2.1 Läppäriin

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja h0ke, 18.01.2008.

 1. h0ke

  Rekisteröitynyt:
  18.05.2007
  Viestejä:
  50
  Terve,
  elikkä olisin etsimässä 2.1 kannettavaan tietokoneeseen. Olen opiskelija, joten kovin paljoa ei ole laittaa rahaa tähän, mutta uskon, että ~500? luokkaan saa suht. hyvän setin. Ainakin paremman kun kannettavan omat kaiuttimet ;) .

  En kovinkaan paljoa näistä asioista tiedä, joten tarviisin aika paljon apua tässä. Kannattaako ostaa vahvistin? Mitkä kaiuttimet? Mikä subbari? Riittääkö kannettavan äänikortti mihinkään?.. Kysymyksiä siis on aika paljon :D, joten toivon, että voisitte jotain kertoo näistä asioista ja tietysti suositella joitain.

  Ja voin myös tilata Saksasta, jos sieltä jotain halvemmalla saa :). Hyvälaatuinen käytettykin kelpaa, jos jollain on myynnissä ;).

  Kiitos jo etukäteen!
   
 2. TKorho

  Rekisteröitynyt:
  03.10.2000
  Viestejä:
  439
  Muutamakin vaihtoehto.
  Lähtisin itse liikkeelle kannettavan sisäisellä äänikortilla. TODENNÄKÖISESTI se on ihan kökkö, mutta ulkoisen äänikortin voit hankkia kyllä myöhemminkin ihan samalla tavalla. Sen jälkeenpäin hankkiminen ei sinänsä lisää kuluja.

  Tuolla rahalla ei saa huisia aktiivikaiuttimia, mutta Behringerit pitäisi irrota helpostikin, ja ovat kyllä moninverroin paremmat kuin mitkään tietsikkavermeet. Toisaalta tietsikkakajaritkin ovat mahdollisuus jos et oikeasti tiedä mitä haluat vielä ensimmäisessä vaiheessa. Jotkut Z-2#00 purkit ovat yllättävän hyviä, tai GigaWorksin T40. Ne ovat tosi edullisia, ja eivät tietty mene tietyn tason ylitse: riippuu kuinka vakvaa käyttöä niille ajattelit. Pelailuun ja leffoihin moiset ovat oikein hyvät. Vakavaan musiikin kuunteluun tai bilettämiseen eivät sitten ihan riittävät.

  Perinteisesti tuolla hintaluokalla suositellaan vahvaria ja kahta passiivikajaria. Subbariin voit tähdätä sitten kun ehdit ja tiedät paremmin itsekin mitä odottaa. Toisaalta edulliset kajarit, vaikka Tannoy F1 ja käytetty vahvari, niin rahat riittävät vielä pikku ApuPassoon. Itse lähtisin 2.0 systeemiin jollain perityllä tai käytetyllä vahvarilla, ja ostaisin mielestäni riittävän hyvät kajarit. Vaikka Magnatit tai Tannoyn F2:t tai mitä nyt makuun ja budjettiin sitten mahtuukaan.

  Toisaalta ostin itse aika aikaisessa vaiheessa 2.0 aktiivit, mutta esim Genelecit eivät mene ihan budjettiisi vielä.

  [signature]TKorho -[/signature]
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. h0ke

  Rekisteröitynyt:
  18.05.2007
  Viestejä:
  50
  Joo, kiitoksia ehdotuksista! Kattelin tossa, että saisin omaan budjettiin
  Kaiuttimet:
  Harman/Kardon HTFS 2

  Vahvistin:
  Harman/Kardon HK 3380

  Mitä mieltä ootte noista, onko hintansa väärti? Maksaa ~400?, eli kannattasko ettiä vielä, ite en kato näistä kovinkaan paljoo tiedä ;). Kaverilla oli vaan sonyn vahvistin ja kaks jamon kaiutinta + joku subbari ja kuullosti hyvältä :D. Tossa siis mun tietämys asiasta :D!
   
 5. TKorho

  Rekisteröitynyt:
  03.10.2000
  Viestejä:
  439
  En tunne HarmanKardoneita, mutta ihan kunniallinen merkkihän se on.
  Parasta on se että olet valinnut linjan, ja tunnut tietävän että vahvari+2.0 on sinulle sopiva vaihtoehto. Se luultavasti on tuolla rahalla myös äänenlaadullisesti paras suunta.
  [signature]TKorho -[/signature]
   
 6. JaTaMa

  Rekisteröitynyt:
  05.06.2001
  Viestejä:
  2 401
  Jos haluat rahaa säästää niin lukaiseppas postaukseni.

  Nämä siis, jos tarkoitus on kuunnella kaiuttimia, kun istuu läppärin edessä, jos taas aiot käyttää läppäriä vain media toistimena ja kuuntelu tapahtuu isommassa huoneessa, niin sitten erillinen vahvistin + kaiuttimet lienee parempi vaihtoehto.
   
 7. TKorho

  Rekisteröitynyt:
  03.10.2000
  Viestejä:
  439
  Vahvareiden tapauksessa voin suositella käytettyjä. Itse ostin tyttöystävälle muistaakseni DVDPlazan ostan-myyn palstalta viritinvahvarin, sain edullisesti hyvän, vanhan ajan servo-kauko-ohjatun viritinvahvarin ja ääni on itseänikin tyydyttävä, parempi kuin omassa olohuone-setissäni (which is less serious 2.0 viritinvahvarisetti).
  [signature]TKorho -[/signature]
   
 8. h0ke

  Rekisteröitynyt:
  18.05.2007
  Viestejä:
  50
  Joo, pitääpi katella. JaTaMa:lle kiitos, mutta en enää koske "tietokonekaiuttimiin", vaikka niitä miten kehuttaisiin :D. TKorho, joo pitää katella käytettynä, saa sillon hinta/laatu suhteeltaan varmaan aika hyviäkin pelejä :).
   
 9. JaTaMa

  Rekisteröitynyt:
  05.06.2001
  Viestejä:
  2 401
  No nämä, kun juuri eivät ole näitä "tietokonekaiuttimia" :). Mutta ilmeisesti etsitkin jotain hiukan isommilla elementeillä olevia.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti