Ajotallennin/ videokamera tuulilasille.

Viestiketju alueella 'Autot ja muut moottoriajoneuvot' , aloittaja pommipoika, 21.04.2012.

 1. pog

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2007
  Viestejä:
  851


  Olikin jo valoisaa kun lähdin hommiin, mutta
  Kameran videon laatu vastaa ihan tässä videolla nähtävää "laatua".

  Mutta hei, voiko oikeasti 8 EURON KAMERALTA odottaa parempaa. Olen ihan tyytyväinen.
   
  Viimeksi muokattu: 05.07.2017
 2. qettyz

  Rekisteröitynyt:
  03.10.2001
  Viestejä:
  483
  Oma Viofo A119 gps alko pätkimään aikalailla pari vk sitten. Boottaili vähän väliä kesken ajon ja korruptoituneita tiedostoja kirjoitteli. Lisäksi vielä lcd vilkku. Lieneekö tästä syystä edellä kirjoittamiani huonoja juttujakin tuli.

  Yleinen ongelma, kertoi google.
  Virta tulee gps mokkulan kautta kun sen kans piuhan saa piiloon ja kokonaisuus simppeli. Siinäpä vikakin.
  Kaapelin siirto kameran kylkeen ja kaikki toimii.

  Tekis mieli purkaa se gps mokkula ja tutkia asiaa, mutta se on isolla 3m teipillä kiinni lasissa. Ei tekis mieli sitä repiä...
   
  Viimeksi muokattu: 04.07.2017
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. Mawerick

  Rekisteröitynyt:
  23.04.2002
  Viestejä:
  2 724
  Mulla oli ihan samoja ongelmia, korjautuivat yksinkertaisesti puhdistamalla ne kamerassa olevat liukupinnat ja gps-palikan pinnit.
   
 5. Slayer

  Rekisteröitynyt:
  16.12.1999
  Viestejä:
  158
  Garminin Dash Cam 55 saapui viikonloppuna, ja tuntuu ihan kivalta vehkeeltä. Tässä vähän kokemuksia jos jotakuta sattuu kiinnostamaan:
  • Kuva on ok tasoa, resoluutio 1440p ja vastaantulevien autojen rekisterinumerot erottaa jotenkuten :). Hämärässä testaaminen on vielä tekemättä.
  • Ääniohjaus toimii hienosti: sanot "ok garmin" ja näytölle aukeaa valikko jossa neljä vaihtoehtoista komentoa: save video, take picture, record audio ja start travelapse. Ääniohjaus toimii siis myös käytännössä hyvin, nähtyäsi jotain jännää riittää kun sanot kameralle että save video ja video jää talteen, ja komentoja tarvii harvoin toistaa - edes minun kuppaisella englannillani (joo tää ei tottele suomea, vaikka valikot sitä puhuukin).
  • Kuvan saa tosiaan myös otettua äänikomennolla, ja kameran oikea alanappi ottaa myös sellaisen jos se tuntuu näppärämmältä tavalta. Kuvia saattoi näpsiä putkeen silleen sekunnin-parin tahdilla jos tulee tarve (tuota nappia näpyttämällä).
  • Kamerassa on GPS, ja nopeuden saa näkyviin kuvaan. En ole varma oliko tässä myös G-anturi, mutta jotenkin se väittää havaitsevansa "incidentit" ja tallentavansa videot tuolloin automaattisesti.
  • Asennus/kiinnitys tapahtuu näppärästi ikkunaan liimattavalla 20snt kolikon kokoisella peltilätkällä johon kamera tarttuu magneetilla ja on näin irroitettavissa helposti. Magneetteja tuli mukana 2kpl, ja Garminin kaupassa näytti hintaa olevan uudelle satsille ~10usd. Kamera on myös tosi pienikokoinen, joten asennuspaikka oli suhteellisen helppo löytää (vaikka ei sopinutkaan F30-bemarissa siihen peruutuspeilin yläpuolelle johon sen alunperin ajattelin asentaa, koska peilin "jalka" olisi jäänyt kuvaan), ja paikaksi tuli peruutuspeilin taakse asennus, josta se jää omaan näkökenttääni pilkistämään noin 1cm verran peilin alta. Näytön näkee siis jos hieman kumartaa alaspäin - en sen näkemiselle antanut asentaessa juuri painoarvoa, näyttöhän on ajossa sammuksissa muutenkin, ja jos parkissa sitä räpläät voit helposti vähän kumartua.
  • Mukana tuli normi micro-USB -johto, sekä tupakansytytinvirtalähde riittävän pitkällä johdolla. Johto ylsi helposti tuulilasin ylälaitaa vänkärin puolelle, a-pilaria alas ja keskikonsolin sivussa vänkärin jalkatilassa olevaan töpseliin - ja vähän jäi vielä extraakin. Pientä miinusta pitää tosin antaa tuon tupakansytytinvirtalähteen koosta, se on ~15cm pitkä morkula, ja se tulee siis reilusti ulos töpselistä. Omassa autossani virtalähde ei edes näy kun tuo lisäpistoke on niin alhaalla jalkatilassa, mutta monessa autossa asia tuskin on näin onnellisesti, ja olisi tämänkin hintaluokan vehkeeltä odottanut pienikokoista sleekkiä virtalähdettä.
  • Kamerassa on myös (ainakin) kaistalta poistumisen, peräänajon ja jonon liikkumisen hälytykset. Näille en juuri arvoa antanut kameraa tilatessa, mutta käytössä ainakin tuo "metsäänajovaroitin" tuntuu pelaavan ihan hyvin: jos ylität tien laidan sulkuviivan tai esim. ohituskieltoviivan alkaa kamera "ulisemaan" ja ulina lakkaa kun palaat kaistalle. Kameraan saa myös hälytyksen nopeusvalvontakameroista, en vielä ole perehtynyt maksaako ne tähän malliin, vai oliko saatavilla joku ilmaispaketti.
  • Kamerassa on WLAN, ja se osaa jutella kännykkäaplarin kanssa (tämä oli syy miksi päädyin tähän kameraan, ajattelin että tuo kännyaplari varmaan on pitkäikäisempi ja luotettavampi kuin satunnaisen kiinapajan tuotokset). Jotta WLAN aktivoituu, pitää kamerasta avata galleria ja valita "jaa galleria" -toiminto. Tällöin kamera ei nauhoita kuvaa eikä sillä voi tehdä mitään muutakaan - hallinta siirtyy mobiilille. Garminin aplari löytää kameran ja näyttää sinne tallennetut kuvat ja videot. Aplari on aika sekavan oloinen, siellä on kuvat ja videot sekaisin. Videoita pystyy katselemaan, leikkaamaan, jakamaan ja lataamaan puhelimeen. Toiminnot ovat kuitenkin käytännössä aika hitaita: 3min mittaisen 1440p-videon siirto puhelimeen vei luokkaa 7min. Leikkaamalla videota lyhemmäksi ennen siirtoa homma nopeutuu, mutta leikkauskin on hieman kömpelöhköä. Avattuasi videon valittuna on koko videon mitta (esim. 3min tallennetulla videolla), ja voit leikata videota siirtämällä videon alku- tai loppukohtaa. Kun siirrät alku- tai loppukohtaa, pyörii spinneri ruudulla aina ehkä 10sek ennen kuin video tulee näkyviin, ja yleensä video tämän jälkeen pyörii 1sek videota - 2 sek pausea - 1 sek videota -tyyliin, eli hyvin lagisesti. Käytännössä tuota kuitenkin oppii aika nopeasti käyttämään, eli siirtää suoraan alku- ja loppukohdat about oikeille kohdille, eli videon keskivaiheille jossa se haluttu tallennuskohta yleensä on. Tämän jälkeen selviää 10-20sek odottelulla ja video on nähtävissä - jos leikkauskohdat osui eikun jakamaan, jolloin käsittely kestää videon pituudesta riippuen alle minuutista useisiin minuutteihin. Jos leikkauskohdat ei osuneet niin siirtää näitä kohtia, odottelee uusiksi jne. Tää mobiiliaplari ja yhteentoiminta tuon kameran kanssa oli kyllä käytännössä pettymys, kuten myös ominaisuudet (tai niiden puute). Odotin toki että kamera olisi osannut esim. streamata livekuvaa yms perusjuttuja, mutta kyllähän tälläkin pärjää (kun on pakko).
  • PC-softa on vielä testaamatta, josko sellaista onkaan? Joidenkin dash camien softat osaavat näyttää videota toistettaessa esim. sijainnin kartalla, g-voimat, nopeudet yms. - saapa nähdä löytyykö tälle moisia :).

  Tässä esimerkkivideo:

  Ja tässä linkki tuotteeseen: https://www.verkkokauppa.com/fi/product/38023/hvfmv/Garmin-Dash-Cam-55-autokamera
   
  Viimeksi muokattu: 14.07.2017
 6. Shape

  Rekisteröitynyt:
  07.12.2010
  Viestejä:
  147
  Alkukesän tässä kaksikanavaista ajokameraa etsinneenä törmäsin Blackvue DR650S:än vertailuita lueskellessa Thinkware F770:seen. Ajattelin tuoda sen täällä esille, kun siitä ei täällä kokemuksia kirjoitettu.

  Suomessa ei näytä olevan kovin tuttu laite, ainakaan juttua ei löytynyt, eikä jälleenmyyjiä täällä sille ole. Taas UK:n ja USA:n puolella aika suosittu Blackvuen ohella.

  Vertailuihin syventyessä huomattavempana erona Blackvueen on parempi takakamera (1080p vs 720p). Toinen huomattava ero on kuvan luonnollisuus ja varjojen erottelukyky, jota "ylistetään" F770:sssa. Alla videoesimerkki.  Blackvue on videolaadultaan värikylläisempi, kun Thinkware näyttää hieman harmahtavalta siihen verrattuna. Toisaalta itseäni enemmän kiinnostaa videon nauhoittama sisältö, eikä niinkään kosmeettisuus.

  Laitoin itse Thinkwaren tilaukseen brittien Amazonista. Hintana oli hintana 249 GBP, joka on euroina 280. Siis hieman halvempi mitä Blackvue (330-340€). Tänään lähti tulemaan ja eiköhän ensiviikolla pääse maistelemaan.
   
  Viimeksi muokattu: 26.07.2017
 7. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 474
  mitä helv... itellä on paljon huonompi laatu tuohon verrattuna. Mun kameralla ei tunnista rekisteritunnuksia vaikka ajais metrin päässä. Muutenkin laatu on aivan täyttä paskaa. Varmaan viallinen???

   
 8. pog

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2007
  Viestejä:
  851
  Sulle on kyllä sattunut joku maanantai-kappale. Onko asetuksista laatu "täysillä"? Tarkentaako paskaiseen ikkunaan eikä liikenteeseen?

  Itselläni on laatu ainakin tuplasti parempi.

  edit. Jaa sullahan on halkeama tuossa paskaisessa lasissa ja tuo tarkentaa siihen. Laita johonkin puhtaampaan ja ehjään kohtaan lasissa niin saat parempaa laatua.
   
  Viimeksi muokattu: 06.08.2017
 9. Mawerick

  Rekisteröitynyt:
  23.04.2002
  Viestejä:
  2 724
  Onko noissa muka joku automaattitarkennus? En oo moista huomannut G1W:ssä, DDPai M6+:ssa tai nykyisessä Viofo A119:ssä.
   
 10. qettyz

  Rekisteröitynyt:
  03.10.2001
  Viestejä:
  483
  Jep kiinteällä tarkennuksella nuo on kaikki.
   
 11. pog

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2007
  Viestejä:
  851
  Ei ole. Mulla oli viimeksi sellainen kiinalainen kojelautakamera jossa oli aina asetuksista "auto focus" päällä ja tarkensi välillä ihan pitkin vittua. Vähänkin oli ötököitä tai vettä tuulilasissa niin tarkensi siihen eikä pitkälle. Oli ihan perseestä koko laite.

  Tälläistä sotkua siis tuottaa oma 8 euron kojelautakamerani. Kannattaa laittaa 720p päälle asetuksista :) Tietokoneen näytöltä tuo näyttää vielä inan paremmalta. Varmaan vimeo ja editointiohjelma vähän huonontavat vielä lisää. Mutta itselleni ihan riittävä laatu. Vaikka video ei ole sulavaa niin saa kolaritilanteen jälkeen otettua ne pari tärkeintä freimiä, jotka todistavat kuka ajoi mistäkin ja kenellä paloi punaiset valot.

   
  Viimeksi muokattu: 06.08.2017
 12. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 474
  Aijaa. En kyllä tullut ajatelleeksi että tossa olisi joku autofocus. Mulla on joku dashcam ollu ja siinä oli kiinteä focus.. Eli tarkka alue jostain varmaan metristä äärettömään.
   
  Viimeksi muokattu: 06.08.2017
 13. pog

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2007
  Viestejä:
  851
  Ei tuossa varmaan olekaan. Mulla vaan oli yhdessä edellisessä.

  Mutta silti voi parantua laatu kun katsot asetuksista laadut täysille + pistät puhtaampaan ja ehjempään kohtaan tuulilasia.

  Sulla näyttää nuo numerotkin olevan erilaisia. Vissiin tilasit omasi joltakin toiselta ebay kauppiaalta kuin minä.
   
 14. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 474
  Samasta linkistä tilasin kuin säkin. Kävin uusimassa tuulilasin ja laitoin kameran asetuksista vielä täydet laadut päälle (isoimman resoluution, oliko nyt 720 vai 1080, en muista. muuten siellä olikin kaikki ok). Laatu silti aivan kuraa. Sain myyjältä refundin ko tuotteesta...
   
 15. INikki

  Rekisteröitynyt:
  23.05.2002
  Viestejä:
  374
  Tilasin tuollaisen Recone Roadeyes. Vaikuttaa aivan pätevältä laitteelta alle satasen hintaan.
  Ihmetyttää miksi tuosta ei löydy mitään juttua netistä ja tuntuu olevan kiven alla. Onkohan tuo aivan uusi malli vai onko valmistus lopetettu. Eioota tarjoaa useimmilla kauppapaikoilla jopa valmistajalla. Suomessa on ainoastaan Powerin sivuilla. Oman tilasin Amazonista ja yksi sinne jäi vielä jäljelle.
   
 16. Persojet

  Rekisteröitynyt:
  03.12.2008
  Viestejä:
  867
  Mielenkiintoinen tuo 20 to 70c käyttölämpötila, käytännössä evää takuun jo kesäyönä Suomessa
   
  Viimeksi muokattu: 03.09.2017
 17. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 474
  Onko suomessa kesäyönä pakkasta enemmän kuin -20c ?

   
  Viimeksi muokattu: 03.09.2017
 18. Persojet

  Rekisteröitynyt:
  03.12.2008
  Viestejä:
  867
  Ei näkynyt aiemmin miinusta siinä edessä mutta mennään tällä
   
 19. INikki

  Rekisteröitynyt:
  23.05.2002
  Viestejä:
  374
  Nyt sain asennettua tuon Recone Roadeyesin. Ihan peruskamera. Ei ole edes akkua, mutta mitä sillä tekee kun kameraa ei saa irti lasista. Mahtuu hyvin piiloon taustapeilin taakse. Näppärä editointiohjelma, jolla saa videot siirrettyä android laitteeseen. Saa käännettyä selfie asentoon. Kääntää videon automaattisesti oikeinpäin.
   
  Viimeksi muokattu: 08.09.2017
 20. Suiza

  Rekisteröitynyt:
  15.11.2000
  Viestejä:
  990
  ..
   
  Viimeksi muokattu: 11.10.2018
 21. Slayer

  Rekisteröitynyt:
  16.12.1999
  Viestejä:
  158
  Tuosta Garminista jo kirjoittelinkin kokemuksia... mutta miten tuota hintaa ajattelisi? Yksikään kolhu ja kamera on maksanut itsensä takaisin?
   
 22. Suiza

  Rekisteröitynyt:
  15.11.2000
  Viestejä:
  990
  ..
   
  Viimeksi muokattu: 11.10.2018
 23. Slayer

  Rekisteröitynyt:
  16.12.1999
  Viestejä:
  158
  Tuohon on saatavissa erilainen virtalähde joka mahdollistaa myös pysäköinnin aikana kuvaamisen. Tämä tulee kiinteään virransyöttöön, ja tuon muuntajamötikän voi siten kytkeä jonnekin kojetaulun tms. sisään: http://www.ebay.co.uk/itm/252922865220
   
 24. psinis

  Rekisteröitynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  7
  Tuli joskus kesällä hankittua Lidlistä kojelautakamera ja rupesin vasta nyt sitä asentamaan autoon.

  Saako tuon jotenkin asetuksista laitettua, että se lähtisi kuvaamaan, kun tupakansytyttimeen tulee virta ja lopettaa kuvaamisen, kun virta tupakansytyttimestä sammuu.
  Nyt kun laitan kameran tallentamaan, niin se tallentaa niin pitkään, kun akussa riittää virtaa, eikä se sitten enää käynnisty, kun tupakansytyttimeen tulee virta.
  Olen hämmentänyt noita asetuksia vaikka miten, mutta eipä nuo tunnu vaikuttavan tuohon kuvauksen aloitukseen/lopetukseen.
   
 25. INikki

  Rekisteröitynyt:
  23.05.2002
  Viestejä:
  374
  Tuo Recone Roadeyes tallentaa max 180 sekunnin pätkissä, mutta osaako joku kertoa miksi tiedoston koko on sama riippumatta tallennuksen kestosta? Kuvassa tiedoston nimen loppuosa kertoo tallenteen keston. Yksi pienempi tiedosto tuolta kortilta löytyi.
  [​IMG]
   
 26. Kampele

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2008
  Viestejä:
  22 798
  Tuli itsekkin äsken tilattua tämä.

  Nyt pitäisi vielä sleevattu 3m usb johto tilata.
  Itsellä 12v rasiassa 2 -paikkanen USB laturi, mistä lataan puhelinta, niin ei pysty käyttämään tuota alkuperäistä laturia.
  Katselin että todella siististi saa ainakin f-sarjan bemarissa tuon johdon vietyä. Vähän putkaa konsolia edestä, niin kaapelin vietyä ihan siihen USB mötikän viereen. :)

  Vähän haastellisesti yhtäkkiä vaikutti vaan tuon 3m sleevatun kaapelin löytäminen.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti