Alanvaihtoa harkitsemassa

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Laatulate, 18.11.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Laatulate

  Rekisteröitynyt:
  27.07.2016
  Viestejä:
  5
  Nykyisin en oikein saa ylitöitä kuukausipalkkalaisena juuri noiden lisä prosenttien takia. Aikaisemmin kun olin osa-aikaisena oli myös tunteja enemmän ja suurempi palkka. Silloin oli vastaava systeemi kuin nähtävästi lähihoitajana, että tehtiin tuplavuoroja peruspalkalla.

  Sisarukseni muutti pois kotoa suurin piirtein samanikäisenä kuin minäkin, kun olivat käyneet korkeakoulut loppuun. Itse valitsin eri tien ja jatkoin näissä hommissa, jotka aloitin heti kun täytin 18v. Sijoittelin rahojani töiden ohella luottaen siihen, että mikään ei muutu ja jaksaisin näissä hommissa kauas tulevaisuuteen. Tavoitteenani oli se, että kykenisin kasvattamaan omaisuuttani sijoituksillani ja elämään palkallani, josta mahdollisesti jäisi myös säästöön.

  Vaikkei tarkoitus ollutkaan puhua säästöistäni niin minulla ei vapaa ajalla ole ollut kavereita ja olen lähinnä tykännyt pelata ja katsella elokuvia. En ole omistanut autoa, en käyttänyt alkoholia enkä tupakoinut. Vanhempani myös maksoivat paljon menoistani kuten syömisistäni eli siinä mielessä olen ”kultalusikka” suussa syntynyt. Jospa vihdoin tämä mietintä säästöjeni osalta on käyty, kuulisin mielelläni noista eri vaihtoehdoista.

  Jos lähihoitajaksi ei kannata lähteä kouluttautumaan, minne kannattaisi? Avoimin mielin olen liikkeellä. Mielestäni olen tullut hyvin ihmisten kanssa toimeen minkä takia hoitoalaa mietin ja luultavasti vanhusten hoidon puolelle olisin suuntautumassa ja kuten tuossa aluksi mainitsin, en hirveästi pidä ajamisesta, minkä takia yhdessä pisteessä työskentely kuulostaisi hyvältä.
   
 2. James5

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2011
  Viestejä:
  1 591
  Jos vanhustenhoito kiinnostaa niin ilman muuta sille alalle.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. Haaskis

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2009
  Viestejä:
  1 609
  No tuossa sun listassa on ihan vitusti väärin. Miksi pitää käyttää 8 euroa duunissa syömiseen? Sipsit, karkit ja energiajuomat nyt on ylipäätään paskaa. Pussikaljatkaan nyt ei kovin paljoa maksa. Kyllä vajaa 500€ riittää elelyyn ellei raha polta taskussa ihan älyttömästi.
   
 5. jackcox

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2016
  Viestejä:
  839
  En käytä juuri mihinkään noista rahaa vaikka se ei ole rahasta kiinni.

  En käy kahveilla huoltoasemilla, en ryyppää ja jos ryyppään, saan juomat ilmaiseksi, en syö sipsejä, en karkkeja, en etenkään käytä rahaa pussikaljaan tai energiajuomiin (miksi ihmeessä - kallista sokerilitkua). En syö roskaruokaa. Työpaikkaruokailun aikana käyn kävelyllä.

  Harrastuksiin ja hankintoihin menee vähän rahaa, mutta varsin pieniä summia.

  Outo lista...
   
 6. edup

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2015
  Viestejä:
  1 082
  Joo aika erikoinen tuo Jarpin lista. Voi miettiä että opintotuki ilman lainaa on aika lailla tuota luokkaa, ja niin vaan opiskelijat sillä kuukausisummalla selviää, vaikka maksavat siitä (pienehköä) vuokraakin.
   
 7. jarppi83

  Rekisteröitynyt:
  06.12.2009
  Viestejä:
  628
  Pointti: nuori jantteri täysi-ikäisyyden juuri saavuttanut ei elä(kituuttaa, elämä odottaa jotain, vaikka parhaimmat ajat käsillä). Yllättäen harrastukset maksaa lähes poikkeuksetta. Huomatkaa, että korjausta tuli tuohon, että osa rahoista on myös sijoituksista. Eipä ole kauaa, kun vastaava ketju oli nelikymppisestä miehestä, jolla oli 80k tilillä vailla päämäärää... Kyseltiin sitä Sun tätä... Yllättäen tätäkin ketjua varten piti uusi altteri laittaa tulille.... Onko Tämä Otavan uusi altteri-media?
   
  Viimeksi muokattu: 20.11.2016
 8. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 868
  Olen haistanut alusta asti palaneen käryä AP:sta.
   
 9. Jakuza

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2005
  Viestejä:
  168
  Itteä kyllä ihmetyttäs jos vanhempien luona asumalla ja töitä tekemällä EI jäis vastaavia rahoja säästöön. Helposti mahdollista vaikka joutuisi maksamaan omaakin asuntoa tai vuokraa.

  Alotuspostaajalle: hae nyt edes AMK:hon opiskelemaan sita hoitoalaa, lahihoitajan amiskoulutuksella ei kylla tee yhtaan mitaan. AMK-koulutus sentaan luetaan maailmalla Bachelor degreeksi, joka toimii kayntikorttina moneen maahan / viisumiin. Ja toitakin taitaa hoitajille olla tarjolla. Mutta tuo suunnitelma paskaduunista paskaduuniin ei kylla kuullosta fiksulta.
   
  Viimeksi muokattu: 21.11.2016
 10. Laatulate

  Rekisteröitynyt:
  27.07.2016
  Viestejä:
  5
  En tiedä millä pystyisin todistamaan, etten ole trolli tai altteri. Säästöni ja lainani mainitsin sen takia, että niillä on tukiin vaikutusta. Minua kiinnostaisivat neuvot erilaisista ammateista minne olisi järkevä suuntautua, sekä vaihtoehdot sen toteuttamiseen. Harmillisesti ihmiset on nyt takertunut noihin säästöihini joilla ei ole merkitystä itse kysymyksiini. Toimeentulotuki taitaa olla ainoa mihin säästöt vaikuttavat?

  Noista sijoituksista on pakko kuitenkin mainita, että onni on ollut myötä. Pari vuotta töissä oltuani aloin sijoittelemaan ja nousu alkoi samoihin aikoihin. Tuli myös tuurilla elektrobitin noususta hyödyttyä. Täytyy myös se mainita, että jos tuon koko summan ottaisin tililleni, tulisi ensi vuonna muutama tuhat euroa mätkyjä. Ketään tuskin kiinnostaa rahojeni tarina sen enempää.

  Jarpin mainitsemaa kituuttamista en ymmärrä. Tykkään pelata tietokoneella ja aina on ollut kohtuullisen hyvä kone alla. Vaikka kuinka yrittäisin, en tähän harrastukseen kaikkia rahojani saisi tuhlattua.
   
 11. SmeO

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2005
  Viestejä:
  120
  Älä välitä turhan huutelijoista, ihmisistä valtaosa kuuluu siihen kädestä-suuhun-porukkaan joiden tavoite on saada kaikki tienaamansa rahat tuhlattua ja sitten myöhemmin ihmettelevät kun eläkeikä se vain nousee. Vähänkään rahasta tajuavat tietävät, että jos ei vastavalmistuneena ole varallisuuden kerrytys menossa vähintään 500 e/kk -tahtiin, on jokin pielessä ja elintaso ammuttu yläkanttiin. Nuorena aloitettu sijoittaminen tekee korkoa korolle -vaikutuksen takia melkoisen paljon töitä puolestasi myöhemmin. Siinä mielessä lähtökohtasi ovat erittäin hyvät.
   
 12. demas

  Rekisteröitynyt:
  01.02.2013
  Viestejä:
  232
  Eihän tuo ihmeellistä ole että rahaa jää about 1000€/kk säästöön jos asuu kotona eikä omista autoa. Itsellä oli valmistumisen jälkeen sellainen tilanne että olin lapseton sinkku, asuin halvassa asunnossa enkä omistanut autoa..rahaa jäi hyvin säästöön. Tuosta hetki niin oli hommattu auto (menee monta sataa/kk), isompi asunto ja puoliso -> kaikki rahat tuntuu menevän.
   
 13. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 574
  Autoilu ei ole halpaa, siihen voinee laskea menevän n. 0,29€/km. Asumiseenkin uppoaa ihan mukavasti rahaa, joten kotona asumalla voi kasvattaa hyvän pohjarahaston esim asunnon ostoa varten.

  Itselläni myös käynnissä alan vaihto parhaillaan. Opiskelen siis isännöitsijäksi. Taustalla muutama koulu ja pätkäinen työhistoria. Isännöitsijöistä tulee pulaa lähivuosina, sillä ammattikunnan keski-ikä lienee 55 ikävuoden kieppeillä joka sitten tarkoittaa kymmenen vuoden päästä aikamoista eläköityvien joukkoa.

  No sen näkee sitten mikä tilanne tulevaisuudessa oikein on. Tuppaavat taloudentilanteey heilahtelemaan aika vaihdikkaasti.
   
 14. MadPike

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2016
  Viestejä:
  2 160
  Minä en saanut 45k+/v palkasta säästettyä viidessä vuodessa kuin reilu kymppitonnin, joten aika hyvin säästänyt olet :D.
   
 15. eli_porter

  Rekisteröitynyt:
  17.07.2008
  Viestejä:
  433
  Noni, onkos pojilla kokemusta tuosta ammatillisesta kuntoutuksesta?
  Mihin tuossa voi hakeutua, ymmärsin että noita järjestää Ilmarinen, Kela, Katja Noponen? Miten tuo homma menee. Miten tuonne "yksityiselle" pääsee? Tuntuu jotenkin oudon sekavalta systeemiltä nopsaan guugleteltuna.
   
 16. Laatulate

  Rekisteröitynyt:
  27.07.2016
  Viestejä:
  5
  Olen nyt muutaman viikon pohtinut ja päättänyt hakeutua lähihoitaja koulutukseen. Suurimmat syyt minkä takia haen tuonne enkä ylemmäksi on lyhyt koulutuksen kesto sekä se, että koulutus tapahtuu kotikaupungissani. Muutenkin jos en sitten koekaan alaa omaksi on helppo palata nykyisiin töihin, joita jatkan joka tapauksessa koulun ohella.

  Varasuunnitelmista koitinkin jo kysellä ennen kuin keskustelu siirtyi säästöihini. Edelleen minua kiinnostaisi myös tietää muut mahdolliset vaihtoehdot sekä seuraukset esim. seuraaviin skenaarioihin:

  1. Jatkan nykyisissä töissäni ja suoritan tai en suorita nykyistä koulutusta. (Mikään ei muutu)
  2. Jatkan nykyisissä töissäni kunnes olen suorittanut opintoni ja siiryn uusiin tehtäviin sekä mahdollisesti teen kahta työtä samaan aikaan (Nykyinen suunnitelma)
  3. Työtuntini vähenevät merkittävästi enkä tule niillä rahoilla toimeen. Ammattiliitto maksaa soviteltua päivärahaa kuinka paljon?
  4. Työni loppuu kokonaan. Ammattiliitto maksaa päivärahaa 2v ajan kuinka paljon? Opiskelu työttömänä vaatii työvoimapoliittisen koulutuksen ja joudun jättämään lähihoitajakoulutuksen kesken? 2v päästä tipun työttömyyspäivärahalle joka on maksimissaan kaikkine mahdollisine tukineen 700€ bruttona?
  5. Eroan töistä itse tmv. kela maksaa maksimissaan 700€ bruttona korvauksia millä en tällä hetkellä tule toimeen. (Ei suunnitelmissa, mutta hyvä tietää)
   
 17. Vitsa

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2013
  Viestejä:
  466
  3. Soviteltua päivärahaa maksetaan kaavalla: Päiväraha - ((palkka -300)*0.5)
  4. Päiväraha on nettona noin puolet nettopalkasta. Jos aloitat opinnot töissä ollessasi, ne voidaan katsoa sivutoimisiksi. Silloin saat normaalisti päivärahaa.
  5. Hukkaat ensin säästösi, niin sossu maksaa 480€ + asumiskulut
   
 18. ···· Banned

  Rekisteröitynyt:
  26.11.2016
  Viestejä:
  52
  Itse vaihdoin mikrotukihommat burn-outin kautta autokorjaajaksi, näkee paremmin mitä käsillään saa aikaiseksi.
   
 19. Kuksa1

  Rekisteröitynyt:
  23.06.2013
  Viestejä:
  221
  Hae farmaseutiksi yliopistoon. 3v koulutus, josta 6kk palkallista työharjoittelua apteekissa + opintotuet päälle. Valmistuttua töitä lääkefirmassa tai todennäisemmin apteekissa, jossa työt jäävät aina töihin eivätkä seuraa kotia.
   
 20. muronsyöjä142

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2015
  Viestejä:
  1 206
  Jatka entiseen malliin ja laita oy pystyyn siihen sivulle. Teet jotain mitä olet aina halunnut. Yksi koulutus lisää, josta voisit saada satasen tai kaksi enemmän kuussa bruttona hukkaa vain vuosia aikaasi. Ihan turhaa ja vitun tyhmää. Yhtiöstä voisi tulla jotain tai sitten ei tule, mutta mahdollisuus on ainakin johonkin - toisin kuin lähihoitajan pestissä.
   
 21. Pow_82

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2011
  Viestejä:
  205
  Varovaisesti kyselen, että kuinka mikrotukihommista voi saada burnoutin. Eivät tukihommat ole nimenomaan niitä töitä, joissa kello pelastaa: kun työaika tulee täysi, niin lähdetään kotiin. Mitään henkilökohtaista vastuuta ei tarvitse ottaa mistään.
   
 22. yannara

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2003
  Viestejä:
  11 737
  No mulle tulee lähinnä mieleen, että miksi ihmeessä joku haluaisi tuohon hommaan. Mutta jos oikeasti haluat vain sitä, eikä muuta tule mieleen, niin mene edes AMK tasolle. Toisaalta, samaa paskaa sielläkin sit työelämässä. Oma avokki on terkkari ja homma on raskasta, sekä muija koko ajan väsynyt. Mä taas kun tuun täynnä energiaa himaan ja vois tehdä vaikka mitä, niin toinen nukkuu kaiket illat kun on vain poikki.

  Mutta asiaan - pitäisikö sun käydä jossain sellaisessa testeissä jossa sun personanallisuutta ja kykyjä mitataan ja listataan sopivat ammatit? Jos mä olisin nyt 20v ja ymmärtäisin, että IT-alalle en saisi jalkaa oven väliin, ja jotain muuta tarttis tehdä, niin yrittäisin lähteä puuhaamaan autojen kanssa, eli mekaanikoksi vaan. Sitä seuraavana olisi sähkö-mies, ja sitten olisi LVI.
   
 23. Teepee1

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2014
  Viestejä:
  3 236
  Mä taas ihmettelen miksi ihmeessä kukaan lähäriksi haluava kävisi amk:n? Helvetin monta vuotta hukkaan elämästä ja työ ja palkkaus ei juurikaan muutu. Ihmettelen kyllä sitäkin miksi lähärit työskentelevät mielummin julkisella puolella paskalla palkalla kun yksityisellä olisi huomattavasti parempaa pestiä tarjolla. Mun vaimokin työskentelee kyseisellä alalla ja tienaa varsin mukavasti koulutukseen nähden.
   
  Viimeksi muokattu: 15.12.2016
 24. EAQ

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2013
  Viestejä:
  261
  Mulla on koulutuspohjana peruskoulu. Sain tarjouksen joku aika sitten eräältä firmalta mennä niille töihin ja käydä samalla koulussa josta saan kyseiselle alalle tutkinnon. Olen harjoittelija palkalla, saan lounasetua n. 200€/kk + puhelinetu. Lisäksi vuosittain tulee bonus riippuen miten tuloksellisesti on saanut hommat hoidettua. "huonolla" bonuksella + palkalla keskiarvo tuntipalkaksi tulee 19,8€/h ja paremmilla bonuksilla 23,50€/h. Koulua on tosiaan 2 päivää kuukaudessa ja sen pystyy periaatteessa suorittamaan loppuun 6-12kk riippuen miten on mielenkiintoa. Koulutus maksaa noin pari tonnia jonka yritys maksaa... verot joudun maksamaan kun se katsotaan tuloksi. Ei mun mielestä paskempi siirto kun edellisessä duunissa palkka pyöri siinä 16€/h tietämillä.
   
 25. Välihessu

  Rekisteröitynyt:
  28.05.2016
  Viestejä:
  222
  Kelpaisi/olisi kelvannut tännekin tuollainen kuvio. Ammattikoulun jälkeen yritin saada tuon tyylistä kuviota turhaan ja siitä sitten jatkoi opiskelua..
   
 26. Marshal

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  2 393
  Mitä mieltä olet ollut tästä vaihdosta? ITselläni on hieman samanlaisia BO-oireita mutta heittäytyminen oikeisiin töihin, autokorjaajaksi, trukkikuskiksi yms. kiehtoo mutta arveluttaa.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti