Äärioikeiston ja uusnatsismin nousu

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja junkass, 18.08.2017.

 1. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  2 057
  Tämähän sai yllättävän käänteen
   
 2. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  1 334
 3. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 299
  Ruskea ylivalta saamassa otteen Ameroissa:

  Five people are stabbed in rabbi's home by a man who burst in and pulled out a machete at a Hanukkah party in upstate New York before he goes on the run and cops arrest him in Harlem
  • Horrific incident took place in the small, predominantly Jewish hamlet of Monsey in Rockland County, New York
  • Reports circulating on social media indicate African American male with machete stabbed five people
  • The attacker barged into the home of Rabbi Chaim Leibush Rottenberg, the leader of Congregation Netzach Yisrael-Kosson in Monsey
  • At the time of the attack, Rottenberg was reportedly leading a candlelighting ceremony for the seventh night of Hanukkah
  • Local Hassidic community officials say that two of the victims are listed in critical condition
  • They say the suspect was wearing a scarf that was partially covering his face but could see part of his skin
  • The suspect is said to have fled the scene in a gray Nissan Sentra with license plate HPT5757
  • Amateur video circulating on social media shows NYPD officers in Harlem questioning a man in a car that fits the description given by witnesses
  The perp's face was partially covered with a scarf but skin showed him to be an African American.'

  https://www.dailymail.co.uk/news/ar...tims-reported-synagogue-upstate-New-York.html
   
 4. Rumsfeld

  Rekisteröitynyt:
  27.04.2016
  Viestejä:
  173
  Tässä on vasemmistolla ihmettelemistä, kuinka tummaihoiset voivat tehdä rasistisia terroritekoja sillä eihän sen pitäisi olla mahdollista? Ilta-lehtikin jätti ihonvärin mainitsematta mutta samassa artikkelissa mainitsi vanhan tapahtuman mainitsien että tekijä oli valkoisen yli-vallan kannattaja. En muista mainitsiko kyseinen roskalehti että edellisen ruokakauppa iskun tekijät olivat myös mustia...
   
 5. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 879
  Median mielestä rasismi toimii vain yhteen suuntaan.
   
 6. Leimu

  Rekisteröitynyt:
  23.08.2013
  Viestejä:
  262
  Jeps ja tsiljardi biljardia muslimia on vähemmistö.
   
 7. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  1 334
  Rasmuksessakin oli joku päivemmällä tehnyt avauksen tästä. "Kiitos Trump ja alt-right". Mutta nyt poistettu. Ruskea poika ei voi olla rasistinen juutalaisia kohtaan näemmä.
   
 8. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 299
 9. B12

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2002
  Viestejä:
  2 976
  Viimeksi muokattu: 30.12.2019
 10. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  2 057
  Media, mm. HS, kuitenkin haluaa ylläpitää illuusiota siitä, että kyseessä oli jonkinmoinen valkoinen äärioikeistolainen. Näinhän ei ole sanottu, mutta tiedetään, että näin ihmiset ajattelevat, kun kerrotaan jonkun lahdanneen juutalaisia ja sopivasti tuodaan esille juutalaisvastaisuus, kutitellen mielleyhtymiä uusnatseihin. Hesarissa ei saa edes keskustelussa kertoa, ettei kyseessä ollut valkoisen ylivallan uusnatsi tai kkk-huppumies. Sellaisia viestejä ei julkaista. Sääntöjä se ei riko, eikä kohdistu vihapuheena mustiin tai muihinkaan, edes vihjaavasti, kuten miten hesari haluaa yhdistää teon äärioikeistoon.

  Näyttää "valemediat" kertovan uutisista sen toisenkin puolen paremmin kuin meidän vastuullinen oikeamedia. Elämme kummallisia aikoja, kun tapahtumista ei saa kertoa kokonaisia totuuksia, ilman valemedian tmv. leimaa.
   
  Viimeksi muokattu: 31.12.2019
  AHPU ja Stoker tykkäävät tästä.
 11. Rumsfeld

  Rekisteröitynyt:
  27.04.2016
  Viestejä:
  173
  Kotietsinnässä oli löytynyt natsi ja Hitler aiheista kirjallisuutta.
   
 12. Kaaaapo

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2009
  Viestejä:
  2 494
  Olikos tälle jotain lähdettä?
   
 13. Rumsfeld

  Rekisteröitynyt:
  27.04.2016
  Viestejä:
  173
  Jenkkien aamu uutiset. Google historiasta löytyi myös Hitleriin ja natsismiin liittyviä hakuja, esim. ”why did Hitler hate jews?”.
   
 14. Stoker

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2000
  Viestejä:
  1 246
  Tekijän päiväkirjoissa natsisympatioiden lisäksi myös viittauksia Black Hebrew Israeliteihin (kts. Google).

  Tietoa järjestöstä:

  https://yle.fi/uutiset/3-11137928?origin=rss

  Yhdysvalloissa antisemitistisen väkivallan aalto, juutalaisyhteisö kauhuissaan – Mukana viharyhmä, jonka mielestä mustat ovat "Jumalan valittu kansa"  Yhdysvalloissa on saanut paljon huomiota 10. joulukuuta Jersey Cityssä kosher-kauppaan tehty isku. Sen tekivät raskaasti aseistautuneet 47-vuotias mies ja 50-vuotias nainen. He surmasivat kolme ihmistä ennen kuin saivat itse surmansa poliisin luodeista.

  Tapausta tutkitaan terroritekona. Tutkijoiden mukaan on viitteitä siitä, että heillä oli yhteyksiä viharyhmäksi luokiteltuun Black Hebrew Israelites(siirryt toiseen palveluun) -ryhmittymään. Väljästi organisoitunut järjestö on ollut olemassa jo yli sadan vuoden ajan ja siihen kuuluu 144 paikallisjärjestöä, kertoo viharyhmiä tarkkaileva Southern Poverty Law Center(siirryt toiseen palveluun) -järjestö.

  Järjestön jäsenet uskovat, että Raamatun Vanhassa testametissa mainitut Israelin 12 heimoa koostuvat vain afrikkalaisamerikkalaisista ja Amerikan alkuperäisväestöstä, jotka ovat todellinen "Jumalan valittu kansa".

  Oppiin kuuluu, että valkoiset ovat "Saatanan palvelijoita" ja juutalaiset "valehtelijoita", jotka yrittävät tekeytyä valituksi kansaksi. Maailmanlopun jälkeen valkoisista tulee mustien ikuisia palvelijoita paratiisissa, ryhmittymän jäsenet uskovat.


  [​IMG]
   
 15. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 299
  Viimeksi muokattu: 05.01.2020
 16. Stoker

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2000
  Viestejä:
  1 246
  https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006366418.html?ref=rss

  Levykauppa Äx purki uusnatsitapahtumissa esiintyneessä bändissä soittavan työntekijänsä työsuhteen ja joutui raivoisan palauteryöpyn kohteeksi: ”Tiedän, että olemme tehneet oikein”

  Suomen suurimman levykauppaketjun toimitusjohtajan Jyri Lipposen mukaan islaminvastaista musiikkia tekevässä ja uusnatsitapahtumissa esiintyvässä bändissä esiintyminen ei ole Levykauppa Äxän arvojen mukaista.

  SUOMEN suurin levykauppaketju Levykauppa Äx on ollut viimeisen viikon aikana netissä kovan ja monivaiheisen pyörityksen kohteena.

  Pyöritys sai alkunsa viime torstaina, kun antifasistinen Varisverkosto-sivusto julkaisi artikkelin levykaupan yksittäisestä työntekijästä. Varisverkosto-sivuston artikkelin mukaan yhdessä Lexykauppa Äxän liikkeistä työskentelee henkilö, joka on mukana vihantäyteistä islaminvastaista musiikkia tekevässä ja uusnatsitapahtumissa säännöllisesti esiintyvässä yhtyeessä.  Tässä liikutaan vaarallisilla vesillä. Voi johtaa siihen, että ”väärinajattelijoiden” työnantajia aletaan laajemminkin selvittämään ja laittamaan viestiä vaikka olisi mitättömästäkin asiasta kyse. Sitten jos työnantajalla vain on erilaiset ajatukset, niin se voi johtaa kaikenlaiseen ikävään.

  Toinen asia on se, että vaikka levykaupalla olisi ollut tässä ihan perusteltavissa oleva syy irtisanoa tämä työntekijä (nythän näin ei varsinaisesti käynyt *), niin oliko se nyt järkevää uutisoida? Harvemmin sitä irtisanomisperusteita ja ihmisen ajatuksia tuodaan julki lähipiirille tällä tavalla. Lisäksi nimi alkaa varmasti kiertää netissä ym.

  Tolla tyypillä on syytä pelätä anarkisteja, islamisteja ym. Sitten taas potkut antaneella tyypillä syy pelätä natseja.

  Tottakai julkisuudessa tulisi esiintyä tavalla joka kestää päivänvaloa. Etenkin, jos esiintyy omalla nimellään ja naamallaan, niin tulisi olla valmis seisomaan sanojensa takana. Mutta silti, HS:ltä huonoa harkintaa. Levykauppa äxän pomo tässä tuli myös maalitetuksi, olisipa toiminut millä tahansa tavalla.

  Tämä kohta oli huvittava:

  Seuraavaksi Lipponen tarjosi työntekijälle mahdollisuutta irtisanoutua rasismista, koska äärimmäinen vihapuhe ja esimerkiksi sodan julistaminen toista uskontoa kohtaan ei sovi Levykauppa Äxän arvomaailmaan.


  Myönnätkö ja kadutko syntejäsi ja anot anteeksiantoa?


  * "HS tavoitti myös levykaupan entisen työntekijän. Hän vahvistaa, että on suostunut sopimuksen purkamiseen ja että hänellä ei ole sen vuoksi vaatimuksia entistä työnantajaansa kohtaan."

  ”Tuntuu siltä, että minut on tässä ostettu hiljaiseksi”, hän sanoo."
   
  Viimeksi muokattu: 08.01.2020
 17. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  2 057
  Irstainta tässä keississä on, että levykaupassa kyllä myydään kristinuskoa rainaavia äänitteitä ja muuta kivaa. Näistä muista kyseenalaisista asioista ei kuitenkaan ole mikään kiire irtisanoutua; onhan se sentään kulttuuria ja ilmaisunvapautta.

  Siellä on taas Paremmat Ihmiset oikeuttaneet itselleen lain rikkomisen, sillä sitähän tässä on tehty: yksityisyyttä loukkaavan tiedon levittäminen. Tai vaikka sitten kunnianloukkaus. Tällaiselle "kansalaisaktivismille" ei tulisi antaa jalansijaa sivistyneessä yhteiskunnassa. Kannattaa muistaa, että tällainen voi osua kenen tahansa nilkkaan. #metoo oli hyvä osoitus siitä, miten joukkoon mahtuu niitäkin, jotka pyrkivät ilkivaltaisesti hyötymään Hyvästä Asiasta. Ihminen on loppujen lopuksi erinomainen keksimään itselleen oikeutuksia, miten väärästä teosta tulee hyvä teko.
   
  Blackstone ja Stoker tykkäävät tästä.
 18. Blackstone

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2002
  Viestejä:
  758
  Levykauppa ÄX aiheutti muutama vuosi sitten pientä kohua myymällä itse rasistiseksi luokiteltavaa natsipunkkia (toki vetivät levyt pois myynnistä). Silloin omistajan kanta oli, että ”valittajilla on hiekkaa vaginassa”. Nyt sitten jeesustellaan itse. Pitäiskö alkaa boikotoimaan kyseistä lafkaa kun myyvät suomalaista räppiä yms. paskaa? Ei istu minun arvomaailmaan sellainen.
   
 19. The Grenadier

  Rekisteröitynyt:
  03.04.2008
  Viestejä:
  638
  Sujuvasti myyvät Burzumia esimerkiksi. Ihmettelen onko Black Metallin myyminen ylipäätään arvojensa mukaista. Cannibal Corpse laulaa ihmisten tappamisesta mielikuvituksellisilla tavoilla, lienee arvojensa mukaista.
   
 20. Stoker

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2000
  Viestejä:
  1 246
  Media alkaa tuntua menettävän kiinnostuksen Venäjän trollien tekemisistä ja ottanut tämän topicin aiheen johtotähdekseen. Jessikka Aron kirjakin ”Kuinka jouduin Putin-trollien uhriksi” jäi aika vähälle huomiolle. Alkaa olla loppuunkulutettu tämä aihe.

  Tällaisen muutoksen huomaa etenkin työmatkalainen, joka voi ajella matkoja Ylen pääosin oikeasti sivistäviä ohjelmia kuunnellen. Tasatunnein tuleviin uutisiin kuitenkin poimitaan lähinnä toimittajan ideologialle sopivia uutisia.

  Äärioikeiston uhka on epämääräisempi ja siksi hyödyllisempi käsite. Putin-trolleilla on jo kasvot, eikä juuri kukaan jaksa enää uskoa, että pari hörhöä on kovin suuri uhka. Ja onhan se nyt ihan suvakkienkin mittapuulla lapsellinen narratiivi, että joku Venäjä ohjailee kaikkea oppositiota valtavirralle.

  Samalla kun maahanmuutto muuttaa pohjoismaita osin kehitysmaiksi maahanmuutolla, niin uutiset Ylellä ovat kuitenkin lähinnä juntista Trumpista ja äärioikeiston uhasta.

  Tulee uutisointeja vaikka jostain ruotsalaisesta ihmetutkimuksesta, jossa havaittiin, että turhapaikanhakijoiden monikymmenkertainen yliedustus osassa rikostyypeistä ei itseasiassa jotenkin yliluonnollisesti kuitenkaan vaikuta (merkittävästi, uutisissa ei lainkaan) rikosten määrään tietyillä asuinalueilla. Sama kun tupakointi ei vaikuttaisi keuhkosyöpien esiintymiseen. Varmasti tähän lopputulemaan on päästy jollain feministisellä okkultismilla. No, ehkä tupakoinninkin terveysvaikutukset saataisiin mitätöityä tutkimalla tutkimalla tupakoinnin ja keuhkosyöpien yleisyyttä jollain asuinalueella sen sijaan kuin, öö, tupakoivien ihmisten alttiutta saada keuhkosyöpä..

  Tulevaisuudessa, kun länsimaisten yhteiskuntien saavutukset kansalaisten turvallisuudessa ja turvallisuuden tunteessa on lähes menetetty, tullaan tutkimuksissakin ihmettelemään, miksi tämän muutoksen syistä vaiettiin mediassa, vääristelevien tutkimusten avulla ja poliitikkojen puheissa. Väestönsiirtojen aiheuttamat ongelmat euroopalle tulevat olemaan lopullisia. Vahingollisempia kuin kommunismin, natsismin ja maailmansotien vaikutukset yhteensä.

  Ihmiset jotka asian tiedostavat, mutta näistä vaikenevat, ovat lähes yhtä syyllisiä kehitykseen kuin he, jotka muutosta aktiivisesti puheillaan edistävät. Onneksi persujen nousu on ainakin jonkinlainen signaali siltä, että kansa haluaa turvata jälkipolviensa tulevaisuuden.

  Suomalaiset taistelivat uhrautuvasti talvisodassa, koska he halusivat turvata lastensa tulevaisuuden. Jos lasten tulevaisuus on jo menetetty, niin kuinka kävisi mahdollisessa sodassa vaikka Venäjän kanssa? Ainakaan jo kertaalleen maansa hylänneet, pahasta puurosta valittavat, ”siirtolaiset” tuskin jäisivät rassistista Suomea puolustamaan, vaam vaihtasivat maata. Niin varmasti tekisivät myös kantasuomalaiset, joita on jatkuvasti median toimesta valistettu, että tämä on ok koska ”ihmisarvo”.
   
  Viimeksi muokattu: 11.01.2020
 21. Stoker

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2000
  Viestejä:
  1 246
  Voi voi, vasentajien harmiksi natsikulkue käyttäytyi taas paremmin kuin vastamielenosoittajat. Siellä jotkut klovnit heitelleet vaihteeksi kiviä ja kananmunia poliiseja päin. Voiko tästä vetää johtopäätöksiä?

  Ainiin, poliisihan on puolueellinen.. Onneksi poliisissakin on kuitenkin tolkun ihmisensä. Joko komisario Taponen on muuten muistuttanut, että yhtään autoa ei edes sytytetty tuleen? Varmaan suosittu mies muuten hän kadulla kiviä kypärään ottavien kollegojensa keskuudessa..

  Mutta molemmilla puolilla, äärioikeistolla ja -vasemmistolla on malka silmässään.. Vähän kuten isänmaallisten kulkueen ”ihmisjahti” mamuja kohtaan (jota ei tosin tapahtunutkaan) vs. G20 ”raakuudesta juopuneiden väkivaltaorgia” jossa vahingoittui 200 poliisia.. Miten voi muka verrailla Leniniä ja Hitleriä? - Ei mitenkään.

  Allekirjoittaneen kirjoituksiin kannattaa muuten suhtautua varauksella, olen saanut kuulla olevani äärioikeistolainen, Putinin maksettu trolli ja samalla äävasemmistolainen (splicen mukaan tämä viimeisin). Voitte vain kuvitella, että juhlissakin saan usein istua yksin :rolleyes:

  Mutta siis poliisit ja muut kansalaiset kuunnelkaa Taposiamme. Suurin uhkamme on oikeistopupulismi ja Putinin trolliarmeija! Kautta herkän runoilijapoila Jimin, Haaviston ajojahdin, natsien uhan ja paremman väkivallan!

  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006402541.html?ref=rss

  Soldiers of Odin -kulkueen vastamielenosoittajille vaaditaan ehdollista vankeutta väkivaltaisen mellakan johtamisesta


  Soldiers of Odin -katupartioryhmän jäseniä ei epäillä väärinkäytöksistä keväisessä mielenosoituksessa.
   
  Viimeksi muokattu: 10.02.2020

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti