Äärioikeiston ja uusnatsismin nousu

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja junkass, 18.08.2017.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. halpis

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2006
  Viestejä:
  4 375
  No ei tässä kyllä kovin äärimmäistä vasemmistoa tarvita

  http://www.iltalehti.fi/politiikka/201712132200601994_pi.shtml

  Suomessa kaikenmaailman uskonnon loukkaukset sun muut vihapuheet ovat jo nyt laissa ja ihan tavallinen vasemmisto huutaa lisää pykäliä ajatusrikoksille rikoslakiin. Helsingissä toki kaikenmaailman marsseilla on varmaan sitä äärimmäistä vasemmistoa vaatimassa milloin mitäkin tuomiolle...
   
 2. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 119
  Symboleita ei pitäisi kieltää, koska silloin se osuu helposti omaan nilkkaan kun vaikkapa satiirisessa tarkoituksessa ei enää voisi käyttää hakaristejä. Montako fingerpori-strippiä esimerkiksi pitäisi sensuroida jos natsisymbolit laitettaisiin pannaan?

  Esimerkiksi tämä:

  [​IMG]

  Jarlan mukaan stripin ideana oli kokeilla, kuinka ison hakaristin saa hesarissa julkaistua.
   
  Viimeksi muokattu: 13.12.2017
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. taikahiippa Banned

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2017
  Viestejä:
  160
  Hohoijaa, mitäs jos lukisit niitä asiaan laitettuja linkkejä:rolleyes:. Ei fasismiin liity imperialismi, vaan nationalismi.:) Hitlerin alkuperäinen tarkoitus oli yhdistää vain saksankieliset etniset saksalaiset yhteen, sitten Hitlerillä petti itsehillintä ja hän alkoi imperialistiksi, mutta ei fasismin perusajatus ole imperialismi, vaan nationalismi.
   
 5. taikahiippa Banned

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2017
  Viestejä:
  160
  Nationalismi vs solidaarisuus:D:D

  Se on nationalismi vs imperialismi.;)

  Edelleenkin, natsismilla ei ole suurempaa tekemistä äärioikeistolaisuuden kanssa. Äärioikeistoa ovat uusliberalistit ja muut äärioikealla olevien mielipiteiden omaavat. Kokoomuslainen on äärioikeistolainen natsiin verrattuna.
   
  Viimeksi muokattu: 13.12.2017
 6. taikahiippa Banned

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2017
  Viestejä:
  160
  Natsit, eivätkä fasistit eivät vastustaneet sosialismia vaan kommunismia.

  Fasistit vastustivat sekä liberaalidemokratioita että kommunismia.

  Fasistinen talous perustui korporatistiseen kapitalismiin, joka oli valtion valvonnassa

  Fasistit ajoivat kansallista talousjärjestelmää, jota kutsuttiin kansalliseksi korporatismiksi, sosialismiksi tai syndikalismiksi.[27] Kaikki fasistiset liikkeet pyrkivät eliminoimaan ison luokan kapitalismin vapauden, toiset olemassaolonkin

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Fasismi
   
 7. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  987
  Siinäkään perusvasemmisto ei eroa ikävistä nationalisteista juurikaan, että molemmat haluavat tietylle ihmisjoukolle erioikeuksia toisiin verrattuna. Vassarit eivät toki valtiorajojen mukaisesti, vaan ajatusmaailman mukaisesti. Samaa apartheidia eri muodossa on sielläkin tarjolla.

  Miten yhteiskunta paranee sillä, että nykyiset syrjivät järjestelmät korvataan vassareiden järjestelmillä, joissa edelleen syrjitään, mutta eri perustein? Entä esim. BLM -liike, jossa rotusyrjintää vastustetaan vahvistamalla ihmisten erottelua eri rotuihin. Ei aukene.

  Natsit haluavat Suomeen jonkinlaisen etnisesti puhtaan valtion. Vasemmisto kannattaa tänne multikulttuuria, mutta etnisten/uskontojen mukaan jaettujen valtioiden pystyttämistä Lähi-Itään. Oma valtio juutalaisille, palestiinalaisille, kurdeille, Syyrian jihadistisunneille, kun muuten joku kokee sortoa. Vasemmistolainen viisaus on vaan parempaa.
   
 8. taikahiippa Banned

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2017
  Viestejä:
  160
  Sinänsä pidän oksettavana ja outona, että näkyvimmät kansallismieliset ovat "skenessä" ulkomaalaisia ja vahvan liberaalitaustan omaavia: Marco De Witt, hollannin romani joka on kirjoittanut liberalimista kirjankin ja kannattaa mm. moniavioisuuttaa, joka sotii vahvasti suomalaista arvomaailmaa vastaan ja kuuluu muslimeiden ja juutalaisten kulttuuriin. Junes Lokka, marokkolainen maahantunkija, jolla arabi-isä ja myös liberaalitausta. Mario Argenta amerikkalainen vanha liberaali. Ilja Jantiskin, puolivenäläinen, joka ei ole saanut oikein mitään hyvää aikaan elämässään. Nuo kaikkihan karkotettaisiin nationalistisesta Suomesta, joka oli suomalaisten yhteiskunta, ei ulkomaalaisten.
   
  Viimeksi muokattu: 14.12.2017
 9. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  4 289
  Ja itse luulin, että natsit vastustivat vain juutalaisia, eri mieltä olevia ei-juutalaisia sekä rajanaapureidensa itsenäisyyttä. Kommunismi ei voinut olla kovin paha asia, koska hitler sentään neuvotteli stalinin kanssa jostain etupiiristä jossa maita jaetaan sulle mulle -periaatteella, lienet kuullut siitä joskus?
   
 10. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  4 289
  Natseja siellä natseja täällä -teemaan liittyen natseja on nyt löydetty suomalaisista puolueista!! Mutta toisin kuin @splice saarnaa, niin persujen sijasta kansallissosialistinen ajattelu onkin pesiytynyt vihreisiin ja vasemmistoon :D

  https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005489203.html


  Eli voisiko olla, että natsiteemalla ratsastetaan tällä hetkellä ehkä aivan pikkiriikkisen liikaa?
   
  Viimeksi muokattu: 14.12.2017
 11. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  987
  Vartiainen on oikeassa, mutta tässä vaiheessa sitten pitää natsittelua toppuutella. Nyt se vasta alkaa :)
   
 12. jackcox

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2016
  Viestejä:
  839
  Mein Kampf:ssa Hitler määritteli kaksi tuhottavaa päävihollista, jotka olivat kommunismi ja juutalaisuus.
   
 13. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 755
  Sillä ei kyllä ole mitään merkitystä mitä se ihmishirviö on määritellyt päävihollisikseen. Hitlerin väitteet esim. juutalaisista eivät vain pitäneet paikkaansa. Hitler ei ollut mitään muuta kuin mielenvikainen ihmisjäte.
   
 14. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  987
  Eli olisiko sittenkin niin, että tarvittaisiin uusi nimike ”hitlerismi”, joka on eri asia kuin kansallissosialismi. Hitleristi eli natsi haluaa uunittaa juutalaisia, kansallissosialisti on verrannollinen kommariin, joka ei ole stalinisti. Vihervasemmistilaiset ovat lähellä kansallissosialisteja, kuten Vartiainenkin toteaa, mutta eivät ole natseja.

  Samoin muslimi on eri asia kuin islamisti, islamisti haluaa shariaa. Muslimi joka ei ole islamisti haluaa noudattaa valtion lakeja sharian yli, eikä halua heittää homoja katolta.
   
 15. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  4 289
  Eikö kyseinen teos kuitenkin painottunut arjalaisuuden ylistämiseen ja sen korostamiseen, että juutalaiset olivat maan ongelma Nummer Eins. Kommarit kuuluivat sitten muuhun ei-toivottuun roskasakkiin homojen ja jehovalaisten kanssa.
   
 16. Inkvisiittori

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  4 269
  Vahvimmat nationalistit ovat Venäjän palkkalistoilla olevia ammattitrolleja :D Tästä ketjusta löytyy kyllä harhaisimmat määritelmät sanoille.
   
 17. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  987
  Huomattavasti venäjää tai natseja enemmän olisin huolissani EU:sta, joka on välittömin ja todennäköisin uhka Suomen demokraattiselle itsemääräämisoikeudelle. Mutta tästä puhuminen johtaa propagandan mukaisesti varmaan Venäjän ammattitrolliksi leimaamiseen.
   
 18. Inkvisiittori

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  4 269
  EU:n muuttuminen liittovaltioksi nykyisellä maakattauksella olisi kieltämättä aika paha katastrofi. Nyt jo Suomalaisten veronmaksajien rahoja virtaa Puolaan, Unkariin ja muihin epäkiitollisiin maihin aivan liikaa. Meillä on omia työttömiä ihan tarpeeksi rasitteena, pitääkö vielä maksaa Itä-Euroopan kleptokraattien miljarditkin?


  EUn pahimmissa loisijamaissa on äärioikeisto nousussa. Pientä ironiaa ilmoilla, kun miljardien vuosittaisista tuista nauttivat maat mussuttaa muiden työllä elämisestä :D
   
  Viimeksi muokattu: 14.12.2017
 19. novoiperkele

  Rekisteröitynyt:
  21.09.2001
  Viestejä:
  1 715
  Sulla on hypoteesille varmaan jonkilaista evidenssiä?
   
 20. Inkvisiittori

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  4 269
  No tein toki sellaisen typerän olettamuksen, että ajattelin kyseessä olleen Suomalaiset nationalistit. Kyllä nuo Suomi ensin liikkeen kaverit ja Janitskin menevät Venäläisestä nationalistista ihan hyvin.
   
 21. novoiperkele

  Rekisteröitynyt:
  21.09.2001
  Viestejä:
  1 715
  Niin, sulla on varmaan palkkakuitteja tai vastaavia rahansiirtoja tiedossa?
   
 22. jackcox

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2016
  Viestejä:
  839
  Hitler oli selkeästi saksalaisen natsipuolueen ideologi. Jos keskustellaan natsien ideologian sisällöstä, nimenomaan Hitler määrittelee sen. Hänen sanomisillaan on valtavasti merkitystä tuossa kontekstissa. Natsipuoluetta ei ehkä voi määritellä selkeästi oikeistolaiseksi, mutta on varmaa, että vasemmistolainen se ei ollut - aivan päinvastoin. Puolue kehittyi nimenomaan estämään kommunismin vahvistumisen Saksassa ja laajemminkin.

  Siitä en tiedä kuinka paljon uusnatsien ideologia on muuttunut noista ajoista.
   
 23. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  987
  Työväen puolue se kansallissosialistinen puoluekin oli, saksalaisen työväen etujen ajaja. Miksi se ei voisi olla vasemmistolainen, jos Neukkulaa vastustikin? Nimenomaan kyseessä on venäläiset laajentumispyrkimykset, ei kommunistiset. Olemme liikaa amerikkalaisten elokuvien hyvä-paha -asetelmien vankeja, jos on vaikea nähdä että kaksi hyvin toisilleen läheistä ideologiaa voi sotia vastakkain.
   
 24. Ninkovich

  Rekisteröitynyt:
  01.03.2017
  Viestejä:
  27
  Kommunismin estäminen ei tee kenestäkään oikeistolaista. Venäjälläkin heti valtaan päästyään bolševikit aloittivat muiden vasemmistoryhmien, myös tiettyjen kommunistien, eliminoimisen.
   
 25. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 755
  Kyllä natsismi oli vihaideologia alusta lähtien, pyrkien sortamaan tiettyjä kansanosia ja naapurikansoja. Mulle mitään merkitystä oliko/onko natsit oikeaa/vasenta, olkoonsa vaikka kultaisen keskitien kulkijoita. Sietämätöntä se on yhtä kaikki.
   
 26. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 802
  Vastustivat sosialismia, mutta täytyy muistaa koteksti. Tämän päivän 'sosialismi' on eri kuin 1900-luvun alussa milloin fasismi syntyi.


  Fasismi on Italiassa ensimmäisen maailmansodan jälkeen syntynyt kansallismielinen totalitaristinen liike [....] Fasistit vastustivat sekä liberaalidemokratioita että kommunismia.

  Sosialismi on aatesuunta, joka pyrkii luomaan tuotantovälineiden yhteisomistukseen perustuvan yhteiskuntajärjestyksen tai nimitys sen mukaiselle järjestelmälle. Sosialismi syntyi Euroopassa teollisen vallankumouksen aikana 1800-luvulla vastareaktiona tehdastyötä tekevien ihmisten huonoon asemaan.

  Encyclopaedia Britannican mukaan kommunismi on oppi yksityisomistuksen ja voittoon perustuvan talouden korvaamisesta ainakin suurtuotantovälineiden (kaivokset, myllyt, tehtaat) julkisella omistuksella ja hallinnalla. On kiistanalaista, miten se eroaa muusta sosialismista, mutta erona on lähinnä Marxin sosialismin vallankumouksellisuus.

  Eli kun muistetaan konteksti niin natsit vastustivat sosialismia. Sosialismia ei pidä sekoittaa sosiaalidemoratiaan joka on yksi sosialismin suuntaus.


  Sosiaalidemokratia on poliittinen aate, joka kehittyi 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alussa vallinneista sosialismin suuntauksista. Sosiaalidemokratia poikkeaa marxilaisesta sosialismista etenkin korvaamalla tavoitteen yhteiskunnan muuttamisesta nopeasti vallankumouksen kautta tavoitteella muuttaa sitä vähittäisten muutosten kautta demokraattisia vaikutuskeinoja hyödyntämällä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti