Minkälaisia lukemia singaalitiedot näyttää tuolla panelilla, mikä etäisyys tukiasemaan?
Viimeksi muokattu: 15.09.2017
Vähän vaihtelee kun en oo vielä sitä "täydellistä" asentoo löytäny mutta jotain tämmöstä tällä hetkellä.
Muutenkin tuntuu että näillä numeroilla ei oo mitään väliä miten vakaa ping ja latas nopeus on. Välillä nää numerot on "huonot" mut ping on tasanen ja vauhti hurja, sit välillä nää numerot on niinku tossa kuvassa "hyvät" mut vauhti hidas.
Edit: no nyt kokeilin koskematta antenniin niin lukemat on samat mut vauhti nous 10/30 -> 70/45.
Varmaan jotain ihan perus hommaa näiden 4G juttujen kanssa jos ruuhkaa on niin näin käy?
Vai johtuuko antennin suunnasta?
Etäisyys joku 500m, pari-muutama kerrostalo tukiaseman ja antennin välillä.
![[IMG]](https://i.imgur.com/mazf1cb.png)
Edit2: Jep taitaa vaan ruuhkasta johtua kun nyt 1:ltä yöllä menee 110/45 vauhtia
Viimeksi muokattu: 16.09.2017
noihin liittimiin on olemassa sellasia silikonisia tulppia!
kato ebaystä tms. periaatteessa siis mikätahansa silikonitulppa käy, kun on oikean mittaiselle "putkelle". Kaikkein siistein ratkaisu...
Jos taaas meinaat että se pitäisi suojata kun siinä on kaapeli kiinni, niin itsevulkanoituva teippi on oikea ratkaisu.
Viimeksi muokattu: 19.09.2017
Kysymys kuulukin että miksi?.
N liittimissä on tiivisteet ettei vesi mene väliin, kaapeliinhan se voi kuitenkin mennä.
Viimeksi muokattu: 28.09.2017
Kuten kirjoitin liittimen tyypistä riippuen vesi voi mennä liittimen ja kaapelin väliin.
Itse käytän liimakutistesukkaa niin tulee vesitiiviis.
Edit.
Ja muuten on jopa vesi tullut 10m pitää kaapelia myöten sisälle asti.
Kaapeli on silloin entinen.
Viimeksi muokattu: 04.10.2017
Iskra P-56:set nyt säädetty katolle korkealle, eristetty mastosta ja kaikenlaista kokeiltu. Haastavaa kuitenkin kun todella ärsyttävässä katveessa ollaan, 300 metriä mastolle mutta käytännössä koko matka on ylämäkeen metsää, ei toivoakaan nähdä mastoa. Elisakin suuntasi elokuussa keilaa vähän muualle niin sen jälkeen romahti sen osalta nopeudet.
Telia näyttäisi tällä hetkellä pelaavan parhaiten ja tarjoaa 2600mhz:kin, cellmapperin mukaan suunnattu suoraan yli eikä juurikaan kilpailtu kaista, DNA:lta löytyy toiseen suuntaan vain. 800/1800mhz vähän haastavampi SINR luokkaa 5 kaikilla operaattoreilla..
Nopeus sinänsä ok 1800+2600 LTE-A:lla, välillä saa parhaat maksimit 11MB/s (88Mbit) funetista ja muualta, uploaditkin 4MB/s (32Mbit). Puhdas 2600mhz pakotus tiputtelee maksimit noin puoleen. 4-5MB/s nyt kuitenkin yleisesti sellainen keskiarvo, melkoisesti nopeudet seilaa edestakaisin.
Lähinnä nyt mietityttää että onko käytännön pullonkaula lukemat vai Telia, iltaisin täällä on kovin ruuhkaista ja vauhdit voi olla 1-2MB/s (10Mbit) luokkaa vaikka ei SINR ja muut juuri tipukaan. Eilenkin oli monta tuntia pingit 300-400ms ilman mitään liikennettä. Kai nyt tuollaiselle 3 operaattorin mastolle kuitenkin yleensä kuitua tulee?
Tulisi nyt edes joku 15MB/s niin ei tarvitsisi arpoa pitääkö tämän 300Mbit liittymän, satku prepaidi olisi kuitenkin puolet halvempi. Täytyy vielä testailla saako tuolla vanhalla Poyntingin XPOL-0002:lla jotain erilaista aikaiseksi..
Viimeksi muokattu: 12.10.2017
En murjonut, laitoin kyllä teipin palaset päätyihin ettei kaikki pöly jne mene sinne kun sitä johtoo veteli seinien välissä.
Oliskoha se teipin pinta vähän jättäny sen pinnin tahmeeks jne ja sen takia ei toimis kunnolla?
Voisko sen putsata vaikka jollain korvapuikolla jota vähän kastaa alkoholissa ihan varmuudenvuoks?
Edit: vaihdoin tota kaistaa muutaman kerran LTE800, 1800, 4G jne ja boottasin modeemin ni nyt näyttäis numerot taas siltä mitä aikasemmin??
RSRQ: -11dB
RSRP: -62dBm
SINR: 13dB
Mikähän lie oli, vauhdit kyllä aika matalalla mut lasken sunnuntai illan piikkiin, uutta testiä keskiyön jälkeen, ei ole max nopeudet ni sit jossain vika ja tutkinta jatkuu.
Viimeksi muokattu: 15.10.2017
Ulefone Power
Osta kunnon antennit ja tarkista taajuuslukitus.
Viimeksi muokattu: 06.11.2017
Tämä. + Jos modeemi sijaitsee mahd. antennista yli parin metrin päässä (esim. 5m) niin osta laadukas kaapeli (tai tee se itse). Noissa halpis modeemeissa tulee paskaa kaapelia mukana ja antennin kautta saavutettu vahvistus saattaa hävitä kokonaan surkealaatuisesta kaapelista johtuvaan häviöön..
Viimeksi muokattu: 10.11.2017
Tuleeko modeemeissa muka antennikaapelia mukana? Niisähän on ne piskuiset tikut antenneina ilman välikaapelia.
Viimeksi muokattu: 10.11.2017
Tuli tyhmä kyssäri mieleen, että ennen kuin alkaa testailemaan, suuntailemaan (kenties jäisellä peltikatolla läppärin ja modeemin kanssa) ja antamaan lopulta lausuntoa jonkin antennin hyvyydestä, niin voiko sen antennipaketin yleisen kunnossa olon ensin varmistaa edes auttavasti yleismittarilla? Jos antenni ja/tai kaapelit onkin oikosulussa tai muuten vialliset, niin menee suotta paljon aikaa & tupakkia hukkaan ja tulee kenties tehtyä vääriä johtopäätöksiä.
Jos esim mittaa antenniin kytkettyjen 5m kaapeleiden päästä sma-liittimen keskipiikin ja kuoren resistanssin, niin paljonko sen kuuluisi olla? Tai jos antennissa on pelkät N naaras liitännät, niin onko oikosulku niistä mitaten (keskipiikin reikä - liitännän ulkokierre) merkki siitä, että antenni onkin sökö?
Edit itselleni vastaten:
Irralliset kaapelit toki voi mitata liittimistään että eivät ole oikarissa ja sen, että sekä keskijohdin että kuori ovat paitsi ehjät, myös molemmissa päissä hyvin kontaktissa.
Itse antennin (tai jos siinä on pitkät kiinteät johdot) mittaaminen taitaa sitten ollakin vaikeampaa. Mittasin kokeeksi modeemin mukana tulleet lapa-antennit ja näennäistä oikariahan mittari piippaa. Näyttää tuollaiset 0,8 ohmia, joten kai siinä antennin päässä pientä resistanssia kuitenkin kuuluu olla.
Viimeksi muokattu: 19.11.2017