Alkoholin tilaaminen ulkomailta

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja Pain Killer, 01.08.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Kiila

  Rekisteröitynyt:
  13.02.2001
  Viestejä:
  846
  Tulipahan taas todettua Alkon hinnat aivan poskettomiksi. 15 pulloa kotiin kannettuna ja säästöä 520€ (45% edullisempaa). Eräs pulloista ~40€ ja Alkossa sama maksaisi ~111€. Mieluusti ostaisin Suomesta, mutta tällaisella veropolitiikalla ei kyllä kiinosta.

  Alko on sen verran suuri ketju, että saisivat varmasti juomat järkevään hintaan ja järkevämmillä veroilla useampi ostaisi mieluummin Suomesta. Järkevillä hinnoilla ostettaisiin myös "tarpeeseen", eikä halvalla isoja lasteja "varmuuden vuoksi" jemmaan. Varmasti usealla ison satsin halpaa olutta tuovalla sitä myöskin kuluu enemmän, koska sitä nyt sattuu kellarissa olemaan. Jos oluen hinta olisi lähempänä ulkomaiden hintoja, veikkaan että sitä ostettaisiin kotimaasta enemmän, mutta kulutus olisi silti varmasti pienempi. Ongelmakuluttajat nyt tappavat itsensä joka tapauksessa, joten siihen on turha vedota.
   
 2. Yoshiki

  Rekisteröitynyt:
  07.02.2010
  Viestejä:
  49
  Näinhän se on, että Suomen verotuksella ei viitsi kuin yksittäisen pullon ostaa tarpeen vaatiessa.

  Tässä vielä infoa, mistä alkon hinta muodostuu:
  [​IMG]
  Lähde.

  Ja vastaavasti muiden EU-maiden alkoholiverot. Hyvin monessa maassa esim. viinin verotus on 0%, oluet 2% tienoilla ja väkevät jossain 12% hujakoilla, joten siitähän jo tulee nuo alkon tuplahinnat ainakin väkevissä.

  Rommit alkavat itsellä loppumaan, joten pitää tässä loppuvuodesta varmaan laittaa 1awhiskyyn tilaus. Ei viimeksi ollut ko. paikasta täysin ongelmaton tilaus (1 pullo oli loppunut ja ehkä jotain muutakin siinä oli), mutta tuli kuitenkin perille ilman tullin papereita, joten sen vuoksi kyseistä paikkaa tulee käytettyä.

  Mitä muuten Ruotsissa (haaparannassa) käydessä kannattaa ostaa? Onko viinit tai lonkerot sen halvempia kuin Suomessa?
   
 3. Jyrchi

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2006
  Viestejä:
  382
  Vika ei ole pelkästään veroissa. Verojen lisäksi Alkon hintoihin tulee myös juomatyyppiin sidoksissa oleva hinnoittelukerroin, joka on käytännössä ihan puhtaasti katetta. Esimerkiksi vahvempien oluiden kanssa tuosta tulee ihan hauska kerrannaisvaikutus, kun vaikkapa 12% oluelle alkoholipitoisuuden mukaan määräytyvä vero on jo aika iso siivu ja päälle tulee vielä 67% katetta.

  Allekirjoittaneen suorittama hattulaskelma Alkon valikoimaanottolaskurilla siitä, kun tuossa aiemmin AleSmithin oluita tuli tilausvalikoiman kautta myyntiin. Alkon sisäänostohinta pullolle 11,50, joka on eurooppalaisella tasollakin erinomaisen halpa pullohinta, mutta päälle tulee yli tuplat hintaa veroista ja reilun kahdeksan euron katteesta. Mielestäni kohtuuttoman suuri osuus, ottaen huomioon ettei Alko edes itse varastoi kyseistä tuotetta, vaan se toimitetaan maahantuojan varastosta myymälään.

  [​IMG]
   
 4. Jacques Passeridae

  Rekisteröitynyt:
  23.10.2015
  Viestejä:
  61
  Ruotsiin ei ehkäpä hinnan takia kannata mennä, mutta Systembolagetin valikoimasta todennäköisesti löytyy sellaisia oluita, siidereitä tai viinejä mitä Alkossa ei ole. Empiiristen kokemusten mukaan oluiden hinta on noin 50% halvempi mitä alkossa (esim. Tölki nelosta alkossa 3 euroa, niin Systembolagetissa sama olut 2 euroa). Viinit varmaan samaa hintaluokkaa tai snadisti halvempia. Väkevistä en osaa sanoa, veikkaan että Suomen hintaluokassa.

  Jos olisin itse menossa, niin ostaisin takakontin täyteen ruokakaupoista saatavaa 2.8% olutta. Edullisimmat 6x 0.5 litran pakkaukset maksavat luokkaa 2,5 euroa ja esimerkiksi Pripps Blå 2,8% olut on paremman makuista kuin mikään ykkösolut mitä Suomesta saa, ja täällä tahtoo olla sen yhden 0.5 tölkin hinta jo 2.5 euroa oli sitten mieto tai vahvempi olut. Kaupoista saa myös 3.5% olutta muistaakseni noin 5 euroa per 6x 0.5 litran pakkaus, ja sillä pääsee jo humalaankin asti, jos tarpeeksi juo (testattu on).

  Offtopic, kannattaa myös katsoa minkälaisia Maraboun tai Läkerolin makuja kaupassa on tarjolla, sillä läheskään kaikkia tuotevariaatioita ei tuoda Suomeen vaikkei heti uskoisi. Muistaakseni myös kahvipapupussit ovat Ruotsin puolella kaupoissa edullisempia.
   
 5. teralt

  Rekisteröitynyt:
  09.06.2007
  Viestejä:
  435
  http://www.systembolaget.se/ löytyy hinnat :) On tuolta aina nuuskaostoksilla käydessä nelosta ja viiniä pitänyt tuoda, sen verran halvempaa kuitenkin. Nuo halvimmat oluet ei kyllä mitään makuelämyksiä ole...
   
 6. dude86

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2011
  Viestejä:
  871
  Tietäiskö joku Hollannista puodin mikä lähettää Suomeen, tai yleensä muualta missä on hyvä valikoima oluita? Löysin kyllä yhden missä oli hyvä valikoima oluita, mutta eivät lähetä, jopa Alaskan savuporter:a vuodelta 2012 olisi ollut, jota ei saa yleensä mistään. Se miksi Hollanti niin Emelisse:ä ei oikein meinaa löytyä kohtuu hinnalla. Se on hienoa miten täällä et saa joitakin oluita edes rahalla, sitten vielä kusipäähomot Arkadian Alkossa ei voi sallia parempaa valikoimaa muualle.
   
 7. gladys best

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2015
  Viestejä:
  37
  http://firmabier.com/ ?
   
 8. Satai Vesa

  Rekisteröitynyt:
  20.09.2000
  Viestejä:
  9 303
  Jos Emelisse on mielessä, niin Firmabierin valikoima tällä hetkellä kattaa tasan yhden tuotteen kyseiseltä panimolta (sama tilanne myös Whiskysitella). Saveur Bièressäkin vain kymmenkunta pääasiassa epämielenkiintoisempaa tuotetta tarjolla.
   
 9. dude86

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2011
  Viestejä:
  871
  Kiitoksia, eiköhän noista jotain saa tilattua, ainakin sitä savuporteria. Onko jollakin tietoa, että mitä on tapahtunut Flying Dog:n Double Dog Double Pale Ale:lle, kun saatavuus on mitä on? Emelisse:n tupla ipa sai jokunen vuosi sitten makunystyrät kohilleen ja olen kaivannut sitä siitä asti, joten pitänee tilata. On muuten AleSmith:n ipa aika hinnoissaan Alkon puolella.
   
 10. Olav

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2011
  Viestejä:
  959
  Tuotahan saa tilattua Alkosta, ja verrattaen kohtuulliseen hintaankin.
  http://www.alko.fi/tuotteet/900796/
   
 11. dude86

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2011
  Viestejä:
  871
  Iso kiitos, joko olen puusilmä tai tuota ei ollut viimeeksi kattoessa.
   
 12. 4kex

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2012
  Viestejä:
  1 772
  Suhteellisen eeppistä. Ensin haukutaan Alko ja sitten se oma lempiolut löytyy sieltä parhaaseen hintaan :facepalm:..sattuuhan sitä. Alko tosiaan osaa yllättää aika ajoin mm. paremmissa viskeissä. Mitään peruskamaa sieltä ei halvalla saa mitä avaa Jyrchin postaama hinnoittelupolitiikka.
   
 13. Olav

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2011
  Viestejä:
  959
  No todella harvassa on kyllä Alkossa euroopan hinnoissa edulliset oluet ja valikoimakin on edelleen varsin rajoittunut, eli kyllä ne haukut silti menee ihan oikeaan suuntaan.
   
 14. iltanen

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2006
  Viestejä:
  1 275
  Luin ketjua hieman taaksepäin, mutten selvää vastausta asiaani löytänyt.

  Mistä kannattaisi ostaa 5L oluttynnyreitä häihin? Kävin juuri Virossa, mutten rannasta löytänyt 5L pakkauksista sellaista, joka sopisi varmasti vieraiden makuun. Esim. Heineken olisi mahdollinen vaihtoehto ja ainakin Juomatukku sitä myisi 17 euroon 5 kpl erässä: http://www.juomatukku.com/catalog/?products_id=6585. Rahtilaskin näyttää hieman alle 30e.

  Mitkä kaupat ylipäätään on suosiossa ja mitä neuvoisitte käyttämään?
  Mitä käytännön vinkkejä voisitte kertoa, jottei tullin sedät lähettele maksulappuja?

  Kiitoksia etukäteen! :kippis:


  Edit. alcostore24 myisi kympillä https://alkostore24.com/fi/heineken-5-0l.html

  Edit. Alkoholivero taitaa olla 32,05cnt/cl puhdasta alkoholia + 0,51e/litra pakkausveroa eli viidestä litrasta veroa menisi 5l*(5%*32,05cnt/l+0,51cnt/l) =~10 euroa eli ei kaataisi taloutta viiden tynnyrin määrässä.
   
  Viimeksi muokattu: 15.11.2016
 15. ddude

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2007
  Viestejä:
  1 544
  Jos meinaa verot maksaa niin oliko se niin ettei juomapakkausveroa tarvitse maksaa noista 5L tynnyreistä ,raja oli jotain 3L jos muistan oikein. (EDIT raja on juuri 5L eli noista taitaa just vielä mennä vero)
  Toisekseen kehoitan miettimään vielä toisen kerran haluatko noita tynnyreitä, ei meinaan ole mun mielestä kovin käteviä.
  Mulla ollut molempia tynnyreitä ihan perus hanalla ja sellaisella missä kaasupanos integroituna.
   
 16. iltanen

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2006
  Viestejä:
  1 275
  Tarkoitan siis maksavani verot, jos sellaisia aletaan erikeen perimään.

  Mikäs niissä tynnyreissä on ongelmana? Haluttaisiin vain vaihtoehto pienille tölkeille eli tarkoitus kaataa lasiin.

  Mitenkäs tuo verojen välttäminen nyt siis onnistuu? Pitää tilata kyyti itse? Miten saa tilattua Saksasta sellaisen kyydin, joka ei maksa maltaita? Alkostore24 ehdottaa Norrlogia ja sen halvin kuljetus paketille on 66e.
   
 17. 4kex

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2012
  Viestejä:
  1 772
  ^No ainakin yksi asia minkä itse koin ongelmaksi oli tonkan jäähdytys. Täytyy ilmeisesti olla tyyliin vuorokausi pakkasessa, että lasiin tulee muutakin kuin vaahtoa. Tämä siis kahden pöntön kokemuksella. Oli siinä joku aikakin kerrottu.
   
 18. iltanen

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2006
  Viestejä:
  1 275
  Tuollainen jäädytys oletettavasti onnistuu talvella helposti.

  DHL tarjoaa kuljetusta 31,5kg asti ja sillä saisin oluet ja muutaman pullon likööriä. Hintaa tällä 45e. Hinta otettu DHL Saksan sivuilta.
  Onko jotain parempaa tapaa kuljetukselle?

  Edit. Tosiaan ohjeet ovat tuollaiselle Draughtkegille 10h jääkaapissa, jotta tynnyri on myös sisältä 5 asteista. Eiköhän laiteta tuollaisia tulemaan, kun kyytiasioihin saan vastauksia :kippis:
   
  Viimeksi muokattu: 16.11.2016
 19. ddude

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2007
  Viestejä:
  1 544
  Just toi vaahdon määrä.
  Mulla tuli tuoppiin puolet vaahtoa vaikka oli kuinka hyvin jäähdytetty.
  Noi tavalliset hanat toimii paremmin kun noi missä kaasu integroituna.
   
 20. teralt

  Rekisteröitynyt:
  09.06.2007
  Viestejä:
  435
  Silloin veroja juuri pitäisi maksaa itse kun tilaa itse kuljetuksen, koska kyseessä on silloin etäosto.
  http://www.tulli.fi/fi/yksityisille/netista_ostaminen/nettituonti/alkoholin_tilaaminen_netista.jsp
  Nykyisellään niitä veroja tuskin kovin moni makselee.. Tulli korkeintaan laittaa jotain lappuja paketin sisään, joista ei tarvitse välittää, jos ei välttämättä halua olla mallikansalainen.
   
 21. iltanen

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2006
  Viestejä:
  1 275
  Onko siis nuo muut vaihtoehdot parempia? Katselin videoita ja ohjeita tuohon Heinekenin Draughtkegiin ja suurimmassa osassa epäonnistuneisiin suorituksiin kommentoitiin, ettei tosiaan jaksettu/ehditty tuota 10h jäähdytellä. Miten nuo muut toimivat?

  Heineken on sillä tavalla tutumpi, että kehtaa kaikille vieraille tarjota. Loput menee kyllä hyvin omaankin makuun.
  https://alkostore24.com/fi/bier/fasser-5l.html?dir=asc&order=price
  Pitäisiköhän ottaa Becksiä vai jotain Pilsneriä ruokajuomaksi?:think:

  E. Bitburgerin keg kokeilussa
   
 22. Enskako

  Rekisteröitynyt:
  21.09.2010
  Viestejä:
  420
  Noin 20 kegiä tyhjennettyäni voin sanoa, että aluksi sitä vaahtoa tulee pari tuopillista, mutta sitten seuraavat ihan ok, jos malttaa laskea rauhassa reunaa pitkin. Pari viimeistä sitten taas ilman vaahtoa. Kannattaa lukea ohjeet tarkkaan tölkin kyljestä eikä hätäillä. Säilyvyyshän näillä on muutama kuukausi ja omani olen varastoinut n. 5-asteisessa perunakellarissa.

  Tässä olisi pari hyvää vaihtoehtoa, jos olet vielä menossa Tallinnaan Liviko ja SuperAlko. Tilaa etukäteen, niin varmistat saatavuuden.

  Käyttämäni saksalainen kauppa veloittaa kuluja 25 €:a / 4 tynnyriä, mutta se järjestää kuljetuksen, joten veroseuraamuksia ei ole tullut. Hinnat on suunnilleen samat n. 10 - 15 €:a / kpl, mutta valikoima on parempi.
   
 23. iltanen

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2006
  Viestejä:
  1 275
  Nimenomaan Virossa tuli käytyä rannassa ja Superalkon tarjonta oli sellainen, ettei vieraille tarjottavaa laatua löytynyt.

  Hölmöä sinänsä laittaa vieraille kaljahana, josta pitää kaataa juuri oikein ja pahimmassa tapauksessa ensimmäisillä on pelkät vaahdot lasissa. Pitääpi vielä asiaa miettiä :think:
   
 24. j1m2

  Rekisteröitynyt:
  06.12.2002
  Viestejä:
  2 792
  Tyylikkäintähän olisi juhlissa tarjota olut lasipulloista,vaikkapa jäämuskaan upotettuna useampia laatuja josta saa valita mieleistä.
   
 25. code.666.

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2002
  Viestejä:
  878
  Meillä oli suuri peltitynnyri täynnä jäitä ja tölkit sinne sekaan (olisko ollut joku 60l), josta jokainen sai sitten oman mielensä mukaan ottaa juotavaa. Booli oli tarjolla sitten hanallisessa tonkassa, josta jokainen pystyi valuttamaan boolia itse.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti