Äänikortit ja monikanavaäänet FAQ

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja Geefabio, 15.06.2006.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Zardon

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2008
  Viestejä:
  5 673
  Välttämättä et huomaa mitään eroa, riippuen huomaatko siinä integroidussa jotain vikaa nyt?
  Kotelon etuliitäntöjä käytän itse oman Xonar DG+Fractal R2 kombon kanssa eikä ole suhinoita eikä mitään ongelmia muutenkaan.

  Anything Above $2 Buys More Features, Not Better Quality - What Does It Take To Turn The PC Into A Hi-Fi Audio Platform?

  Tuo äänikortti oli tuossa testissä mukana ja pitäisi olla ihan laatukampe. Tosin testit oli vähän kustu koska äänitaso ei ollut kohdallaan joten sillä oli selitelty sitä että tuon erotti muista.
   
 2. Daksu

  Rekisteröitynyt:
  24.06.2013
  Viestejä:
  22
  Mitenkäs audigy fx? Onko sillä ja Xonarilla muita eroja kuin hinta? Asuksen kortissa lukee että suunniteltu 32-150Ω kuulokkeille. Omat ovat 250Ω, onko tällä väliä?
   
 3. StiNgeRWeb

  Rekisteröitynyt:
  07.09.2001
  Viestejä:
  3 034
  Nuo korkeaimpedanssiset kuulokkeet vaan soivat hiljempaa, eli äänenvoimakkuutta saattaapi joutua vääntämään tappiin tai laittamaan kuulokevahvarin väliin.
   
 4. Zardon

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2008
  Viestejä:
  5 673
  Mutta joku perus beyerit 250ohm ei kyllä pitäisi tehdä tiukkaa vähänkään asialliselle äänikortille. Puhelimestakin(Moto G) nuo saa soimaan ihan liian lujaa.
   
 5. johnnyw

  Rekisteröitynyt:
  05.11.2006
  Viestejä:
  9 024
  Mikäs olis paras äänikortti järkevään hintaan ( alle 100€ ) josta saa 5.1 ääntä ulos optisen kautta? SB-Z oli ensiksi mielessä, mutta tuon saatavuus tuntuu olevan surkea. Ei viitsisi turhaan ruveta maksamaan reilua 40€ enempää ZX:stä kun ei sille säätöpotikalle ole mitään käyttöä.
   
 6. paavilainen

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2014
  Viestejä:
  92
  Amazon uk ja SB Z? Luotettava verkkoliike. Tilannut itse tuolta useasti ja ei mitään ongelmaa. Yksi Euroopan isoimmista ja asiallisimmista verkkoliikkeistä, tuskin kukaan eri mieltä. In stock, dispatched and sold by Amazon. Ei tarvitse huolehtia luotettavuudesta eikä tullista. Optisesta tosiaan ulos pakatttu 5.1 enkoodattuna.
   
 7. johnnyw

  Rekisteröitynyt:
  05.11.2006
  Viestejä:
  9 024
  Juu olen kyllä aikasemminkin amazonista tilannut, mutta mieluummin tällä kertaa ostaisin ihan Suomalaisesta puljusta. Niin hankalaa sitten takuiden kanssa pelaaminen ulkomailta tilatuissa rojuissa jos sattuu hajoamaan.
   
  Viimeksi muokattu: 22.09.2014
 8. Mikis_76

  Rekisteröitynyt:
  31.07.2012
  Viestejä:
  992
  Tervehdys Murolaiset!

  Olen tässä päivän tai pari katsellut ja ihmetellyt äänikorttien ihmeellistä maailmaa ja alkaa menemään jo nuppi sekaisin....

  Tarkoitus olisi kopaista 5.1 vahvistimella ja tietysti 5.1 -kajarisetillä (ei mitään muovipurkkeja vaan ihan oikeat kaiuttimet) pelaamista.

  Pitäisi saada siis äänikortista monikanavaääntä ulos, pääosin BF4:sta paukutellen.

  Ihannehan olisi saada optisella kaapelilla vetäistyä yhdellä piuhalla signaali vahvariin, kuten esim. Blueray -soittimesta ja saada ulos 5.1 -äänikokemus.

  Noh, sitten alkaakin ongelmat kun tuohon äänikorttien suohon sukeltaa:

  Tähän mennessä top 3:n on päässyt:

  Asus Xonar Essence STX II 7.1

  Creative SoundBlaster ZxR

  ja

  Asus ROG Xonar Phoebus

  Kaikissa hyvät ja huonot puolensa. Minkä noista nyt sitten ostaisi, vahvistin tulee olemaan H/K perussettiä, harmittaa kun möin AVR 8500:n pois liian halvalla joku vuosi sitten. Sanotaan nyt vaikka H/K AVR 4000 -tasoa. Kajarit Wharfedale Diamond -sarjaa ja subbari Yamahalta. Mikrofonihan olisi hyvä olla kun Teamspeakissa räyhää kaverin kanssa, integroitu/taustamelun poissulkeva tietysti parempi kuin kaiken äänen läpipäästävä Anttilan -verme joka yhdistetään vain mikrofoniliitäntään...kuulis kaveri muutakin kuin pelkästään meikäläisen subbarin. Kuulokkeet löytyy tietysti, TurtleBeach XP7, jotka jolloin tällöin käytössä.

  Kalliitahan nuo on kaikki mutta satku sinne tänne kunhan on kunnollinen!

  Mitä siis tehdä, kellään kokemusta / hyvää tai huonoa sanottavaa yhdestäkään noista?

  EDIT: Päädyin ZxR:n johtuen laatukomponenteista ja optisesta -liitännästä. Lisäksi virtapiuhattomuus, ei tarvitse lisävirtaa....ja sit säästämään!
   
  Viimeksi muokattu: 23.10.2014
 9. Resetor

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  2 805
  No voi hyvä ihminen. Olet nyt ottamassa äänet ulos digitaalisena. Nuo äänikortit on tarkoitettu tarjoamaan ennenkaikkea erinnomainen analoginen äänenlaatu. Nyt olet maksanut siitä analogisesta äänenlaadusta, vaikka monta kertaa halvempi kortti hoitaisi tuon digitaalisen puolen aivan yhtä hyvin.

  Jos haluat monikanaväänet ulos optisen kautta, niin äänikortin pitää osata dd live. Asus Xonar U3/USB ulkoinen äänikortti | 36.90e - Jimms.fi esim tämä ajaa asiansa.

  Mitä ihmettä kyselet täällä, jos teet kuitenkin mitä lystää... Paitsi että nämä sankarit ei kerkeä vastata kun jauhavat jostain v*** kaiutinkaapeleista. Pistä se zxr palautukseen ja osta tuo.
   
 10. Mikis_76

  Rekisteröitynyt:
  31.07.2012
  Viestejä:
  992
  Morjens, hyvä ihminen, ja kiitos vastauksesta :kippis:
  Ei ole tarkoitus noihin USB -härpättimiin kajota kun niistä juuri eroon haluaa.
  Lisäksi tarkoitus ostaa kerralla kunnollinen jossa myös mahdollisuus kuulokekuunteluun laadukkaimmillakin kuulottimilla; siis kunnon komponenteista kasattu...tämä tuo tietysti lisähintaa. Ei tartteis tulevaisuudessa sitten heti alkaa vaihtamaan...mikrofoni pitää tietysti olla...alkaa vaan nuo vaihtoehdot noilla kriteereillä olemaan suht vähissä...ja tuo ZxR vaikuttaa tutustumisen arvoiselta varsinkin kun ei tarvitse lisävirtaa.

  Korttia ei ole vielä tilattu mutta ens kuun budjettiin pitäisi mahduttaa...

  Piuhoistahan on mukava turista; entisenä hifistinä olen kyllä huomannut eron äänenlaadussa "pyykkinarun" vaihduttua esim. AudioQuest Midnight +:n :D
   
 11. Resetor

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  2 805
  Tuota kuulokepuolta en tosiaan tuosta viestistäsi huomannut. Jokatapauksessa pitäisin homman pc-puolelta mahdollisimman yksinkertaisena. Eli ostaisin halvimman "merkki" äänikortin, joka tukee dd liveä ja siitä saa optisen ulos (jos emon integroitu ei tue). Kuulokkeet ottaisin siitä HK:sta. Veikkaan sen tarjoavan parempaa äänenlaatua kuin nuo ehdottamasi kortit.

  Joo ja ei tuoda sitä kaapelikeskustelua vieläkään tähänkään ketjuun.
   
 12. Pyrres

  Rekisteröitynyt:
  25.06.2008
  Viestejä:
  3 924
  Nonniin, alkaa olemaan aika erottaa hifit tietokoneesta ja tuloksena pitäisi saada ääntä silti maailmaan. Settinä siis sigin tietokone josta pitäisi saada hyvälaatuista signaalia Sennheisserin HD595:lle ja ihan perus halpis pöytäkajareille.

  Eli tarvitsisin ainakin kuulokevahvistimen johon saisin optisella sisääntulolla äänen ja siitä sitten ulos noihin kuulokkeisiin ja aktiivisiin stereokajareihin. Voluuminsäädöllä ei niin väliä kun hoidan sen windowsin päästä. Ja blurayn HD ääniraidat pitäisi hoitua kunnolla vaikka leffasetti onkin olohuoneessa. Voi olla sisäinen äänikortti (mielellään tosin ei johtuen koneen sisusten rajallisesta tilasta) tai ulkoinen dac+muut romppeet. Budjetti rajallinen eli mitä halvemmalla selviää peruskäytössä niin sen parempi.

  Tiedän että kysytty sitä ja tätä aiemmin, mutta mitenkäs nuo HD-ääniraidat? Aiheuttaako toimenpiteitä ja jos kyllä niin missä määrin? Tähän mennessä kuitenkin mennyt mainiosti optisella vahvarille asti ja vahvari hoitanut purun/muutoksen 2.1 ääneksi.
   
 13. E.T

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2000
  Viestejä:
  10 873
  SB Z:ssa olisi erilliset lähdöt kaiuttimille ja kuulokkeilla, jotka kumpikin voivat olla kiinni kaiken aikaa ja näiden välillä vaihto hoidetaan hallintaohjelmasta.

  Jos toisto-ohjelma osaa ne purkaa niin sen jälkeisillä ketjun osilla ei ole väliä.
  Vaatimus niiden tukemiselle tulisi ainoastaan digitaalisella pass-through'lla.
   
 14. Pyrres

  Rekisteröitynyt:
  25.06.2008
  Viestejä:
  3 924
  Oletan että SB tarkoittaa vanhaa kunnon Sound Blasteria? Jos kyllä niin onko niiden äänenlaatu parantunut sitten vuosien takaa? Ja minkälaatuinen on kuulokevahvistin? Silloin kun asia oli viimeksi ajankohtaista niin Creativen tuotoksiin ei hifisti koskenut analogipuolella pitkällä tikullakaan eikä raskaamman kuorman omanneet kuulokkeet oikein toimineet. Eli rivien välistä luettavissa että näin hifistin näkökulmasta olen hiukan skeptinen merkkiä katsoessani.
   
 15. Mikis_76

  Rekisteröitynyt:
  31.07.2012
  Viestejä:
  992
  Hifistille nyt ei riitä mikään, ex -harrastajana tiedän...tuo SB ZxR tulossa itselleni ja kuulokepuolelta löytyy 600 Ohm Output: 80mw TI TPA6120. Pitäis sillä nyt ainakin alkuun päästä...ja just kun tuli Pro Ject Head Box sitten myytyä "ylimääräisenä"...:rolleyes:
   
 16. Pyrres

  Rekisteröitynyt:
  25.06.2008
  Viestejä:
  3 924
  Niinhän se on mutta onko Creativen tila nykyään mikä ihan rehellisesti sanottuna? Esim nämä HD595:t eivät ole ehkä vaikeimmat kuulokkeet ajaa mutta bassopään potku katoaa täysin jos vahvistinpuoli ei ole kunnossa ja sen pitää hoitua kunnolla siinä missä muidenkin alueiden. Ja mites ajuriongelmat, niistäkin sain aikanaan Audigy aikoina kärsiä ihan tarpeeksi. Käyttönä siis olisi pelit kuten BF, lentosimut, autosimut ja musiikkia sitten niiden välillä ja leffoja ja sarjoja kohtuu paljon tulee myös tuijotettua HD-laadulla vaihtelevilla ääniraidoilla.

  EDIT: Mitenkäs muuten tuo Xonarit joista joskus muistelin kuulleeni hyvää olikohan ajureita lukuunottamatta? Miten kestävät vertailun nykyään? 5euroa olis näköjään esim Webhallenissa hintaero ja ruotsiin on kuitenkin kohta asiaa niin voisi hyvin taas poiketa pari osaa sieltäkin suoraan.
   
 17. E.T

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2000
  Viestejä:
  10 873
  Yhtä pitkälle hypeä kuin aina. Asus on onnistunut paljon paremmin käärmeöljymarkkinoinnissa.

  Halpis DG/DGX:n "kuulokevahvistin" on oikeasti perinteinen ja tavallinen line driver.
  D1/DX-sarja taas on järjettömällä 100 ohmin lähtöimpedanssilla. (eipähän käryä lähtö vaikka työntäisi siihen rautanaulan)
  Ja kaikissa (pl. DS/DSX) on aihealueen oman tietotaidon puutteen vuoksi vanhojen elokuvateatterien huonekaikuja simuloimaan suunniteltu hype-Dolbyn kaikukammio binaural-simulaationa.
  Kyllähän se basson säilyttää vahvana verrattuna Creativen puhtaisiin binaural-simulaatioihin, mutta räjähdykset puuroutuvat ja ääni on yleisesti kuin kaakeloidussa uimahallissa.
  Battlefield 4 with different soundcards and onboard - (standard headphones) - YouTube
  Lisää vertailuvideoita täällä.

  Vuosikymmenen takaisia splash-screen bloatteja ei Creativen softissa enää nykyisin ole, vaan ajuri/hallintaohjelma on siisti paketti.
   
 18. Pyrres

  Rekisteröitynyt:
  25.06.2008
  Viestejä:
  3 924
  En nyt töissä pääse katsomaan videota mutta kumman räjähdykset siis puuroutuivat? Creativen vai Asuksen?

  Oukkei. No itsellähän periaatteessa riittäisi vain pelkkä kuulokevahvistin ilman mitään lisäsoftaa/tilaäänipaskaa yms yms ja johon saisi optisella signaalin jos sillä saisi ns hyvän äänelaadun kuulokkeille. Tosin tuo Creativen yksi ihan kiva juttu oli tuo hyvä suuntaava mikki niin ei tarvitsisi tuota nykyistä mikkiä pitää aina parrassa kiinni jotta kuuluu hyvin :D. Tuo Creative merkkinä on vanhojen kokemusten vuoksi (Soundblaster Live! 1024 tms taisi olla itsellä viimeinen hyvä Creativen äänikortti) ja tuon hifipuolen mietinnän takia mitä on mutta toki asiat voi muuttua. Eiköhän tuo tosin kelpaa tarkoituksiini kun ns hifisetti löytyy sitten olkkarin puolelta ja siihen varmaan hankin jonkun langattoman lähettimen tms jotta saa Spotifyn musat koneelta vahvarille koska vahvarin ja koneen etäisyys kasvaa varsin pitkäksi kaapeleilla vedettäväksi. Ellei nyt sitten arvosteluista tms löydy jotain pahaa puutetta tai muuta.
   
 19. Mikis_76

  Rekisteröitynyt:
  31.07.2012
  Viestejä:
  992
  Tuossa just 5 minuuttia sitten paukasin SB ZxR:n emoon kiinni ja vähän räpellelly sitä sun tätä...pahoittelen kielenkäyttöäni seuraavaksi mutta voi vi*tu mikä ero tuohon Turtle Beachin USB -liitäntäiseen...ja samoilla Turtlen luureilla mennään....

  Twiikkausta vielä jne....saiskohan tuon "surroundit" (SBX Pro Studio) pelaamaan näissä luureissa ennen kun tulee uus vahvistin kotiin....

  Money well (and much) spent!
   
 20. Pyrres

  Rekisteröitynyt:
  25.06.2008
  Viestejä:
  3 924
  Niin siis jäi itsellä epäselväksi, onko hyvä vai huono?
   
 21. Mikis_76

  Rekisteröitynyt:
  31.07.2012
  Viestejä:
  992
  Ai niin joo...kokemus oli alustavasti erittäin positiivinen :D
   
 22. Pyrres

  Rekisteröitynyt:
  25.06.2008
  Viestejä:
  3 924
  Tuli tuo Sound Blaster Z hankittua ja vähän ristiriitaisia kokemuksia. Parit softan kaatumiset, pikaohjeen väärin olevien kytkentäohjeiden (liittimet väärinpäin kuvassa verrattuna korttiin) aiheuttamat ongelmat ja Creativen tuskallisen softan latauksen jälkeen sain homman toimimaan about kuten pitää. Pelejä en ehtinyt testata mutta musaa kokeilin ja volaa kyllä riittää HD595:lla mutta jännästi tuntuu kuin kaikkein matalimmat bassot olisivat hiukan vajaita. Muuten ok mutta ihan siis puhutaan sieltä infra-alueesta eli 1-20hz taajuuksista. Esim Infected Mushroomin Noisemaker tai Spaniard kuulostivat hiukan oudoilta verrattuna vanhaan kytkentään Yamaha RX-1900:n optisella tietokoneelta ja kuulokkeet Yammun kuulokeliitännässä. Kaikki enhancementit poissa päältä ja kuulokkeet kuuloke-liitännässä suoraan kortin perässä. Muu äänenlaatu oli ihan jees, ainakin verrattuna vanhaan integroituun. Pitää tänään testailla rauhassa ja hiukan pirteämpänä ja kuunnella kunnolla miten eroaa.

  EDIT: Ja olipa muuten melkoista kuraa nuo tilaäänet ja muut "parannukset". Voi olla että peleissä nuo virtuaalitilat jne ovat jees mutta en kyllä voi kuin ihmetellä miten järkyttävään äänenlaatuun ihmiset totutetaan sillä että nuo kaikki ovat vakiona päällä.
   
  Viimeksi muokattu: 06.11.2014
 23. Zardon

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2008
  Viestejä:
  5 673
  Oletko kokeillut SBZ Switcheriä, tuon luulisi toimivan paremmin kuin vakiosoftan. Tarviikohan vakiosoftaa edes pitää päällä tuon kanssa?
   
 24. Pyrres

  Rekisteröitynyt:
  25.06.2008
  Viestejä:
  3 924
  On asennettuna ja käytössä koska vuoroin kaiuttimet ja vuoroin kuulokkeet enkä käytä tietokoneen etupaneelia. En mielelläni lähde equlla korjaamaan, ns last resort. Mitenkäs muuten peleissä, onko mitään suosituksia millä asetuksilla saisi parhaat uskottavat/realistiset tilaäänet ulos kun tuossa niitä nyt kerran jos jonkinlaisia on. Hyvin on pärjätty ihan puhtaalla stereollakin mutta voisiko tuo tarjota jotain ja jos kyllä niin saako kytkettyä niin että tietty profiili aukeaa tietyn pelin kanssa automaattisesti jotta ei tarvitsisi vaihtaa profiilia käsin aina kun haluaisi virtuaalitilat yms pois päältä kun kuuntelee musaa.
   
 25. Pyrres

  Rekisteröitynyt:
  25.06.2008
  Viestejä:
  3 924
  Juu nyt testailtu hiukan enemmän musiikilla tuota Z:taa ja outoa kyllä, bassopuoli jää vaimeaksi verrattuna Yammun varsin hyväksi mainostettuun vahvistinpuoleen. Kaikki taajuudet ovat kyllä siellä mutta aivan ne alimmat vaimentuvat jännästi. Ei paljoa mutta esim Infected mushroomia kuunnellessa puuttuu potku kokonaan. Voisiko olla niin idioottimaisesti tehty että tässä olisi jokin sub-sonic filtteri vakiona päällä "suojaamassa" kuulokkeita ja kaiuttimia oletuksena että normi kuluttaja ei niitä taajuuksia kaipaa tai laitteet eivät kykene niitä tuottamaan. Itsellä nimittäin nuo infrataajuudet ovat varsin tärkeitä koska kuuntelun lisäksi haluan tunnustella musiikkia ja bassojen "tekstuuri" ja värinä on aika tärkeä osa sitä. Esim Bela Fleckin Flight of the cosmic hippo ei potki läheskään yhtä hyvin kuin mitä ennen. Tuon pitäisi murista siihen malliin että korvanlehdet heiluvat kun nyt kyllä kuulen että kaikki taajuuset ovat siellä mutta bassot jäävät ohuiksi ja tekstuurittomiksi. Equsta ei ole juurikaan apua koska buustaa 31hz ääniä . Pitäisi päästä sinne 10-15hz alemmas vielä koska esim Infected mushroomin biiseissä saattaa olla isolla voimalla jopa 5hz taajuuksia ja 10-20hz alueella bassokuvioita.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti