Acerilta uusi 24-tuumainen WQHD-pelinäyttö – ylikellotettavissa 165 Hz:iin

Viestiketju alueella 'Tietotekniikka- ja mobiiliuutiset sekä artikkelit' , aloittaja Muropaketin toimitus, 22.10.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Muropaketin toimitus Ylläpito

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2016
  Viestejä:
  31 535
 2. Tuupertunut

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2012
  Viestejä:
  129
  Mutta missä viipyy OLED?
   
 3. Nyt on asiallinen resoluutio tähän kuvakokoon.
  Pitääköhän vaihtaa nykyinen Dell tuohon. Ainut joka vähän epäillyttää on tuo TN-paneelin kuvanlaatu.
   
 4. BOT

  Rekisteröitynyt:
  13.10.2010
  Viestejä:
  2 753
  Ei TN:ää enää tällä hinnalla. Hintaa nostaa ilmeisesti GSYNC-tuki. Saisi tulla enemmän pelinäyttöjä VA-paneelilla, koska pelaamisessa on lopulta pelattavuuden kannalta tärkeämpää hyvä kontrasti, kuin IPS:n tarjoama väritoisto. Aika monessa AAA-pelissä on hurjat kontrastit monissa paikoissa ja varsinkin kauhupelit pimeissä kohtauksissa eivät näytä hyviltä IPS- ja TN-paneeleilla. Jos alkaa melkeinpä mitä tahansa pelejä miettimään, niin hyvästä mustan tasosta on suurta hyötyä. Tähän OLED on se paras vastaus, mutta ei tule vielä hetkeen saamaan järkihintaan pienempää 24" 1440p 144hz sellaista.
   
 5. MadPike

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2016
  Viestejä:
  2 160
  Onko OLEDeita vielä olemassa, jotka ns. ei polta kuvaa kiinni?
  Luulin että kaikki OLEDit on LG:n tekemiä, ja kaikissa on sama tyyppivika.
  Peli ja PC käytössä silloin täysin käyttökelvottomia, jos windowsin ikkunat ja pelin Menut jäävät haamukuviksi ruudulle, vaikkakin vain tilapäisesti.
   
 6. karkkipurkki

  Rekisteröitynyt:
  12.01.2011
  Viestejä:
  540
  Täytyy sanoa että VA-tyypin paneelit vaikuttavat nykyisin olevan monellakin tapaa se kaikkein parhaan kuvanlaadun tarjoava vaihtoehto. Sekä katselukulmat että kontrastisuhde näyttäisivät olevan järjestään parempia kuin nykyajan IPS-paneeleissa. Oikeastaan en edes tajua miksi IPS-paneelit ovat siinä maineessa kuin ovat ja miksi niitä aina vain hehkutetaan, koska ainakin minusta vaikuttaa yhä enemmän siltä, että IPS:stä on viime vuosina tullut puhdas markkinointitermi, joka ei enää takaa sen paremmin hyvää väritoistoa kuin laajoja katselukulmiakaan.

  IPS:n maine on kaiketi peräisin siitä, että alkujaan kyseistä nestekidetekniikkaa käytettiin vain kalliissa ammattilaisten kuvankäsittelynäytöissä, joissa niissäkin hyvä väritoisto oli pääosin muiden tekijöiden kuin IPS-nestekidetekniikan ansiota. Kun markkinamiehet huomasivat IPS:lle syntyneen maineen, niin he päättivät tuoda sen kuluttajille suunnattuihin alemman hintaluokan laitteisiin, ja matkalla halvempaan tuotesegmenttiin valtaosa IPS:n hyvistä puolista karisi pois. Silti IPS:n hyvä maine myy tehokkaasti edelleen, ja kuluttajat ostavat tyytyväisenä halpis-IPS-näyttöjä, vaikka niiden kuvanlaatu ei vastaa enää lainkaan sitä, mitä kyseiseen termiin alunperin liitettiin.

  Tuo OLEDien hyvä mustan tasokin on tietyllä tapaa illuusio. Täysi musta (RGB 0,0,0) kyllä onnistuu helposti ja on lupausten mukaisesti todellakin mustaa, mutta kun mennään piirun verran tuosta ylöspäin niihin tummimpiin harmaan sävyihin, niin joudutaankin hankaluuksiin. OLED-paneeleissa on nimittäin ongelmia värien tasaisuudessa eniten juuri noilla tummilla sävyillä, jolloin sama harmaan sävy voi vaihdella kirkkaudeltaan huomattavasti paneelin kohdasta toiseen. Seurauksena sitten väriskaalan tumma pää voi olla paikoitellen "tukossa", ja vain osassa näyttöä tummat sävyt erottuvat mustasta niinkuin pitää.

  Usein kun joku valittaa huonoa kontrastia näyttölaitteessaan, niin syynä ei välttämättä ole sinänsä huono mustan taso, vaan tyytymättömyys aiheutuu puutteellisesta erottelusta tummien sävyjen välillä, mihin on syynä näyttölaitteen gammakäyrän epäideaalisuus skaalan alapäässä. Yleensä oikeaa syytä tyytymättömyyteen ei vain tunnisteta tai osata nimetä. Tätäkin markkinamiehet sitten käyttävät hyväkseen myymällä näyttöjä/telkkareita täysin keksityillä kontrastisuhdelukemilla, kun ihmiset kuvittelevat että se suurempi kontrastisuhde tekee kuvasta paremman ja takaa kunnollisen sävyerottelun myös tummien sävyjen suhteen. No ei takaa, ja oikeastihan pitäisi myydä näyttöjä jotka mahdollistaisivat sen gammakäyrän korjaamisen, mutta kun se on vaikeampaa kuin keksittyjen kontrastisuhdelukujen hatusta heitteleminen.
   
 7. BOT

  Rekisteröitynyt:
  13.10.2010
  Viestejä:
  2 753
  Tämä on totta. Mustan syvyys, sen sävyjen hyvä erottelu ja valovuodon minimaalisuus tulee kaikki ottaa huomioon.
  Onhan niitä IPS-paneeleitakin mitkä kuulemma saavat hyvää mustaa aikaan, mutta mitä olen nähnyt 500 € luokasta alas päin niin ei vakuuta, eli varmaan sinne ammattilaitteistoon lukeutuvat.
  Televisiovalmistajat tuntuvat suosivan usein VA:ta, oli kyse sitten kontrastista paperilla lukuna tai aidosta hyödystä. Lähes poikkeuksetta aina IPS:n voittaa.

  Enpä tiennyt OLED:sta tuota minkä kerroit. Hyvä tietää!
   
Tagit:

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti