27" näytöt (2560x1440)

Viestiketju alueella 'Rauta' , aloittaja Pusherman, 01.01.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Tege Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2005
  Viestejä:
  34 930
  Tuntuu, että kaarevat näytöt ovat nyt on mutta eipä ne telkkareitakaan enää mainosta. Panostaisin ihan suoraan 24" näyttöön. https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho...4-zowie-xl2411p-144hz-e-sports-monitori-musta
   
 2. Samppap

  Rekisteröitynyt:
  28.02.2017
  Viestejä:
  58
  Ei se kaarevuus, mutta koko ja laatu. Tuota näyttöä olen paljon katellut ja kaveri suosittelee kovasti, mutta tulee tuo TN paneeli vähän vastaan koska ero jo TN ja VA paneelilla on omaan silmään melkoinen. Vertasin vanhan tn paneelilla olevan ja nykyisen ips paneelilla olevan värien ja kuvan laadun eroa ja voin sanoa että TN-paneelista näyttöä en osta. Haluan 27", koska nykyinen näyttö on myös 27" jolloin nykyisestä näytöstä tulisi kakkosnäyttö ja uusi ykköseksi. Kyselyn aiheena siis oli 27" 144Hz näyttö, jonka kategoriasta etsin parempaa/edullisempaa näyttöä aiemmin mainittuun verrattuna.
  Näyttö on siis muussakin käytössä kuin pelaamisessa, johon tuo linkkaamasi näyttö oikeastaan pelkästään soveltuu...
   
  Viimeksi muokattu: 22.01.2018
 3. ssdssd

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2011
  Viestejä:
  270
  Onko näyttöjen tai paneelien laatu romahtanut viime vuosina? Nimittäin itse olen vertaillut ikivanhan BenQ E2200HD:n (TN-paneeli) ja tuliterän Dell Ultrasharp IPS-monitorin kuvaa ja ei värien laadussa ole mitään valtavaa eroa, koska tuo vanhakin toistaa suunnilleen koko sRGB-väriavaruuden. Oikeastaan ainoa ero on Dellin neutraalimmat harmaat ja osa väreistä, tuossa BenQ:ssa on vähän punaisemmat ja ylilämpimät sävyt, ja tuonkin havaitsee vain rinnakkain niitä verratessa. Toki katselukulmissa ja resoluutiossa sitten on eroa, mutta mustan tasossa vanha voittaa uuden kevyesti eikä siinä ole havaittavaa valovuotoa (eikä kuolleita pikseleitä valkoisella taustalla) toisin kuin uudessa, jossa sitä ei voi olla huomaamatta edes valot päällä mustalla kuvalla. Jotenkin odotin, että vajaassa vuosikymmenessä oli tapahtunut muutosta ja näyttöjen kuvanlaadussa olisi paljon huomattavampi ero.
   
  Viimeksi muokattu: 23.01.2018
 4. ssdssd

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2011
  Viestejä:
  270
  Mitä mieltä murolaiset on paneelin uniformitystä, jos värilämpö heittelee tyyliin keskellä ruutua 6500k, yksi nurkka 7000k ja sen vastapäinen nurkka 6200k? Kyseisissä nurkissa selkeää valovuotoa suunnilleen kahden kämmenen kokoisella alueella, ja värilämpötila heittää saman suuruisella alalla.
  Toinen vaihtoehto olisi pari viallista pikseliä sisältävä, huomattavalla mutta toista yksilöä hieman lievemmällä valovuodolla, jossa värilämpö hämmästyttävän tasainen kauttaaltaan myös valovuotoalueilla heitot suurimmillaan n. 200k luokkaa.
  Paneelilottoa tässä pelailen ja pitäisi valita ruton ja koleran välitä. :)
   
  Viimeksi muokattu: 01.02.2018
 5. Leopardi

  Rekisteröitynyt:
  17.09.2006
  Viestejä:
  6 816
  Molemmat takaisin vaan :D
   
 6. ssdssd

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2011
  Viestejä:
  270
  Useampi yksilö tullut käytyä läpi mutta sellaista, jossa ei olisi ongelmia ei löydy. Tuntuu ettei Dellin paneeleissa valmistajalla oikein edes ole mitään laatustandardia osalle näistä ominaisuuksista, vaan ne pitäisi hyväksyä.
  Olisiko jokin toinen merkki IPS-paneelilla, jonka varaan uskaltaisi laskea, että löytyy ongelmaton paneeli? Googlettelun perusteella IPS-paneelit on melkoista lottoa nykyisin. Onhan tämä ihmeellistä, että tuollainen viime vuosikymmeneltä peräisin oleva TN-paneelilla varustettu halpanäyttö hakkaa mennen tullen nykyisen merkkivehkeen tuollaisissa perusasioissa. Missä välissä kuolleista pikseleistä on tullut normaalia? On tähän mennessä ollut jos minkälaisia lcd-paneeleilla varustettuja laitteita käytössä, eikä ikinä yhtään kuollutta pikseliä, niin tässä uudessa läpikäytyjen laitteiden perusteella 20% ollut sellaisia missä ei ollut yhtään kuollutta pikseliä, mutta jotain muuta sitten senkin edestä pielessä prkl.
   
  Viimeksi muokattu: 06.02.2018
 7. Zardon

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2008
  Viestejä:
  5 673
  Jos haluaa jokseenkin tasaista "mustaa" niin ehdottomasti VA-paneeli, IPS on tosiaan sellaista lottoa, olen kuullut että sellaisiakin yksilöitä on olemassa joissa ei ole paljoa ips-glowia tai sitten se on ajan kanssa vähentynyt.
   
 8. ssdssd

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2011
  Viestejä:
  270
  Mutta onko VA-paneelista mihinkään kuvankäsittelyssä? Onko niissä myöskään ongelmia uniformityn suhteen? Tuokin tuntuisi jollain tavalla liittyvän taustavalovuotoon testaamissani yksilöissä mutta ei ole suoraan verrannollinen valovuodon näkyvyyteen. Tarkoitan tuolla sitä, että kunnon taskulampputyyppisellä valovuodolla oleva paneeli ei kärsi uniformitystä mutta pehmeällä, laajalle alalle heikosti valovuotavalla paneelilla vastaavasti taas kärsii.
   
 9. aatte

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2011
  Viestejä:
  108
  Ite oon nyt kokeillu muutamat noita Lenovon näyttöjä. L24-Q10 toinen näyttö oli lähes täydellinen, mutta sivut oli ihan pikkusen tummempia ku muut kohdat keskeltä. Nyt sitten Lenovo P24H-10 käytössä ja toinen näyttö oli täydellinen, paitsi oikeassa alareunassa on niin pientä valovuotoa pienessä kohdassa, että edes täysin pimeässä huoneessa mustaa vasten se ei ärsytä.
   
 10. ssdssd

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2011
  Viestejä:
  270
  Mainitsemasi Lenovon P24H-10 vaikuttaa kiinnostavalta, vaikka onkin vähän pienempi kuva-alaltaan. Tuossa olisi kunnollinen jalusta ja tehtaan kalibrointi. Tuli katseltua Lenovon tarjontaakin ennen kuin Delliin päädyin mutta jostain syystä ne eteen tulleet mallit olivat yksinkertaisella pelkällä kallistussäädöllä ilman mitään tehdaskalibrointeja eikä niistäkään löytynyt oikein minkäänlaisia revikoita netistä, joten jätin ne pois mielestä. Onko tehtaalla kalibroitu harmaasävyt ja värit, onko tässä vastaava kalibrointi mitä Dellin Ultrasharpeissa? Mitä raportissa kerrotaan delta E heitoksi? Niin ja mitä tarkoitit, kun mainitsit molempien kohdalla, että toinen näyttö oli täydellinen tai lähes? Oletanko oikein, että jouduit vaihtamaan ensimmäiset jonkin "ominaisuuden" vuoksi? Ei ilmeisesti tule kuolleita pikseleitä kaupan päälle Lenovoissa?
  Oletko nähnyt mainitusta mallista testiä netissä? Ei näkynyt yleisimmillä testisaiteilla ainakaan.

  Nuo Lenovot pitää kuitenkin pistää uudelleen harkintaan, mutta voi olla jo liian myöhästä, kun tuli lähdettyä Dellin vaihtorumbaan mukaan ja sen takia näyttö on jonkin aikaa hallussani jo ollut, ettei sen palautuskaan palautusoikeuden puitteissa enää ole mahdollista.
   
  Viimeksi muokattu: 07.02.2018
 11. aatte

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2011
  Viestejä:
  108
  Joo, vaihdoin kummatkin näytöt kerran ja toisella kerralla tuli aina parempi. Pikkuveljelläni on vieläkin tuommoinen L24Q-10 ja hänen ensimmäinen näyttö oli omaani parempi. Myin tuon L24Q-10:n kaverille, koska tarvitsin noita USB-portteja näytössä.

  Kuolleita pikseleitä ei ole ollut yhdessäkään, eli sen osalta olen ollut todella tyytyväinen. Olen ollut myös itse tyytyväinen näitten Lenovon näyttöjen tasalaatuiseen kirkkauteen ja mustan laatuun. Väritkin näyttää kivoilta. Netissä on jonkun verran lyhyitä keskusteluissa esiintyneitä mini-revikoita näistä uusista ja ne on ollut positiivisia. Ei kuitenkaan oikeita arvosteluja, kuten sanoitkin.

  Kerroppa mullekki, että onko tuo lappu nyt hyvä vai huono. :D Eli tämä on nyt tämän toisen ''paremman'' Lenovo P24H-10:n kalibrointilappu. Se ensimmäinen P24H-10 oli valovuodoltaan aika paha. Ympäri näyttöä ja vahvasti.

   
  Viimeksi muokattu: 07.02.2018
 12. ssdssd

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2011
  Viestejä:
  270
  ei paha. Vaihdatitko suoraan Lenovon kautta ja tuliko tilalle ihan uusia paketissaan olevia näyttöjä?
  Itsellä ei Dellin kanssa vaihtamalla parantunut, vaan tuli joko samaa vikaa tai jotain uutta tilalle. Toinen mikä oli kummallista, on että vaikka oli täysin uusi näyttö, niin sitä ei automaattisesti huollon kautta vaihdeta uuteen, jos se on ostettu jälleenmyyjän kautta (vain kuulemma suoraan Delliltä ostetuissa on jokin aikaraja alussa jolloin voi saada uuden), vaan tilalle tulee mitä vaihtolaitteena sattuu varastossa olemaan, joko tehdaskunnostettu tai uusi, mutta uudetkaan ei tuolloin ole tehtaan paketissa olevia vaikka kaikki oheiskrääsäkin mukana tulee.

  Samanlaisia juttuja olin itsekin lukevinani netissä. Vaikuttaa kyllä näiden tietojen perusteella erittäin asialliselle vehkeelle, jos viallisia pikseleitäkään ei tunnu olevan suurimmassa osassa laitteita, kuten itselläni kävi tämän toisen merkin kanssa. Vielä kun huomioidaan hintaluokka niin melko lyömätön laite. Tuossa näytti olevan tyylikkäämmin teleskooppina toteutettu jalustakin korkeussäädön puolesta, eikä semmoinen lipputankomekanismi.

  Ihan OK. Lapun ulkoasu on käytännössä identtinen Dellin kanssa. Jostain syystä vain on värilämpö vedetty n. 7000 kelviniin, sen kuuluisi olla 6500k (D65). Tuosta varmaan johtuu osittain, että dE on paikoin jopa yli kahta harmaasävyille (sinänsä yllättävää ettei tuohon pahempi kuitenkaan). Muutenkin vähän korkeammat dE:t kuin Delleissäni ollut mutta keskinmääräinen sinullakin silti 2 tai vajaa, joka on ihan hyvä kuitenkin. Yleisesti sanotaan, että dE 3 on sellainen raja ettei eroa huomaa käytännössä, ainakaan jos ei rinnalla ole verrokkia samaan aikaan. Itse ainakin huomasin harmaasävyissä selkeitä eroa, kun oli kaksi tehdaskalibroitua rinnakkain ja niissä oli myös raportin mukaan osassa harmaita vajaan 0,5-1 dE:n eroja laitteiden välillä.
   
  Viimeksi muokattu: 08.02.2018
 13. aatte

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2011
  Viestejä:
  108
  Kiitti analyysista! Ostin kummatkin näytöt Verkkokauppa.comista ja sain aina suoraa hyllystä uuden, kun vein huonon sinne vaihtoon. Uskallan tosiaan suositella tätä Lenovo P24H-10 näyttöä ihan kelle vaan, joka haluaa hyvän perusnäytön. Pelaan myös tällä, eikä ainakaan minulla ole mitään ongelmia esimerkiksi FPS:issä. Ghostingia eikä värien muutoksia tule UFO-testeissä pahasti, eli sieltäkin suunnasta kunnossa. Nämä Lenovon näytöt näyttää kaikki kellottuvan 1440p resolla vain 67hz, mutta 1080p taisi mennä jonnekin 77hz asti. Jätin itse 1080p 75hz, eikä ole frame skippausta tai muitakaan ongelmia.
   
  Viimeksi muokattu: 08.02.2018
 14. exotus-

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2013
  Viestejä:
  27
  Olisikohan Dellin U2715H vielä näin vuonna 2018 fiksu valinta hyväksi yleisnäytöksi suht tarkoilla väreillä (kuvankäsittelyä ajatellen)? Korvaavassa U2717D-mallissa on ilmeisesti korkeampi input lagi eikä olennaisia parannuksia. Välillä tulee pelailtuakin, joten mieluummin ottaisi vähälagisemman mallin, jos muita eroja ei juuri ole.

  144 Hz olis kiva, mutta olen seuraillut pari vuotta näitä 27" G-sync paneelilotto-IPS:iä ja tullut siihen tulokseen että ehkä mulle riittää 60 Hz. Uuden näytön tarve alkaisi olla aikalailla nyt, joten ei viitsi enää odottaa että laadunvalvonta saadaan toimimaan.
   
 15. ssdssd

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2011
  Viestejä:
  270
  Ei vanhojenkaan mallien laadunvalvonnassa ole hurraamista omakohtaisten kokemusten perusteella. Jos uusissa malleissa ollaan vielä alempana, niin kaatopaikaltako ne paneelit niihin haetaan...?
  Omien kokemusten jälkeen, jos voisin palata ajassa taaksepäin, harkitsisin ehkä myös Lenovo P27Q tai H -malleja. Jos ei laatu ole parempaa, niin hinta ainakin yli satkun halvempi.
   
 16. Leksa07

  Rekisteröitynyt:
  21.12.2011
  Viestejä:
  3
   
 17. johnnyw

  Rekisteröitynyt:
  05.11.2006
  Viestejä:
  9 026
  Kellään muulla ollut asuksen takuupuolen kanssa ongelmia?

  Itellä siis XG32VQ näyttö josta oli jo takuuvaihto sovittu jo n kk takaperin, viime perjantaina vaan ilmoittivat että vaihtoa ei pystytäkkään tekemään koska heillä ei ole kys ruutua varastossa & ainoaksi vaihtoehdoksi antoivat että pitäisi lähettää näyttö asuksen huoltoon hollantiin jonka jälkeen antavat rahallisen hyvityksen. Ei kai valmistaja kuitenkaan voi noin omin päineen ruveta takuuehtoja muuttelemaan mikä heille sopii parhaiten? Tässä näytössä on kuitenkin 3v onsite takuu (uusi kotiovelle ja vievät risan mennessään) ni nyt mun pitäisikin lähettää näyttö ulkomaille ja odotella ties kuinka kauan rahallista hyvitystä.

  Tuo nyt ei ihan hirveästi nappaisi, omat kokemukset noista asuksen hyvityksistä sen verran kehnot. Cashback kampanjan rahojakin sai aikanaan odotella reilu 3kk.
   
  Viimeksi muokattu: 12.03.2018
 18. Tege Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2005
  Viestejä:
  34 930
  Kerro heille uudestaan, että on tuo onsite mutta ilmeisesti se perustuu siihen, että laitetta pitää olla varastossa. Jos vian kanssa voi elää, niin kysy voiko vaihtaa sitten kun on varastossa.
   
  Viimeksi muokattu: 12.03.2018
 19. johnnyw

  Rekisteröitynyt:
  05.11.2006
  Viestejä:
  9 026
  Mainitsin tuosta onsite takuusta, mutta tuntuu että tuolla asuksen takuupuolella on nykyään jotain uutta porukkaa töissä jota ei vähempää tunnu kiinnostavan. Muutenkin sähköpostikyselyihin vasteajat olleet kuukauden aikana parista päivästä jopa viikkoon ilman että ovat edes antaneet mitään kunnollista vastausta kysymyksiin.

  Näyttö tosiaan "toimii" ja on käyttökuntoinen. Alunperin takuuhakemus tehty parin kuolleen/jumiutuneen pikselin ja reilun valovuodon takia, mutta tuon jälkeen ilmaantui vielä sellainen vika että virkistystaajuus randomisti käynnistyksessä on max 85hz normi 144hz sijaan inputista riippumatta. Lisäksi välillä näyttö ei herää vaan joutuu käynnistämään uudestaan että tunnistaa signaalin. Tänään tuli nyt viimeisin vastaus kun kyselin silloin perjantaina että jos kerran tätä kys mallia ei ole saatavilla, ni olisiko mahdollista saada joku toinen malli tilalle. Eipä taaskaan saanut mitään vastausta kysymykseen, ainoastaan linkki ja ohjeistus että ota yhteyttä asus nordiciin. On kyllä viimeinen asuksen näyttö jonka ostan jos palvelu on nykyään tällä tasolla.

  Tosiaan kuukausi sitten tuo RMA hyväksytty ja tuli mailiin vahvistus että ollaan yhteydessä kun vaihtolaite on lähtenyt asukselta. Sitten yhtäkkiä vaan parin viikon radiohiljaisuuden jälkeen ilmoittavat että vaihto ei onnistukkaan ja lähetäppä näyttö hollantiin ja odottele ties kuinka kauan rahoja :facepalm:
   
  Viimeksi muokattu: 12.03.2018
 20. johnnyw

  Rekisteröitynyt:
  05.11.2006
  Viestejä:
  9 026
  Ei kyllä vakuuta asuksen takuupalvelut, tuolta asus nordicilta oltiin kyllä minuunpäin yhteydessä ja lupailtiin että hoidetaan onsite vaihtona hetimiten. Mutta eipä ole taas kohta pariin viikkoon kuulunut/ tapahtunut mitään, lisäksi edelleen viesteihin vastataan tyyliin kerran viikossa. Josko tän ruljanssin nyt saa kunnialla vedettyä jollain aikataululla läpi niin takuuvarmasti viimeinen asuksen näyttö jonka ostan. Tälläset parin kk säädöt takuuvaihdon kanssa alkaa sen verran korpeamaan että ei kiinnosta ruveta nykysellä näyttöjen laaduntarkkailulla ruveta onnea kokeilemaan.
   
  Viimeksi muokattu: 21.03.2018
 21. Hänk_

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2017
  Viestejä:
  10
  Joo nää ips näytöt on kyllä aikamoista sutta ja sekundaa. Oma acer predator xb271hu lähti gigantin kautta takuu "huoltoon". Keskellä ja oikealla yläkulmassa kuollut pikseli ja no signalia jatkuvasti, mutta eniten ärsytti ehkä värien epätasaisuus. Näyttö punersi reilusti oikealla puolella ja vaaleita taustoja vasten pisti joka kerta sen verran ärsyttävästi silmään, että oli pakko viedä näyttö takaisin. En tiedä saanko vaan saman näytön takaisin vai mitä, mutta ei näihin huonoihin yksilöihin todellakaan kannata tyytyä, koska kyse on näinkin kalliista näytöistä.
   
 22. n1pa

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2009
  Viestejä:
  511
  Oman predatorin (ei IPS-malli) on kanssa pikseleiden kanssa ongelmaa. Alareunassa yksi ilmeisesti lopullisesti vihreänä palava tapaus (ollut kolme viikkoa samanlainen), yläreunassa yksi "eläväinen" tapaus, välillä on monta päivää täydellisen vihreänä, välillä toimii normaalisti ja välillä sykkii vihreänä.

  Harmittaa hivenen, jos pitää 500€ näytössä katsella kahta kuollutta pikseliä sen takia että takuussa oleva raja menee kolmessa. Nyt toivon, että Acer ottaa näytön takuuseen, vaikka ehdot eivät aivan täysin täytykään.
   
 23. thing_01

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2011
  Viestejä:
  87
  Onkohan korean näytöissä jotain uutta ja kivaa... oma crossover 27100q ei suostu menemään yli 116fps...eli nopea qhd tai suht. Laadukas 4k? Ja kaarevuus on No no
  Hinta tietenkin alle 500€
  Kaarevat jätän heti pois. Kotona on jo kohtuu leveä tiskikone. Myös tn-näytöt pois suljettu
   
  Viimeksi muokattu: 26.03.2018
 24. johnnyw

  Rekisteröitynyt:
  05.11.2006
  Viestejä:
  9 026
  Kai se on ruvettava kuluttajasuojaan ottamaan yhteyttä kun ei tunnu vaihto asuksella hoituvan ja yhteydenpitokin olematonta. Nyt tämä takuukeissi kestänyt jo 2kk, viimeisimpään yli viikko sitten laitettuun viestiin ei ole vieläkään vastattu. Aika laaja käsite tuntuu asuksella olevan että laittavat pikaisesti korvaavan näytön. Tosiaan 2 viikkoa takaperin sanoivat ihan puhelimessa että laittavat hetimiten korvaavan tulemaan huollosta, tuon jälkeen ei sitten olekkaan taas tapahtunut yhtään mitään :facepalm:

  Eli ei kyllä pysty asuksen näyttöä suosittelemaan enää nykyään. Tietty jos toimivan/virheettömän saa ni ihan hyviä, mutta takuut näyttääkin nykyään olevan sit melkosta kuraa.
   
  Viimeksi muokattu: 27.03.2018
 25. Tege Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2005
  Viestejä:
  34 930
  Tuttu tunne kun PG279 ostin ja sitä vaihdoin. Loppujen lopuksi päädyin PG278 malliin kun sitä sai laadullisesi parempana.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti