5,25” asemapaikattomat miditornikotelot testissä

Viestiketju alueella 'Muropaketin artikkelit' , aloittaja Juha Kokkonen, 06.07.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Juha Kokkonen -

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2006
  Viestejä:
  5 261
 2. Eepos

  Rekisteröitynyt:
  26.05.2012
  Viestejä:
  427
  Kaikissa koteloissa virtalähde edelleen väärällä puolella emolevyä. No, kai sekin kehitysaskel saadaan joskus otettua nyt kun asemapaikoistakin on päästy vihdoin eroon.
   
 3. Juha Kokkonen -

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2006
  Viestejä:
  5 261
  Tällä tarkoitat mitä? Esimerkiksi Silverstonessa ei olisi juuri mitään merkitystä, vaikka virtalähde olisi toisella puolella emolevyä.
   
 4. mururoa

  Rekisteröitynyt:
  25.09.2007
  Viestejä:
  1 967
  Lämpötilamittausten tulokset FT05:n osalta vaikuttavat erikoisilta, eroa muihin pitäisi syntyä enemmän jo tuulettimien low-asennossa. Testaajalta jäi myös huomaamatta, että kovalevykehikon voi puolittaa, jolloin johtojen vetämiselle jää enemmän tilaa, tuuletin peittyy vähemmän ja kovalevy pääsee nauttimaan suorasta ilmavirrasta avoimella kyljellään.
   
 5. Juha Kokkonen -

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2006
  Viestejä:
  5 261
  Jaa-a, eipä vaan syntynyt. Testit ajetaan aina kahdesti, joten virheet pitäisi kyllä tulla esille jos sellaisia olisi jostain syystä tapahtunut.

  Tuo kehikon puolittaminen jäi tosiaan huomaamatta - tuli lähinnä ihmeteltyä ja kirottua tuota muovista rakennetta, kun saman olisi voinut tehdä myös metallista. Johtojen vetämisen kannalta en nähnyt kehikosta juurikaan haittaa. Päivitin artikkelia tuon kehikon halkaistavuuden osalta - kiitos huomiosta :comp:
   
 6. Marti77

  Rekisteröitynyt:
  01.09.2012
  Viestejä:
  1 863
  Omalle kohdalle taas emolevy tai ikkuna on väärällä puolella mutta se on melkein kaikissa malleissa sama.
  5.25" asemapaikan uupumisen vuoksi se jäisi kaupan hyllylle kun aina jossain vaihessa tarvitaan se asema tai sitten ulkoisen aseman mitä on kaikista huonoin vaihtoehto.
  Htpc koteloksi myöskin soveltuvuus on huono jos haluaa poistaa kaikki muut soitinlaitteet niin joutuu turvautumaan ulkopuoliseen asemaan.
  En näe koko ideaa asemapaikan poistamisella vai käytetäänkö ainostaan spotify ja netflixs nykyään eikä ollenkaan pelata vanhoja pelejä tai katsota elokuvia dvd/BD muodossa.
   
 7. SFX

  Rekisteröitynyt:
  04.05.2001
  Viestejä:
  4 693
  Voisiko tässä olla syynä se, että toi Kraken X61 on suunniteltu mahtuvan koteloon? Se kun sopii vain noin päin kuten promokuvassa ja radi menee ylemmäs kuin tuulettimet.

  [​IMG]

  Itsellä tarkoitus kesän jälkeen hankkia juurikin S340 ja Kraken X61.
   
 8. Mr.Monttu

  Rekisteröitynyt:
  08.02.2015
  Viestejä:
  11
  FT05 on ulkoasunsa puolesta kyllä tyylikkäin imo ja pitäisi pysyä suhteellisen viileänä pelkästään tuulettimilla...Mutta joo, keep them coming, testit on aina jees. :)
   
 9. Latetus

  Rekisteröitynyt:
  26.11.2008
  Viestejä:
  408
  Hienoa, että viimein ollaan luopumassa turhista asemapaikoista. Onko markkinoilla jo avarampia matx-koteloita, joissa ei olisi tätä optisen aseman paikkaa? :)
   
 10. Juha Kokkonen -

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2006
  Viestejä:
  5 261
  Hyvin mahdollista, että tuo on ollut prioriteettina. Pystysuunnan sijoitteluongelmat on tosin ratkaistavissa kiskomallisilla kiinnityspisteillä, jotka mahdollistaisivat tuulettimien ja jäähdyttimien sijainnin hienosäätämisen pystysuunnassa.
   
 11. Laquel

  Rekisteröitynyt:
  26.02.2009
  Viestejä:
  5 696
  Eikö noita 5.25 asemapaikallisia koteloita ole ihan tarpeeksi että mahtuu markkinoille muutama ilmankin. Itse jätin kokonaan laittamatta DVD-aseman, koska tulee pelattua niin vähän DVD:llä olevia pelejä (ettei yhtäkään ole asennettuna ATM) eikä tosiaankaan tule tietokoneelta DVD/BD leffoja katsottua.

  Mutta tähän asiaan liittyen olisi kyllä kiva nähdä tuollainen 90 astetta käännetty asettelu mATX koossa ja vähän voisi alhaalta ja ylhäältä karsia vielä tuota tilaa niin saisi aika kompaktin kotelon. Tämä tietysti oikeassa maailmassa karituisi siihen että pitäisi olla tuki kaikille mahdollisille radeille kotelon jokaisella sivulla, mikä kasvattaa ulkomittoja ihan älyttömästi.

  Tai sitten mATX versio tuosta S340:sta
   
 12. Hugejorma

  Rekisteröitynyt:
  18.05.2012
  Viestejä:
  230
  Itselläni löytyy juurikin tuo S340 + X61 yhdistelmä. Olen ollut todella pettynyt useisiin ratkaisuihin. Esim ainoa tapa kiinnittää radiaattori on asentaa tuulettimet kuvan ilmoittamalla tavalla. Radiaattori ei mahdu itsessään suoraan kiinni etupaneliin, vaan letkut ottaa ylhäältä vastaan. Olisin halunnut testata custon tuulettimilla pull-tilaa, jossa radiaattori tulee kiinni etupaneliin ja tuulettimet siihen kiinni. Myös X61:n muovinen CPU kiinnitys on aivan uskomattoman heikko (todella rimpulaa muovia). Näitä kiinnikkeitä olisi kyllä pitänyt tulla paketin mukana useampia. Itselläni ei esim kiristynyt ruuvit kunnoilla, vaan alkoivat pyöriä tyhjää. Tämä on muuten hyvän jäähyn heikoin lenkki. En ainakaan itse suosittele muille tätä yhdistelmää. Myös kotelo on aivan liian äänekäs, vaikkakin ihan tyylikkäästi muotoiltu. Meinaan kyllä itse vaihtaa takaisin Fractalin koteloihin tulevaisuudessa.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti