......

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja NPD, 25.01.2005.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Pedro-G

  Rekisteröitynyt:
  16.03.2003
  Viestejä:
  73
  Valivali, kyllä se on ihan RMS tehoa mitattu ja THX-määritykset täyttää siinä missä mikä tahansa muukin kotipaketti, jolle se on myönnetty. Se on eri asia onko THX-sertifikaatilla mitään merkitystä.

  Voit keksiä jotain omia sertifikaatteja ja määrityksiä, joita saa myöntää vaan paremmille laitteille.[signature]On turhauttavaa kirjoittaa tämä sama löpinä jokaisen viestin perään. Pitäisi olla joku automaattiallekirjoitus.[/signature]
   
 2. Jamez-

  Rekisteröitynyt:
  02.10.2004
  Viestejä:
  28
  Niih. ei kai ne sais sitä merkintää siihen paketin kylkeen laittaa ellei sitä ole hyväksytty ""THX® Certified"" maininnalla"" tai muuten tekijänoikeuslait puuttuu asiaan?[signature]God didn't create humans, humans created God.[/signature]
   
 3. Geefabio

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2003
  Viestejä:
  19 317
  Joskus 5v sitten THX merkintä kertoi jo jotain laitteistosta. Nykyään tuo on alistettu markkinoinnin käyttöön ja THX sertifikaatin saa vaikka polkupyörä.[signature]Fujitsu Siemens M3438G REALITY.SYS is corrupt. Reboot universe? (y/n)[/signature]
   
 4. Gallona

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2004
  Viestejä:
  38
  Onko jollain kokemuksia noista molemmista? Tai testejä jossa noita ois verrattu keskenään ym.

  Tietokoneelle pitäis hommata uus kaiutinsarja ja olin jo tilaamassa Logitechin z-5300 sarjaa, kun selvis ettei niitä saa enää mistään (~20 liikettä tiedustelu läpi).

  Sitten tuli vahtoehdoiks nuo kaks settiä, joilla tosin on hintaa noin tuplasti enemmän ja rupesin miettimään, että onko tuossa mitään järkeä,kun niitten äänenlaatua(hifistit?) on haukuttu niin paljon.

  Monikanavasarja on ehtona eli peleihin ja elokuviin pääsääntöisesti, mutta tuon hintaisella setillä pitäisi pystyä jo musiikkia kuuntelemaan. En ole mikään hifisti eli en tarvii mitään satojen eurojen settiä, vaan tuollainen perus kotiteatterisarja riittää. Aluksi oli siis tarkoitus ostaa tuo z-5300 sarja vaan tietokoneelle ja sit joskus erikseen musiikin kuuntelu vehkeet, mutta jos päälle 300euroa laittaa kajari settiin, niin pitäisi sen olla riittävä myös musiikin kuunteluun.

  Alko kiinnostamaan tollanen kotiteatterisarjan liittäminen koneeseen. Onko jollain kokemuksia tällasesta? Nimenomaan jotkut 5.1 kajarit ja vahvistin. Ja kun joku mainitsi sen saksasta tilaamisen,niin se kuullostaisi järkevältä kun sieltä halvemmalla saa, mutta siinä tarttisin vähän apua kun ei oo tullu aikasemmin tilattua. Monesti on kyllä pitänyt.


  Eli ehdotelkaa jotain 5.1 settejä + vahvistin ja kareitten pitäis tietenkin olla magneettisuojattuja kun tulee tietokoneelle. Itellä ei noista oo juuri hajua minkälaiset kannattais ostaa, mutta tuo Audio Pro Cinema Room kuullosti ihan kelpo setiltä. Tosin senkin hinta nousee ehkä turhan korkealle uutena,kun pitäis vielä erikseen vahvistin ostaa.
  Aattelin että jos hintakattona olis ~350 euroa, mutta jos tuohon hintaan ei löydy niin tilaan toisen noista Logitechin seteistä. Tuohon hintaan pitäis saada myös vahvistin eli taitaa tehä aika tiukkaa, mutta en tässä vaiheessa aio tuon enempää kajareihin sijoittaa.

  Laittakaa myös jotain sivuja mistä noita löytyis niin vois itekkin vähän vertailla. Vaikka noita jotain saksan maalta löytyviä paikkoja, jos sieltä sitten tilais.

  Mites tuo monikanava systeemi toimii tuollaisen setin kanssa? Siis lähinnä noita pelejä tarkoitan, että saako monikanava äänet toimimaan samalla tavalla vaikka kajarit onkin 'erilliset'?
   
 5. Priisti

  Rekisteröitynyt:
  27.03.2004
  Viestejä:
  29
  ei mitään sittenkään :D

  [Edited by: Priisti on 1.2.2005 21:27]
   
 6. Tombad

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2000
  Viestejä:
  185
  Ei stna, eka reply jo offtopikkia. Hajotkaan aamuihinne spedet.

  Kiinteät rca-kaiutinkaapelit ovat z5500:ssa mielestäni iso moka.
  Itse ostin z680 siihen aikaan kun noista uusista z5500 ei ollut tietoakaan, ja jos nyt jompaa kumpaa olisin ostamassa niin olisi vaikea valinta.

  Ei kai noilla juuri hintaeroa ole, eli varmaan sen kaapeliongelman kanssa saisi jotenkin elettyä(tai sitten ei), onhan tuo z5500 muilta osin jonkin verran parempi kuin z680, vaikkei ehkä äänellisesti.

  Erittäin tyytyväinen olen ollut sijoitukseeni, kun z680 ostin peleihin ja leffoihin konsolien kaveriksi. Pienen koon ansiosta satelliitit saa erittäin napakasti seinälle pois jaloista. Tehoa on sen verran, että yli puolen välin ei tarvitse äänenvoimakkuutta säätää missään tilanteessa. Täysillekin voi hilata mutta sitten pitää ottaa ylimuhkea subi sammuksiin ja poistua hieman kauemmas ""kuutelemaan"".

  Kummat vaan joku ostaakin, niin on hyvät hintaansa nähden.[signature]allekirjoitus[/signature]
   
 7. Priisti

  Rekisteröitynyt:
  27.03.2004
  Viestejä:
  29
  Nyt oli pakko laittaa oma painava sanani peliin. Elikkä siis näistä kiinteistä kaiutinkaapeleista sen verran, että ilmeisesti logitech on korjannut virheensä uusimmissa tuotantoerissä. Ainakin mitä tämän foorumin käyttäjään on uskominen.

  http://www.neowin.net/forum/lofiversion/index.php/t229771-400.html

  ja kuvat erikseen

  Vanhat kiinteät piuhat? http://www.hardwareluxx.de/akaspar/reviews/logitech_z5500/sat_back_s.jpg
  Ja uusittu malli. http://img228.exs.cx/img228/3127/picture18yp.jpg
   
 8. _niko_

  Rekisteröitynyt:
  07.06.2003
  Viestejä:
  1 569
  Nyt oon kyllä vähä pihalla tästä piuha hommasta.

  Tämän mukaan _vanhemmissa_ Z-5500 kajareissa olisi ollut irralliset johdot, mutta Priisti kertoo jotain aivan muuta: http://murobbs.muropaketti.com/thread.jsp?forum=2&thread=378704

  Nyt olisikin suotavaa, että joku asiantuntija selvittäisi tämän sotkun perusteellisesti. Eli onko noita ""irrallisia"" malleja ollut markkinoilla jo ajat sitten vai ovatko ne vasta tulossa?

  Ja missään vähänkään virallisemmassa lähteessä en ole nähnyt mainittavan erikseen DIGITAL ja non-DIGITAL mallia.
   
 9. _niko_

  Rekisteröitynyt:
  07.06.2003
  Viestejä:
  1 569
  Edelleen kaipailisin tietoa tähän asiaan...
   
 10. Lähetään siitä liikenteeseen että tuossa aika varmasti on tehoa aika reilusti, ja se täyttää THX multimedia vaatimukset (ei siis ne alkuperäiset kotiteattereille tarkoitetut, vaan käytännössä tietokoneen kaiuttimille tarkoitetut vaatimukset). Kuten varmasti tiedät, on THX:llä tätä nykyä monta eri laatustandardia, kuten multimedia, select, select2, ultra, ultra2, hometheater jne. Kaikilla näillä on eri vaatimustasot, ja matalimmat standardit löytyy multimedia (tietokoneenkaiutin) standardista, select on pieniin huoneisiin ja ultra isoihin ja hometheater on koko huone kuvineen, äänentoistoineen akustointineen päivineen. Jos asiaa lähestytään laadun takaamisen kannalta, niin jos oot noita kuullu, luulis, että tiedät, että nuo kyllä on tietokoneenkaiuttimien parhaimmistoa. Joten ennen ku tuut laukomaan kannattais ottaa selvää tai olla lietsomatta väittelyä ihan vaan siks että niissä on se THX logo että saisit todistettua kuinka ""turha"" THX on. Koska ei se mitään todista, noi todellakin on parhaimmistoa.

  Se, että täyttääkö ne äänenlaadulta sun/hifistin vaatimukset, on eri asia kuin se, että täyttääkö ne jotku tietokoneenkaiutinlaatustandardihässäkät ja onko siinä 200W subbari ja 5*60W tehoa. Sen mä tiedän että aika lujaa ne soi ollakseen 300 euron 5 pömpeliä, subbari, ja jonkin sortin dekodeerit päälle.

  PS. En omista, enkä omia laitteita moisiin vaihtaisi, ärsyttää vaan pikkasen ku kaveri selittelee asioita ja ""unohtaa"" mainita pari pikku seikkaa.
   
 11. Kaveri hommas viikko-kaks sitten 5500 ja ihan RCA johdolla oli kaiuttimet. Luulis ettei ihan vanhinta erää tullu.
   
 12. Sauhusanna

  Rekisteröitynyt:
  16.06.2007
  Viestejä:
  360
  Joo kyl minullakin iha RCA johdot...

  Itsekyllä olisin 5500:n kannalla ehdottomasti, jos ihan PC käyttöön. Kukaan oikeasti ala mitään hirveitä möykkyjä PC:hen kiinnittelee, sitä varten on ihan erit ympyrät.

  Osta koneeseen Creativen X-Fi ElitePro (muutki xfi käy kyl) Sitten tökkäset z5500 pöydälle, lyöt optiset kaapelit koneeseen ja kajareihi, säädät xfi kortista kaikki
  mahdolliset crystalizer ja muut herkut päälle, vietät pari tuntia kaiuttimien asentamisessa mililleen oikeille paikoilleen ja toiset pari tuntia xfi kortin suurehkoissa säätömahdollisuuksissa, niin kyllä saat todella setti vehkeet niin musiikkiin kuin peleihin ja leffoihinkin! t. kokemusta on!

  Äänen kaikki särinät saatu pois kiitos kortin, sitten säädetty subbarin vahvuus oikeaksi ja asetettu xfin THX paneelista kaiuttimien etäisyydet kuunteliaan, voimakkuudet, asteluvut yms toki tarpeelliset. Näin saat kyllä rahasi hyvään tarkoitukseen z5500:n hankinnassa. Jos noi vaan lyö koneen integroituun kiinni ja on hiljaa niin eipä noi sit normi hyviä pc kajareita kummallisempia...

  Äänenlaadusta ihan hyvin vastusta huomattavasti kalliimmille vehkeille. Suosittelen.
  [signature]E6850 | XFX GeForce 8800Ultra xxx | DDR2 G.Skill 800Mhz 4gb | Asus P5K-Premium | Raptor150gb 10000rpm | 2x Samsung T166 500gb | Samsung SATA DVD | CM Stacker832 | BeQuiet! Darkpower Pro 850watt | Creative X-Fi ElitePro|[/signature]
   
 13. Geefabio

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2003
  Viestejä:
  19 317
  Aika monella on kylläkin se tietokone ihan kodin musiikkikeskus, eli ei välttämättä kannata yleistää. Esim itse en ole ikinä pitänyt koneessa erillistä settiä, vaan aina on kodin viihdekeskus ollut koneessa kiinni.

  Ja Creativesta kun lyö kaikki herkut eli toisin sanoen "äänenpaskojat" päälle Logitechin oman loudness-saundin lisäksi niin ääni on kaikkea muuta kuin hi-fiä, mutta jokainen riplaa tyylillään...
  [signature]"Onko aina pakko ruveta riehumaan? Kiitos ja hyvät jatkot." -- NicklauZ[/signature]
   
 14. TKorho

  Rekisteröitynyt:
  03.10.2000
  Viestejä:
  439
  Kuitenkin XFi EP jo pystyy varsin vakuuttavaan ääneen. Ja Fraunenhoferin neuvoon sanon että THX paneelista tosiaan kannattaa asettaa kulmat ja etäisyydet kohdalleen, sillä vaihekorjauksella on todella hyvä vaikutus kunnolla asennettuna. Kyllä matalalla budjetilla XFi ja vaikka 5500 on hyvä yhdistelmä tietsikan kanssa.

  Creativen omista äänenparannusasetuksista voi tosiaan sit olla mitä mieltä haluaa! :-) Ne on mitä on. Tilavaikutelmasta itse pidän, mutta Crystallia laitan kehiin vain tosi aneemisten nauhoitusten kanssa...
  [signature]TKorho -[/signature]
   
 15. paskalokki

  Rekisteröitynyt:
  30.07.2009
  Viestejä:
  7 962
  Itsellä tällä hetkellä huoneessa kaiuttimina Logitechin X-230, 2.1:t siis. Alkaa säröilyä tuntua välillä näissä, reilu pari vuotta vanhat nyt. Myös subi on lattian kohdalta ns. leventynyt eli vissiin kosteutta imenyt tuo.

  Kaverilla olisi myytävänä Logitechin Z-5500:t, 1.5 vuotta takuuta jäljellä, kuutisen kuukautta vanhat. Onko järkeä lähteä maksamaan 160-190 euroa noista, näistä parikymppiä saisi myymisellä takaisin.

  Musiikinkuunteluun tulee ainoastaan, ellen istu tuolilla ja katso leffaa tai sarjaa. Yleensä menee sarjat sun muut sängystä käsin ja silloin äänet tulee TV:n omista kaiuttimista.
   
 16. olkikuukkeli

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2009
  Viestejä:
  1 170
  Nuo X-230:thän ovat melko hirveät, eli jopa ilmoittamaasi käyttöön Z-5500:t olisivat huikea parannus. Pelkästään musiikinkuuntelussa ne menevät kuitenkin hieman mukavuusalueensa ulkopuolella, koska voit helposti liittää ne myös töllöön. Nimenomaan surround-kaiuttimina ne ovat parhaimmillaan ja lisäävät leffoihin ja sarjoihin ihan uuden ilmeen verrattuna telkan omiin äänentuottajiin. 160€:n noissa on jo todella hyvä hinta-laatusuhde.

  Z-5500:t eivät tosin ole musiikissakaan niin huonot kuin vaikkapa tästä ketjusta voisi päätellä, hintaluokassaan ne edustavat kotiteatteripakettien parhaimmistoa. Valmiita Pro Logic-Music-asetuksia tai muita ei tietenkään kannata käyttää vaan stereota ja stereo x2:ta. Pelkkään musiikkiin saa kuitenkin paremminkin siihen suunniteltuja kaiuttimia tuohon parin sadan budjettiin. Oma hyväksi todettu yhdistelmä on kuitenkin Z-5500 yleiskäyttöön ja oikein erityisesti musiikista nautiskeluun sitten kunnon kuulokkeet.
   
 17. Leopardi

  Rekisteröitynyt:
  17.09.2006
  Viestejä:
  6 813
  Kannattaisi ennemmin AE Aego M 2.1 satsata. Paljon laadukkaampaa ääntä, ei kumisevaa tynnyribassoa.
   
 18. paskalokki

  Rekisteröitynyt:
  30.07.2009
  Viestejä:
  7 962
  En ole kuulokkeista oikein koskaan pitänyt erityisemmin ns. työpöytäkäytössä. Omasta mielestäni paljon mukavampaa, kun ääni tulee ns. vapaammin ja isomalla alalla korvaan.

  Huoneeni on aika typerän mallinen, mikäli aikoisin liittää myös elokuvakäyttöön nuo, siksi vedin HDMI:llä äänet televisioon, että ääni tulisi suoraan sieltä mihin katsotaan, eikä 45º astetta vinossa niinkuin nykyisillä kaiuttimilla tulisi.

  Musiikkikäytössä taas toisinpäin, elikkä mikäli elokuvaolosuhteissa tulisi äänet fiksusta edestä ja takaa, tulisi ne koneella istuessa ja musiikkia kuunnellessa vinosti takaata.

  Tässä kuvia huoneesta (anteeksi epäsiisteys, tänään pitää laittaa imuri savuamaan), otin nyt useamman ja piirsin jopa paintilla ylhäältä katsottuna suuntaa-antavan mallin, miten huoneessa tavarat on. Järjestelmäkameralla ja kalansilmäobjektiivillä tätäkään ei olisi tarvinnut tehdä.

  [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

  Ainakin omasta mielestäni on vähän hankala yksillä kaiuttimilla saada molemmissa tapauksissa edes hyvää jälkeä.
   
 19. Jayzqa

  Rekisteröitynyt:
  10.11.2010
  Viestejä:
  250
  Lyön oman sanani tähän väliin. Itse voin suositella Z-5500, leffakäytössä ja pelikäytössä lyömättömät tuohon hintaan varsinkin kun löytyy toslink. :) Basso on tosin ehkä "hieman" liian iso. (10" tietokonesetissä!) Mutta kuitenkin muovipurkit ja hifiverneet erikseen, riippuu ihan omasta korvasta mikä kuulostaa hyvältä. Mutta näissä ääni kuulostaa ihan ok:lta myös musiikissa. Kaukosääsintänkin oppii arvostamaan, varsinkin jos haluaa vain kuunnella musiikkia sängyllä ;) Käy kuuntelemassa vaikka gigantissa näitä ja sitten hifiliikkeissä noita hifiverneitä ihan itse. Oma korva löytää aina paremman kuin säkillinen murojen korvia.
   
 20. paskalokki

  Rekisteröitynyt:
  30.07.2009
  Viestejä:
  7 962
  Kyllä nuo aika käteviltä vaikuttaa, ainakin liitäntöjen ja sen säätöpaneelin takia. Kaverilla Xbox ja PC kiinni siinä, painaa nappia niin muuttuu PC:stä Xboksille audiot.

  Pistitkö merkille ollenkaan huoneessa olevia huonekaluja, niiden sijoittelua ja katselu- ja kuuntelukulmia?
   
 21. Jayzqa

  Rekisteröitynyt:
  10.11.2010
  Viestejä:
  250
  Kyllä vähän vilkaisin, ahtaalta näyttää mutta hieman pähkäilemällä kyllä sijoittuu varmasti hyvin. Itse ratkaisin ahtaassa asunnossani ongelman porakoneella ;)
   
 22. olkikuukkeli

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2009
  Viestejä:
  1 170
  Verkkokaupassahan noita voi myös käydä kuuntelemassa, yleensä demohuoneessa päälläolevina kaiuttimina. "Muovipurkkipaskasta" murosta lukeneena voi yllättyä. Bassopää voi tosiaan korostua, mutta järkevillä asetuksilla siitä pääsee lähes täysin (basso korkeintaan neljänteen pykälään + stereo x2) eroon. Eikä se basso sillä tavalla kumise kuin vaikkapa X-sarjan pienet subbarit, jotka ovat siis aivan järkyttäviä.
   
 23. paskalokki

  Rekisteröitynyt:
  30.07.2009
  Viestejä:
  7 962
  Tarkoitus olisi heittää (näillä näkymin jos hommaan nuo) kaiuttimet niin, että pöydän sivuille ja eteen näyttöjen alle yhdet tietenkin, subbari tuonne pöydän alle johtojen keskelle, toinen takakaiutin jalustalle tai vastaavalla tuonne nurkkaan, missä on tuo pikkuikkuna sälekaihtimilla ja kangasverhot, toinen sitten tuonne television nurkille "takaoikealle" oven läheisyyteen.

  Elokuvakäytössä sängyltä katsoessa tuo asettelu on tosin ihan järkyttävä.
   
 24. paskalokki

  Rekisteröitynyt:
  30.07.2009
  Viestejä:
  7 962
  No nyt on Z-5500 huoneessa jytisemässä. Tosiaan hintaan 160 euroa + lonkeron sikspäks nämä sain, takuuta jäljellä Verkkokauppa.com:iin 1.5 vuotta.

  Hetki meni piuhojen asentamisessa, ei helvetti, että on monta ja pitkiä. Onneksi irroitettavat noissa kaiuttimissa. :kippis:

  Terratec Aureon 5.1 siis äänikorttina ja niinkuin kuvasta näkyy, lähtöjen värit ovat vihreä, vihreä, vihreä, sininen ja pinkki. Pinkki nyt menee mikkiin, että se suljettiin pois heti, mutta hetken sain pähkäillä miten nämä tuohon liitetään. Kauittimissa nimittäin värit ovat musta, vihreä ja oranssi. No ekalla oikein onneksi, kuuluu kaikista nyt.

  Äänikortin ajureista vähän koittanut muokkailla efectejä sun muuta, on niin paljon vaihtoehtoja etten edes tiedä mikä kuulostaa hyvälle. : / Tällä hetkellä Z-5500:n kontrollipaneelissa lukee;

  Input: Direct 96..24
  Effect: Stereo x2

  Onhan tuo aika huomattava ero heti, kun iskin vasemman takakajarin tuonne patterin päälle vasempaan kulmaan huoneessa (katso kuva) ja vaikkakin on vielä verhon takana niin soundi heti erilainen, kuin mikäli se olisi tuossa tulostimen päällä eli ihan vieressä. Huomenna koulussa teen kulmaan tason tuolle niin saa sen näkyviin ja enemmän kuuluviin tuolta.

  Kannattaako takakaiuttimet olla mielummin ihan takana, vai enemmän viistossa sivulla?

  EDIT: Tosin heti alkoi sellasia ongelmia tulla, että Counter Strike Sourcessa alkaa hirveä humina, kun pelin laittaa päälle. Jos laittaa ääntä niin, että äänet kuuluu pelistä niin humisee niin kovaa, että ei häiritsee ihan pirusti. :-/
   
  Viimeksi muokattu: 09.01.2011
 25. rehu

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2003
  Viestejä:
  2 765
  Miksi et kytkenyt Toslinkillä? Ei muuta ana/digi vaan letkuttaa suoraan diginä kajareille.
  Ja jos käytät analogisesti, niin säädä ohjaimesta : 6ch.
  Itellä tua z-680 -sarja ja hyvin on palvellut.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti