Äärioikeiston ja uusnatsismin nousu

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja junkass, 18.08.2017.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Vielä kerran: teon syyt ovat eri asia kuin teon lopputulos. Motiivi voi olla vaikka kuinka hyvä tahansa, mutta mikäli seurauksena on väkivaltaa on se poikkeuksetta väärin. Ei tässä ole mitään epäselvää.

  Syy ja seuraus ovat kaksi eri asiaa.

  Olen jatkuvasti painottanut: väärin on väärin, enkä "vähemmän väärin on vähemmän väärin".

  Missäs olen noin sanunut? Tulee tilanteita jossa voimankäyttö on sallittua ja tarpeellistakin - kuten aikaisemmin jo sanoinkin - mutta siinä vaiheessa jos hyökkääjä/vastapuoli jo valmiiksi makaa puolustuskyvyttömänä maassa ei silloin voimankäytölle ( edes raivoissaan ) ole perusteita. Ei edes potkita sinne munille puolustuskyvytöntä. Kuinka kamalaa. Ihan vain muistin virkistykseksi, mitä kirjoitin:

   
  Viimeksi muokattu: 14.11.2018
  juhog81 tykkää tästä.
 2. lolleropallero

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Viestejä:
  1 148
  En kuitenkaan kysynyt sitä sinulta, joten vähän nyt turhaan pahoitit mielesi. Kiitos kuitenkin osallistumisestasi.
   
 3. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  4 817
  Mitä oikein yrität saavuttaa väkivallantekijän jalon motiivin korostostamisesta, kerran jokaisessa viestissä muistat mainita siitä?
   
  Viimeksi muokattu: 14.11.2018
 4. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  4 817
  Ei vastausta kysymykseen, yllättävää :D

  Enkä pahoittanut mieltäni, vaan herätit uteliaisuuden että millaisella logiikalla tuollaisen kysymyksen esittämiseen voi päätyä.
   
 5. lolleropallero

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Viestejä:
  1 148
  Sun pitää nyt vain hyväksyä se tosiasia, että mulla ei ole minkäänlaista mielenkiintoa vastata sun päästäsi keksimiin sössötyksiisi. Ja tämän viestin jälkeen en tule enää myöskään niitä näkemään, joten jatka rauhassa valitsemallasi tiellä.
   
 6. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Väkivallantekijä on aina väkivallantekijä.

  Mikäli äärioikeisto lopettaa ihmisten murhafantasioinnin ja meidän normaalien ihmisten sortoyritysten lopettamisen, ei varmasti enää kukaan halua heidän toimintaansa vastustaa. Uusnastsit, natsit elävät väkivallasta. Juuri jäi yksi suomalainen äärioikeistolainen uusnatsi kiinni terroririkoksestaan, hän pyrki aloittamaan jotain niinkin jaloa kuin "rotusodan".

  Rotusotaan olisi epäilemättä kuulunut paljon viattomien murhaamista.
   
 7. furesis

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2013
  Viestejä:
  3 518
  Vielä enemmän kuuluu kyllä kalifaatin soturien uskonsodan uhreihin.
   
 8. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  4 817
  Joku muu taisi nyt pahoittaa mielensä :(
   
 9. MayDay84

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2006
  Viestejä:
  6 819
  Tie helvettiin on kivetty hyvin aikomuksin..
   
 10. virtuaalireijo Banned

  Rekisteröitynyt:
  25.02.2016
  Viestejä:
  97


  Fiilistelyä aiheeseen, nousee ihan karvat pystyyn. Positiivisessa mielessä tietty.
   
  Viimeksi muokattu: 21.11.2018
 11. testudo80

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2016
  Viestejä:
  1 426
  Kertokaas joku fiksu miksi äärioikeisto on nousemassa useassa Euroopan maassa? Politiikassakin tunnutaan saavan koko ajan enemmän suosiota.
   
 12. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  2 055
  Vaihtoehtojen puute. Perinteisiä puolueita ABC äänestämällä saat ihan saman tuloksen puolueesta riippumatta. Eniten vaakaa on kallistanut maahanmuuttoasiopiden pitäminen pyhänä asiana, mihin ABC:lla on keskinäinen konsensus. Siihen on voinut puuttua vain äänestämällä enemmän tai vähemmän äärioikeistolaista puoluetta. Puoluekonsensus ABC saa tästä kehityksestä syyttää ihan itseään, kun eivät ole antaneet vaihtoehtoja. Lieveilmiöistä ei ole haluttu puhua, eikä niihin ole tahdottu puuttua, jolloin päästään ihmisten turvallisuuden tunteeseen, millä on hyvin vahva äänestyskäyttäytymistä ohjaava vaikutus. Näin on päästy maailmanhistoriassa hyvinkin irrationaaliseen poliittiseen käyttäytymiseen.
   
  Viimeksi muokattu: 22.11.2018
 13. julla

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2007
  Viestejä:
  7 511
  https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005908492.html
  Hillary Clinton neuvoo Euroopan maita: Hillitkää maahanmuuttoa, niin pysäytätte oikeistopopulismin nousun
  Euroopan pitää panna maahanmuutto kuriin, jotta oikeistopopulismin nousun kasvava uhka voitaisiin selättää, sanoo Yhdysvaltain entinen ulkoministeri Hillary Clinton.

  Clintonin mukaan Euroopan johtajien pitäisi välittää voimakkaampi signaali siitä, ettei Eurooppa ”enää pysty jatkamaan turvan tarjoamista ja elättämistä”.

  Hän kertoi näkemyksistään The Guardian -lehden haastattelussa. Lehti haastatteli Clintonia osana laajaa oikeistopopulismin nousua tutkivaa juttusarjaansa.

  Haastattelussa Clinton kehui Saksan liittokanslerin Angela Merkelin avokätisyyttä Euroopan pakolaiskriisissä 2015. Kolikon kääntöpuoli on kuitenkin se, että maahanmuutto suututtaa äänestäjiä ja auttaa näin populisteja nousemaan valtaan.

  ”Mielestäni Euroopan pitäisi ottaa maahanmuutto hallintaan, koska juuri se sytyttää liekit”, Clinton sanoi.

  ”Ihailen sitä hyvin avokätistä ja myötätuntoista lähestymistapaa, jonka johtajat kuten Angela Merkel valitsivat. Mutta mielestäni voidaan rehellisesti sanoa, että Eurooppa on jo tehnyt osansa. Sen pitää lähettää hyvin selkeä viesti: me emme enää pysty jatkamaan turvan ja elatuksen tarjoamista. Jos emme hoida maahanmuuttokysymystä, se ärsyttää kansaa jatkossakin.”
   
 14. Stoker

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2000
  Viestejä:
  1 245
  Jaahas, Hillary Clintonkin on venäläisten infosotajuonen pelinappulana! Pitäisi muka tehdä niin kuin äärioikeisto haluaa. USA:n hyödyllinen idiootti Putinin apurina!
   
  Viimeksi muokattu: 22.11.2018
 15. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  2 055
  Jaa, että ylemmän tahon puolesta järjen sana tuli sitten virallisesti EU:n ulkopuolelta. Täällä vain edelleen ihmetellään, mistä sikiää oletettu äärioikeisto, ja ehdotellaan toinen toistaan radikaalimpia ehdotuksia näiden kieltämiseksi. Muistakaa lapset, että sananvapauteen kuuluu vastuu, mutta haitallisiin päätöksiin ei.
   
 16. Kaaaapo

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2009
  Viestejä:
  2 494
  Nyt vois jo antaa kyl propsit Clintonille. Kuten Kala sanoikin, niin vaihtoehtojen puuttesta on noussut "äärioikeiston" suosio. Hallitsematon turvapaikkashoppailu ja järjestelmän hyväksikäyttö, mitä myös maahanmuutoksi kutsutaan, on saanut ihmiset kyrpiintymään ja kannattamaan oikeistoa, vaikka muuten ei arvot kohtaisikaan. Mutta kun se on ainoa vaihtoehto jolla rajojen tulvimiselle saataisiin stoppi, niin ei pitäisi tulla yllärinä kyllä kenellekään.
   
 17. The Grenadier

  Rekisteröitynyt:
  03.04.2008
  Viestejä:
  638
  Ei se ole ainoa vaihtoehto. Vaihtoehto on myös että asioiden annetaan mennä liian pitkälle ja taas on jossain vaiheessa uunit kuumana. Tähän kansainvaellukseen pitäisi puuttua vielä kun voidaan rauhanomaisin keinoin.
   
 18. MayDay84

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2006
  Viestejä:
  6 819
  Eriarvoisuuden kasvu, keskiluokan hajoaminen nousukkaisiin ja väliinputoajiin ja tätä myöten populistisin keinoin itseään nostattaviin aatteisiin.
  Populismissa haetaan aina ulkoinen paha, jota toistetaan, toistetaan, toistetaan, kunnes siitä tulee lyötyjen mielissä totta.
   
 19. virtuaalireijo Banned

  Rekisteröitynyt:
  25.02.2016
  Viestejä:
  97
  Voin vakuuttaa, että on ihan sama äänestääkö vanhoja puolueita vai "äärioikeistoa". Maahanmuuton nopeus vain vaihtuu - lopputulos on sama. Onhan tässä nopeassa siirtymässä tietysti se etu, että monet ehtivät näkee muutoksen elinaikanaan.

  Äärioikeistosta, päivää.

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 25.11.2018
 20. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  2 055
  Tää on jo niin vanha ja koettu teesi. Jopa vääräksikin todettu.
   
 21. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Tämähän se. Toistaiseksi kukaan ei ole näitä faktoja kyennyt kumoamaankaan. Ei ole sattumaa että elämässään epäonnistuneimmat kannattavat populistisia liikkeitä, kuvitellen tästä jotain parannusta saavan.

  Itse kyllä lisäisin syyksi ihan vain perus tyhmyyden: puolet kansalaisista on keskivertoa tyhmempää, ja tästä tyhmimmästä osasta n. puolet on heistäkin tyhmistä tyhmempiä. Vielä kerran puolitetaan, saadaan se kuona- aines joka järjen valolla ei paljoa loista mutta kannattaa kyllä persuja sun muita mitään aikaan saamattomia populisteja.

  Ja ei kun nettiin öyhöttämään. Nähtävästi siis ainakin osalla heistä on varaa pitää jonkinlainen nettiyhteys, todistettavasti.
   
 22. virtuaalireijo Banned

  Rekisteröitynyt:
  25.02.2016
  Viestejä:
  97
  Tämä on tietysti totta. Ja näistä älykkäistä tai menestyneistä persuistakin 99% on lähinnä huolissaan siitä, että eivät pysty samaan elintasoon ja kulutustasoon kuin vanhempansa ja laskevat pennejä mitä maahanmuutto maksaa, että sivilisaation rattaat toimisi parhaiten. Nämä alt-right tyypit eivät myöskään tee lapsia laskiessaan käppyröitä milloin neekerimäärät ylittävät valkoiset. Tai jos tekevät niin jonkun vinosilmän kanssa.

  Mutta pitää tietysti muistaa, että keskiverto vasemmistoliiton äänestäjäkään nyt harvoin ulkonäöllään tai omaisuudellaan loistaa. Eli näkeehän sen yleensä jo ulkonäöstä kuka äänestää vasemmistoa ja kuka kokoomusta. Mutta vasemmistonuoret sentään tekevät VALKOISIA lapsia ja vastustavat kapitalismia ja elävät yksinkertaista elämää sosiaalituella. Mitkä ovat tietysti ainoat keinot pitää Eurooppaa valkoisena.

  Tärkein syy valkoisen rodun sotkeutumisessa on ahneus.
   
  Viimeksi muokattu: 25.11.2018
 23. Ilkko2

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2013
  Viestejä:
  962
  Eniten kyllä netissä öyhöttävät persujen vihaajat, jotka suoltavat yllä olevan kaltaista vihapuhetta, joka perustuu mutuiluun. Ihmeellistä tuollainen ihmisten luokittelu kuona-aineeseen ja oikein ajatteleviin "parempiin" ihmisiin, no jokainen tuo oman tyhmyytensä esille omalla tavallaan.

  No vihreät ja vassarit ovat aina olleet varsinaisia populisteja ja vihankylväjiä
   
  Kala tykkää tästä.
 24. Ilkko2

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2013
  Viestejä:
  962
  Miksi maahanmuuton kustannuksia ei saisi laskea, lasketaanhan kaiken muunkin kustannuksia. Eiköhän ihan kaikkien puolueiden äänestäjät ole huolissaan, kuten "on lähinnä huolissaan siitä, että eivät pysty samaan elintasoon ja kulutustasoon kuin vanhempansa ja laskevat pennejä mitä maahanmuutto maksaa".
   
 25. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Jos persut keskittyisivät ihan oikeisiin asioihin ( vaikkapa homekoulut, teiden korjausvelka, sote- uudistus jne.) pelastaisivat he enemmän rahaa kuin ihmishenkiäkin oikeiden päätösten ajamisella. Jokaisen noiden kustannukset ylittävät maahanmuuton kustannukset vuositasolla Suomen budjetissa, toki maahanmuuttoa tärkeämpiä asioita on jonossa vaikka kuinka monta, eli ei kannata jumittua pelkstään näihin asioihin.

  Se että pyritään maahanmuutosta tekemään se kaikista tärkein asia maailmankaikkeudessa on kuin hölmöläisten harhaanjohtamista. Koska sitähän se ei ole.

  Joskus pienessä mielessä huvittuneena ajatellut että senkö takia populistiset aatteet saavat tietyissä ryhmissä niin paljon kannatusta kun ne ovat niin helposti sisäistettävissä ja suoraan sanottuna, sellaisia että hölmöläinenkin ymmärtää niitä.
   
  Viimeksi muokattu: 26.11.2018

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti