki Norlogin hinnat olevan semmoset, että ainakaa bisseä tai lonkeroa ei pahemmi kannata tilata. Hinta noin sama ku Suomessa.
   
 16. Sepi Susi

  Rekisteröitynyt:
  15.11.2016
  Viestejä:
  37
  Siidereitä ainakin kannattaa tilata. Täällä siideripäkki maksaa noin 48 euroa, alkostoressa 12-14 euroa päkki. Jos tilaa 3 siideripäkkiä, niin yhdelle päkille tulee hintaa 24 euroa, joka on noin puolet suomen hinnoista. Itse tykkään Darguner pilsneristä, joka siellä on halvinta olutta. Ja onhan täälläkin a-olut melkoisen arvokasta.
   
 17. ongelmakäyttäjä

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2014
  Viestejä:
  672
  No joo tuo voi olla totta. Pitänee suunnata katse just noihi juomii, jossa ero Suomeen on isoin. Mut esim. bisseä jos tilas 10 lavaa niin tuli muistaakseni n. 20e/lava hinnaks kuljetuksella.
   
 18. Sepi Susi

  Rekisteröitynyt:
  15.11.2016
  Viestejä:
  37
  Jos halpaa bulkkiolutta haluat, niin netpris.dk on semmoinen paikka mistä saa aika halvalla, ja tulee nopeasti, jopa alle viikossa. 7 lavaa kun tilasi, niin postikulut oli muistaakseni jotain vajaa 36 euroa. Ensimmäisillä lavoilla näyttää siltä, että maksaa paljon,mutta kun lisää ostoskoriin ja seuraa postikuluja, niin ei mielestäni tullut lavan hinnaksi, kuin joku 12-13 euroa posteineen.
   
 19. ongelmakäyttäjä

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2014
  Viestejä:
  672
  Oolrait. Kiitos vinkistä, pitää tsekata tuo mesta.
   
 20. pinkeliviinica

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2003
  Viestejä:
  2 630
 21. Jyrchi

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2006
  Viestejä:
  382
  Saa, mutta silloin olet itse verovelvollinen ja joudut maksamaan valmisteveron ja arvonlisäveron ostamistasi tuotteista
   
 22. pinkeliviinica

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2003
  Viestejä:
  2 630
  mutta jos verkkokaupan sivuilla lukee että verot yms maksettu (saksaan ja saksan verotuksen mukaisesti) niin eikö se silloin ole ok ?
   
 23. Jyrchi

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2006
  Viestejä:
  382
  Ei, koska valmisteverollisissa tuotteissa verot maksetaan kulutusmaahan
   
 24. pinkeliviinica

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2003
  Viestejä:
  2 630
  en tunne valmisteverotusta mutta ainakin täällä sanotaan näin
  https://ec.europa.eu/taxation_customs/individuals/travelling/within-eu_en
  Buying goods in another Member State
  There are no limits on what private persons can buy and take with them when they travel between EU countries, as long as the products purchased are for personal use and not for resale, with exception of new means of transport. Taxes (VAT and excise) will be included in the price of the products in the Member State of purchase and no further payment of taxes can be due in any other Member State.

  siis verot yms maksetaan sinne maahan mistä tuote on ostettu ja mitään muita veroja ei makseta muihin maihin enään ?

  eli ylhäällä tuosta punaisella värjätystä kohtaa kun klikkaa excise linkkiä niin siellä on seuraavaa
  http://ec.europa.eu/taxation_custom...-alcohol/excise-duties-alcoholic-beverages_en
  For private individuals, who buy alcohol for their own use, the tax is paid in the Member State of origin i.e. where they buy the alcoholic beverages. This is the case even if they bring these goods into another Member State.

   
  Viimeksi muokattu: 21.04.2017
 25. Jyrchi

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2006
  Viestejä:
  382
  Näin joo, mikäli olet itse siellä paikanpäällä ostamassa. Eihän Tallinnan ostoksistakaan tarvitse enää veroja kantaa Länsiterminaalissa. Nettiostoissa kuitenkin eri keissi, tuolta löytyy kohta 2.5 Valmisteveron alaiset tavarat: https://www.vero.fi/fi-FI/Syventava...nn(27219)#2KaukomyyntimuistaEU-maistaSuomeenx
  EU:n ohjeistus kohdassa Excise duty: http://ec.europa.eu/taxation_custom...g-goods-online-coming-from-within-eu-union_en
   
  Viimeksi muokattu: 21.04.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti