Äärioikeiston ja uusnatsismin nousu

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja junkass, 18.08.2017.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Kaiutin

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2000
  Viestejä:
  468
  Edelleenkään en ole nähnyt yhtään rotusyrjintää tai vihapuhetta PVL:n teksteissä. Sanot että lakkauttaminen oli lain kirjaimen mukaista, mikä on vähän outoa, koska eivät ole rikkoneet tietääkseni mitään lakeja. Hitlerin ihannointi tai holokaustin kiistäminen ei taida olla Suomessa laitonta? Eikä kyseinen järjestö ole lukemani perusteella toiminut aktiivisesti väkivaltaisesti muita ihmisiä kohtaan. Jos olisi, eikö noita pahoinpitelyitä olisi koko ajan? Missä on todistusaineisto että hakkaavat homoja?

  Nyt kun tämän kirjoitin niin tajusin, että vastassa taitaa olla vain joku trolli, jolla ei ole aikomustakaan perustella agendaansa tai sitten on vain työtön piffiläinen joka pitää keskenään hauskaa.
   
 2. MayDay84

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2006
  Viestejä:
  6 819
  No nyt kannattaa lähteä ihan tietosanakirjasta vaikka tuosta termistä "populismi" liikenteeseen selvittämään. Jollei jäänyt yläasteella/lukiossa yhteiskuntaopin tunnilta muistiin..
   
  Viimeksi muokattu: 13.10.2018
 3. Kaiutin

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2000
  Viestejä:
  468
  Silloin kun olin yläasteella tai lukiossa, ei populismi -sanaa kyllä ainakaan meillä tunnettu.
   
 4. HyrskynMyrskyn

  Rekisteröitynyt:
  18.10.2002
  Viestejä:
  3 049
  Natseista tai oikeistolaisista saati mopokerholaisista ei ongelmaa ole ollut jos vertaa turhapaikanhakijoihin jotka ovat murhanneet raiskanneet ja ryöstäneet hirvittävästi eli rikoksia on lyhyessä ajassa tehtailtu satamäärin myös noita mainittuja erittäin vakavia jossa ihmishenki mennyt tai elinikäiset traumat saatu.

  Eli siis Bandidosin miehet kivoja kuten vastarintaliikkeen miehet mutta turvapaikanhakijat eivät koska ovat pahempia tekemiensä rikosten valossa.
  Niin ja pahoinpitelee bandidosin pojatkin muita mp-kerholaisia... no joo mutta se nyt ei haittaa muita ei niihin kerhoihin kuuluvia joten ongelmaa ei ole tavan tallaajalla tosin turvapaikanhakijoista on.

  Turvapaikanhaku olisi ok jos se ei aiheuttaisi mitään ongelmia syyttömille. Siihen asti vastaanoton voisi keskeyttää kunnes saavat tänne seulottua 100% turvalliset yksilöt.

  Miljardi euroa / noin 32,000 jamppaa on aikas tehotonta rahankäyttöä... Sillä rahalla auttaisi miljoonia ihmisiä maailmalla ja päälle vielä ekologinen puoli.
  Suomessa ei kannata ylläpitää yhtään ylimääräisiä tuottamattomia ihmisiä (jotka eivät kasvata BKT:ta) vaan kuluttavat resursseja: Energiaa (asuntojen lämmitys, sähkö) vettä ruokaa (jota paljon tuodaan ulkomailtakin mikä on epäekologista)

  Mikähän ihme siinä on ettei vihreät ole äkänneet tätä?
  Ulkomailta tuotuun ruokaan kunnon rangaistusvero eli sen hinta noin 3-4x kovemmaksi ja sitten verottomaksi lähiruoka.

  Jos lähiruokaa ei riitä niin sitten ostaa kallista verotettua kaukoruokaa ja jollei riitä raha muuttaa muualle missä on halvempaa ruokaa saatavilla (toivottavasti lähiruokaa)... Koskee siis kaikkia niin turhia maahanmuuttajia kuin kansalaisuuden omaavia.
   
  Viimeksi muokattu: 13.10.2018
 5. MayDay84

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2006
  Viestejä:
  6 819
  No sitten on myös sellaiset kuin oma ajattelu ja lähdekritiikki.
   
 6. kusiainen

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2012
  Viestejä:
  3 001
  Mielestäsi siis "natsien" pitäisi vain hyväksyä kun antifan narkkariremmi tulee konserttiin räyhäämään ja riehumaan? Itse näkisin kyllä asian niin, että "natseillakin" on oikeus pitää konserttejaan ilman ulkopuolisten häirintää ja tarvittaessa poistaa häiriköt ja riehujat alueelta tarvittavaa voimaa käyttäen tai ulkoistaa antifanarkkien poistaminen poliisille.
   
 7. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 461
  Uusi tutkimus suomalaisista ss-miehistä: Hakaristin ritarit, Suomalaiset SS-miehet, politiikka, uskonto ja sotarikokset(Atena 2018) kertoo suomalaissotilaista natsi-Saksan SS-joukoissa
  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/9252e57e-fab6-409a-ad73-02c0dea5b34a_u0.shtml
   
  Viimeksi muokattu: 17.10.2018
 8. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Eli luokittelet siis poliisin "antifan narkkariremmiksi"? Vai mikä olikaan pointti? Nimittäin uutinen jonka laitoin, poliisia vastaan natsit kävivät.

  JA mikään ei oikeuta laittomuuksiin.
   
 9. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  4 832
  Paitsi silloin kun on *oikea* syy, nähtävästi:
   
 10. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Kuten jo tekstistä jota lainasit, huomasit että väärin on väärin. Väkivaltaan ei pidä yllyttää, eikä sitä saa tukea. Se olisi väärin ihmisyyttä kohtaan.

  Vaikka itsekin olen antifa eli antifasistinen ( kuten lähes jokainen fiksumpi suomalainen on) , väkivaltaan en yllytä ketään enkä tue väkivaltaa. Se ei silti poista sitä faktaa että natsismi pohjaa ihmisvihaan, ja natsismin kanssa lopputulema on aina tästä kieroontuneesta syystä väärin: väkivaltaa ja kuolemaa.

  Antifa- järjestö vastustaa tätä. Siitä piste heille.
   
 11. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  1 327
  Antifaan kuuluu paljon kommareita ja anarkisteja, jotka ovat yhtä ihmisvihamielisiä kuin natsit. Oikeastaan antifa on kommareiden liike.

  Pitäisi tulla rinnalle antifasistinen liike, joka ei ole oikeistovastainen, vaan vastustaa kaikkea fasismia, myös feminististä ja vasemmistolaista fasismia, joka on yhteiskunnalle uusnatseja vaarallisempi kehitys. blm ja meetoo ovat valkoisten ja miesten vihaamiseen kehittyneitä fasistisia liikkeitä. ainakin ne on kaapattu ja valjastettu siihen tarkoitukseen.
   
  Viimeksi muokattu: 17.10.2018
 12. SniperFin

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2002
  Viestejä:
  4 656
  Kovin on kommaritouhua tämä euroopan nyky oikeiston toiminta.
  Unkarikin kieltää yliopistosta naistutkimuksen ihan vaan sillä perustein että puolueen mielestä se ei ole tiedettä, vähän niinkuin neuvostoliitossa aikoinaan, puolue päätti
  mikä on totta ja mikä ei ja sillä sipuli.
  Tämä tietenkin on alt rightin mielestä sitä oikeaa kieltämistä ja hyväksyttävää, kuten aina.
   
 13. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Natsit eli kansallissosialistit sun muut fasismia ihannoivat joutaisivat hissukseen ihannoimaan jotain paljon järkevämpää.

  Eli oikeastaan ihan mitä tahansa muuta. Murhaaminen ja ihmisten tunkeminen polttouuneihin ei kuulosta vain kivalle, eikä toisten haukkuminen " geneettisesti epävajaiksi " saati sitten Hitlerin ihannointi.

  Kuten poliisihallitus kuin oikeuskin totesi, väkivaltaa syyttömiä kohtaan on suoritettu. Aivan järjetöntä. Jos eivät pelkäisi poliisia niin viattomien murhaaminen olisi ainakin natsihenkisimmillä ihmisillä aivan arkipäivää ympäri maailmaa. Tämä on vain yksi esimerkki miksi nykyisenlainen yhteiskuntajärjestys, vaikkakaan ei ole täydellinen on se huomattavasti parempi kuin mikään natsifasismi.


  Niin @Kaiutin vastailes nyt vihdoin, mitä puoluetta aiot äänestää seuraavissa eduskutavaaleissa, tai jos et äänestä mitään niin mikä olisi lähinnä sinun sielunmaiseman tukemista nykyisistä vaihtoehdoista eli eduskuntapuolueista?
   
 14. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  1 327
  Tjaa, ”naistutkimusta” ei kai enää olekaan, vaan sukupuolentutkimus. Intersektionaalisen feminismin lähtökohdista tehty tutkimus pitäisi olla teologisen tiedekunnan alla. Sillä myös pitää olla sama yhteiskunnallinen paino kuin vaikkapa nuoren maan kreationismilla tai flat earth -ajattelusta lähtevällä maantieteellä. Mutta oikeaa tieteellistä tutkimusta ei pitäisi tietenkään estää ja lakkauttaa.
   
 15. SniperFin

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2002
  Viestejä:
  4 656
  Joo, gender studies se taitaa olla. Ihan perus kauraa humanistisen tiedekunnan alla.
   
 16. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Ykkösellä alkaa justiinsa Ulkolinja, jossa paneudutaan USAn ja euroopan äärioikeistoon.

  Tullee varmaankin myös Areenaan?

  E: melko järkyttävä dokkari. Ihan vain muistutuksena siitä miksi, natsismia ja äärioikeistoa on vastustettava missä ja milloin tahansa siihen törmääkään. Paljon asiaa, ikäviä paljastuksia natseista, liian paljon uutta. Kuinka kukaan voi tuollaiseen natsipaskaan uskoa?

  Tyhmät natsit.
   
  Viimeksi muokattu: 18.10.2018
 17. juujuunaas

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2018
  Viestejä:
  448

  Samoin on vastustettava myös vihervasemmistolaisuutta, sekä liberaali demokratioita. Molemmat tappaneet moninkertaisesti enemmän viattomia ihmisiä kuin natsit.
   
 18. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  4 832
  Niin, se vastustaa natseja käyttäen väkivaltaa, jota itse juuri vaahto suupielessä vastustit :o Eli kannattaisiko pikkuhiljaa vaihtaa levyä ja siirtyä ajatuksiin joihin väkivalta ei kuulu, jonka valtaosa muistakin suomalaisista on nähnyt parhaaksi? Natseja voi vastustaa ihan pelkällä sanan säilälläkin ja normaaleihin lakiin ja asetuksiin tukeutumalla.

  Edit. Väkivaltafantasioista luopuminen taitaa olla turha toive. Toisessa threadissa oikeasti vaadit 20 vuoden mittaisia fyysisiä rangaistuksia rikoksesta tuomituille :facepalm:
   
  Viimeksi muokattu: 19.10.2018
 19. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Se että kaikki vähänkin erimieltä olevat leimataan vasemmistoliberaalifeminismtivihreiksi on sitä äärioikeistolaisten viljelemää retoriikkaa parhaimmillaan. Siitä mm. natsit tykkäävät. Täytyy muistaa että niin äärioikesto, fasistit ja natsit haluavat ja oikein tähtäävät tuollaisten mihinkään perustumattomien vihapuheiden viljelyn normalisointiin, ja kun paskaa tungetaan tuuttiin kokoajan ja täysillä, kyllähän sitä paskaa sitten on myös kaikkialla: mitä enemmän populismiin taipuvaiset mutta tekojensa seurauksia ymmärtämättömät levittävät totaalista propagandaansa sitä parempi natseilla ja äärioikeistolla on olla.

  Se on virhe. Suomi on sodassa äärioikeiston kanssa, natsihenkiset kuvittelevat että nyt on oikea aika nousta poteroistaan mutta minkä virheen he tekevätkään.

  Missäs se yksi kansallissosialistiksi julistautunut fasismin ilosanomaa levittämä hörhä oikein onkaan, edelleen haluan tietää minkä puolueen äänestämisen hän kokisi omalle kohdalleen luonnollisimmaksi nykyisestä puoluekentästä.
   
 20. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Kuten todettua, fyysinen rangaistus se yhdyskuntapalveluskin on. Mun mielestä vihapuhujille olisi sopiva fyysinen rangaistus että joutuvat käyttämään omaa itseään, fyysistä olemustaan vaikkapa turvapaikan hakijoiden jätteiden lajittelussa, turvapaikkakeskusten vessojen siivoamisessa tms.

  Olet taas ihan pihalla tuosta boldatusta kohdasta. Ihminen voi tehdä väärin oikeista tai vääristä syistä. Natsi tekee väärin vääristä ja suorastaan aivan sekopäisistä ihmisviha syistä, joku natseja väkivalloin vastustava tekee väärin oikeista syistä. Se ei silti poista sitä että se on väärin, mutta enemmän tästä syystä säälittävien natsien hakkaaja on oikeassa kuin natsit. Natsit kun hakkaavat ja murhaavat viattomia, ja jos eivät sitä tee unelmoivat siitä. Silti, väärin on väärin. Miten tämä voi olla niin vaikeaa?
   
  Viimeksi muokattu: 19.10.2018
 21. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  4 832
  Varmaan siten, että taaskin mielestäsi tehdään "vähemmän väärin" kunhan syy on oikea:
  Väkivalta on oikeutettua kunhan sitä tekee omasta subjektiivisesta mielestäsi oikeat tyypit? Normaalissa yhteiskunnassa kaikenlainen väkivalta tavataan tuomita vääräksi tekijästä riippumatta, poislukien kontaktiurheilulajit ja tietyt valtion instanssit. Eipä tosiaankaan ihme että antifasistitkin on poliisin tuhmien ihmisten listalla.
   
 22. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  En missään sanonut että jotkut tekevät vähemmän väärin. Päinvastoin painotin, väärin on väärin. Syyt eivät ole sama asia kuin niiden seuraus, tämän kun sisäistää muuttuu tekstistä huomattavan selkeää.

  Ihan oikeasti nyt, luetaan sitä toisen kirjoittamaa tekstiä jos on tarkoitus siihen vastata eikä mitään oman pään sisäistä, kuviteltua saippuaoopperaa.
   
 23. jtuominen79

  Rekisteröitynyt:
  11.05.2017
  Viestejä:
  556
  Tuollaisella logiikalla vasemmistosaastan hakkaaja on enemmän oikeassa kun vasemmistosaasta jonka jäsen taas hakkaa natseja? Koska jos jotain näistä natsikeskusteluista jää käteen, niin ainakin he ovat kollektiivisesti vastuussa jos joku heikäläinen perseilee, joten miksipä tämä ei toimisi toiseen suuntaan myös.

  Eli lopulta, voiko normaali työssäkäyvä oikeamielisyydessään käydä hakkaamassa henkilöitä jotka tunnustautuvat vaikkapa antifaksi, he kun ovat yhteiskuntaterroristeja ja olla täten oikeassa vai miksi tuo ei muka toimisi, epätoivottuja toimijoita hekin ovat ja vaarantavat yleistä turvallisuutta.

  Jaa ei heru ymmärrystä heille, no tämäpä kumma.
   
 24. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  4 832
  Eikö tämä muka ole hyväksynnän antamista väkivallalle?
   
 25. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 802
  Hyvätuloiset on paremmin koulutettuja ja todenäköisesti paremat valmiudet käyttää omia aivoja. Siis keskimäärin. Maahanmuuttovastaiset taas ammaentavat mielipiteensä omasta huonosta tilanteesta ja etsivät syntipukkia omaan kurjuuteen muualta kuin itsestään.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti