Aktiivipöntöt ja äänenvoimakkuuden säätäminen

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja Diuziac, 26.11.2011.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Diuziac

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2007
  Viestejä:
  774
  Elikkäs minulla on monen muron suosima setti, Behringer TruthB2030A-aktiivikaiuttimet (ja B2092A subi), jotka olen liittänyt koneesen Behringerin U-Controlin kautta. Soundi on hyvä ja suhinoita ei ole, mutta volumen säätö aiheuttaa jatkuvasti harmaita hiuksia.
  XP:n kanssa homma toimi vielä jotenkuten, mutta Seiskan asennuksen jälkeen olen alkanut kaivata toimivampaa viritystä. Seiska aiheuttaa outoja ongelmia:
  Volumen säätö ei toimi. Mahdollisia tilanteita on kaksi:
  1. Volumet ovat koko ajan helvetin lujalla. Jos windowsin säätö on ykkösessä, niin normaalitilanteessa volumen saa vielä puolittaa musiikkisoittimesta. Jos ohjelma ei tarjoa säätövaraa, niin sittenpä vituttaa...
  2. Volumet saa hiljaiselle, ja säätäminen onnistuu - tiettyyn rajaan asti. Ääntä ei kuitenkaan saa riittävän kovallle. Asento 100% on hiljaisempi kuin tilanteen 1. 1%...

  :confused:
  Alussa olin tilanteessa 1. Jossain vaiheessa se muuttui itsekseen tilanteeksi kaksi. Tänään, kun siivotessa irrotin vahingossa subin johdon, niin alkutilanne palautui. :confused: Virrat ovat kuitenkin poissa kajareista joka yö...
  Sen lisäksi olen kyllästynyt kajareitten "poksumiseen", jota ilmenee aina, jos koneen sammuttaa/käynnistää virtojen ollessa päällä - ja kajarit päälle kytkettäessä, jos ja kun olen sammuttanut ne ennen konetta.

  Hakusessa on siis laite, jossa on:
  *ÄÄNENVOIMAKKUUDENSÄÄDIN!!
  *kaiuttiminen mykistystoiminto, joka EI vaikuta kuulokkeisiin
  *kuulokeliitäntä
  *mikrofoniliitäntä (ihan vain kuulokemikkiä ajatellen, ei tarvitse olla hifi...)
  *rca-out/xlr-out (kaiuttimia varten)
  *rca-in/3.5mm in (mp3-soitinta varten)
  *USB-liitäntä (tietokonetta varten)

  Ei siis mitään kovin ihmeellistä...:rolleyes:

  BEHRINGER XENYX 302 USB olisi äkkiseltään katsottuna sopiva, mutta onkohan tuossa riittävän laadukas äänipiiri...?
  Toinen vaihtoehto olisi joku Lexicon Alphan tyylinen laite, mutta ainakin tuo on kallis, ruma ja epäkäytännöllinen, ainakin liitäntöjen osalta.
  Nykyinen UCA202 on tarjonnut täysin riittävän äänenlaadun, eli kolmas vaihtoehto olisi varmaan ostaa pikkumikseri ilman usb-liitäntää, ja laittaa se RCA-piuhoilla kiinni UCAan... En kuitenkaan haluaisi ylimääräistä johtoviritystä, joten ostetaan nyt kerralla laite, jota ei tarvitse heti uusia. :D
   
 2. Diuziac

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2007
  Viestejä:
  774
  Eikö kenelläkään ole ideoita? Rupeaa todellakin tympimään tämä nykysysteemi, volat olivat taas vaihteeksi menneet tappiin Windowsin puolelta ja lopputuloksen saa arvata... :smoke:

  Törmäsin vielä erääseen vaihtoehtoon: BEHRINGERin BCD-2000-DJ-Mikseriin.
  Mielenkiintoinen laite, varsinkin hintansa puolesta... Tiedä sitten, että tulisiko esimerkiksi ajurien kanssa ongelmia? Myöskin mikrofoniliitäntä on hankala, mutta pääsisipä ainakin leikkimään...:D
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. Diuziac

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2007
  Viestejä:
  774
  Nykysetillä on vielä sellainenkin ongelma, että virrat päälle kytkettäessä kaiuttimista kuuluu parin sekuntin ajan käsittämätöntä rätinää - aivan kuin väärin viritetystä radiosta - joka kestää pari sekuntia ja loppuu sen jälkeen itsekseen. Mistäköhän tämä johtuu?

  Ja eikö kenelläkään muka ole mitään sanottavaa aiheesta? Pitää varmaan kohta tilata kokeilumielessä kaikki linkkaamani tavarat thomannilta, ja kokeilla, että mikä toimii parhaiten...:rolleyes:
   
 5. miraxi

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2009
  Viestejä:
  349
 6. Fractal

  Rekisteröitynyt:
  16.10.2008
  Viestejä:
  1 320
  Tarviit ilmeisesti dacin(näissä useasti myös äänensäätö potikka) ja mahdollisesti galvaanisen erottimen.
   
 7. Diuziac

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2007
  Viestejä:
  774
  Muuten hyvä, mutta USB puuttuu... Integroitu kortti tosiaan aiheuttaa järkyttävän surinan, joten täytyy ostaa ihan suosiolla laite, jota ei siihen tarvitse liittää. :)

  Jep, itse asiassa minullahan on jo DAC, mutta äänensäätöpotikka puuttuu. Mitä tekisin galvaanisella erottimella, kun nykysettikään ei käytännössä surise tai hurise?:confused:
   
 8. Callahan

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2005
  Viestejä:
  3 172
  Kyllä mä korvaisin UCA202:n jollain kunnollisella DAC:lla, jossa on erillinen virtalähde ja muutkin ominaisuudet sitten sopivat.

  Jos ei eBayn kiinalaisia viritelmiä lasketa, niin tämä on halpa:
  Asus Xonar Essence One
   
 9. Diuziac

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2007
  Viestejä:
  774
  Noniin, kiitos. Nyt tuli sentään joku suositus. Edullinekin vielä. Maksaa vain saman verran kuin kajarini. :)

  ...nyt oikeasti, mitä vittua. :D Suositelkaa nyt joku vielä näille kultaisia virtajohtoja? :D
   
 10. Molexi

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2010
  Viestejä:
  1 101
  Itselläni on sellainen pieni analogimikseri äänien säätämiseen ja se on kyllä aika monipuolinen vempele. Suurimmassa osassa noista miksereistä, joissa on usb, taitaa olla mahdollista vain joko kuunnella tai äänittää yhteen suuntaan kerrallaan usb:n kautta, en ole varma onko mahdollista yhtäaikainen äänitys mikille ja äänien kuuntelu koneelta siis... Analogimallilla tuo onnistuu molempiin suuntiin yhtaikaa. Omassani (phonic am220) ei toimi sennhriserin mikki 3,5mm jakilla vaikka mitä liittimiä tai adaptereita kokeilisi, xlr mikki toimii hyvin. Hämmästyttävää kyllä, oman koneeni integroidusta äänikortista (via vinyl tms.) tulee aivan hyvää häiriötöntä ääntä tämän kautta, mittailin hieman RMAA ohjelmalla ja ei mitenkään huono suoritus ollut phonicilta.

  Kannattaa lukaista mikserin ohjeet ja kytkentäkaavio jos sellaista suunnittelee ostavansa, ettei tule vääränlaista välinettä.

  Hätävarakikkana voisit ehkä kokeilla käyttää kaiuttimia UCA202:n kuulokelähdöstä, missä on äänensäätö.

  Thomannilla on myös pelkkiä äänensäätönamiskoitakin. Äänikortista on paha mitään sanoa, kun niitä on vaikka minkä hintaisia ja mallisia. Tässä blogissa on paljon hyödyllistä nippelitietoa ja muutamia arvosteluja äänikorteista.

  Katselin tuossa juuri tuota Behringerin subbaria mahdollisesti joulu"lahjaksi" itselleni, lienet tyytyväinen siihen?
   
 11. pjoot

  Rekisteröitynyt:
  04.04.2007
  Viestejä:
  662
  Mitä odotit? Et vissiin ole koittanut itse etsiä mitään? Noilla sinun vaatimuksilla budjetti on helposti satoja euroja. Ostamalla 20 e mikserin saat kasan suhinaa aiheuttavaa sontaa. Tuo Asus on about halvin hyvä vaihtoehto mitä on olemassa. Halvin volumevaihtoehto on 40e nuppi Thomannilta passiiviseksi välikappaleeksi (SM Nano jotain).
   
 12. Diuziac

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2007
  Viestejä:
  774
  Mitä odotin? Odotin, että tälläisiä periaatteessa melko yksinkertaisia laitteita löytyisi johonkin järkevään hintaan. Vastaavia ominaisuuksia löytyy kuitenkin havimmistakin tietokonekajariseteistä... Taisin sitten olla väärässä.
  Mutta olen kyllä koittanut etsiä itsekin. Itse asiassa olen koittanut löytää sopivaa ratkaisua jo kauan ennen näiden Behringerien hommaamista. Ja jo aiemmat viestini lukemalla huomaisi, että olen linkannut tännekin kolme täysin erilaista ratkaisua, joista kukaan ei kuitenkaan ole osannut sanoa mitään. :\
  Mutta ehkä sitten toivon mahdottomia. Ehkä täytyy sitten vain sinnitellä nykysysteemillä, onhan näistä ääni kuulunut jo puoli vuotta. :D

  Mutta selventäkää kuitenkin vielä yksi asia tyhmälle. Eli lähdetään nyt siitä, että minulla on tällä hetkellä ei-suhiseva DAC, jossa on RCA-ulostulot, joihin olen kajarit liittänyt. Jos hommaan DACin ja kajarien väliin RCA:lla liitettävän pikkumikserin, esim. tuon linkkaamani Behringerin, niin pilaako se jotenkin äänen? :confused: Ts. mikä ihme noissa volumepotikoissa maksaa, kun niillä on hintaa enemmän kuin huomattavasti monipuolisemmissa pikkumiksereissä, joilla voi kuitenkin tehdä saman asian?:confused:
   
 13. tohtori-no

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2001
  Viestejä:
  232
  kyllä noilla äänensäätöpotikoilla pyritään että se vaikuttaisi siihen signaaliin mahdollisimman vähän. Aina kun analogisessa signaaliketjussa jotain väliin tungetaan se vaikuttaa siihe äänenlaatuun ja kuralaatuiset lisää juurikin suhinoita sun muita. Nuo halpismikserit ovat juuri näitä kuravehkeita joita ei aktiivimonitoreiden väliin kannata tunkea jos välttämättä tommosta sinne haluat niin osta suosiolla sitten jotkut perushifikajarit tai muovipöntöt myös tilalle..

  Laatu maksaa ja juurikin tuo thomanin sm pro patch on ehkä välttävin vaihtoehto vaikkakin monet kuulee tuonkin läpi ei haluttua värittymistä.. niinkuin joku sanoi tuossa ylempänä niin normaalisti nuo pelkät monitorien ohjaamiseen tarkotetut potikat ovat useamman satasen hintaisia.
   
 14. pjoot

  Rekisteröitynyt:
  04.04.2007
  Viestejä:
  662
  ^ Aivan...

  Nuo volumen säätöön tarkoitetut potentiometrit maksavat laadukkaina sen 15 e. Siksi noilla pienillä muovisäätimillä ei tee mitään. Aktiivisen kaiuttimen vaikein osa on ehkä repiä laadukas esivahvistin. Pistin tuota varten ihan Marantzin AV-vahvistimen preouteilla, koska se oli halvempi kuin pieniä määriä valmistetut esivahvistimet ovat.

  Älä siis osta sitä mikseriä, vaan vedät vaikka RCA-switchillä ne luurit+kajarit ja säädät softalla - tai ostat sitten esim. tuon Asuksen kortin. Suhinoita ja vaikeuksia saat säästämällä.
   
 15. tohtori-no

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2001
  Viestejä:
  232
  juu ja tuo viimeinen lause minkä kirjoitin niin vähän huonosti eli en tarkoittanut että nuo pelkät potentiometrit maksavat useampaa satasta vaan kunnon laadukkaat monitori kontrollerit... esim Goldpoint Level Controls
   
 16. Molexi

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2010
  Viestejä:
  1 101
  Puhutaankohan täällä nyt ollenkaan omasta kokemuksesta vai vain mutuillaan? Oma 55€ maksanut mikserini ei huononna ääntä mitenkään että sen kuulisi. Potikat ovat parempia kuin odotin ja muutenkin tuntuu ihan laadukkaalta peliltä. On se jo yli vuoden tuossa toiminut ilman ongelmia tai kohinoita. Miksi pitäisi maksaa liikaa jos eroa ei käytännössä voi kuulla? (Itseasiassa 200€ kuulokevahvarissani oli selvästi huonompi alps-potikka jonka kyllä kuuli kääntäessä.)

  Voisin väittää että kajarivalinnalla on enemmän merkitystä.
   
 17. pjoot

  Rekisteröitynyt:
  04.04.2007
  Viestejä:
  662
  Onnea sinulle. Olen nähnyt ja lukenut kaikkea muuta. En sanoisi siis, että ääni huonontuu. Lähinnä näillä halvemmilla miksereillä se ääni ottaa häiriötä helposti ja suhisee. Mitä enempi siihen signaalin väliin tungetaan roinaa, niin sitä helpommin jotain huono-onnista voi kuulua. Minä en henkilökohtaisesti hirveän hyvin erota esim. kahden ok-laatuisen laitteen äänessä yhtään mitään, jos ne siis ovat fysiikan lakien mukaan fiksusti toteutettu. En erota edes 192 kbitistä ylöspäin MP3:n ja FLAC:n eroa. Suhinan kyllä kuulen ja siksi laatu maksaa.
   
 18. Jahas

  Rekisteröitynyt:
  10.01.2001
  Viestejä:
  1 699
  Halvemmatkin mikserit ovat yleensä balansoituja, ja jos aktiivipöntöt ovat myös, niin häiriöitä tuskin tulee.

  Mitä taas suhinoihin tulee, niin Behringerin tullessa markkinoille niiden mikserit(ja muutkin roinat) olivat täyttä kuraa. Nykyiset ovat paljon parempia jo ihan halvimmassakin päässä. Sitten kun mennään +100€ luokkaan, niin Yamahan&kumpp. mikserit ovat jo varsin asiallisia etuvahvistimia.

  Suhinoista sen verran, että kun laittaa säädöt kohdilleen(tulon gain suhteessa mastervolumeen), niin ei sieltä suhinoita tule ennekuin volat ovat niin kaakossa että ne peittyvät ajat sitten hyötysignaalin alle.

  Eli, kun ei ihan halvinta ota, niin kaikki nuo kyllä täyttyvät. Vaikkapa MACKIE 402 VLZ3 - Thomann Verkkokauppa

  MACKIE PROFX8 mallissa olisi sitten jo USB- liitäntä, mutta tuosta en kyllä tiedä miten toimii. Saattaisi olla erittäinkin hyvä dacci.
   
 19. torjantai

  Rekisteröitynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  48
  Itellä on kyseisten kajareiden seurana Beresford TC-7510. Maksoi muistaakseni vähemmän ku kajarit ja nyt ostaisin kyllä varmaan paremman mallin. Puutteita lähinnä se, että kuulokkeet pitää kiskoa irti, että saa ääntä kajareista. Mitään kytkintä moiseen toimintoon ei ole. USB myös puuttuu, mutta mitä väliä, optinen liitäntä löytyy tietenkin. Äänenlaadusta en osaa valittaa paremmin, mutta vasen kanava suhisee kuulokkeilla vähän. Sitä nyt ei kyllä musaa kuunnellessa mitenkään voi huomata.
   
 20. Diuziac

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2007
  Viestejä:
  774
  Noniin, nyt päästiin mielestäni ns. asiaan.;)
  Kaiutinparini on maksanut tosiaan sen 250€, joten näille on kohtalaisen turhaa ostaa monen sadan DACia. Äänenlaatu tuskin nykyisestä kuultavasti paranisi, ja pelkästä käyttömukavuudesta ei kehtaa hirveitä maksaa. :D 400€ investoinnilla voisi kuitenkin esim. vaihtaa Geneleciin, jolloin saattaisi saada jo rahoille korvilla kuultavaa vastinetta... :smoke:

  Ja huom, laite on tulossa tietokonepöydälle. 8-kanavainen mikseri on "hieman" turhan järeä... Mutta täytynee sitten katsella käytettyjä. :) Tai tilata vain rohkeasti Thomannilta tuo Behringerin mikseri sillä asenteella, että palauttaa sen sitten jos se osoittautuu sudeksi...

  Molexi, mikä mikseri sinulla on käytössä?
   
 21. Callahan

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2005
  Viestejä:
  3 172
  Joo, paitsi ihan halvimmat ritsat, kuten Behringer Xenyx 502.

  No niin. Missä sanotaan, että DAC ei saa maksaa yhtä paljon tai enemmänkin kuin kaiuttimet? Miksei käyttömukavuudesta kannataisi maksaa?

  Tolla hinnalla ilmeisesti viittaat pikku-Geneihin (8020A), joihin vaihtamisen lähinnä huomaisit siitä, että bassoa ei enää ole.

  Miten niin turhan järeä? 8-kanavainen on vielä todella pieni. Mulla oli pitkään tietokonepöydällä 14-kanavainen, eikä sekään ole kuin ~30 cm kanttiinsa.
   
 22. Molexi

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2010
  Viestejä:
  1 101
  phonic am220 - Google-haku Mielestäni aivan kelpo peli siihen mihin se sopii, BEHRINGER XENYX 802 on suunnilleen vastaava. Suunnilleen saman hintaiset olivat ja tosiaan kohinoita ei ole phonicissa, ne johtunevat yleensä maalenkistä/häiriöistä tai huonosta äänikortista/vahvarista.

  USB-mikserissä on tosin sitten se "äänikortti" siellä mukana, jossa saattaa halvemmissa olla toivomisen varaa... Ja kannattaa lukaista ohjeet ennen kuin ostaa näitä, että on sitten sopiva värkki varmasti.
   
 23. pjoot

  Rekisteröitynyt:
  04.04.2007
  Viestejä:
  662
  Jep, vaihdoin Behringerit 1030A-pariin, joka on jostain 8030 ja 8040A:n väliltä. Eroja? Ei paljon mitään.
   
 24. laowai

  Rekisteröitynyt:
  10.01.2010
  Viestejä:
  27
  Itselläni kun mietin samoja asioita, kävi neronleimaus ja löysin nurkistani vanhan Line 6:n Guitar Portin joka on kitaraharrastelun peruja. USBilla läppäriin ja siitä sitten normikaapeleilla pönttöihin (2x ESI nEar05 eXperience)
  Guitar Port: Line 6 - GuitarPort - Audio Interface for Guitar
   
 25. Diuziac

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2007
  Viestejä:
  774
  Tokihan käyttömukavuudesta voi maksaa, mutta ei kuitenkaan yhtä paljon kuin kaiuttimista. Ainakin oman käsitykseni mukaan nykyinen UCA202 riittää äänenlaatunsa puolesta nykyisille kaiuttimille enemmän kuin hyvin, joten tuntuu tuhlaukselta ostaa satojen eurojen DAC. Sen potentiaalista jäisi kuitenkin iso osa hyödyntämättä, ellei sitten uusisi kajaritkin...
  Onko näin? Itse olin kuvitellut, että 8020A olisi luonteva päivitys näistä ylöspäin. Mutta hyvä tietää, säästyvätpä ainakin rahat. :)

  Jahas, nuo ovat sitten pienempiä kuin kuvittelin. Eihän tuollainen sitten mikään mahdoton olisi, vaikka kaksikanavainenkin riittäisi käyttööni mainiosti.:)

  Jep, noita kitaralaitteita (M-Audio Fast Track) on suositeltu jossain muuallakin, ja ne saattaisivat olla ratkaisu. Miinuksena hankala mikrofoniliitäntä ja ei rca-sisääntuloa, mutta ehkä se on sitten jostain tingittävä...

  Kaikesta huolimatta tuo Xenyx 302 USB houkuttelee, sillä sen liitännät olisivat täydelliset käyttööni, ja turhia ominaisuuksia ei juuri olisi. :) Sääli vain että kenelläkään ei tunnu olevan kokemuksia siitä. Noh, täytyy katsella...
   
 26. Callahan

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2005
  Viestejä:
  3 172
  Siinä ei ole balansoituja lähtöjä ja se käyttää USB-virtaa, jos nyt kuvasta oikein katsoin. Ei kovin hyvä kombinaatio.

  Mukana tulee ilmeisesti erillinen virtalähde, mutta se liitettäneen USB-porttiin, jolloin sitä ei voi käyttää USB-daccina.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti