Älykellot

Viestiketju alueella 'Älypuhelimet ja taulutietokoneet' , aloittaja jjx, 02.08.2012.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. jjx

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2001
  Viestejä:
  14 132
  Monella kännykkä on syrjäyttänyt perinteikkään aikaraudan ranteessa. Toisaalta yhä useamman ranteessa näkyy Suunnon, Polarin ym valmistajien vehkeitä, jotka ovat perinteikästä rannekelloa älykkäämpiä.

  Ovatko älykellot seuraava juttu?

  Tarjokkaita näyttäisi olevan ainakin Sonyltä:

  [​IMG]

  Android pohjainen kello, joka juttelee puhelimen kanssa bluetooth 3.0:n kautta ja johon voi ladata Play Storesta sovelluksia.
  SmartWatch | Android Watch - Sony Smartphones (US)

  Kickstarterin kautta vauhtiin pääsi Metawatch, joka niin ikään tarjoaa älykästä kelloa joka juttelee bluetooth 4.0:n yli ainakin iPhonen ja uuden iPadin kanssa.

  [​IMG]
  MetaWatch - Home

  Ilmoille on myös heitetty huhu, että Applelta saattaisi olla tulossa jotain tähän liittyvää, mahdollisesti esimerkiksi iPod nano joka juttelisi uuden iPhonen kanssa.
  [​IMG]

  Melko jykeviä laitoksia toistaiseksi. Jollain perinteikkäällä kellovalmistajalla saattaisi olla ainakin muotoilun saralla annettavaa. Kellossahan ei mielestäni tarvitse olla tuollaista hillitöntä näyttöä, jos sen on tarkoitus olla puhelimen kumppani.
   
 2. jyp

  Rekisteröitynyt:
  07.10.2007
  Viestejä:
  1 259
  Sonyhan on jo ties kuinka monta vuotta tarjonnut tuollaisia älykelloja omille puhemilleen.

  Vuodelta 2006 MBW-100 malli:
  [​IMG]
   
 3. =JP=

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2002
  Viestejä:
  2 362
 4. heyrst

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2001
  Viestejä:
  5 665
  Niin no tällä hetkellä löytyy niin rannekellokännykkä sekä Texas Instrumentin Chronos joka kontrollerikitti.

  [​IMG][​IMG]
  Reino EG110 -rannekännykkä ? TaskuMuro
  EZ430-Chronos - Texas Instruments Embedded Processors Wiki

  Kännykkänä niin onhan toi joissain tilanteissa kätevä jollei olis niin jummetun ruma sekä akku kestäisi pidempään. TI:n kronossa puolestaan paristo kestää pitkään, mutta se ei juttele bluetoothia vaan käyttää eri radioita. Mikä sinällään ei ongelma itse tehdessä härveleitä ja siten saaden keskustelemaan rannnekellon kanssa. Mutta yleiskäyttöistä siitä ei saa sen takia kuten ei myöskään että pitää osata TI:n kontrollereita ohjelmoida, jotta saa tehtyä jotain kellolla muutakin kuin mitä valmis firmware sisältää.

  Siinä vaiheessa kun älykellot latautuu liikkestä ja/tai paristo kestää vuoden lataamatta niin älykellot uskon olevan seuraava juttu. Siihen saakka marginaalista toimintaa koska lataus/akunkesto on pahasti rajoittava tekijä. Toki myös vedenkeston on oltava sitä luokkaa ettei suihkun takia tarvi kelloa riisua tai pelätä vesisadetta/hikoilua.
   
  Viimeksi muokattu: 02.08.2012
 5. TonyM Banned

  Rekisteröitynyt:
  05.09.2002
  Viestejä:
  9 006
 6. jjx

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2001
  Viestejä:
  14 132
  Jotain Sony Ericssonin tyylistä mietinkin. Nykytekniikalla varmaan onnistuisi myös aika nätti pyöreätauluinen kello, jossa suurin osa olisi kuitenkin samalla näyttöä.

  Näissä olisi hyötyä myös langattomasta latauksesta, mahtaisiko onnistua kätevästi ranneketta hyödyntämällä?
   
 7. SMB

  Rekisteröitynyt:
  25.07.2009
  Viestejä:
  9 929
  Eivät ole tulevaisuuden juttu. Junttien juttuja. Kello on nykyään mekaaninen, tai sitten ei mikään. Jumppakellojen jatkuva ranteessa kanto on kotimainen ilmiö.
   
 8. megaboo

  Rekisteröitynyt:
  08.11.2010
  Viestejä:
  4 439
  Itse en vain koskaan ole ymmärtänyt noita rannekellokännyköitä siinä mielessä, että niitä käytettäisiin puhelimena. Miten se käytännössä toimii? Ranne korvalle? Ei kai sitä voi "kaiuttimella" pitää, jos julkisilla paikoilla liikkuu. Voisko joku hiukan selventää?
   
 9. JCSH

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2009
  Viestejä:
  10 284
  Et vissiin ole koskaan katsonut Ritari Ässää? :smoke:
   
 10. Göbbels

  Rekisteröitynyt:
  03.11.2011
  Viestejä:
  628

  Ideahan tossa on tulevaisuudessa että puhelin on taskussa/jossain pöydällä/muualla ja vilkasulla ranteeseen näkee keneltä viesti/meili/twiitti/valokuva/soitto tuli/ ja voi vaikka suoraan vastata viestiin tai puheluun handsfreen kautta.


  Samalla toimii volumen säätäjänä, kalenterina, laskimena, kertoo sään ym. mitä mieleen vaan tulee.

  Ongelmana näissä on vielä että virtaa ei riitä pitkälle jos noita toimintoja on enemmän ja värillinen kosketusnäyttö esim. monikosketuksella.  Tämä alla oleva esimerkki lähinnä havainollistaa mitä ehkä lähitulevaisuudessa on mahdollista. Voi olla että koko puhelin jää taka-alalle ainakin jossain käytössä.

  Varoitus!!!!

  En mitenkään suosittele kyseistä lafkaa enkä tuotetta nykyisellään. Homma ei vaan toimi eikä edes rahojaan saa takaisin muutakuin luottoyhtiöltä.

  [​IMG]

  i'm Droid | i'm Watch
   
 11. heyrst

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2001
  Viestejä:
  5 665
  Ranne korvalla on kyllä hieman hankalaa, mutta kaiutinpuheluna tai bluetooth handsfreellä luonnistuu kuten tavallisillakin.

  Mitä julkisilla paikoilla ylensä puhumiseen niin ilmeisesti ihmiset unohtaa että se oma puhe kuuluu muille. Siihen nähden ei ole hirveästi eroa puhutko kaiuttimella siten että myös vastapuolen puhe kuuluu.


  Eipä löytynyt niin olennaista seikkaa kuin kauanko akku kestää. Sen verran ohut härveli että akku ei kummonen voi olla.

  Kovasti se e-ink odotuttaa kelloissa. Se kun oikeastaan ainut näyttö jolla päästään järkeviin akun kestoihin. Tosin eipä se ainut ongelma vaan bluetoothin käyttö on toinen akunkäytöllinen ongelma. Pitäisi tyyliin synkata bluetooth päälle vain joitain kertoja tunnis jollei tapahtumia ole. Muuten ei akku kesta järkeviä aikoja.
   
  Viimeksi muokattu: 02.08.2012
 12. Göbbels

  Rekisteröitynyt:
  03.11.2011
  Viestejä:
  628

  Eipä löydy kun mitä ilmoitettiin ei alkuunkaan pitänyt paikkansa. Ovat joutuneet tietty siksi poistamaan kaikki tekniset tiedot sivuiltaan.

  Akunkesto tietty riippuu täysin käytöstä muttei se kaytännössä ole kuin parituntia jos noita mainostettuja toimintoja vähän edes käyttää.

  Huijausta kaikki tyyni. Firmasta tulee vaan automaattivastauksia ja tyhjiä lupauksia, mitään ei oikeasti tapahdu.
   
 13. amazim

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2006
  Viestejä:
  415
  Sama..
   
 14. Tyhjäntoimittaja

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2010
  Viestejä:
  2 221
  Pebble

  Ton pitäis kai kohta tulla saataville. Siinä on ainakin e-paperinäyttö tai jotain.

  [​IMG]
   
 15. AcidDude

  Rekisteröitynyt:
  13.11.2001
  Viestejä:
  31
  Itse olen kokeillut WIMM Labsin tekelettä (WIMM Labs):

  [​IMG]

  Ihan ok laite, mutta tuo akun kesto on suurin ongelma. Tuotakin saa olla koko ajan lataamassa. Kunhan akku kestää pitempään, niin varmaan tuollaista voisi käyttää. Myös Bluetooth 4.0 tuki olisi ihan kova noihin vekottimiin. Tuon WIMM:n moduulin saa ihan kätevästi irti tuosta rannekkeesta ja sitä voi sitten käyttää muualla. WIMM:N nettisivuilla oli jotain konseptikuvia eri vaihtoehdoista.

  TI:n Chronos on kanssa ihan jännä konsepti kotiprojekteihin, mutta sen näyttö on niin rajoittunut ettei sille viitsi omia projekteja kehitellä.
   
 16. p4kka

  Rekisteröitynyt:
  28.03.2009
  Viestejä:
  140
  Bluetooth ei ole 4.0 standardin myötä enää ongelma.
   
 17. faillure

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2010
  Viestejä:
  151
  Aivan turhia nykyään tuollaiset kun nämäkin on keksitty.

  [​IMG]
   
 18. heyrst

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2001
  Viestejä:
  5 665
  On se kyllä edelleenkin ongelma tuonkin standarin kanssa. Tuo vain laitteita hieman siedettävämmälle tasolle tai sitten entistä sirommaksi pienemmän akun takia jolloin pysyy yhtä sietämättömänä. Ehkä sitten kun nanoputkiakut tulee käyttöön voi olla lähellä ettei voi sanoa enää ongelmaksi.
   
 19. megaboo

  Rekisteröitynyt:
  08.11.2010
  Viestejä:
  4 439
  Julkisella paikalla sitten on taas niin hirveä melu, ettei siellä voi kaiuttimella puhua. Et itse kuule mitä toisessa päässä oleva puhuu, ja toisessa päässä oleva kuulee kaikenmoista mölyä. Jos siis "kaiuttimella" tarkoitetaan nyt sitä perus Nokian ominaisuutta.
   
 20. p4kka

  Rekisteröitynyt:
  28.03.2009
  Viestejä:
  140
  Kyllähän Bluetooth 4.0:lla pystyy synkkailla puhelinta ja kelloa vaikka kymmenen sekunnin välein eikä silti virrankulutus ole kovin suurta. Veikkaisin, että näyttötekniikka on nykyään pullonkaulana.
   
 21. valexi

  Rekisteröitynyt:
  06.07.2009
  Viestejä:
  1 444
  Ite olen melkolailla samoilla linjoilla. Tyylikäs mekaaninen kello josta voit jopa tarkastaa päivämäärän! :kippis:
   
 22. Göbbels

  Rekisteröitynyt:
  03.11.2011
  Viestejä:
  628
  Ei ole. Samantyyppinen näyttö kuin tossa kotimaisessa omistuksessa olevassa Metawatchissa jMetaWatch - Home joka siis on myynnissä (toimii Droidin, iPhonen, WP:n ja N9 kanssa). Toi Peble on kanssa yksi noista joiden ilmoitukset ei pidä paikkaansa toimitusten ja speksien kohdalla.
   
 23. Göbbels

  Rekisteröitynyt:
  03.11.2011
  Viestejä:
  628
  Niille mekaanisille on kehitetty ihan museot ja voi niitä harrastaa vieterivetoisinakin jos on hardcore.

  Yhdellä tutulla on yli 25 moista klönttiä (lähes kaikki yli 1000€) mutta kullitettu tälläinenkin piti saada vaikkei toimi luvatusti.

  € 12999,00

  i'm Shop | i'm Watch


  [​IMG]


  [​IMG]
  Kyllä nää vastaavat tulee yhdeltätaholta pian ja lujaa....
   
 24. Skikuda

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2008
  Viestejä:
  3 332
  Höpöhöpö. Kyllä kvartseillekin on paikkansa ja aikansa ihan arkikäytössäkin. Esim. itselläni loma menee kvartsi ranteessa koska on liikaa päiviä jolloin kelloa ei tule edes pidettyä ja siten automaattia saisi olla vähän väliä vetämässä ja asettamassa päivyriä. Siinä olen kyllä samaa mieltä että sykemittarit ja rannetietokoneet on parasta jättää sitten vain ja ainoastaan niille suunniteltuihin käyttötarkoituksiin kuten urheiluun, eikä nolata niillä itseään kuten esim. Stubb toistuvasti tekee pitämällä sellaista muun muassa edustustilaisuuksissa ties missä ulkomailla.
   
 25. Göbbels

  Rekisteröitynyt:
  03.11.2011
  Viestejä:
  628

  Se saattaa oikeasti pyrähtää kokouksen jälkeen/välissä Maratonille, lenkille, pyörälle tai Trialthonille. Melkeen jatkuvasti käytössä jos seuraat....
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti