Alkoholilakia ollaan taas muuttamassa

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja EHYT ry, 13.10.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Haravalapio

  Rekisteröitynyt:
  16.05.2016
  Viestejä:
  16
  Alko on onnistunut lisään juomista moninkertaiseksi siitä mitä se oli ennen alkoa.
  Kyllä tässä näkisin yhteyttä tilastoilla ja toiminnalla.
   
 2. Taajuuskorjain

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2013
  Viestejä:
  372
  Siis isot panimot on alkaneet käyttämään muotihumalia ja tekemään trendikästä oluttyyppejä markkinointikiellon ansiosta? Eli EHYTin ja muiden raittiusjärjestöjen ansiosta meillä on valikoimissa muutama sinnepäin oleva APA? Nyt hei taas jotain rajaa.
   
 3. adtt

  Rekisteröitynyt:
  05.03.2001
  Viestejä:
  373
  Olet kyllä aivan oikeassa vaikka viestini lähinnä koski tätä lähinnä tätä legendaarista heittoa:

   
 4. Kapteeni Archibald Haddock Banned

  Rekisteröitynyt:
  28.11.2010
  Viestejä:
  253
  Itse asun kaukana kaikesta. On meidän kylällä kaksi kauppaa, joista voi ruokaostokset tehdä, mutta jos viintä tai nelosolutta haluaa joutuu ajamaan 30km lähimpään alkoon ja kun sinne asti on lähdetty niin helposti tulee ostettua pullo jotain tiukempaakin sekä nelosoluita ja viinejä vähän reilummin varastoon. Onko tämä EHYT ry:n mielestä parempi vaihtoehto, kuin se että saan päivittäisostosteni yhteydessä ostettua sen mahdollisen nelosoluen tai punkun, kirkkaat jää ostamatta kokonaan enkä voi pikkupökkyrässä illalla avata varastoon ostamaani viiniä jos neljättäkin (kirkkaista puhumattakaan!) jonka jälkeen ajan perheen vesurin kanssa lumihankeen, linnoittaudun taloon ja lopulta poltan sen. Tämän sijaan totean punkun juotuani että "kappas vaan, viini loppui" ja menen nukkumaan? Uskallan väittää että huono saatavuus maaseudulla johtaa siihen että sitä juodaan kerralla enemmän.
   
 5. sosiaalipummija

  Rekisteröitynyt:
  21.03.2013
  Viestejä:
  3 209
  Alkoholimarkkinoinnin kiellon ja kehitystyön välille kannattaa vetää varovasti syy-yhteyksiä, ettei käy perinteistä jäätelökesäharhaa. Monesti jälkeenpäin on voitu todeta, että erilaiset asiat tapahtuvat toisistaan riippumattomista syistä.
   
 6. edv

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2004
  Viestejä:
  512
  Näinhän se on. Raittiustalebanien kädenjälki on nähtävissä myös festivaaleilla. Esimerkiksi Pori Jazzeilla järjestyshäiriöiden määrä oli erittäin pieni ja humalahakuista juomista ei juurikaan ollut, kun alueelle sai tuoda ja siellä juoda omia viinejä. Sitten kun omien juomien tuonti alueelle kiellettiin, lisääntyi humalahakuinen juominen, etukäteen viinan tankkaaminen ja tätä myötä järjestyshäiriöt. Yksikään ennakkoluulottomasti ja loogisesti maailmaa tarkkaileva ihminen ei voi rehellisesti olla sitä mieltä, että omien juomien kieltäminen festivaaleilla on parempi vaihtoehto kuin niiden salliminen. Tunnen syvää vihaa kaikkia rajoitusten ja kieltojen puolesta puhujia kohtaan.
   
 7. EHYT ry

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2013
  Viestejä:
  603
  Pizzaa ja arviointia

  Haluatko tulla kehittämään toimintaamme?
  EHYT ry järjestää sosiaalisen median toimintansa arviointitapahtuman 14.6.

  Tapahtuma kestää noin 2½ tuntia ja järjestetään EHYT ry:n toimistolla Helsingin Vallilassa.
  Ilmoittaudu mukaan alla olevasta linkistä
  https://my.surveypal.com/Arviointiraati-14.6.2016

  Mukaan pääsee 20 ilmoittautunutta lomakkeiden perusteella.
  Tarjoamme pizzaa ja limua:)

  Ilmo/EHYT ry
   
 8. Cutty

  Rekisteröitynyt:
  11.03.2015
  Viestejä:
  1 621
  Tarjotaanko tuolla raittiustalebanien tapahtumassa myös faktoja, kun niitä on aika heikonlaisesti tässä keskustelussa ollut tarjolla?
   
 9. Kapteeni Archibald Haddock Banned

  Rekisteröitynyt:
  28.11.2010
  Viestejä:
  253
  Heh, näppärästi EHYT ry ohitti viestini tyrkyttämällä pizzaa :kahvi:
   
 10. EHYT ry

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2013
  Viestejä:
  603
  Heh, joo. Enpä kuitenkaan siksi tuota viestiä laittanut, mutta tervetuloa ihmeessä.

  Vastaan vielä, mutta nyt en muutamaan päivään tänne ehdi.
  Kaiken kaikkiaankin aika moneen asiaan jätän aina kommentoimatta jo ihan viestien määrän vuoksi. Tämä on mukavan aktiivinen paikka ja tosi monipuolisia mielipiteitä ja keskustelun suuntia.

  Ilmo/EHYT ry
   
 11. MadPike

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2016
  Viestejä:
  2 160
  En tosiaan tuu jos ei edes kaljaa saa. 2.5h ilman kaljaa on sama kun EHYT ry ilman Ilmoa.:cool:
   
 12. SuperEgo

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2001
  Viestejä:
  8 065
  Tämä toki riippuu pitkälti siitä, millainen yhteisymmärrys asiasta vallitsee äänitorven ja edustettavan tahon (esimerkiksi työnantajan) välillä, eikä kyseessä ole sinänsä varsinaisesti sivullisten ongelma. Itse ihmettelin lähinnä sitä, että tämä äänitorvi jaksaa kauhistella jopa kanssakeskustelijoiden postausten sävyjä, vaikkei omakaan ulosanti ole edes ilmaistujen asioiden puolesta ihan Keskustelun kultaisen kirjan sivuilta repäistyä.
   
 13. valurauta

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2010
  Viestejä:
  2 476
  Tuolla vähän ylempänä esitätte, että alkoholisääntelyn kannalta relevantteja intressejä ovat haittojen torjunta ja juomateollisuuden intressit. Missä ovat kuluttajien - sekä kaupan - intressit ja miten ne turvataan lainsäädäntöä uudistettaessa?

  Aiemmin oli puhetta alkoholin vaikutuksia koskevasta tieteellisestä tutkimuksesta. Paheksuitte sitä, että juomateollisuuskin rahoittaa tutkimuksia - ja yleensä omista lähtökohdistaan. Mitä väärää tässä on ja eikö ole vain hyvä, että alan tutkimus on monitahoista? Epäilenpä, että julkisen vallan ohjaama tutkimus on voimakkaasti haittoja painottavaa ja mahdolliset hyödyt tai haittoihin liittyvät epävarmuudet eivät pääse kunnolla esille.

  Alkoholihaittoja esiintyy merkittävässä määrin koko Euroopassa riippumatta siitä, onko maassa monopolia vai ei. Vähittäismyyntimonopoli ei siis ole mikään ratkaisu alkoholiongelmiin. Etenkin nykytilanteessa Alkon tosiasialliset mahdollisuudet vaikuttaa saatavuuteen ovat aika olemattomat. Onko vähittäismyynnin laajalle kriminalisoinnille siis lainkaan asiallisia perusteita? Kriminalisointeja ei pidä tehdä oikeusvaltiossa pelkästä holhoushalusta vaan niiden tulee olla välttämättömiä - kun mikään muu ei auta. Tehoton toimi ei voi olla välttämätön, vai mitä?
   
 14. RnThaPLn

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2010
  Viestejä:
  49
  http://www.hs.fi/kotimaa/a1463625054361

  Sanavalinnat, kuten "viinalaki" ja "vahvat lonkerot ja siiderit" sekä "limuviina" kertovat karua kieltä tämän maan alkoholiasenteista. Positiivisiakin uudistuksia ollaan toki tekemässä, mutta aika nappikauppaa on tuo 4,7% rajan korottaminen vain 5,5%:iin. Eipä tuolla saada kuin kuraisat bulkkinelosoluet ruokakauppoihin.
   
 15. korvaoo

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2003
  Viestejä:
  4 366
  ihan ok oloinen lakiuudistus noilta osin vesitetään kyllä tuossa 5,5%:ssa, kaikki luonnollisimmat ja parraimman makuiset oluet kun on 6-7 voltin tienooseen, mutta mitäs sitä voisi odottaa päättäjiltä joiden elämäntehtävä on tehdä ihmisten elämästä helvettiä.
   
 16. Peruskorjaaja

  Rekisteröitynyt:
  23.10.2009
  Viestejä:
  793
  Kepun toukohousut pettäävät jälleen. Olisin odottanut, että laitettaisiin oluisten rajaksi 9.9%. Tällöin olisi jääneet Alkoihin ainoastaan marginaalituotteet.
   
 17. adtt

  Rekisteröitynyt:
  05.03.2001
  Viestejä:
  373
  Jep, on kyllä pahasti vesitetty uudistus koska se raja pitäisi tosiaan nostaa johonkin 10% hujakoille vähintään jolloin alkaisi löytyä noita parempia ulkomaisia oluita isompi valikoima kaupoista, mutta vittu ei. Nyt vaan nostetaan sitä rajaa juuri sen verran että sitä perus lagerikuraa mitä jengi kittaa nykyään kolmoskaljana saa myydä kaupassa myös 5,5% vahvuisena.

  Toinen mikä aiheuttaa facepalmausta on tuo kepun lonkerokammo. Eikö tuo helvetin limuviinaporttiteoria jo jouda menneisyyteen, muistan jo 90 luvulta kun oltiin aivan hysteerisiä siitä, että nuoriso kuolee kun salmarikossu tuli myyntiin. Ei kuollut.

  Tuollaiset typerät tekemistaparajoitukset on myös täysin idioottimaisia, jos raja olisi vaikka sen 10% niin silloin mitä vaan alkoholijuomaa pitäisi saada myydä kaupassa kunhan se on maksimissaan tuon 10% vahvuista. Vielä parempi olisi jos tämän rajan saisi vaikka 20% niin saataisiin ne viinitkin kauppoihin tai oikeastaan, koko helvetin rajan voisi unohtaa ja kaupoissa voisi myydä samat viinat mitä alkokin myy.
   
  Viimeksi muokattu: 19.05.2016
 18. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  4 818
  Myyntiaikarajoitukset taitavat pysyä ennallaan. Eli "vahvan signaalin lähettämiseen" tarkoitettu klo 9 on ja pysyy.
   
 19. Jos tuo pitää paikkansa ja pienpanimot saavat "helposti" omat tuotteensa myyntiin edes nelosvahvuisena, niin on se sentään askel parempaan.

  Kohta voi siis hankkia sen yhden tumman oluen silloin tällöin eikä tarvitse erikseen mennä toiseen kauppaan sitä varten jos kiinnostaa pihvin kanssa maistella.
   
 20. vipe

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2000
  Viestejä:
  8 045
  Nimenomaan. Onpa "yllätys" että tämäkin muutos saadaan luultavasti vedettyä päin persettä. Parhaat oluet on siellä 7-9% välimaastossa.

  Kaiken lisäksi, vaikka muutos olisikin tämmöinen aivan mitätön, on satavarmaa, että poliitikot leijuvat sillä seuraavat XX vuotta. "Me kuunneltiin ja tehtiin mitä kansa halusi!!1!"
   
  Viimeksi muokattu: 19.05.2016
 21. ddawg

  Rekisteröitynyt:
  19.06.2001
  Viestejä:
  1 526
  Mitätön kyllä muutos jos tuohon jää, ei juuri vaikutusta pienpanimoiden toimintaan.

  Tuohon 4,8%-5,5% mahtuu toki muutama vaalea lager ja kasa vehnäoluita, mutta muuten merkitys on pieni. Harvassa on ne 'tummat' oluet jotka tuohon osuu tyyliltään.
   
 22. Burana

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2004
  Viestejä:
  1 372
  Kaipa tämä suomalaisia panimoita helpottaa tekemää parempaa kaljaa, kun ei tarvi enää tähdätä siihen 4,7, vaan on enemmän liikkumatilaa.

  Odotan vieläkin että suomen oikeus katsoo, ettei valtio voi periä alkoholiveroa etämyyjiltä ja alkoholin tilaamisesta ulkomailta tulee laajaa kansanhuvia. Se on ainoa näkyvissä oleva keino oikeaan muutokseen.
   
 23. Zenite

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2009
  Viestejä:
  128
  Tanskassa myydään 24/7 yli 10%-olutta kioskeissa, meinaan elefanttioluessa ei maistu edes viina vaikka olikin jotain 12%. Saatanan kepu petti taas. Yli kymmenen prosentin oluet tietenkin kauppoihin ja oluen peittelyajat pois eli vapaa myynti niille ajasta riippumatta.

  5,5% on kyllä niin mitätön ettei pistä kuin vihaksi. Menee kulutus ainaki iteltä neloslaatuun jos edes tämä uudistus saadaan toteutettua.

  Ehyt RY vois trollata huumetriidissäkin muuten.
   
 24. Tanskassa taitaa olla kaikki sitten alkoholisteja?
   
 25. vipe

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2000
  Viestejä:
  8 045
  Siellähän on paljon nistejä, ja määrät kasvussa. Vahva olut on siis kiistatta portti koviin huumeisiin. :think: :smoke:
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti