Äänikortit ja monikanavaäänet FAQ

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja Geefabio, 15.06.2006.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Geefabio

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2003
  Viestejä:
  19 317
  Miten ja miksi äänikortti toimii monikanavaäänten kanssa. Toivottavasti tämä selventää tilannetta. Näitä asioita kysytään lähes joka päivä jopa useita kertoja.

  Q: Miksei peleistä tms. mene läpi 5.1 äänet digitaalisella piuhalla

  A: Koska PCM-datana ääntä mahtuu digiliitoksen läpi vain kaksi kanavaa eli stereosignaali (yksi kanava per johto). Jotta useampi kanava menisi läpi vaaditaan pakkausta, kuten Dolby Digital tai DTS. Tätä pakkausta ei osaa kuin muutama äänikortti ja esimerkiksi nForce2 emolevyjen parempi MCP-T soutbridge a.k.a Soundstorm. Tästä syystä perusäänikortit tai emolevyjen integroidut piirit ei tule toimimaan peleissä siten, että monikanavaäänet toimisivat digitaalisella kaapelilla.

  Edit: 1/2007 Nykyisellään myös Realtek-äänipiireistä voi löytyä Dolby Digital Live-tuki. Esimerkiksi Abitin AB9 emolevyissä on lennossa pakkaava piiri. Emolevyä ostavan kannattaa siis tarkkaan katsoa millaisella äänipiirillä emolevy on varustettu, mikäli kaipaa DD live tai DTS connect ominaisuuksia.

  Ilman pakkausta monikanavaäänet voidaan viedä vahvistimelle vain analogisesti, joka tarkoittaa 5.1 äänen tapaksessa yhteensä 6 piuhaa.

  Q: Miten sitten peleistä saa läpi 5.1 äänet

  A: Käyttämällä analogisia liittimiä. Emolevyn tai kortin takana on miniplugiliittimiä jokaiselle kanavanipulle erikseen. Tällöin siis tulee useampi johto äänikortisti vahvistimeen tai jokaiseen erilliseen aktiivikaiuttimeen. Yleensä kyseessä on siis piuha, jonka äänikortin pään liitin on miniplugi ja toisessa päässä kaksi rc-liitintä. Tutustu tarkemmin äänikorttisi manuaaliin kytkennöistä, jos on epäselvää, mitä mistäkin portista tulee ulos. Toinen vaihtoehto on hankkia Dolby Digital Live ominaisuutta tukeva kortti, jolloin kortti pakkaa lennossa äänet ja kortti voidaan kytkeä digitaalisesti vahvistimeen. Tässä tapauksessa myös pelien äänet toimivat digitaalisella liitoksella.

  Q: Miksi sitten äänikortissani lukee ""supports 5.1/7.1/8.1""

  A: Täydellä tuella tarkoitetaan vain analogipuolta. Pidempi vastaus kuuluu: koska kortin valmistajalla on markkinointiosasto. Markkinointiosasto taas haluaa mainostaa isoilla kirjaimilla ominaisuutta, mikä käytännössä tarkoittaa vain, että esim elokuvien jo valmiiksi pakattu äänidata pystytään välittämään kortin läpi digitaalisesti vahvistimelle. Käytännössä jokainen kortti, jossa on digitaalinen liitin osaa tämän. Tällä tuella ei ole mitään tekemistä pakkaamattomien äänien kanssa. Pelit esim. kuuluvat tähän joukkoon ja tämä tuki siis rajoittuu puhtaasti analogiliittimiin.

  Q: Saako elokuvista äänet läpi 5.1 materiaalina

  A: Kuten mainittiin. Käytännössä jokainen kortti, jossa on digitaaliseen liitokseen mahdollisuus osaa välittää valmiiksi pakatun äänen vahvistimelle. Kyseessä on ns. passthrough-ominaisuus

  Q: Mitä eroa on koaksiaalilla ja valokaapelilla (toslink)

  A: Erilainen letku. Samat ykköset ja nollat liikkuu piuhassa. Valokaapelilla ei voi muodostua maalenkkiongelmaa eikä siihen vaikuta sähköiset häiriöt. Käytännössä kumpi tahansa käy ongelmitta, eikä eroja löydy kuin teoriassa, ellei sitten laitteiden maadoituksissa ole jotain ongelmaa, joka voi kuulua surinana/kohinana kun laite maadoittuu johdon kautta.

  Q: Digiliitoksen hyödyt ja haitat

  A: Selkein hyöty on yleensä huomattavasti analogiliittimiä parempi laatu. Äänikortin DAC-muuntimet ovat yleensä huonolaatuisia ja keskivertovahvistimen suorittaessa digitaali -> analogimuutoksen häiriöttömässä ympäristössä saadaan parempaa ääntä. Kotelon sisällä oleva kortti on suurille häiriöille altis ja yleensä DAC:ien lisäksi itse analogiset linja-ulostulot ovat hyvin heikkolaatuisia vahvistukseltaan (huonot opampit jne). Tilannetta vain pahentaa keskivertokäyttäjän huonolaatuiset "Anttila/Hama"-kaapelit, jotka syövät äänestä parhaan terän. Digitaalisella siirtotiellä signaali on käytännössä "täydellinen" ja siihen puututaan vasta vahvistimessa. Optisella kaapelilla voidaan myös estää hurinoita, joita voi seurata esimerkiksi maadoitusongelmista/maalenkistä.

  Lisäksi etuna on, että signaali esimerkiksi elokuvista voidaan viedä yhdellä johdolla vahvistimen purettavaksi ja saadaan näin se aito Dolby Digital tai DTS ääni. Usein myös edulliset viritinvahvistimet pakkoprosessoivat ääneen itse analogista takaisin digitaaliseksi ja tässä tapauksessa muunnoksia tulee välissä tehtyä turhaan, joista jokainen heikentää äänenlaatua. Siksi perus av-vahvistimelle kannattaa tarjota signaali digitaalisena.

  Selkein haitta on, että markkinoilla ei ole juurikaan kortteja, joissa olisi Creativen uusia kortteja vastaava EAX-tuki (poislukien Auzentech). Tämä tarkoittaa, että korteissa ei ole yhtä hienot pelimaailman efektit. Creativen kortit sensijaan eivät osaa pakata pelien ääniä digitaaliseksi, eli on tyydyttävä joko stereoon tai kytkettävä kortti analogisesti (edit: nykyään myös Creativen kortteihin on saatavissa rajoitetusti DD live tuki. Kts Creativen sivut. Vaatii maksulliset ajurit). Korttia hankkivan tulee itse miettiä kumpi on tärkeämpää. Yksi piuha ja äänien lennossa pakkaus vain parempi EAX-tuki, mutta analogiliitokset. Kannattaa kuitenkin muistaa, että Creativen korteillakin voidaan pelatessa käyttää analogiääniä ja itse musiikille digitaalista liitäntää. Musiikkihan kuunnellaan stereona, joten monikanavaäänelle ei ole tarvetta. Tässä tapauksessa saadaan molemmista maailmoista hyvät puolet irti: hyvä laatu musiikille ja toisaalta peleissä ei marginaalisesti ja mahdollisesti heikompaa laatua huomaa. Miinuksena tietty suuri nippu piuhoja.

  Hyvillä äänikorteilla DAC:t ovat suojattuja ja asiallisia, jotka voivat pestä vahvistimen DAC:t. Tällaiset äänikortit ovat yleensä kuitenkin selkeästi kalliimpia.

  Q: Mitä kytkentään tarvitaan (liitin ja välijohto)?

  A: Useissa emolevyissä on spdif-ulostulo joko koaksiaalinen tai toslink, joista ensimmäinen on normaali RCA-liitin. On myös mahdollista, että koaksiaalinen ulostulo on 3.5mm plugin mallia, mutta tämä on harvinaisempaa. Jälkimmäinen on optinen liitin, josta on koaksiaalin tapaan kahta mallia. Yhdysrakenteinen, eli normaali 3.5mm jakki, josta saa adapterilla toslinkin tai sitten suora toslink-liitin. Adapteri näyttää tältä (kts. Optical Toslink to 3.5mm jack adapter). Adapteri siis 3.5mm jakkiin ja sen perään normaali toslink-toslink piuha, jonka toinen pää vahvistimeen. Myös 3.5mm optinen - spdif liittimellisiä piuhoja on myynnissä.

  Joissakin emolevyissä ei ole valmiiksi portteja, mutta pinnit löytyy itse emolevystä. Tässä tapauksessa näppärä henkilö voi itse kolvata RCA-liittimen näihin pinneihin ja tehdä kytkennän siitä vahvistimeen. Allekirjoittanut mm. on tämän testannut ja toimi ongelmitta.[signature]Fujitsu Siemens M3438G REALITY.SYS is corrupt. Reboot universe? (y/n)[/signature]
   
 2. petepeluri

  Rekisteröitynyt:
  05.11.2003
  Viestejä:
  8 979
  Äänikorttien dac:ien huonous nyt on vähän niin ja näin.
  X-fi Extrememusic koneessa ja nyt analogisena pelkästään Av-vahvistimessa kiinni kun ei jaksa irroittaa mikkiä ja kiinnittää digikaapelia.
  Mp3 musiikkia kuunnellessa ei valittamista eikä kohina tai mikään muukaan häiriö kiusaa ääntä.
  Normaalistihan noita analogisia liittimiä käytettäisiin vain pelaamiseen ja väittäisin että saa aika uuber laitteisto ja kultakorvat olla että dac:ien heikkouden huomaisi pelatessa.
  Voisihan sitä verrata k€ Av-vahvistin vs x-fi.

  [Edited by: petepeluri on 15.6.2006 15:36][signature]Mielipiteeni ovat joskus jyrkkiä, sorry.4.6/7.4 *club 05 [email protected]* *Member of team Pöpi & Pulle*[/signature]
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. TeroP

  Rekisteröitynyt:
  26.06.2000
  Viestejä:
  1 898
  Nykyaikaisissa korteissa (poislukien suurin osa integraatiopaskoista) pitäisi kyllä kaikissa olla vähintään hyväntasoisest dacit (lue: pahempia kohinoita/suhinoita ei pitäisi kyllä olla olemassa).

  Puusilmä moderaattorit voisivat tehdä tästä stickyn :)[signature]Desire is irrelevant. I am a machine

  Palvelussa on jatkuva häiriö[/signature]
   
 5. petepeluri

  Rekisteröitynyt:
  05.11.2003
  Viestejä:
  8 979
  Paitsi Herculeksen fortissimo3 kortissa, voi helvetti mitä sontaa Dac:it. :D[signature]Mielipiteeni ovat joskus jyrkkiä, sorry.4.6/7.4 *club 05 [email protected]* *Member of team Pöpi & Pulle*[/signature]
   
 6. Geefabio

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2003
  Viestejä:
  19 317
  Kyllä DAC:ien suhteellinen heikkous on aikalailla fakta. Sensijaan on mielipide mikä on hyvä ja mikä on huono. Esim DAC:t tuskin muodostavat ongelmaa vaikkapa Logitechin pakettisarjaa kuuntelevalle, mutta jos musiikkilaitteistossa on vähänkään enemmän rahaa kiinni muodostuu jo kuultavia eroja. Lisäksi hommaa sekoittaa se, että harva jaksaa panostaa analogipiuhoitukseen ja Anttilan heikkolaatuisella 1mm paksulla hama-piuhalla ääni heikkenee. Halvallakin optisella piuhalla (<10? 10m ääni on täydellistä). Toisaalta taas, kuten sinulla, välttämättä kytkentöjä ei saa kunnolla rinnakkain jos haluaisi käyttää kaikkia paikkoja (kaiuttimet+mikit+digiliitos). Pelkästään DAC:t eivät myöskään sanele äänen laatua kts. alapuolelta.
  Suhinat ja kohinat eivät ole ainoa laadun mittari. Vaikka kohinan taso olisikin siedettävä se ei vielä kerro itse saundista mitään. Toiset kortit resamplaavat ääntä, mitä voi pitää miinuksena ja toiset eivät. Toiset kuulostavan muuten vaan ankealta ja toiset paremmalta. Lähes poikkeuksetta halvankin vahvistimen dac:t tuottavat paremman äänen. Tämä ei johdu pelkästään DAC:eista. Kotelon sisällä oleva kortti on suurille häiriöille altis ja yleensä DAC:ien lisäksi itse analogiset linja-ulostulot ovat hyvin heikkolaatuisia vahvistukseltaan. Useasta pienestä tekijästä voi muodostua kuultava ero.

  Kalliimmilla äänikorteilla analogilähdötkin ovat laadukkaita. Sensijaan analogilähtöjen käyttö halvemmilla korteilla on erittäin epämiellyttävää. Sama kortti kuitenkin tarjoaa digitaalisella liitännällä sen ""täydellisen"" äänen (varauksin).

  [Edited by: Geefabio on 15.6.2006 17:02][signature]Fujitsu Siemens M3438G REALITY.SYS is corrupt. Reboot universe? (y/n)[/signature]
   
 7. petepeluri

  Rekisteröitynyt:
  05.11.2003
  Viestejä:
  8 979
  Varmasti riittävät noille halvoille muovipurkkisarjoille ja luultavasti sen digilähdön käyttäminen on suositeltavaa ja tuottaa paremman äänen, kuten sanoitkin.
  Oma kortti on karvalakki mallia ja etupaneelin omaavassa mallissa mikin ja optisen piuhan saisi samaan aikaan kiinni, saisi sen nytkin jos hankkisi 3½mm-->2x 3½mm jakopalikan, ajureista saa kuitenkin valittua kumpaa käytetään.
  Pitää kyllä testata tuo Av-vahvistimen dacit vastaan äänikortin dacit.
  5m pitkät analogiset kaapelit ovat Bebekin paukkulankaa, eivät kerää häiriöitä.

  Eivät ole laadun mittari, mutta siitä on hyvä lähteä että häiriöetäisyys jne. ovat riittävän hyvät.
  Kuten jo aikaisemmin sanoinkin Hercules gamesurround fortissimo3 kortin dacit ovat järkyttävän huonot.
  Matalimmat bassot kuuluvat huonosti ja ääni oli jotenkin muutenkin pehmeä ja tumma.
  Laatu oli huomattavasti kirkkaampi ja selkeämpi käytettäessä vahvistimen daccia, vaikka kortissa olikin 44.1-->44khz pakkoresampling.
  Tuon kortin sanotaanko vaisuuden huomasi myös pelatessa kun dacit olivat huonot.
  Sillä saralla x-fi sarjan dacit ovat asialliset.[signature]Mielipiteeni ovat joskus jyrkkiä, sorry.4.6/7.4 *club 05 [email protected]* *Member of team Pöpi & Pulle*[/signature]
   
 8. Satai Vesa

  Rekisteröitynyt:
  20.09.2000
  Viestejä:
  9 300
  Täällä yksi semmoinen moderaattori, puusilmä. Sticky it is.[signature]Nervus rerum[/signature]
   
 9. Geefabio

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2003
  Viestejä:
  19 317
  Kuten sanoin. Jos arvioit paukkulankapiuhoilla niin ehkä kannattaa kokeilla arvioita kunnon välijohdoilla. Paukkulangat eivät kerää välttämättä sen enempää häiriötä, mutta ne todellakin voivat syödä toistosta parhaimman terän. Ei en tarkoita 100? välijohtoja tai muuta vastaavaa, sillä mielestäni on olemassa kelpo välijohtoja tai heikkoja välijohtoja. Ei käytännössä välimalleja. Jos piuha ei ole ihan lapamato 1mm paksuista huttua signaali on perusoloissa turvattu ja turmelematon. Sensijaan halvimmilla mahdollisilla (juuri niilla 1mm paksuisilla bebek/sp-elektroniikka/hama-välijohto) kikkareilla signaali ihan oikeasti kärsii ja sen huomaa jo entry-tason vermeillä. Matkan pituus vain pahentaa ongelmaa. Tämä voi nyt kuulostaa ketjun alkupäätä vastaan sotivalta, mutta tämä ei ole tarkoitus. Huono välijohto heikentää entisestään toistoa ja näin analogipuolen heikkous vain korostuu. Sensijaan kunnon liittimillä (RC) ja kunnon piuhalla parhaimmassa tapauksessa päästään hyvin lähelle tai jopa parempaan tulokseen kuin halvan vahvistimen DAC:eilla. Valitettavasti tämä jää käytännössä useimmiten unelmaksi.

  Toiseen lauseeseesi viitaten. Et varmaankaan pysty toiston suhteen erottamaan oliko toiston ongelma DAC:it vai huono linjalähtö, mutta eipä tällä olekaan merkitystä. Huono analogiääni olipa se mistä tahansa johtuvaa on ikävä ilmiö.

  Ps. Heilahti stickyksi. Hieno juttu, jospa tästä olisi apua :)

  [Edited by: Geefabio on 15.6.2006 22:49][signature]Fujitsu Siemens M3438G REALITY.SYS is corrupt. Reboot universe? (y/n)[/signature]
   
 10. petepeluri

  Rekisteröitynyt:
  05.11.2003
  Viestejä:
  8 979
  Niin no, en tiedä oliko kortin Dacin vai linjalähdön vika, analogipuoli oli kuitenkin huono.
  Vertailussa kuitenkin oli samat välikaapelit, sama Av-vahvistin ja samat kaiuttimet samassa tilassa.
  Kaapeleita en ole raaskinut vaihtaa kun hintaa tulee helposti se 50&#8364; vaikka tekisi Bilteman mikrofonikaapelista ja liittimistä.

  [Edited by: petepeluri on 15.6.2006 22:51][signature]Mielipiteeni ovat joskus jyrkkiä, sorry.4.6/7.4 *club 05 [email protected]* *Member of team Pöpi & Pulle*[/signature]
   
 11. Electroid

  Rekisteröitynyt:
  07.02.2001
  Viestejä:
  1 759
  [offtopic]Tänne voisi varmaan listailla myös hyviä äänikortteja ominaisuuksineen.

  Toisilla on tarve 5.1/6.1/7.1 surrikka äänille ja toisia kiinnostaa enemmän perinteinen 2-kana kuuntelu (kunnon dac:it ja kiinteät rca liittimet).
  Hyvä ääniset kortit tietenkin etusijalla.

  Ja mielellään ei mutua.
  [/offtopic]

  [Edited by: Electroid on 15.6.2006 23:14][signature]Team Skootterit
  Ostetaan: Bios-lastu Abit NF7 rev2.0 tai HotFlashäys (JKL)[/signature]
   
 12. Geefabio

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2003
  Viestejä:
  19 317
  En lupaa päivittää ketjun ensimmäistä viestiä päätoimisena virkana, mutta toki kortteja voidaan sinne lisäillä.[signature]Fujitsu Siemens M3438G REALITY.SYS is corrupt. Reboot universe? (y/n)[/signature]
   
 13. TeroP

  Rekisteröitynyt:
  26.06.2000
  Viestejä:
  1 898
  Välijohtoihin kannattaa todellakin kiinnittää huomiota, varsinkin jos kyseessä on ~paikallisen elektroniikkaliikkeen 50snt maksava kaapeli vrt hyvää laatua oleva muutaman euron pätkä. Pahimmillaan näissä halpapiuseissa on tavattu tapausta missä ilmeisesti maapiuha ottaa kosketusta kanavien kupariin jolloin syntyy kivaa pörinää ääneen vaikka volumea olisi 0 :)

  RCA-RCA kaapeleiden kanssa tuskin moista tapahtuu mutta esim mini-RCA tai 3,5mm-3,5mm stereo piuhoissa tuota voi esiintyä.

  Äänikorttien äänentuotosta (dac+yms roskat) olikin jo juttua, siihen en sen enempää puutu.[signature]Desire is irrelevant. I am a machine

  Palvelussa on jatkuva häiriö[/signature]
   
 14. Roiske

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2003
  Viestejä:
  227
  Onnistuukohan Acer Aspire 1692 -kannettavalta äänen digitaalinen ulostaminen? Acerin sivuilla lukee "S/PDIF support", eli tarkoittaako se sitä, että jostain töpselistä pitäisi tulla ulos äänet digitaalisena, kun laittaa Windowsin ääniasetuksiin digitaaliulostuloon ruksin? Koneessa siis ei ole kuin kolme 3,5 mm ministereoliitintä.
  [signature]Tyhmäkin on viisas, kun se on hiljaa.[/signature]
   
 15. Geefabio

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2003
  Viestejä:
  19 317
  Todennäköisesti spdif on integroitu siihen normaaliin line-out:iin. Näin esim omassa salkussani. Tarvit siis pienen 3.5mm -> toslink adapterin. Tämän jälkeen voit kytkeä koneen normaalisti optisella kaapelilla vahvistimeen. Peleistä luonnollisesti ei kulje monikanavaäänet, mutta leffat jne toimivat monikanavana.
  [signature]>1mg askorbiinihappoa päivässä[/signature]
   
 16. insight

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2003
  Viestejä:
  2 616
  Hmm.. missäköhän hinnoissa optiset piuhat liikkuvat? 1,5 metrin piuhan kävin äsken ostamassa ja maksoi 6,8 euroa Elfasta. Ei paha.
  On tää kyllä ohuemman näköinen, kuin yleensä, mutta jos se toimii hyvin niin mikäs siinä.[signature]© Copyright reserved since 2003
  Pelaan Joint Operationsia nimellä Muunnos (koska kaikkia kiinnostaa)[/signature]
   
 17. petepeluri

  Rekisteröitynyt:
  05.11.2003
  Viestejä:
  8 979
  5m kanki maksoi joskus aikoinaan 5-7?.
  [signature]Mielipiteeni ovat joskus jyrkkiä, mutta eivät siitä huolimatta ole kiihottamista kansanryhmiä vastaan. Suomessa on sananvapaus, muistakaa se!!! .4.6/7.4 *[email protected]* +3.3v, Vgpu, Igpu, Vdd, Vddq.[/signature]
   
 18. Geefabio

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2003
  Viestejä:
  19 317
  Thomannilta saa optista piuhaa noin ? / metri hintaan. Muistaakseni maksoin omasta 10m letkusta noin 9?.

  3.5mm -> toslink optinen adapteri taisi olla noin 2?.[signature]"- Puhuit JAT itsesi pussiin
  - Miten niin? En tee sitä koskaan. Useimmat vain eivät hallitse luetunymmärtämistä."
  [/signature]
   
 19. insight

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2003
  Viestejä:
  2 616
  Mistäs te ostelitte noita?
  Tai siis Geefabio sanoikin eli siis mistä petepeluri ostit?[signature]© Copyright reserved since 2003
  Pelaan Joint Operationsia nimellä Muunnos (koska kaikkia kiinnostaa)[/signature]
   
 20. petepeluri

  Rekisteröitynyt:
  05.11.2003
  Viestejä:
  8 979
  Verkkokauppa.com.
  [signature]Mielipiteeni ovat joskus jyrkkiä, mutta eivät siitä huolimatta ole kiihottamista kansanryhmiä vastaan. Suomessa on sananvapaus, muistakaa se!!! .4.6/7.4 *[email protected]* +3.3v, Vgpu, Igpu, Vdd, Vddq.[/signature]
   
 21. insight

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2003
  Viestejä:
  2 616
  Te ilmeisesti käytätte konetta äänilähteenä, kun noin pitkiä piuhoja. DVD:n ja vahvarin väliin kun riittää metri mainiosti.
  [signature]© Copyright reserved since 2003
  Pelaan Joint Operationsia nimellä Muunnos (koska kaikkia kiinnostaa)[/signature]
   
 22. Geefabio

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2003
  Viestejä:
  19 317
  Samapa tuo on mitä käyttää äänilähteenä kun samat ykköset ja nollat sieltä levyltä luetaan (jos siis käyttää vahvarin dacceja). Laatu CD-soittimen DAC:t tosin ovat sitä luokkaa, että turha kytkeä virivahvarin dac:eihin, sillä laatu saattaa heiketä vs analogivedot ja paremmat dac:t.

  Ja kyllä. Itse käytän konettä lähestulkoon ainoana äänilähteenä ja toistomateriaali on 99% MP3.
  [signature][/signature]
   
 23. insight

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2003
  Viestejä:
  2 616
  Paitsi jos omistaa digivahvarin. DA-muunnos tulee jokatapauksessa vahvarissa.

  Laatu ja mp3 ei edelleenkään mene mun mielestä samaan lauseeseen =)
  Joo ollaan ennenkin tästä väännetty =)
  [signature]© Copyright reserved since 2003
  Pelaan Joint Operationsia nimellä Muunnos (koska kaikkia kiinnostaa)[/signature]
   
 24. petepeluri

  Rekisteröitynyt:
  05.11.2003
  Viestejä:
  8 979
  Mp3:sia tulee useimmiten kuunneltua ja 5m optista piuhaa tarvitsee myös elokuvissa kun pc toimii aina soittimena.
  Dvd taas on kytketty makuuhuoneessa vahvistimeen ja televisioon, olohuoneeseen sillä on porttikielto, tosin kerran vuodessa tulee käytettyä sitä.
  Cd-soitin taas on olohuoneessa analogisilla piuhoilla Av-vahvistimessa kiinni.
  [signature]Mielipiteeni ovat joskus jyrkkiä, mutta eivät siitä huolimatta ole kiihottamista kansanryhmiä vastaan. Suomessa on sananvapaus, muistakaa se!!! .4.6/7.4 *[email protected]* +3.3v, Vgpu, Igpu, Vdd, Vddq.[/signature]
   
 25. ridgeforrester

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2004
  Viestejä:
  215
  Toki ihmiset ovat erilaisia, mutta mielestäni eo väite on pötyä - kyllä niissä DACeissa vaan on aikalailla eroja, semmoisiakin jotka tosiaan huomaa pelatessakin meikäläinen ihan 40? kuulokkeilla signaalia suoraan äänikortin äässistä otettuna.
  [signature]HT: harman/kardon AVR3000 & DVD21, Panasonic TX-28PS1, Infinity Alpha50, Alpha20, AlphaCenter and Infinity SW-12.[/signature]
   
 26. Geefabio

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2003
  Viestejä:
  19 317
  Jos kuulet eron niin se on 90% vain ja ainoastaan integroidun heikon vahvistinpuolen vika eikä varsinaisesti dac:ien.
  No ei... Siis jos omistat erinomaisen cd-soittimen ja perus kotiteatterivahvarin niin analogivedoilla saat todennäköisesti parempaa ääntä, koska sen cd-soittimen dac:t ovat paremmat kuin vahvarissa. Olisi siis hölmöä tuossa tapauksessa kytkeä digitaalisesti ja purkaa signaali heikommilla daceilla.
  [signature][/signature]
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti