Älypuhelimesta luopuminen

Viestiketju alueella 'Älypuhelimet ja taulutietokoneet' , aloittaja jarp, 29.08.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. moonspell

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2015
  Viestejä:
  1 553
  Tästä voi vain haaveilla nykyaikana. Harvalla on pokkaa toteuttaa.
   
 2. MadPike

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2016
  Viestejä:
  2 160
  Osta Nokia 1020. :D Akku loppuu aina kesken päivän jos bussissa innostuu räpläämään nettiä, joten illalla on jo hyvin tavoittumattomissa! Pitkänmatkan bussissa/junassa kun räplää niin about puolitoista tuntia tuo kestää, sanokoot nettisivu mitä sanoo.
   
 3. strummer

  Rekisteröitynyt:
  28.03.2002
  Viestejä:
  2 907
  En hankkiudu eroon älykännykästä, koska olen sellainen töhö että tarvitsen sen ominaisuuksia ;) Navigointi siis tärkeä, samoin se että pääsee kätevästi tsekkaamaan netistä ohjeita jos auto jättää tielle tjsp. Teoriassa joku vanha Nokia voisi siis käydä, en kyllä tiedä toimiiko niiden navigoinnit miten nykyään? Tässä kun selailee vanhoja malleja niin olihan ne siistejäkin, joku E5 jossa on qwerty esim. Joskus ajattelin että kännykkää valittaessa pitäisi miettiä mitä luuria Ihmemies käyttäisi ;) Mutta kännykkää käytän myös kamerana ja pitäisihän se Spotify löytyä joten Lumia saa olla. Saahan no luurit nykyään sellaisiin tiloihin että toimii about vain puhelut, ja moni "älykännykästä luopunut" käyttääkin tuota xiittiä.

  Vähän paheksuen katson joskus kun joku selaa kännykkää mitään huomaamatta, viimeksi sairaalan käytävillä istuin niin joku isä selaili samaan aikaan kännykkää ja tablettia kun äiti yritti viihdyttää jotain alle 1 vuotiasta kersaa. En nykyään viitsi tuollaisissa odotustilanteissakaan niin kännykkää selailla, siis hammaslääkäriin pääsyä odotellessa jne. Joskus en edes lue lehtiä vaan vain ajattelen. Pitävätköhän outoina. Mutta tajuan kyllä että olen tietokoneella netissä paljon, joten ei pitäisi niitä toisia tuomita. Heillä kurjillahan ei välttämättä edes ole tietokonetta.

  Pari juttua:

  https://www.theguardian.com/technology/2016/feb/11/smartphone-technology-addiction-facebook-twitter
  http://robgreenfield.tv/cellphone/
   
 4. Pre-cum

  Rekisteröitynyt:
  21.11.2012
  Viestejä:
  836
  Niitä yhteystietoja saa kyllä lisättyä aloitusnäytö(i)lle, ettei tarvi aina koko luetteloa selata läpi. Pin-koodi- pakkoon ei toki auta.
   
 5. Myrkkynen

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2005
  Viestejä:
  2 884
  Tuotahan mä välillä harrastan. Pistän luurin/luurit kiinni, jos oikein vituttaa ja tilanne sallii. Facessa olen aina offline, toinen puhelin on aina estotilassa pl. pari numeroa - jos nyt jollain on oikeasti asiaa eri pari henkilöä. Lenkille kun lähtee, niin hittoako puhelimella. No jos lähden autolla koirien kanssa jonnein vittuun ja tapahtuu jotain, niin silloin on hyvä olla luuri mukana, ja laittaa sitten päälle jos pakko on, esim auto hyytyy tai löytyy ruumis tai jotain sellaista.
   
 6. jarp Banned

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2009
  Viestejä:
  1 119
  Poistettu.
   
  Viimeksi muokattu: 25.05.2018
 7. S62B50

  Rekisteröitynyt:
  16.06.2009
  Viestejä:
  7 270
  Kuulostaa samanlaiselta tekopyhyydeltä, kuin tipaton tammikuu. Älypuhelimet ovat mitä parhain keksintö vuosikymmeniin.
   
 8. Obi-Lan

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2007
  Viestejä:
  2 370
  Jep, nähdäkseni tämä älypuhelin vs tyhmä puhelin säätö on kuitenkin nyansseja siinä että on aina tavoitettavissa, tavalla tai toisella. Sen sijaan tavoitettavissa vs ei ole mahdollista tavoittaa onkin vähän eri juttu.
   
 9. Whig

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  6 299
  Muistutetaan tässä vaiheessa, että mielestäni ja käsittääkseni tuo standby on se aika johon päästään ihanne olosuhteissa jos puhelinta ei käytetä lainkaan (jos silloinkaan) joten jos edes lähelle sen kesti puhelimen akku niin silloin sitä puhelinta ei käytetty lainkaan.

  Wikipedia kertoo iPhone 4s:stä: "Valmiusaika 200 tuntia" :-)

  Tai kuten gsmarena sen sanoo:
  "Stand-by time is the officially quoted longest time that a single battery charge will last when the phone is constantly connected to the GSM network but is not in active use."
  http://www.gsmarena.com/glossary.php3?term=stand-by-time
   
  Viimeksi muokattu: 29.08.2016
 10. Whig

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  6 299
  Niin no tuokin on hieman miten itse haluaa. Minulla tökkään sormella nappia joka lukee samalla sormenjäljen ja avaa puhelimen ja sitten ruudulta tökkään suoraan esim. pikavalintaa joka soittaa emännälle.

  Edit:
  Taidan siirtää tämän YK:lta toisaalle.
   
 11. SloBo

  Rekisteröitynyt:
  08.06.2000
  Viestejä:
  1 029
  Notifikaatiot ovat helvetistä. Jopa ohjelmien päivitysnotifikaatiot ärsyttävät. Mutta eipähän tuo puhelin ärsytä, kun ottaa ne pois. No myönnetään, kyllä omassa puhelimessani vielä sähköposti-ilmoitukset ovat päällä, mutta se on vain henkilökohtainen sähköposti, ja kaikki turhalta vaikuttava menee otsikon perusteella suoraan roskikseen. Postit luen varsinaisesti kerran vuorokaudessa esim. paskalla istuessa. Puhelimeni on aina täysin äänettömällä ja värinättömässä tilassa, joten puhelut ja tekstaritkin menevät minulta yleensä ohi, eikä se haittaa pätkääkään. Jos jonkun on saatava minut kiinni heti, hän saa keksiä siihen jonkun luovemman keinon. Ai niin, mitään erillistä IM-softaa puhelimellani ei ole.

  Mutta ei, en ole luopumassa älypuhelimesta. Musiikin kuuntelu, uutisten lukeminen, faktojen tarkastelu ja useimpien kavereiden kanssa kommunikointi onnistuu vain älypuhelimella tai tietokoneella. Karttasovellus on suunnaton parannus paperiaikaan matkustettaessa tuntemattomilla alueilla ja esim. matkalippujen ja yöpaikkojen varaaminen ilman nettiä olisi tympeää. Ravintolat, tapahtumat ja tavarat löytyvät helpommin, kun on netti taskussa, ja joskus pitää kuvata live-videota kavereille. Tokihan älypuhelin on myös tavallinen kamera sekä läppärin nettiyhteys, kun tarvetta ilmenee. Eikä haittaa, että voi välillä ajan tappamiseksi vaikka Murottaa.

  En menisi puhelimen navigaatio-ominaisuuksien käyttäjiä tyhmiksi haukkumaan, kun tuo suuntavaisto on vaan joillakin synnynnäisesti lähes olematon.

  On hieman hankala keksiä, mikä tulevaisuudessa tulee korvaamaan älypuhelimen. Uskon, että ihmiset haluavat oman henkilökohtaisen laitteen, jonka pitää olla huomaamaton ja kulkea luonnostaan mukana. Matkapuhelinhan korvasi ensimmäisenä puhelinmuistion ja hakulaitteen matkassa kulkevista esineistä. Älylasit, -kellot, -tekstiilit ja -sormukset ovat näkyvyytensä ansiosta vain ammatti- ja harrastuskäyttöön, sekä insinöörihenkisille rajattuja. Piilossa kulkevia jäljellä olevia esineitä ovat enää avaimet ja lompakko. Veikkaan, että teknologia halvetessaan leviää eri pinnoille, jolloin erillisen laitteen käyttötarkoitukset vähenevät vain tasan tarkkaan henkilökohtaisiin asioihin: kommunikointiin, salaisuuksien säilyttämiseen ja maksamiseen. Niihin tarkoituksiin pieni taskussa kulkeva paneeli, mahdollisesi rullalle käärittynä, kuulostaa aika hyvältä ratkaisulta.

  Unohdin kokonaan kuulokkeet. Kuulokkeet viestivät nuorekkuutta ja trendikkyyttä, ja saavat näkyä. Siinä on sellainen laite, johon älyä voidaan lisätä vielä rutkasti. Tosin eivät kaikki niitäkään halua käyttää.
   
 12. Poistunut keskustelija 0012 Banned

  Rekisteröitynyt:
  29.10.2011
  Viestejä:
  1 201
  Nokia 222 ollu käytössä jo useita kuukausia. Ei tartte latailla kuin viikon tai parin välein. On se elämä vaan niin paljon helpompaa. Ja se hinta, 29 euroa. Ei haittaa vaikka tippuisi lattiaan, ja tuskin ees hajoaisi. Eikä haittaa, kun akku loppuu vuoden päästä (tai vaihtaa sen, jos ei halua uudempaa ja parempaa mallia :D), senku ostaa uuden puhelimen, ei tunnu lompakossa.

  Ja tietokoneita tullut käytettyä jostain kuusnelosesta asti, ei ollu nettejä tai muita hömpötyksiä. Purkkisoftia sitten ekoihin penseisiin tuli viriteltyä ja pideltyäkin.

  ja kyllä mä facet sun muut ehdin sitten kotikoneella katella, mutta jokainen tyylillään. Onhan se hienoa, että jurosta kansasta on saatu vihdoin nin helkkarin sosiaalinen, että jokainen jossain bussissa tuijottaa sitä kännykkäänsä.. kuten kaduilla, ettei eteensä nähdä, mutta joo. On se hienoa!
   
  Viimeksi muokattu: 30.08.2016
 13. 2dogs1bowl

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2013
  Viestejä:
  785
  Itse en luovu älyuhelimestani siitä samasta syystä, miksi en luovu tietokoneestanikaan - tarvitsen sitä informaatiota joka helpottaa elämääni. Puhelimeen nyt ei muutenkaan enää puhuta, vaan pääasiallinen käyttö on navigaattori, kartat, netti, sähköposti, viihde yms eli lähes samat kun perus tietokoneella. Mistään mielenrauha-ongelmista en tunnu kärsiväni.

  Miksi tämä älyluuri on edes saanut joillain tämmösen saatanaan verrattavan statuksen? Ajetaan sitä autollakin vaikka fillarilla olisi tervellisempää, katsotaan telkkaria vaikka kirjoista oppisi jotain, lämmitetään talo sähköllä vaikka metsät on puuta täynnä... Ihme nostalgia-fiilistelyä mikä sopii lähinnä Punavuoren viiksekkäille punaviinin juojille

  Tuo 2 viikon akunkesto on pätevä argumentti ehkä joillain telttaretkillä. Öisellä kännykän lataamisella en koe menettäväni yhtään
   
 14. jjappe

  Rekisteröitynyt:
  18.08.2008
  Viestejä:
  1 613
  Juuri näin. Ilmoitukset ja piippailut pois niin eipähän häiritse yhtään. Joskus kun unohtaa äänet päälle, saattaa kyllä vituttaa. Onneksi aika harvoin.
   
 15. jjappe

  Rekisteröitynyt:
  18.08.2008
  Viestejä:
  1 613
  Ajelen mielelläni fillarila, luen kirjoja ja lämmitän puulla, mutta älypuhelimista en keksi samaa laiskistavaa vaikutusta kuin noiden muiden korvikkeista. No ehkä pelailuun voi jäädä koukkuun, mutta enemmän ja parempia pelejä on ollut tietokoneilla jo iät ja ajat.

  Ja ONNEKSI pidempiä retkiä varten on nykyään olemassa varsin tuhteja akkupaketteja.
   
 16. 2dogs1bowl

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2013
  Viestejä:
  785
  Älypuhelin ei ole syy ihmisen laiskuudelle vaan sen tuotos. Äärimmäisen suosittu keksintö, joka helpottaa selvästi elämää on joillekkin vastakarvaan harojille vaan hieman liikaa.
   
 17. n500

  Rekisteröitynyt:
  03.03.2012
  Viestejä:
  428
  Itsellä on aina 4 älykännykkää taskussa kun astun ovesta ulos. Kotona lisäksi 3 tablettia turvaamassa nettiin pääsyn plus tietty läppäri. Liittymiäkin on useita jotka varmistavat joka tilanteessa nettiin pääsy jos tulee joku häiriö johonkin liittymään. Kesän kuumimpaan aikaan joutuu noita useimmiten kuljettamaan kassissa, muuuten farkkutakin taskuissa. Jokaisella kännykällä teen useimmiten eri toimintoja samanaikaisesti sillä yksi älyluuri ei riitä alkuunkaan tarpeisiini. En kyllä tiedä miten pärjäisin enää pelkällä peruspuhelimella ilman nettiä, pelottaa koko ajatuskin jos noista joutuisi luopumaan. Narun jatkoksiko?
   
 18. blackhorse

  Rekisteröitynyt:
  07.04.1999
  Viestejä:
  2 115
  Miksi pitää paskoa tämä ketju jollain akunkestoilla? Eikö niille voisi olla oma threadi?
   
 19. hsalonen

  Rekisteröitynyt:
  15.08.2009
  Viestejä:
  10 441
  1. Vaihda Facebook Google+:aan. Varsin pian kaikki ystäväsi kaikkoavat sosiaalisesta mediastasi ja jäljellä olevat ovat miehiä, jotka eivät paljoa päivittele
  2. Poista pikaviestittimet puhelimestasi ja käytä niitä tietokoneella
  3. Laita puhelin äänettömälle

  -> Sosiaalinen pakkopäivityspulla loppuu ja saat keskittyä siihen, että sinulla on tylsää.

  Sähköposteihin en vielä ole keksinyt mitään. Tai no, voit auto-ohjata niitä kansioihin, jossa ne eivät näy uusien sähköpostien listalla - mutta tämä käy vaan tunnetuista lähteistä tuleviin posteihin.

  --

  En minä älypuhelimesta luovu.
   
 20. Oriental

  Rekisteröitynyt:
  10.07.2008
  Viestejä:
  848
  Älypuhelin olisi aika korvaamaton minulle koska:
  Whatsapp: voi sopia menoja kavereiden/eukon kanssa reaaliajassa ILMAISEKSI, voi laittaa kuvan asiasta x "Hei tätäkö etsit?', helpottaa siis yhteydenpitoa. Ennen meni tekstareihin 5-15€/kk, nyt liittymä 5.0e/kk ja ehkä 5-10kpl tekstareita kuussa, ja eurolla parilla puheluita = suuri säästö

  Tiedonhaku: kirpparilla peli X, ebay auki jotta onko kallis, milloin lähtee juna, missä on kauppa/paikka x, onko leffoja teatterissa ja paikkoja, mitä vaan tarvitsee tarkistaa, sen melkeinpä hetkessä löytää.

  Navigointi vieraalla paikkakunnalla

  Somea ym paskaa en käytä, mutta pelkästään ilmaiset viestit+välitön nopea tiedonhaku on korvaamatonta.

  Silti aika ennen puhelimia, lapsuudessa ei ollut edes lankapuhelinta ennen kuin olin 10v, se aika oli aivan erilaista, vapaata ja monipuolista. Sitä kyllä kaipaan myös.

  Nyt ollaan aina linjoilla ja ei tehdä spontaaneja visiittejä ym, vaan aina sovitaan että hei ooks kotona?

  Toki myös tulee turhaa paskaa tehtyä kuten luettua muroa :D ja huumorisivuja ym, eli osittain voisi luopua turhasta roplaamisesta ja olisi kiva olla vapaa tiedonsiirron kahleista, mutta en ole valmis maksamaam viesteistä ja menettämään taskuun mahtuvaa kirjastoa ja tietopankkia.

  Jotenkin pitäisi löytää tasapaino ja vähentää viihdekäyttöä, esim täällä nyt yhden aikaan yöllä pyörin netissä luurilla, koska siihen pystyn vaikka ei ole kovin tarpeellista.

  Taidampa siis ottaa kurinpalautuksen ja lopettaa tältä erää :D
   
 21. pitsa

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2014
  Viestejä:
  1 001
  Okei... sinulla on 1020 rikki. Akku tai rauta jotenkin oikosulussa, jokin komponentti siellä purkaa akkua ohi laitteen. Tällaisia vikoja on joissakin puhelimissa nähty.

  Minulla Lumia 1020, samoin kuin muutamalla kaverilla, ja ihan kiitettävästi se akku näissä kestää. Normaali käytöllä akku riittää helposti 2 päiväksi, joskus 3. Jos et koskekaan puhelimeen, mutta kaikki 3G/4G härpäkkeet päällä valmiustila on melkein viikko. Lentokonemoodissa 3G/4G/WiFi pois valmiustila on varmasti se kuukausi, ei näytä akku menevän mihinkään.  Ja alkuperäiseen aiheeseen, itse kaipaan niitä aikoja kun ei ollut kännykkää ollenkaan. Sai olla aivan omassa rauhassa, täysin tavoittamattomissa. Puhelin pirisi siellä kotona nurkassa vaikka koko viikonlopun kun itse oli mökillä kalassa, täydessä pimennossa töistä ja muista ihmisistä. Ai että se oli elämää, täydellinen rentoutuminen. Nyt ei voi oikein kuvitella enää ilman kännyä olevan, alkaisi muut ihmiset katsoa hyvin kieroon. Peruspuhelimista kaipaan sitä vanhojen Nokioiden kuukauden akkukestoa, jolloin puhelimen voi vain uhohtaa repun pohjalle.

  Minähän siirryin älypuhelimiin hyvin myöhäisessä vaiheessa. Taisin olla viimeinen tuntemani ihminen (pl. vanhukset) joka vielä Nokian 3310:llä meni 2010-luvulla. Mutta sitten ne älyluurit vei voiton, se on niin kätevää kun siinä on edes jonkinlainen nettiselain, sähköposti, GPS, kamera, jne... Älypuhelimesta pitää tietenkin laittaa kaikki ylimääräiset äänet pois, ettei mitkään ilmoitukset siellä piipittele kaivamaan puhelinta esiin, en todellakaan vielä aikaani luuria katsellen. Sitä varten on oikeat PC:t kotona, mielummin sitä pelaa ja surffaa 32" näytöllä :)

  Nyt olen käyttänyt "peruspuhelimena" Samsungin xCover 3:sta, joka on vesitiivis ja iskunkestävä. Jotenkin tulee se vanha Nokia 3310 mieleen, kun tuota Samppaa voi aivan samalla tavalla paiskoa. Monesti se on pomppinut portaat alas, mutta ei ole moksiskaan. Olen sen kanssa sukeltanut, tosin kameran valovoima ei oikein riitä veden alla. Vesitiiveys on muutenkin hieno juttu, kun ei tarvitse pelätä luurin jäävän sateeseen, putoavan vesilammikkoon tai pönttöön. Tuohon pomminvarmaan rakenteeseen kun on nyt tottunut, niin en oikein osaa enää kuvitella kantavani mukana muuta kuin vesitiivistä ja iskunkestävää luuria. Sitten kun tarvii oikeasti parempaa, esim valokuvaukseen, niin Lumia 1020 siirtyy taskuun.
   
 22. VilleM83

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2015
  Viestejä:
  9
  Ostin pari vuotta sitten 3210:n ja ajattelin siirtyä älypuhelimesta sen käyttöön OP:n mainitseman kaltaisen ajatusketjun päätteeksi.

  Ensimmäisenä käyttöpäivänä huomasin töistä kotiin tultuani vaimon soittaneen kahdesti. En ollut kuullut puhelimen soivan, sillä kuuntelin musiikkia erillisestä mp3-soittimesta bussissa, eikä puhelimessa ollut värinää, tai jos oli, niin en sitä huomannut.

  Todennäköisesti downgreidaukseni oli liian rankka, ja hieman uudemmalla puhelimella olisin tältä välttynyt, mutta tämän jälkeen en ole älypuhelimesta ainakaan toistaiseksi luopunut.

  Kokeilun perusteella pystyin kuitenkin erittelemään asioita, joita puhelimelta kaipaan. Niihin kuuluvat ainakin värinä, musiikin toisto, herätyskello ja kamera.
   
 23. Corle

  Rekisteröitynyt:
  07.11.2005
  Viestejä:
  99
  Kyllähän 3210 nyt värinä ja herätyskello ainakin löytyy. Eli enää puuttuu vain kamera ja musiikin toisto jos ei midi äänet riitä :)
   
 24. Mikkos

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2004
  Viestejä:
  8 072
  Tää on kyllä jo nyt user error.
   
 25. VilleM83

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2015
  Viestejä:
  9
  Joo, toki löytyy herätyskello, ilmaisin ton huonosti. Nokian herätyskellojen peräänhän vieläkin haikaillaan, kun herättivät vaikka ei puhelin ollut päällä.

  Kokeilu vain sai miettimään itselle tarpeellisia ominaisuuksia, joista yhdeksi huomasin sen herätyskellon.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti