Älypuhelimesta luopuminen

Viestiketju alueella 'Älypuhelimet ja taulutietokoneet' , aloittaja jarp, 29.08.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. jarp Banned

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2009
  Viestejä:
  1 119
  Poistettu.
   
  Viimeksi muokattu: 25.05.2018
 2. Mörrimöykky

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  2 676
  Luopuisin mielelläni älypuhelimesta, mutta en voi valehdella, etteikö navigaattori ja pikaviestimet ole käteviä. Ilmankin tulee toimeen, mutta nuo kaksi ovat sellaisia juttuja, joita ei palikkapuhelimissa ole. Pankkia, Fakebookia tai sähköpostia en ole kertaakaan puhelimella käyttänyt ja jos vain suinkin mahdollista, en myöskään tule käyttämään.

  Älypuhelimet ovat kömpelön isoja, herkkiä vahingoille, niitä käytetään jos jonkinlaiseen urkkimiseen ja niitä tosiaan rämpätään jatkuvasti. Omaa häntää nostamatta totean, että riippuvuus on pysynyt toistaiseksi aika lailla olemattomana. Vieläkään ei ole mennyt selkärankaan että jonkin asian voi kuuklata saman tien, joka saattaa olla jollain tapaa ihan hyvä asia.
   
 3. MadPike

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2016
  Viestejä:
  2 160
  Älypuhelimet on kyllä ärsyttävin keksintö mitä mieleen tulee. Itsekin tulee käytettyä, mutta kaukana olen riippuvuudesta. Mutta riippuvuusasteella olevia ihmsiä kun katsoo, nouseehan sitä välillä ärsytys. Ennenkun iltaa istuttiin ja puhuttiin jostain, ja tuli joku asia mieleen mihin kukaan ei heti osannut sanoa vastausta, yhdessä asiaa mietittiin ja puhuttiin siitä, nykyään menee se 2s ennenkuin joku googlettaa sen. Kun asioista puhuu niin niistä voi jäädä vähän enemmänkin päähän, kun pelkällä googlettamisella. Lisäksi, ei se oikea vastaus ole aina sosiaalisissa tilanteissa se keskustelun päämäärä, vaan se että mietitään ja puhutaan.

  Ihan sama se tosin on jos sitä räplää kotonaan 18h/päivä. Minulla ärsytys nousee siitä että sitä räplätään sillon kun on muita paikalla.
   
 4. onkimato

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2016
  Viestejä:
  815
  Itseäni ei kyllä ärsytä tuo toisten kanssa räpläys paljoa, ainoastaan silloin se on hieman ärsyttävää jos ei pystytä kuuntelemaan toisen juttuja samaan aikaan kun räplätään kännykkää. Itse osaan multitaskata sen verran että voin kirjoittaa viestiä samaan aikaan kun kuuntelen. Omasta näkökulmasta älypuhelin ainoastaan helpottaa elämää ja saahan sen aina hiljaiseksi.
   
 5. patriootti

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2003
  Viestejä:
  1 244
  Elämänlaatuaan voi nostaa ihan vain käymällä puhelimen asetukset läpi ja poistamalla turhat ilmoitukset, tai ainakin tekemällä niistä äänettömiä. Näytöltä voi sitten joskus joutessaan ihan rauhassa katsastaa, mitäs enemmän tai vähemmän oleellisia ilmoituksia onkaan viime tunteina tullut.

  Ylimääräisenä bonuksena tämä auttaa säästämään myös akkua.
   
 6. hkultala

  Rekisteröitynyt:
  18.06.2001
  Viestejä:
  8 284
  Navigaattoria ei oikeasti tarvi mihinkään, se on vain ihmistä tyhmentävä laite.

  Itse yleensä käytän tablettiani vain kartta-moodissa ilman reitinopastusta, ja joskus katson etukäteen google mapsin ehdotuksen reitistä(mutta saatan itse muuttaa sitä, kun opastus ehdottaa jotain tyhmää).

  Karttoja saa kuitenkin paperillakin, joten ei sitä älypuhelinta tarvi yhtänä mihinkään ajaessa.
   
 7. jjjjussi Banned

  Rekisteröitynyt:
  15.05.2016
  Viestejä:
  359
  Itse pokkuroin pitkään vastaan ja pitäydyin vanhan ajan puhelimessa (lue NOKIA 6233). Sitten sain käyttöön iPhonen. Nyt tuntuu, että ehkä pitäisi taas siirtyä takaisin vanhaan NOKIAan. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin esim. syödessä ollessa jonkun puhelin on pöydällä lappeellaan ja näpyttää rämpyttää sitä koko ajan. Tai kävellessä tuijaa jatkuvasti näyttöä näkemättä muuta. Karseata.
   
 8. blackhorse

  Rekisteröitynyt:
  07.04.1999
  Viestejä:
  2 113
  Puhuttiin tästä eilen mutsin kanssa, yli 60 mutta alle 70.

  Hänellä pitää olla 4 nettiä mukana kun lähtee kotoa. Tabletti, kannettava, kaksi puhelinta oma joku Huawei ja työpuhelin Samsung.

  Itsellä on Nokia E52 (vuodelta 2009)jossa on maltillinen 3G-yhteys navigointia varten, ei muuta.

  Oma älypuhelinkäyttöni on sitä, että hakkaan etusormella sitä ruutua ja ihmettelen kun mitään ei tapahdu.

  Aion skipata nämä "ensimmäiset" sukupolvet kokonaan. Uskon että 10 vuoden päästä tekniikka on joko niin kehittynyttä että minunkin sormeni osaa, tai sitten on siirrytty kokonaan erilaiseen tekniikkaan.

  Veikkailen että "kaikilla" tulee olemaan jonkunlaiset älylasit. Tämmöiset hienot rillit siis, jotka tunkevat suoraan silmille kaiken mahdollisen tiedon. Ohjailu hoidetaan jollain kädessä pidettävällä vehkeellä tai pienillä eleillä, jopa pelkillä silmän liikkeillä.

  Yleensä kysyn suoraan ihmisiltä että "mitä sä teet" kun räplääminen alkaa, ja vastaus 99% ajasta "en mitään". Sitten sanon että no laita sitten se puhelin pois. Todella epäkohteliasta toisia kohtaan.

  Sori että paskoin ketjuun, liippasi vaan tarpeeksi läheltä.

  Muoks.

  "Neljä nettiä". Sitähän älypuhelin tai tabletti pohjimmiltaan on. Se on liikkuva internetyhteys. Noilla vehkeillä tee vittuakaan ilman sitä nettiä, funktio tuollaiselle järkyttävän kokoiselle vehkeelle on nolla ilman nettiä.
   
 9. jjjjussi Banned

  Rekisteröitynyt:
  15.05.2016
  Viestejä:
  359
  Kun ostin ensimmäisen PC:ni niin netistä ei ollut tietoakaan. Tai saattoi olla joku MikroBitin purkki. Sorry OffTopic
   
 10. Marshal

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  2 368
  Hankin halvalla, kun löysin, tänäkesänä kesäluuriksi vanhan kuningaspuhelimen, nokian titaanikuorisen ihmeen, 8910i

  [​IMG]

  voin kyllä sanoa että olo oli jollain tapaa huoleton ja mukava, tuo kun ei juurikaan väänny rakenteensa vuoksi, akku kestää viikon ja aina kun puhelin hälyyttää se hälyyttää oikeasta syystä, joko tekstiviesti tai puhelu, ei mistään youtubejulkaisuista, spammisähköposteista, sähköposteista tai jostain sovellusmainoksesta. Eli ihan jees. Mutta tavallaan sitä jäi kaipaamaan navigaattoria ja joskus oli sellaisia tilanteita jossa olis verkosta ollut hyötyä kuten esim. osoitteenbongaus tai jonku firman puhelinnumeron metsästys tms. Tai kaupassa jonkun aineen wikistä katsominen tms. Mutta tavallaan aika turhia juttuja, tai ei niin tärkeitä.

  Ja kyllähän siinä niin kävi että tuntui että oli vapaampi olo ja "avoimempi/vastaanottavaisempi" mieli kun ei aina tarvinnut ropeltaa luuria vaan eli siinä hetkessä missä oli.
   
 11. yero

  Rekisteröitynyt:
  24.09.2008
  Viestejä:
  1 556
  Tietokoneet oli aika harvinaisia kodeissa ennen nettiä. Koska ei niillä juuri ollut virkaa, pelaamista lukuun ottamatta.
   
 12. MadPike

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2016
  Viestejä:
  2 160
  Tätähän google varmasti yrittää markkinoida, mutta en lainkaan usko visioosi. Ei mitään pelkoa siitä, että kaikesta arkielämästä kaikki haluaisivat jotain augemented realityä ja jatkuvaa informaatiovirtaa. Gimmicktuote niille, joiden mielestä älykello on parempi tuote kuin normaali tyylikäs rannekello, ja upea keksintö. Normaali taluntallaajalle, ei älyrillit tule koskaan myymään.
  Mitä sillä jatkuvalla informaatiolla edes suurin osa ihmisistä tekisi? Yleensä olen aika teknouskovainen (olen vuosikausia visioinut että 3D printtaus on tulevaisuuden suurimpia teknologian suuntia, joka on tavallaan ensiaste teleportaatiolle, ihmisluiden ja hampaiden kopioimiselle ja täten ikuiselle kestävyydelle läpi elämän yms.), mutta älyrilleihin en usko lainkaan, muutakun kivana kikkailutuotteena osoituksena Apple/Google-aikakaudesta, jolla pahimmille lampaille keksitään ja myydään jatkuvasti tavaroita joita he eivät tarvitse.
   
 13. blackhorse

  Rekisteröitynyt:
  07.04.1999
  Viestejä:
  2 113
  Sori OT. Jos muistat kännykkävallankumouksen, laitteesta piti tehdä pienempiä ja pienempiä. Iso oli syntiä. Nykyään lammaslauman eli kuluttajien mielestä isompi on taas parempi. Eli suuntaus heitti häränpyllyä kymmenessä vuodessa.

  Laitteista tulee taas jossain vaiheessa pienempiä, kun akkuteknologia kehittyy ja yms yms. Joku bluetooth yhteys taskussa olevasta kännykästä rilleihin ja korvaan voi ihan hyvinkin olla esiaste tulevaisuuden laitteille.

  VR-gogglet oli utopiaa joskus kasarilla, sehän oli joku 10 kilon kypärä. Myöskin ysärillä. En niinkään ole seurannut kehitystä nykyään mutta en keksi millä tavalla korvan, silmän ja käden yhteistyö saadaan tulevaisuudessa toimimaan tehokkaimmin. Jossain vaiheessa kättä ei enää tarvita, on minun veikkaukseni.
   
 14. Myrkkynen

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2005
  Viestejä:
  2 884
  Miten tuo toimii, onko edes mahdollista? Koirien GPS pannoista, reaaliaikasta kuvaa lähettäviin riistakameroihinhan tarvitaan sim.
  Ainahan voi hankkia navigaattorin, mutta ei sekään auta yllättävissä tilanteissä, jos pitää löytää ensin osoite mikä ei ole just sillä hetkellä tiedossa. Tai voihan sitä soittaa numerotiedusteluun.

  Itse pidän luurista pois päältä kaikki apsit mitä on, ja varsinkin hälytykset. Aika rauhassa saa olla. Toinen luuri on vain puhelin jonka numeroa harva edes tietää. Toki se on älypuhelin ja siinä on parit pakolliset, fonecta, maps... jos toisesta sattuu akku loppumaan.

  Googlella muuten oli tuollaiset älylasit, en muista miten se nyt meni, mutta homma kaatui siihen että niillä pystyi esim. tirkistelemään liikaa. Onko edes vuotta aikaa tuosta? No vähän yli.

  http://www.hs.fi/talous/a1421299991831

  Ja se alkuperäinen kysymys, miten luuri käyttää mapsia ilman SIMiä?
   
 15. Mikkos

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2004
  Viestejä:
  8 072
  Eikai sitä puhelimesta tarvii luopua, riittää ku poistaa kaiken somepaskan piipittelemästä. Johan rauhoittuu elämä ja voi keskittyä älypuhelimen oikeasti hyviin ominaisuuksiin.
   
 16. MadPike

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2016
  Viestejä:
  2 160
  Ei käsien käyttäminen ole mikään negatiivinen asia, vaikka hienolta hifiltä kuulostaa ettei käsiä tarvitse. Ihmisen erottaa kaikista muista eläimistä se, että se osaa käyttää käsiään ja sormiaan aivan eri tasolla kun muut. Tuollaiset AR-lasit ovat poissa kaikkien suosiosta jo kahdesta perustavanlaisesta syystä;
  1)Ne vaikuttavat ulkonäköön. Monille ulkonäkö on tärkeää, eikä kaikki halua pitää laseja silmillään jo tästä syystä. 2)Ei kaikki nytkään halua jatkuvasti informaatiota kaikkialle minne menee. Vaikka älykännykät kaikilla onkin, ei kaikki käytä niiden ominaisuuksia jatkuvasti. Suurelle osalle ne ovat vain kännykän ja kameran yhdistelmiä. Lasien tuoma informaatiotulva tulisi varmasti ärsyttämään suurimpaa osaa ihmisistä. Yhteydet rilleihin ja korvaankin... aika harva lopulta käyttää nykyäänkään kävellessään mitään händs free-vehkeitä. Nappi korvassa kävely rajoittaa omaa kuulemista aivan liikaa, en itsekään ymmärrä vehkeitä ja näyttää dorkalta kun joku kävelee yksin kadulla ja juttelee "yksikseen" kovaan ääneen. Harva tätä tekee, mutta kai tämä olisi niitä rillien tulevaa käyttäjäkantaa?

  Toki on paljon muitakin syitä, ja silti löytyy paljon ihmisiä jotka näistä laseista innostuu, mutta ei, en mitenkään näe niille samaa suosiota kuin kännyköillä on. Vaatii perustavanlaatuista teknoinnostuneisuutta, että näitä haluaisi jatkuvasti silmillään kantaa. Monet samat ominaisuudet voi saada ilman lasejakin käyttöön, esim. luulen että joskus näemme auton tuulilaseina smart-laseja, joissa piirretään navigointi kuljettajan silmien esille siihen lasiin. Tulee siis 3d navigointi ja nuolet mistä kääntyä, ilman että täytyy silmälasien kanssa pelleillä.
   
 17. Albireo Banned

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2007
  Viestejä:
  1 238
  Oonkohan paljonkin menettänyt, kun en ole koskaan älypuhelinta omistanut saati edes käyttänyt. Nyt mennään muutaman vuoden vanhalla Sampan peruskännyllä.
   
 18. blackhorse

  Rekisteröitynyt:
  07.04.1999
  Viestejä:
  2 113
  Eihän laseja tarvitse pitää, jossei ole puhelua tulossa tms. Itsellä tuli myös mieleen tuo auton smart hud. Mutta sen voi rakentaa suoraan autoon. Ja se on jo todellisuutta. Kännykän käyttö projektorina kokouksissa on vissiin jo nykypäivää?

  Kun seurailen ihmisiä kadulla, niin aika monet kävelevät möhkäle kädessä ja silmät siihen suunnattuina koko ajan.

  Jos nyt palataan puhelimeen, niin jossain vaiheessa näitä old school vehkeitä ei enää myydä. On kameraa ja wappia ja weppiä vaikka niitä ei harmaa mummo edes tarvitsekaan.
   
 19. apche

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2004
  Viestejä:
  567
  Sähän oisit pärjännyt hyvin IBM:llä 1940-luvulla tai Nokialla 2000-luvun alkupuolella.
   
 20. byrokraatti Banned

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2009
  Viestejä:
  1 122
  Tietokoneet eivät olleet mitään harvinaisia ennen nettiä. Vaikka nykyään tuntuu että tietokone on täysin turha ilman nettiä, niin kyllä niillä tehtiin paljon kaikkea jo ennen mitään internet-aikaa.
   
 21. Satumainen smaragdi

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2016
  Viestejä:
  1
  Olen luopunut – suosittelen.

  Peruspuhelimessa akku kestää ja kestää. Samalla välttyy kaikenlaiselta turhalta infoähkyltä. Peruspuhelimen huonona puolena voi pitää sitä, että niissä on yleensä aika surkea osoitekirja ja tietojen siirtomahdollisuus. Jos joku tietää uuden peruspuhelimen, jossa on oikeasti toimiva osoitekirja ja hyvä käytettävyys, niin saa toki vinkata.

  En ole kaivannut somea tai nettiä puhelimeeni. Navigaattori saattaisi olla joskus kätevä, mutta oikealla kartalla suunnistaminen on huomattavasti tyylikkäämpää. Kameraa kaipaan toisinaan.
   
 22. jarp Banned

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2009
  Viestejä:
  1 119
  Poistettu.
   
  Viimeksi muokattu: 25.05.2018
 23. MadPike

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2016
  Viestejä:
  2 160
  Kyllä jollain infromaatiotulva-AR-laseilla toki rahaa pystyy tekemään. Mutta tulevaisuuden visio, jossa -kaikilla- ne on ja tämä on uusi standardi, on mielestäni vaan erittäin epätodennäköinen, sillä niissä on liian monta sosiaalisesti ja käytettävyydeltään epämielyttävää tekijää. Plus, vaikkei rillejä haluaisi aina päällään pitääkään, jo rillien kantaminen aina taskussa tuntuu epäkäytännölliseltä ja vahinkoherkältä.Moneen teknouutuuteen uskon mutta nää on vaan mun epäuskoni, ja väärässä toki voin mielipiteeni kanssa olla. :)

  Vähän samanluokan keksintö monessa mielessä kuin Xbox Kinect. Ei tarvitse käyttää enää ohjainta, sillä voit liikuttaa kättäsi hypätäksesi pelissä! Ei tarvitse painaa kaukosäätimen nappia käynnistääksesi elokuvan, voit vaan huutaa ruudulle "Xbox, play movie". Homma vaan on siinä, että se napin painaminen on helpompaa... Siis tuote, joka kuulostaa hienolta paperilla, tuntuu vängältä käyttää 15min, mutta jatkuvassa käytännössä on huonompi kuin vanhempi toimiva tuote.
   
 24. jarp Banned

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2009
  Viestejä:
  1 119
  Poistettu.
   
  Viimeksi muokattu: 25.05.2018
 25. Whig

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  6 297
  Tämä älypuhelimesta luopumisesta kertominen taitaa olla hieman samanlaista touhua, kuin "Minulla ei ole televisiota" tai "Minä en ole facebookissa".
  Itse olen omasta puhelimesta ottanut pois päältä mahdollisimman monesta ohjelmasta/palvelusta ilmoitukset, kun kyllästyin aina vilkuilemaan puhelinta, kun se sanoin piip. Nykyisin tarkistan ilmoitukset vilkaisemalla puhelinta, kun minulle sopii.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti