Alkoholilakia ollaan taas muuttamassa

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja EHYT ry, 13.10.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. korvaoo

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2003
  Viestejä:
  4 366
  Tossahan ois oikeesti melkonen markkinarako, kyllähän nykytekniikalla saadaan jo todella isoja web konferensseja tehtyä, ei tarvita muuta kuin nimelien rekisteröinti, vähän sissimarkkinointia ja ah virtuaalibaari on pystyssä :) voisin kuvitella että suomenmaassa voisi olla menekkiäkin.
   
 2. X2

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  344
  Törmäsin loistavaan legendaariseen videoon. EHYT ry kokoustamassa:

   
 3. http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/a...-haluja-alkoholisaantelyn-purkamiseen/5715356

  En oo kovin tarkkaan seurannut koko alkoholikeskustelua, mutta tää tuli yllätyksenä "Toivakka kannattaa sitä, että suomalaisille juomavalmistajille annettaisiin lupa kertoa tuotteistaan omilla nettisivuillaan." ... haha, siis onko toi kiellettyä? Miten juomavalmistaja on kertonu sit nykyään tuotteestaan? Täytyy todeta, että on meillä kyllä saatanan tampioita päättäjiä, kun on tollasen kieltäny. Hienosti.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 01.02.2016
 4. Kibe-_-

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2002
  Viestejä:
  2 116
  Tietoja juomista voi hakea monistelehtisinä juomavalmistajien pääkonttorista 8-16 välisenä aikana. Alle 18v monisteita ei kuitenkaan luovuteta ja paperit tarkastetaan luonnollisesti :smoke:
   
 5. Felita

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2009
  Viestejä:
  853
  Heh, ja mä luulin, että toi oli paha - Alkossa on nyt jonkinlaiset pienpanimopäivät, ja niiden kunniaksi päätin ostaa neljä kappaletta 0,33 litran kotimaista olutta.

  Kuitissa lukee 22,64 euroa.

  Omakustannehinta?
   
 6. edv

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2004
  Viestejä:
  512
 7. 4kex

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2012
  Viestejä:
  1 772
  Onko tolla Hannulalla joku kristallipallo jotta faktana voi heittää "kulutus kasvaa, kun saatavuus paranee".
   
 8. jonkka3

  Rekisteröitynyt:
  26.10.2013
  Viestejä:
  2 398
  Hannulan mukaan nykyiset rajat ovat myös kauppojen etu. Hän kertoo nähneensä usein tilanteita, joissa olutta yritetään viedä myymälästä väkisin.

  Kiinnostaisi tietää miksi Ehyt ry:n toiminnanjohtaja roikkuu ongelma-alttiissa kaupoissa ongelma-alttiiseen aikaan kun on kuulemma nähnyt moisia tilanteita? Vai puhuuko vaan lämpimikseen paskaa.
   
 9. Arju

  Rekisteröitynyt:
  11.04.2014
  Viestejä:
  220
  Vai että kauppojen etu. Jotenkin epäilen, että kaupat ovat tästä "edusta" hieman eri mieltä. Mutta EHYT varmaan tietää paremmin..
  Itse kuvittelisin, että pitämällä tuotteita hyllyssä ja kassalla ilmoittamalla asiakkaille, ettei me nyt myydä sulle tuota olutta, ei ainakaan vähennetä näitä väkisin ottamisia.

  Jotenkin kertoo kyllä tästä Suomen tilanteen naurettavuudesta kun ehdotus, että kauppa saa auki ollessaan myydä myymiään tuotteita uutisoidaan kovana avauksena.
  http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/a...vaus-olutta-kaupasta-yhdeksan-jalkeen/5718444
   
 10. CurryPaprika

  Rekisteröitynyt:
  30.05.2008
  Viestejä:
  465
  Jotenkin vähän kömpelöä, että päihdepolitiikkaa työkseen pohtiva henkilö käyttää kantansa perusteluna jotain tuollaista merkityksetöntä omakohtaista arkihavaintoaan eikä pidättäydy ammattimaisesti vain tieteellisellä näytöllä argumentoimisessa.

  Vähän sama kun sanoisin, että Hollannin kannabispolitiikka on ollut menestys, koska en ole itse koskaan nähnyt häiriökäyttäytymistä coffeeshopeissa, kun voisin sen sijaan argumentoida uskottavammin esim. viittaamalla tilastoihin, joiden mukaan Hollannissa kannabista ei käytetä sallivasta politiikasta huolimatta sen enempää kuin naapurimaissakaan.
   
 11. vihainen hippi

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2013
  Viestejä:
  1 304
  Jos haluavat enemmän kotimaan kysyntää(veroja) ja vähemmän pantittomaa alumiinia niin eikös sitten sitä veroa voisi joustaa ja aata kauppoihin. Nykyisellään kun yli 3x hintasuhde verrattuna laivoihin ainakin viron suunnassa.

  Jossei tarviis laivalle saakka mennä niin eiköhän jokainen maksaisi mielellään vähän veroja, esim. 24x olvi/koff jne. IVA 15-20€, joka on sitä "halpaa kuraa", sen sijaan että laivalta hakee kympillä niin että pakut joutuu tarkistuksiin.

  Miten liittyy tähän topicciin ?

  Se, että miten saadaan enemmän verotuloja, kuten koko poliittisen keskustelun juuri taitaa olla.
   
 12. jonkka3

  Rekisteröitynyt:
  26.10.2013
  Viestejä:
  2 398
  Ehkä tämä(kin) selittyy sillä, että kyseessä on kuitenkin pohjimmiltaan aatteellinen yhdistys. Toisinsanoen lahko, jota ei ole vielä rekisteröity uskonnolliseksi yhdyskunnaksi.
   
 13. joku...

  Rekisteröitynyt:
  09.06.2008
  Viestejä:
  47
  Niin on tuossa veroasiassa totuutta, mutta mielestäni kaikkein järjettömin asia on se että rajoitetaan sitä myyntiä niin ettei edes anneta mahdollisuutta tuhlata niitä rahoja noihin ylihintaisiin alkoholiin. 21-9 välinen aika on vieläpä se suurin aika jolloin niitä viron viinoja ja kaljoja juodaan ja ostetaan tutuilta. Jos joku haluaa ostaa ylihintaisen oluen kaupasta niin mielestäni se pitäisi ainakin sallia, siitä tulee kuitenkin aina veroeurot Suomeen.

  Samoin jos joku baari on vielä yöllä 4 aikaan auki ja väkeä on niin miksi se olla auki, se työllistää ihmisiä ja valtio saa hyvät tulot. Pitää muistaa että baareissa käy myös paljon turisteja. Tiukat aukioloajat myös työllistää poliisia juuri siinä 3-4 välillä kun joka helkkarin baari menee kiini samaan aikaan. Ulkomailla monesti näkee järjestyshäiriötä todella harvoin kun jokainen tulee omia aikojaan baarista kotia, toinen baari voi mennä 2 aikaan ja toinen 5 kiini, baarit menee sitä vauhtia kiini kun siellä ei ole ketään enää. Ei ole sitä nakki ja taksijonoa.
   
 14. joku...

  Rekisteröitynyt:
  09.06.2008
  Viestejä:
  47
  Tuokin että alkoholin kulutus kasvaisi jos aukioloajat vapautuisi.. nykyisellään ihmisten pitää ostaa isompia määriä kerralla sen muutaman saunakaljan sijaan kun aukioloajat on tiukat, varsinkin juhlapyhinä ym..eli kulutus jopa kasvaa tuon laskemisen sijaan. Enkä tosiaan tiedä kuinka isoa tuhoa se tekee jos joku työläinen aamulla ostaisi vaikka klo 8.30 muutaman saunakaljan? En tiedä tarvitseeko tuota aikaa kokonaan vapauttaa, mutta muuttaa vaikka 22-8 väliseksi ajaksi tuon ettei tuota voi myydä. myötäilisi jo enemmän nykyisiä kaupan aukioloaikoja. Varsinkin tuota aamuaikaa voisi muuttaa, harvemmin kuitenkaan 7-8 aikaan enää bileitäkään käynissä ja mitä sitten vaikka lisää juotavaa tultaisiin ostaan pienissä päissä?
   
 15. korvaoo

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2003
  Viestejä:
  4 366
  vaikka tuo aukioloaika laajennettaisiin 8-22 niin edelleen oltaisiin tilanteessa että on kauppoja jotka joutuisivat kikkailemaan kaljahyllyjen kanssa. Toki jos alkoholinmyynti vapautettaisiin kokonaan, saataisiin ehkä samantapaisia osastoja mitä nyt näkyy esim. virossa, eli on selkeästi rajattu karsina missä kaikki alkoholi myynnissä ja sitä voidaan sitten pitää tarpeen mukaan auki tai kiinni.
   
 16. entti

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2011
  Viestejä:
  80


  Tämä on hyvä
   
 17. Pargaspoliisi

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  1 899
 18. HeZaH

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2010
  Viestejä:
  8 439
 19. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  4 817
  Ehytillä vastauksena sama vanha "saatavuus lisää kulutusta". Ihmeellistä että silloin kulutuksen kasvu ei haittaa mitään, kun kyseessä on uuden Alkon perustaminen tai siirtäminen kauppakeskukseen.

  Kun Alko muuttaa, niin kiinnostaisi tietää millaiset kustannukset siitä aiheutuu kiinteistön omistajalle. Vaatiiko Alko myymälän perustamisen ehtona valmiit tilat jotka se vain sisustaa mielensä mukaan, vai osallistuuko se omalta osaltaan kiinteistön rakennus- tai remppakuluihin? Tämä tuli mieleen kun seurasin paikallisen Lidlin remontointia. Kylkeen tuli Alko, jota varten lohkaistiin parkkipaikasta pala ja rakennettiin siihen ihan oma lisäsiipi. Hauskana yksityiskohtana kyseinen Alko ei ehtinyt olla edellisessä osoitteessa kuin muutaman vuoden. Mahtoi Citymarketin pitäjä olla tyytyväinen, varsinkin jos liiketilojen kunnostamiseen joutui osallistumaan omasta pussista.
   
 20. Taajuuskorjain

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2013
  Viestejä:
  372
  Parina päivänä on uutisissa ollu puhetta säädöksien huojennuksista joten kukkahatut viuhuen on terveystalibaanien ja raittiusjärjestöjen edustajat lyöneet tavaraa nettiin :D

  Ehytin propaganda:

  Alkoholin myyntiaikojen vapauttaminen olisi vastuutonta
  https://www.sttinfo.fi/release?rele...itterfeed&utm_medium=twitter&publisherId=4132


  THL:n tahallaan huonosti otsikoitu ja vääristelty juttu:

  Kansa ei toivo väljempää alkoholipolitiikkaa
  https://www.thl.fi/fi/-/kansa-ei-toivo-valjempaa-alkoholipolitiikkaa


  Lapsiasiavaltuutettu pelas "mutta ajatelkaa lapsia" -kortin:

  Alkoholilainsäädäntöä ei ole varaa löysätä
  http://www.suomenmaa.fi/?app=NeoDirect&com=6/3/80500/3cfdd968eb
   
 21. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 300
  :D ai että, tipahdin. Tämä oli hyvä.

  Siihen vielä tämä kuva ja aletaan olemaan ytimessä:
  [​IMG]
   
 22. Raxx

  Rekisteröitynyt:
  12.04.2008
  Viestejä:
  472
  On noita aika usein. Miksipä lopettaa hyvät bileet johonkin yhteiskunnan järjettömiin vaatimuksiin. Nykyään pitää roudata bilepaikalle etukäteen "riittävästi" alkoholia ja yleensä sitä on loppupeleissä ihan liikaa ja joku perus olut pääsee loppumaan herkästi, jolloin siirrytäänkin muihin päihteisiin jne... Nykyinen politiikka on lähinnä haittojen maksimointia.
   
 23. Veijari

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2014
  Viestejä:
  723
  Miten asia liittyy lapsiin jotka eivät saa alkoholia hallussaan edes pitää? Saatika miten myyntiajat tähän liittyvät?

  Ei jummarra, selvästikin liian monimutkaisia juttuja normaaliälyiselle.
   
 24. Oestrus Taurus

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2011
  Viestejä:
  2 414
  Meinasi mennä vichyt väärään kurkkuun, kun tässä kuvassa nyt huomasin... Päivi Räsänen on miehen näköinen pottatukkansa välissä. Vaikka Huovinenkaan ei Afroditeä kuvasta, minua rupesi kiinnostamaan kuvat Päivistä. Niinpä google Image kertoi totuuden:

  [​IMG]

  Niin, jos tukkaa lyhennetäisiin niin, että hänelle jäisi vain etu-tukkaan pituutta, voidakseen tehdä jakauksen oikealle. Eikö hän menisikin hyvin nimestä, vaikkapa nyt Timo, Seppo tai Janne-Petteri? Kasvot ovat niin maskuliiniset, että tiettyjen piirteiden räikeä korostaminen lienee välttämätöntä.
   
 25. Pargaspoliisi

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  1 899
  Monesta voi viranomaisia syyttää ihan turhaan, mutta THL:n viestintä alkoholiasioissa on jonkin sortin pohjakosketus. Tuoreen asennetutkimuksen mukaan vain joka kymmenes toivoo tiukempaa alkoholipolitiikkaa, mutta miten sen otsikoi THL?

  https://www.thl.fi/fi/-/kansa-ei-toivo-valjempaa-alkoholipolitiikkaa?redirect=https://www.thl.fi/fi/etusivu?p_p_id=101_INSTANCE_tcsSJTqcGl0N&p_p_lifecycle=0&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-2-1-3&p_p_col_pos=1&p_p_col_count=2

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 11.02.2016

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti