Akustiikkalevy/taulu

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja virtuaali, 22.10.2011.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. latexii

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2000
  Viestejä:
  2 781
  Oma puolisko on astmaatikko ja eipä ole pöly vaivannu kelmuttamisen ja kangasvuorauksen jäljiltä. näin btw.... Oks sulla laittaa vesiputousmallia REW:stä niin ois kiva nähdä tuo sinun basso-osasto...
   
 2. betoniporsas

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2012
  Viestejä:
  1 497
  Muokkasin juuri 20-14000hz mittauksen edelliselle sivulle, mutta laitetaampa se vielä tähän. Huono mikki mittaukseen, mutta tuskin sen takia mikään noista montuista tuli.
  [​IMG]

  Eiku oho, eihän tuo ole vesiputousmalli. Mitenkäs sen saa pihalle sieltä rew:istä? Siihen kohtaan ei tallentunut ainakaan tuon perusmittauksen aikana mitään. Vasemmassa alakulmassa olevalla Generate napilla kyllä saa käyrän siihen aikaiseksi, mutta se ei kyllä näytä ihan siltä miltä pitäisi.

  EDIT: Tässä se vesiputous, ylempi vakio arvoilla, alemmassa 900ms aika ja 100 slices.
  [​IMG]

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 05.10.2015
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. Jesmo1

  Rekisteröitynyt:
  30.08.2007
  Viestejä:
  3 625
  Jos halvalla haluat oikeasti vaikutusta niin unohda valmiit akulevyt ja hae rautakaupasta villaa.
   
 5. makke2

  Rekisteröitynyt:
  08.09.2011
  Viestejä:
  152
  Hei,
  Onko jollakulla kokemusta Acutec levyistä? http://www.lindab.com/fi/pro/products/Pages/acutec.aspx
  Ajattelin, jos tuosta saisi tehtyä akustiikkatauluja olohuoneeseen ja keittiöön? (Tekisi kehikon ja päällystäisi kankaalla)
  -ewona levyjä ehken hankkisin jos niitä saisi Jyväskylän seudulla, mutta kun ei saa.. Acutec:n levy saa :think:
   
 6. Jesmo1

  Rekisteröitynyt:
  30.08.2007
  Viestejä:
  3 625
  Kehikkoa on turha tehdä, jos kankaan saa pingotettua ilmankin. Reunakäsitelty villalevy sopii sellaisenaan päällystettäväksi, tuollainen polyesteri saattaa olla turhan pehmeää reunoista. Kehikko tavallaan syö sitä vaimentavaa alaa eli parempi olisi että sellasta ei tulisi ollenkaan. Mitäpä hintaa tahtovat tuollasesta värkistä ?
   
 7. makke2

  Rekisteröitynyt:
  08.09.2011
  Viestejä:
  152
  Jep, näin olen myös ymmärtänyt että kehikolla on akustiikkaan heikentävät vaikutukset.
  Mitä nyt äsken löysin niin reunakäsiteltyjä levyjä on ainakin parocilla (parafon royal).

  Tuon Acutec:n hinnasta ei ole tietoa.

  Pitäisi saada päätettyä mistä levyistä alan tauluja tekemään.
  COS-5:nen taitaa olla yksi kovasti suositeltu. Sen kun päällystää fleece peitolla, taitaa "pölyt" pysyä poissa..
   
 8. Jesmo1

  Rekisteröitynyt:
  30.08.2007
  Viestejä:
  3 625
  Onhan noita useilla valmistajilla siis reunakäsittelyn kera. Ecophonia löytyy myös ja se on yleinen merkki.
  Sinuna kattoisin käytettyjä akustiikkalevyjä, jos löytyisi vielä omalta paikkakunnalta.

  Tuo Paroc on hieman tiiviimpää värkkiä mitä normaali eristysvilla, mutta ei välttämättä tarpeeksi tiivistä taikka tasaista että siihen voi suoraan
  ohkasen kankaan pingottaa päälle. Riippuen tuleeko kotia vai jonnekki omaan harrasteluolaan voi kyllä tuollanenkin kelvata. Hyvän tuollasesta
  saa tekemällä ne kehykset ja pingottamalla kangas kehyksien päälle. Toisaalta vaivaahan tuossa on ja puutavarakin maksaa, käytettynä hyviä
  reunaviimeisteltyjä akustiikkalevyjä saa alkaen muutamasta eurosta ylöspäin kappaleelta. Noihin voi pingottaa suoraan kankaan ilman mitään virittelyä.
   
 9. latexii

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2000
  Viestejä:
  2 781
  https://huutokaupat.com/fi/v/211348 jos asuisin yhtään lähempänä (edes 200km kohteesta) niin varmaan huutaisin ja hakisin paketin pois, mikäli akustointi olisi mielessä. Sen verran halvalla luulen että noi lähtis (vrt. oikea hinta joka on varmaan 10x)
   
 10. Jesmo1

  Rekisteröitynyt:
  30.08.2007
  Viestejä:
  3 625
  Noin 250e/loota nuo on aikanaan maksanu normi kuluttajalle eli 25e/levy. Laatikosta näkee että valmistettu 2008 eli olleet aika pitkään varastoituna ja pahvista päätellen kosteassa. Paksuutta tuossakin levyssä vaan 30mm.
   
 11. latexii

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2000
  Viestejä:
  2 781
  Mitä sitten vaikka on aikanaan maksanut 25e levy ? Meneppä nyt ostaan uutena niin halvin royal 32e (0% alv) m2. Ja kerros samalla mistä saa (on saanut) muutamalla eurolla reunaviimeisteltyjä akustiikkalevyjä? olkoonkin käytettyjä... Noita metsästin ihan vitun pitkään yhdessä vaiheessa ja käytettyinä löyty ainostaan pinnoitettuja (ei reuna) akulevyjä, joiden pinnoituskin oli vähä niin ja näin.

  30mm sitäpaitsi toimii helvetin hyvin muille kun basso-ansoille (etenkin ilmavälin/raon kera)
   
 12. Jesmo1

  Rekisteröitynyt:
  30.08.2007
  Viestejä:
  3 625
  Ecophonin 50mm levyjä oon saannut ihan ilmatteeks ja ovat kaikki reunaviimeisteltyjä. Olen ostanutkin samoja levyjä valmiiksi kankailla päällystettynä 15e/kpl hintaan 50x600x1200mm kokosena. Kyllä näitä levyjä saa erittäin edullisesti, kun pitää silmät auki ja on kärppänä paikalla.
   
 13. StiNgeRWeb

  Rekisteröitynyt:
  07.09.2001
  Viestejä:
  3 034
  Ennen kuin rupeaa akustiikkalevyjä asentelemaan kannattaa miettiä jos muutenkin saisi akustiikkaa parannettua, itse huomasin makuuhuonetta rempatessa että pienillä asioilla sai uskomattoman paljon asiaa parannettua. Pelkästään se, että vaihtoi lattiaan (betoni) liimatun muovimaton kelluvalla asennuksella olevaan huopapohjaiseen sai jo kuultavan eron.

  Samoin kun makkarin vaatekaappien ovet vaihtoi umpiovista sälerakenteisiin niin ne toimivat samalla mukavasti demppareina kun kaappi on kuitenkin vaatetta/lakanaa/vastavaa täynnä. Samoin kun jatkoi verhotankoa huoneen päästä päähän niin verhoilla sai ihmeitä aikaan, ennen oli vain kapeat verhot ikkunan kohdalla mutta nyt on yhden seinän koko mitalla verhoa, ikkunan vieressä molemmilla puolilla kohtuullisen raskasta kangasta ja ikkunan kohdalla useampi kerros ohuempia verhoja joita sitten voi tarvittaessa vähän siirrellä kun haluaa tuuletusikkunasta ilman vaihtuvan tai valoa ulkoa sisälle.

  Samoin ihan vaan pari paksua mattoa huoneen lattialla tekivät ihmeitä. Harmi kun ei tullut mitattua tyhjää huonetta pelkästään seinien maalauksen jälkeen ennen kalustamista, olisi saanut hyvän vertailukohdan kuinka paljon verhot, kalusteet sun muut oikeasti vaikuttavat.

  Aluksi ajattelin laittaa pari akustolevyä mutta pelkästään sängyn, verhojen ja vaatekaappiratkaisun tuoma demppaus oli jo hyvin lähellä tavoiteltua joten hienosäädön tein DSP:llä (kuten aiemmin olen jossain maininnut, olen saanut duunista romuksi meneviä vanhoja audioprossuja ilmatteeksi joten prosessointikapasiteettia piisaa).

  Sen verran on äänentoistoa tullut mitattua että STI-PA -arvo on about 0,85 luokkaa vähän kuuntelukohdasta riippuen, vaste on niin suora kuin järkevästi säätämällä saa ja muutenkin äänentoisto on sitä luokkaa että siitä saisi EN-54 -standardin mukaisen hätäevakuointikäyttöön soveltuvan lähinnä hienosäädöllä ja tarkastusmittauksilla. Olisi meinaan (mahdollisesti jopa maailman) ensimmäinen yksittäinen kerrostaloasunto jossa olisi EN54-normin mukainen hätäevakuointijärjestelmä... ;)
   
 14. Rudenorth

  Rekisteröitynyt:
  28.06.2003
  Viestejä:
  1 014
  Onko porukalla kokemusta akustiikkelevyjen maalauksesta? tuli hankittua laatikko Parafonin Bulleria ja näissä isot pinnat on jollain lasikuitu viimeistelyllä, ja reunat puhtaalla villalla. Lähinnä mietin noita reunojen maalausta. Toinen vaihtoehto on että jätän maalaukset sikseen ja päällystän levyt ilmavalla kankaalla, tähän luulis kelpaavan vaikka perus puuvilla lakanakangas?
   
 15. Jesmo1

  Rekisteröitynyt:
  30.08.2007
  Viestejä:
  3 625
  Kankaalla päällystys varmaan helpoin, mutta eihän tuosta kovin hienoa saa lakanakankaalla. Onhan noita reunoja tehty niinkin että kipsillä valettu reunat umpeen tai ohkasella puurimalla kierretty kehykset reunoille.
  Maalauksella tuskin saat haluttua lopputulosta ellet käytä jotain paksua maalia, voit tietysti primeroida reunat vaikka Erikeeperillä ennen maalausta niin maalia menee vähemmän ja peitto on parempi.

  Kaveri veti joskus reunat umpeen ihan ilmastointiteipillä, tosin levyt oli mustia ja teippi samoin.
   
 16. kuuntelija Banned

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2014
  Viestejä:
  679
  mitä täytettä ostan sohvan pohjaan ja tyhjiin koloihin?
   
 17. Jesmo1

  Rekisteröitynyt:
  30.08.2007
  Viestejä:
  3 625
  Ewona olis kaikkein helpoin materiaali tuohon käyttöön. Jos ei Ewonaa löydy niin sitten vaikka Ekovillaa ilmansulun kera.
   
 18. Rudenorth

  Rekisteröitynyt:
  28.06.2003
  Viestejä:
  1 014
  Taidan päätyä tuohon kankaalla päällystämiseen. Sprayliimalla hento kerros ja nitojalla reunat, niin luulisi hyvin pysyvän eikä kangas jää löysälle. Pitää vielä miettiä vetäisikö ohuen maalikerroksen noihin päätyihin jos villa vähänkään pölisee kankaan läpi. Kokonaan maalilla sulkeminen tai kehystäminen ei taida kannattaa sillä silloinhan akustiikkalevy menettää tehoansa.
   
 19. Jesmo1

  Rekisteröitynyt:
  30.08.2007
  Viestejä:
  3 625
  Ei se villa paikallaan mihinkään pölise, kun on kangas päällä. Kattoo kuitenkin ettei aivan isolla silmällä olevaa kangas osta. Joku teippi tai vaikka sanomalehti liimattuna reunoihin toimis hyvin pölinän estäjänä.
  Joku täällä linkkasi thomannille aiemmin ja sieltä sai jotain akustista kangasta tilattua kohtuulliseen hintaan. Sellanen vois olla hyvää värkkiä tuohon hommaan.

  Tai mitä lavakangasta tämä nyt sitten onkaan, 300gr/m2 on jo aika täpäkkää kangasta.

  http://www.thomann.de/fi/stairville_buehnenmolton_schwarz.htm

  Ainoa ongelma tuossa on että, jos haluat särmää jälkeä niin se ei todennäkösesti onnistu. Tuo sun matsku on sellasta että kankaan kiristäminen ei onnistu kunnolla, reunat painuu lyttyyn kiristäessä. Oletan että tuossa käy tuolla tavalla, kun vastaavaa on itsekkin tullut koitettua. Jos tuo sun akulevy on oikeasti yhtä kovaa mitä palovilla niin sitten onnistuu.
   
 20. Rudenorth

  Rekisteröitynyt:
  28.06.2003
  Viestejä:
  1 014
  Tuo on kohtuu jämäkkää tavaraa, mutta toki kulmat pyöristyy jos kangasta vähänkään kovempaa venyttää. Vähän tuosta syystä mietinkin jos kankaan kiinnittäisi sprayliimalla, jolloin sitä ei tarvitsisi juurikaan venyttää.

  Tätä siis kyseessä: http://paroc.fi/ratkaisut-tuotteet/Tuotteet/Pages/Teollisuusakustiikkatuotteet/PARAFON-Buller
   
 21. Jesmo1

  Rekisteröitynyt:
  30.08.2007
  Viestejä:
  3 625
  Ominaispaino viittais hieman jämäkämpään tavaraan eli hyvä, itse tiedät paremmin miten kestää pingottaa. Tuo mun Isoverin akustolevy on kevyempää tavaraa mitä Buller, se vetää reunat heti lyttyyn, jos koittaa kankaan pingottaa reunojen yli. Riippuuhan tuo kankaastakin paljon, huonoa ohutta kangasta joutuu venyttää että saa siistin lopputuloksen, paksumpi menee nätimmin.
   
 22. latexii

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2000
  Viestejä:
  2 781
  Thomannilta kangasta (joko 300gr tai 500gr).. reunalistaa 45x45mm ja sahaat siitä kehykset (jiiriin luonnollisesti) ja sinkiläpistoolilla ammut kankaan kiinni nurjallepuolelle. Tuossa toteutuksessa tulee tupla ilmaväli joka toimii aika kivasti.
   
 23. Rudenorth

  Rekisteröitynyt:
  28.06.2003
  Viestejä:
  1 014
  Tuo kehystäminenkin on yksi vaihtoehto, hieman syö akustiikkalevyn tehoa, mutta vastaavasti saa siistimmän ratkaisun ja mahd. siihen päädynkin. Kankaana tulen todennäköisesti käyttämään ihan perus puuvillakangasta, sitä kun löytyy joka kaupasta eikä tarvitse rueta tilailemaan.
   
  Viimeksi muokattu: 12.10.2015
 24. Siid

  Rekisteröitynyt:
  12.08.2015
  Viestejä:
  72
  Kummalla näistä kannattaisi laittaa ensiheijastus pisteet peittoon (seiniltä)?
  Ecophon Master B 600x600x40 vai Parafon Buller 1200x600x50
  Ecophonia siis tulis 2kpl päällekkäin jolloin noista tulisi myös 120 korkeita.

  Ecophonit toki olisi reunaviimeisteltyjä, mutta Parocien kanssa pitäisi kipsata sivut /tms.
  Ei "halpoja", mutta ihan kohtuullisen hintaista. Varmaan löytäisi halvemmallakin jos jaksaisi vaan etsiä.
   
 25. Jesmo1

  Rekisteröitynyt:
  30.08.2007
  Viestejä:
  3 625
  Eihän noissa nyt mitään älyttömiä eroja ole, saattaa olla että Master B on pykälän parempaa, mutta on se sitten 20% ohkasempaakin Bulleriin verrattuna.
  Ecophonit tietysti itse valitsisin niin saa suoraan lyödä kiinni eikä tartte viritellä mitään teollisuuslevyjä seinille. Noissa on iso työ kuitenkin laittaa reunat siististi.

  Bulleria vaan siinä tapauksessa että saat ne puoli ilmatteeks 4-5e/kpl. Ecophonista voit maksaa nelinkertasen summan ja silti se on Bulleriin nähden halvempaa, kun ottaa huomioon että Bullerit pitää päällystää tai viritellä reunoihin jotain.
   
 26. Siid

  Rekisteröitynyt:
  12.08.2015
  Viestejä:
  72
  Hyviä pointteja kyllä etenkin tuon reunan tekemisestä. Onhan siinä toki työtä.
  Ehkäpä ostan noi Ecophonit tai sitten jätän asian tällä erää ja katselen noita joskus myöhemmin.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti