700-800€ kaiuttimet olohuone käyttöön

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja 91danger91, 20.07.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. juha357

  Rekisteröitynyt:
  07.08.2002
  Viestejä:
  363
  Tässä yksi ehdotus:
  Vahvistin:
  Cambridge Audio 340A
  [​IMG]
  Hinta esimerkiksi verkkokaupassa 280e

  Kaiuttimet:
  Aurelia Magenta
  [​IMG]
  Hinta esimerkiksi verkkokaupassa 700e.
  Isäni juuri osti kyseiset kajarit ja on ollut tyytyväinen. Vertailukohteena olivat mm. B&W CM1. Bowereiden amisbasso ei miellyttänyt itseäni eikä faijaakaan.
   
 2. rlame

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2003
  Viestejä:
  614
  Kolmesataa euroa stereovahvariin ja kolmesataa euroa monikanavavahvariin, niin todellekin luulen eron olevan äänenlaadussa todella pieni. Mitä sitten tuohon tehon tarpeeseen tulee niin kyllä sitä tehoa lähemmäs 100 wattia saa olla jos ei sitten heti ole subia kaveriksi ostamassa. Onhan se mukava jos se vastaostettu setti soi myös sen verran lujaa, ettei tarvii kavereita pyytää kuiskailemaan musiikkia kuunnellessa.
   
 3. manni

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2003
  Viestejä:
  2 994
  Jo 20-30 W jatkuvaa tehoa per kanava riittää isompiikin voimakkuuksiin kotioloissa.
   
 4. mailbag

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2005
  Viestejä:
  5 404
  Mjuuh itsellä jotain 10W luokkaa ja saa jo naapurit vihaiseksi :)
   
 5. Man1ac

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2003
  Viestejä:
  4 976
  Luulo ei ole tiedon väärti. Eroja todellakin tulee jo suht edullisilla stereovahvareilla av-vehkeisiin verrattuna. Itselläni stereotoiston hoitaa nykyisellään 90-luvun stereovahvari (Teac AG-620), kun monikanavatoisto jää sitten Sony STR-DG910 harteille. Musiikin kuuntelussa Sony on huomattavasti pliisumpi juuri basson potkivuudessa ja diskantitkin kuulostavat vaimentuneilta.

  Ja mistä helvetistä tuo 100W tehontarve on tempaistu? :D
   
 6. emerik

  Rekisteröitynyt:
  23.05.2005
  Viestejä:
  6 830
  Omassa vahvistimessa 40 wattia (8 ohm) ja himpun yli tonnin hinta eli tuossa suhteessa aika huono diili itsellä ollut jos funtsii watti per euro. :)

  Epäilen kyllä vahvasti että edullinen vahvari potkii paremmin kuin edullinen av-vahvari. Kallis av-vahvari voi sitten olla parempi kuin edullinen perinteinen vahvari. Mutta hintaan ei ole aina katsomista eli kyllähän esimerkiksi Kingrex edullista vahvistinta on pidetty kovana esimerkiksi. Ja toinen on Dayens Ampino joka oli Serbialaista alkuperää. Kummankaan hinnat ei ole mitään mullistavia, mutta kumpikin kerännyt kehuja. Makuasioita tietysti kuten yleensäkin hifissä eli joku kolisee ja toinen potkii.
   
 7. sarte

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2009
  Viestejä:
  186
  Näin todellakin on. Itse erotan oman HK:n 670:n sokkokuuntelussa Pioneerin VSX-417 jo satasen hintaisilla DIY laajakaistoilla. Yhtäkään alle tonnin AV-vahvistitnta en ole kuullut, jonka kelpuuttaisin korvaamaan nykyisen HK:n stereokuuntelussa. Jos eroja ei vahvistinten välillä 800€ kaiuttimilla kuule, kannattaa suosiolla jättää tuon hintaluokan kaiuttimetkin kauppaan ja popitella niillä halvemmilla.

  Ilmeisesti tuo 100w on niitä kuuluisia markettien pingpongwatteja ;)
   
 8. 91danger91

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2008
  Viestejä:
  956
  Noi B&W kaiuttimet näyttäis aika hyviltä. Mitä suosittelistte vahvariksi?
   
 9. Kampele

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2008
  Viestejä:
  22 804
  Lue.. ?
   
 10. Teukka

  Rekisteröitynyt:
  24.10.1999
  Viestejä:
  2 371
 11. Mixka

  Rekisteröitynyt:
  16.10.2004
  Viestejä:
  2 123
  Ellei peräti Hatti-Watteja? :)
   
 12. sarte

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2009
  Viestejä:
  186
  Tässä kannattaisi nyt pysähtyä hetkeksi vetämään henkeä, ennen kuin päätyy muroexperttien hehkutuksen vietäväksi.

  ~1000€ setti stereokuunteluun alkaa olla jo sen verran suuri summa, että valinnan varaa oikeasti jo on aika paljon. Tämä ei suinkaan tee touhusta yhtään helpompaa. Päin vastoin. Muutamia asioita, joita kannattaa ottaa huomioon:

  1. Kuvailemasi tila on akustisesti hyvin haastava. Jos seinämateriaali on puuta se antaa jonkin verran anteeksi, jos kiviainesta... Noh sanottakoon vaikka, että ilman akustointia suurimmasta osasta kaiuttimia jää 50% laadusta kuulematta huoneen aiheuttamien ongelmien vuoksi.

  2. Tonnilla saa toki laadukaat vehkeet, mutta saadaanko sillä rahoille vastinetta? Jos suurin osa kuuntelusta tapahtuu sweetspotin ulkopuolella, kannattaako erinomaisesta stereokuvasta ja erottelukyvystä maksaa ylimääräistä, jos sitä ei edes kuulla suurimman osan ajasta?

  3. Ilmeisesti tilassa on tällä hetkellä jotkut kaiuttimet. Halutaanko nämä vaihtaa jostain muusta syystä kuin, että ovat vanhat? Onko kaiuttimien ääni huono? Johtuuko huono ääni tilasta vai kaiuttimista?

  4. Jos uusiin kaiuttimiin päädytään, kaiuttimien vallinta pitäisi ensisijaisesti tehdä tilan perusteella. Myöskin kuunneltava musiikki sanelee omat kriteerinsä. Samat kaiuttimet harvoin toistavat täydellisesti sekä klassista että metallia. Tässä ketjussa ei esimerkiksi ole vielä kertaakaan mainittu huoneen seinämateriaalia tai musiikkimieltymyksiä, joten itse en uskalla edes ehdottaa mitään kaiutinta, ennen kuin on edes hajua ym. asioista. Kyllä, tuossa hintaluokassa hyvinkin pienillä asioilla ja mieltymyksillä alkaa olla pirusti merkitystä.

  Lisääkin pointteja tulisi, mutta jätetään nyt muutamaan näin ensialkuun. Minulta ei tietenkään ole pois jos rahaa halutaan hifeihin upottaa, mutta oman kokemukseni mukaan aika harva yleiskäyttöhuone (= huone jonka sisustusta ja järjestystä ei sanella kaiuttimien sijainnin perusteella) saa kaikken irti tonnin hifeistä.
   
 13. 91danger91

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2008
  Viestejä:
  956

  1: Jep huone on akustisesti hankala, etenkin kun kaiuttimien välissä on takka

  2: Sweet spotit taitaa olla koko talossa :P Eli ei ole tiettyä kohtaa, mutta olohuoneessa sitä kuitenkin eniten kuunnellaan

  3: Nii ja vanhat kaiuttimet rätisee jo pienillä voimakkuuksilla nii siks haluttaisiin vaihtaa.

  4: Seniämateriaali on tiiltä/puuta. Musiikki on varmaan rockista metalliin-akselilla.
   
 14. juha357

  Rekisteröitynyt:
  07.08.2002
  Viestejä:
  363
  Ihan vaan mielenkiinnosta, minkä hintaluokan av-vahvarin luulet oikeasti antavan yli 100w puhdasta musiikkitehoa?
   
 15. Man1ac

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2003
  Viestejä:
  4 976
  Sanoohan sen järkikin että av-vahvistimen suunnittelussa on tehtävä kompromisseja komponenttien suhteen, kun stereovahvistimen hintaan pitää saada vielä lisäksi päätteet jokaiselle kanavalle, D/A muunnin, kuvapuolen käsittely liittimineen jne. Tämä sitten valitettavasti kuuluu samanhintaisella av-vehkeellä musiikkia kuunnellessa vrt. stereovahvari.
   
 16. sarte

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2009
  Viestejä:
  186
  Tarkemmin sanoen sweetspot tulee olemaan huoneeseen sijoitetun sohvan nurkkapaikalla. Jos kuuntelu tapahtuu missä tahansa muualla on oikeastaan yksi ja sama popitetaanko musiikki parin kympin kirppislöydöistä vai tonnin hifi-kajareista (toki hieman kärjistäen). Ongelmana tässä muutenkin on, että jos haetaan mahdollisimman hyvin tuohon kuvailemaasi tilaan sopivat kaiuttimet (voimakkaasti suuntaavat kajarit siis), on kaiutintyyppi mahdollisimman huono laaja-alaiseen yleiskuunteluun. Voimakkaasti suuntavat kaiuttimet kun keskittyvät kuulostamaan hyvältä ainoastaan yhdessä pisteessä, eli sweetspotissa. Laajemmin säteilevät kaiuttimet taas menevät sitten aivan harakoille koska takka ja ympärillä olevat seinät aiheuttavat todennäköisesti todella jännittäviä kaikuja ja heijastumia, joiden hävittämiseksi vaadittaisiin oletettavasti melko laajamittaista akustointia.

  Hyvin suurella todennäköisyydellä vika on itseasiassa vahvistimessa, ei kaiuttimissa. Jos nykyisten kaiuttimien ääni miellyttää ja niissä ei muuten ole vikaa, voisi yksi vaihtoehto olla pelkän vahvistimen päivitys. Stereovahvistimia saa käytettyinä puoli ilmaiseksi, eikä ne mitään sikahintaisia ole uusinakaan.

  Aurelian Magenta voisi olla kuuntelemisen arvoinen kaiutin. Kaveriksi vaikka NADin C715 vahvistin (yht. 1100€ listahinta, saanee liikkeessä tingattua alemmaksi) Jos budjetin ylitys eri tule kuuloonkaan, eikä käytetyt ole vaihtoehto, niin Amphionin Helium 2, Helium 3, ja Ion saattaisivat myös olla vaihtoehtoja. Sama vahvistin myös edellä mainittuihin kaiuttimiin, Vahvistimen laadusta ei ole sen kummempaa tietoa ja se saattaa olla hienoisena äänenlaadun jarruna näillä kaiuttimilla. Joskin maltilliset teholukemat (25w/ch) antavat ymmärtää, että hinnalla irtoaisi fiksusti suunniteltu vahvistinyksikkö ja vähintäänkin mukiinmenevä CD-soitin. Jos halutaan varmasti riittävä paketti CD-soittimineen ja vahvistimineen niin sitten lähtee taas budjetti käsistä. KAikki edellä mainitut kannattaa kuitenkin pyytää hifiliikkeestä kotikuunteluun, jotta viodaan varmistua, että kaiutin oikeasti soveltuu tilaan.

  Edellä mainituissa vaihtoehdoissa on siis keskitytty mahdollisimman hyvään äänen laatuun sweetspotissa (eli siis kuvan perusteella sohvan nurkassa). Jos kaiuttimien pitäisi soida kohtuullisesti koko tilassa, niin joku ei suuntaaviin kaiuttimiin perehtynyt voi neuvoa moisten kanssa.
   
 17. toaster

  Rekisteröitynyt:
  04.05.1999
  Viestejä:
  31
  Itsellä on tarkotus mennä kuuntelemaan Amphionin Helium 3 / Ion ja Aurelian Magentaa nykyisen 7.1 Marantzin kavereiksi. Nyt siis tarkotus eka ostaa 2.0 ja siitä sitten laajennusta myöhemmin. Yritän muistaa pistää omat kommentit noista sen jälkeen kun kuuntelut suoritettu.
   
 18. Liisteri

  Rekisteröitynyt:
  18.07.2003
  Viestejä:
  1 429
  Kysytään tässä nyt noista 5.1 seteistä, onko niistä musiikin kuunteluun ? Ja kyseeseen tulevat vain mahdollisimman pienet/näkymättömät kaiuttimet seinälle, + basso. Esmes elac 301 setti tai joku vastaava. Onkyon vahvistin tulee joka tapauksessa, mutta onko esim. tämän onkyon setin kaiuttimista myös musiikin kuunteluun ?
   
 19. Applepie

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2008
  Viestejä:
  4 912
  Itse en ainakaan lähtis jos nyt uutta settii ostasin ja budje alta tonniin niin 5.1 kasaamaan. Ennemmin aluksi 2.1 ja sitten siitä lähtee laajentamaan. tai sitten viakka aluksi käyttää takakajareina jotain vähän huonompia purkkeja ja miettii tarviiko niitä oikeasti.
   
 20. thaimonen

  Rekisteröitynyt:
  21.11.2005
  Viestejä:
  1 517
  Itsellä oli sama homma tässä aijemmin ja päätin ostaa sit harrin kaiuttimet. Ensiviikolla tulee ja pääsee kuuntelemaan. Amphion argon 1 tai 2 vois olla kanssa ihan pätevät. Muuten sit oli wasahifissä poistossa, elikkä pari alennuksessa 299€ ei kyllä paha hinta. Revel Consert 12 Maple, 2-tie jalustakaiutin ovh 750€.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti