Älypuhelimesta luopuminen

Viestiketju alueella 'Älypuhelimet ja taulutietokoneet' , aloittaja jarp, 29.08.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. poisto
   
 2. Nomber

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2002
  Viestejä:
  4 900
  Navigointi kävellessä ja autolla on ihan hyvät jos on jossain uudessa kaupungissa. Lisäksi tulee joskus katseltua ravintoloiden arvosteluita ennenkuin menen sisälle ja sen mukaan valkattua ravintola niin pettymyksen todennäköisyys pienenee. On myös kiva että on kohtuu hyvä kamera aina mukana. Lisäksi kaikki pankkiasiat hoituvat helposti puhelimella joten tietokoneen käyttö on nykyisen jo erittäin hyvin toimivan älypuhelimen kautta romahtanut käytännössä nollaan lukuunottamatta työasioita.

  Itseäni ei piippailut niin häiritse ja voihan ne kytkeä pois jos haluaa.

  Töissä myös on nykyään pakko olla kokoajan tavoitettavissa kaikilla mahdollisilla tavoilla kun kaikki muutkin ovat joten siltä ei voi välttyä. Ennen oli toisin kun silloiset kollegani hoitivat asiat ensin postilla, jossain vaiheessa tuli puhelin, faxi jne.

  Välillä kyllä itsekin miettinyt, että tavallaan olisi ollut mukavampi elää aikana ennen puhelimia, ei olisi niin mahdoton kiire koko ajan, mutta eipä sille nyt enää mitään voi.
   
 3. Pusherman

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2004
  Viestejä:
  8 886
  15 menee jo kolmannen puolelle.
   
 4. MadPike

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2016
  Viestejä:
  2 160
  No hups, ajatuskatko, niin toki menee :).
   
 5. Corle

  Rekisteröitynyt:
  07.11.2005
  Viestejä:
  99
  Offtopic: Ja herätti jopa niin että vaikka akku loppui yöllä niin jaksoi vielä sen verta käynnistyä että onnistui herättämään. Oi niitä aikoja. :)
   
 6. heeb0

  Rekisteröitynyt:
  03.04.2006
  Viestejä:
  542
  Täällä nyt paripäivää ollut käytössä vanha 8800 sirocco goldi, älypuhelimen tiputtua järveen viikonloppuna. Uusi toki jo tilattu,mutta ei kyllä mitään vieroitusoireita havaittavissa tässävaiheessa. :D
   
 7. Myrkkynen

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2005
  Viestejä:
  2 884
  Jees, tuli testattua vanhalla kännyllä aamulla, heitti reitin ihan kuten piti, joten näyttää pelaavan. Pientä viivettä tuntui olevan joissain kohdin, kun ajoin kuitenkin prikulleen saman reitin minkä aina, ja siihen ei sisälly liikennevaloja tai muita muuttuvia tekijöitä, nopeuskin pysyy aina about samana. Nyt en jaksa vaivautua kokeilemaan, mutta oletan että jos heitän reittin jonnein muualle, tulee pysähdyksiä tms, niin miten tuo osaa reagoida niihin, vai osaako mitenkään?
   
 8. Whig

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  6 299
  Miksi se navigointiin vaikuttaisi mitenkään jos tulee pysähdyksiä tai menisit jotain muuta reittiä (Jos siis olet ne kartat ladannut offline käyttöön ja puhelimessa on GPS)?

  Itselläni karttasoftana käytössä Maps.me: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mapswithme.maps.pro
  Jossa puhelimeen ladattuna aina sen maan kartat mihin olen menossa jotta ei tarvitse dataa käyttää lainkaan esim. ulkomailla.
   
 9. Myrkkynen

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2005
  Viestejä:
  2 884
  Joo, siis latasin offline kartan, ja gps oli päällä. Itseasiassa en edes katsonut koko luuria vaan se oli taskussa, joten en nähnyt onko gps päällä vai ei. Jotenkin ajattelin että jos ei ole sim:a kiinni, niin gepsikin on pois päältä. Sen mitä kotipihalta läksin, niin wifi oli toki vielä siinä kohtaa päällä, mutta luuri taskuun enkä sitä sen koommin katsellut.
  Nyt kun ajatuksen kanssa funtsii, niin eipä auton navissakaan ole mitään sim korttia:D Joo heräsin just päikkäreiltä ja olin joskus aamuyöllä jo hereillä.
  Eikä muutenkaan ole koskaan kiinnostanut puhelimien sielunelämä:think: Mutta tulihan tämäkin opittua:kahvi: Eli ihan oikein se toimii.
   
 10. MichaelMan

  Rekisteröitynyt:
  02.09.2004
  Viestejä:
  498
  Itselläni oli vanhassa Nokiassa (C5) Garminin navigointisofta, enkä keksi yhtään hyvää syytä, miksei se toimisi edelleen ja miksei siihen voisi laittaa uusia karttapäivityksiäkin. Siinä toimii muistaakseni ihan samat kartat kuin Garminin vanhemmissa navigaattoreissa, joihin tulee karttapäivityksiä kaksi kertaa vuodessa. En usko, että toi softa on Netin kanssa juuri yhteyksissä ja mitenkään siitä riippuvainen. Täyttä offline-navigointia siis. Kartat kopioidaan tietokoneella puhelimen SD-kortille.

  Garminin navigaattoreista puheenollen, mielestäni autokäytössä seitsemän vuotta vanha 3,5 tuuman näytöllä varustettu Garmin 205 on näppärämpi käyttää kuin moderni älypuhelin samassa tarkoituksessa. Ei ole yllättäviä viiveitä, ei monimutkaista käyttöliittymää, vaan kaikki on selkeää ja toimii kuin junan vessa. Uudet kartat laitan tuohon aina *kröhöm* ilmaiseksi Netistä kaivamalla...

  PS. Miksei älypuhelimesta voi yksinkertaisesti poistaa häiritsevät sovellukset ja tavallaan tehdä siitä vähän "tyhmemmän" puhelimen? :)
   
  Viimeksi muokattu: 30.08.2016
 11. Whig

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  6 299
  Sinäänsä en yhtään ihmette sillä yleensähän laite joka tehdään vain yhtä käyttöä varten on siinä yhdessä asiassa monitoimilaitteita parempi.

  Ai noihin vanhoihin malleihin saa vieläkin karttapäivityksiä? Minulla on yksi Garmin Nuvi 310 jossain kaapissa odottamassa parempaa käyttöä, kun kuvittelin ettei noihin enää saa päivityksiä :-D

  Ilmeisesti saa viriteltyä enemmänkin jos oikein käsitin: http://www.easygps.com/gps-receivers/Garmin-nuvi-310.asp Itse en tuota tarvitse joten jos joku haluaa ostaa niin YV:tä vain tulemaan.

  Sorry offtopicista :-/
   
 12. MichaelMan

  Rekisteröitynyt:
  02.09.2004
  Viestejä:
  498
  Kyllä tulee päivityksiä, mutta laillisesti ostettuina varmaan maksaa maltaita. Vanhan navigaattorin käytöstä karisee mielekkyys hyvin nopeasti, jos siihen pistäisi säännöllisesti aina uudet lailliset kartat... Vähän epävirallisemmin päivitettynä tuollaisella laitteella on käyttöarvoa pitkään.

  Ja samat kartat mitkä käy vanhoihin Garmineihin käy tietääkseni myös Nokian Symbian-puhelinten Garmin-sovellukseen. Se sovellus taitaa olla vuosimallia 2008, mutta luulisin että toimii edelleen ihan ok... :)

  Se onkin muuten hyvä filosofinen kysymys, että onko Nokian Symbian-puhelimet ketjun tarkoittamia "älypuhelimia" vai ei. Ehkä siinä mielessä ei, että sovellustuki on heikentynyt huomattavasti, eikä noissa taida enää toimia edes Whatsapp, vai loppuuko se tän vuoden aikana vai miten se oli...
   
  Viimeksi muokattu: 30.08.2016
 13. Kyllä symbian 60 luurillakin jo netti toimi. Nokia 6710 saattoi olla tai joku vastaava. Ja 5800 xpressmusic. Siitä sitten taisi alkaa jyrkkä nokian alamäki. Samaan kastiin varmaan menee iphone 1 jos sellaisen jostain vielä löytää.
   
 14. MichaelMan

  Rekisteröitynyt:
  02.09.2004
  Viestejä:
  498
  Kyllähän kaikilla Symbian 60 -puhelimilla netti toimi, ja saattaa toimia edelleenkin, mutta missä määrin se on mielekästä on eri juttu... Joka tapauksessa jos joku tuota meinaa harrastaa, niin kannattaa hommata viimeisin Opera Mini jostain siihen. Sitä käytin itse silloin aikoinaan, ja olihan se selkeästi kevyin ja nopein selain.

  Eikä tästä muuten ole niin kauaakaan aikaa, pari hassua vuotta.
   
 15. Pakana

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2000
  Viestejä:
  4 474
  Ainakin joihinkin navigaattoreihin on luvattu ilmaiset karttapäivitykset (siis jo vuosia sitten). Lähinnä kai joidenkin hintavampien navigaattoreiden oikeutusta tuolla haettiin, mutta ovat toisaalta pitkään käyttökelpoisia.
   
 16. LendZi

  Rekisteröitynyt:
  15.10.2012
  Viestejä:
  335
  Sulla on joku pahasti vialla Lumiassasi. Itselläni 2,5v vanha 1020 ja SoT ~3h varmaankin. Idlessä 3g päällä ilman käyttöä menisi helposti ainakin 7d.
   
 17. neoflix

  Rekisteröitynyt:
  27.05.2016
  Viestejä:
  75
  Itsellä ollut vuosia käytössä nokia C2-02. Älykännykkää tuosta saa tekemälläkään mutta akku kestää kivasti kun ei tuota tuu räplättyä. Hätätilanteita varten ja pakollisia puheluita varten tuo lähinnä on. Muuten minut saa kiinni esim. whatsapista jota käytän koneella android emulaattorilla. Teknologiariippuvainen kun olen niin läppäri tuppaa kulkemaan mukana kyllä jokapaikkaan, sitä vaan ei tule käytettyä busseissa yms.
   
 18. Whig

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  6 299
  Itselläni on vähän niin, että jos puhelimena ei olisi tarpeeksi iso näyttöinen älypuhelin niin joutuisin sitten kantamaan mukana tablettia tai läppäriä (ja joskus navigaattoria) joten tämä älypuhelin vähentää mukana kulkevien vehjeksien määrää.
   
 19. n500

  Rekisteröitynyt:
  03.03.2012
  Viestejä:
  428
  Mulla on vielä harrastus puhelimena vanha sotaratsu N8 jossa netti toimii ok Opera selaimella sillä mikä siinä ollu jo uudesta lähtien asennettuna. Ei sillä tosin viitti paljoa surffailla mutta ompahan tolla mukava aina sillon tällön fiilistellä vanhoja Symbian aikoja.
   
 20. jarp Banned

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2009
  Viestejä:
  1 119
  Poistettu.
   
  Viimeksi muokattu: 12.06.2018
 21. Gugi^

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2002
  Viestejä:
  1 493
  Ostaisin tyhmän peruspuhelimen välittömästi jos sellaisesta löytyisi väh. 8mpix kamera ja siitä saisi jaettua nettiyhteyden läppärille reissussa.

  Oi niitä aikoja vanhan Sony Ericsson K750i:n kanssa kun puhelinta tarvitsi ladata kahden viikon välein. Tuohon aikaan 2mpix kamerakin oli kohtuu riittävä mutta nykyään vaatimustaso sen suhteen noussut.
   
 22. Poistunut keskustelija 0012 Banned

  Rekisteröitynyt:
  29.10.2011
  Viestejä:
  1 201
  Ite hommasin perhenetin niin saa nettiä jaettua siellä missä tartteeki, eikä tartte luuria sotkea siihen. Eli tommoinen saunalahden myymä wlan-reititin mokkula. Luurista löytyy tosin vaan 2mpix-kamera.. tosin tulee melkosen suttusta kuvaa, mutta on nyt kuitenkin jonkinlainen kamera.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti