10, 50 vai 100 Mbit/s netti? Huomaatko näissä mitään eroa?

Viestiketju alueella 'Internet, tietoturva ja muu tietoliikenne' , aloittaja Flasher, 16.09.2018.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Flasher

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2002
  Viestejä:
  313
  Ei saa nauraa, mutta olen tähän asti pärjännyt 1Mb/s netillä. Ainoastaan jonkun 30 gigan pelin latauksessa vähän kyrsinyt. :smoke:

  Nyt kun pitäisi upgreidata, rupesin pohtimaan kannattaako maksaa 3€ enemmän kuussa 100mbit netistä 50 sijaan. Missä sellaisiin nopeuksiin ikinä pääsee, jos torrentit on jääneet sinne lapsuuteen?

  Kertokaa! :comp:

  P.S. Taloudessa on kyllä useampi ihminen, että pingi varmaan kärsii, mutta siihen tuskin lisänopeus auttaa?
   
  Viimeksi muokattu: 16.09.2018
 2. 0nanias

  Rekisteröitynyt:
  28.11.2010
  Viestejä:
  432
  Nopeuden nosto on ainakin näillä suurimmilla operaattoreilla niin yksinkertainen (ja ilmainen) operaatio, että itse varmaan sinun tilanteessasi aloittaisin sillä hitaammalla.
  Suurin tarve nopeammalle laajakaistalle tulee nykypäivänä varmaankin streamauspalveluista kuten netflix ja youtube, mutta teillä ei ilmeisesti näitä hirveästi käytetä jos megainenkin netti on aiemmin riittänyt.
  Mutta sinun kaistantarpeeseesi tuskin osaa kukaan muu vastata kuin sinä itse.
   
 3. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 896
  Jos ei tarvetta, niin ei kannata maksaa, ja vaikka saisi nyt samaan hintaan, niin ei välttämättä kannata, sillä siinä menettää yhden tinkimismahkun sitten kun tarve.


  Esimerkkejä missä tarvetta ja hyötyä on suht helppo keksiä, se onko siitä sinun esimerkissä merkistyä on oma lukunsa.

  Jos kuitu kotiin ja pieni vaihteluväli ja symmetrinen liittymä (esim 50/50), niin se yleensä on aika hyvin sitä , eli tuolla jo monet kuluttaja pilvipalvelut toimii sen miten ne toimii ja perheelle riittää monipuoliseen käyttöön, lisävauhdista voi saa potkua sellaisiin erikoistilanteisiin , mutta ennenkaikkea ns speedtest testit näyttää paremmalta. (paluukaista, jos siirrät maassivisia määriädataa pilveen, niin kiinnitä huomiota siihen), Alaspäin kuluttajatuotteissa ei liittymä aina rajoittava, mutta osa kyllä kykenee tarjoamaan nopeutta, jolloin tietenkin lisäarvoa nopeudesta

  No todellinen mailma ei tuollaista, vaihteluväli on isompi, tai ns maksimi, ja liittymä ei ehkä symmetrinen, jälkimmäisessä jos tarvii jonkin tasoisen paluukaista, niin ehkä pitää katsoa missä liittymässä se toteutuu vaihteluvälin puitteissa, voi joutu vähän kaivelee. Vaikka tarve olisi alle 50Mbit/s niin se voi vaatia sen satamegasen liittymän, jos sekään.

  Jos toteutus on kuitu 4G tukiasemaan (naapuri kylällä), niin tuotteesta riippuen et hanki tiettyä nopeutta, vaan enemmänkin jotain epämääräistä. Vaihteluväli on 0,x - se nimi miinus jotain, aina ei välttämättä ylänopeusrajaa, eli jossain joskus voi päästä nimellistä nopeampaan. Paluukaista kananttaa tarkistaa, voi olla isoa eroja eri liittymissä.

  4G liittymässä 10 vs 100 voi olla hinnan arvoinen juttu, riippuu ihan paikasta, käyttöajankohdasta ja operaattorin priorisointi politiikasta (priorisoituja liittymiä ei saa, mutta nopues luokka voi vaikuttaa ruuhkassa toutetuvaan).

  Jos jokin taloyhtiölaajakaista, niin sielläkin voi olla ruuhkassa resurssien jakoa liittymä luokan mukaan.
   
  Viimeksi muokattu: 16.09.2018
 4. Matso167

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2018
  Viestejä:
  90
  Netflix 4k laadulla käyttää vaan joku 15 Mbit/s. Missä itellä 50 Mbit kaista tullut vastaan, niin ykskin Steamin lataus osaa kyllä tonkin tukkoon laittaa, niin ettei enää areenan videot pyöri samaan aikaan, mut harvapa niitä pelejä jatkuvasti latailee.
   
 5. masajussi

  Rekisteröitynyt:
  18.04.2014
  Viestejä:
  310
  Netflixin hd-laadulle riittää viisi ja ultrahd-laadulle 25 megabittiä sekunnissa.
   
 6. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 896
  Jos reititin ei hanskaa kuormanjako hommia, niin nopeuden nosto ei välttämättä auta, kuin vasta siinä vaiheessa että on nopeampia kuin mikään kuviteltu yhtäaikaa käytettävä serveripäät yhteensä. (no on muitakin konsteja tukkia yhetys)
  Eli reititin asetuksineen kuntoon, niin ei kuvailtua ongelmaa.
  No käytännössä toki nopeampi yhteys antaa pelivaraa ja helpottaa säätämistä (ja sitä kautta voi olla edullisempaa)

  Aloittajalla ilmeisesti kiinnostus lopahti, olis ollut tilannetta valaisevaa kuulla millaisia vaihtoehtjoa liittymissä tarjolla.
   
  Viimeksi muokattu: 19.09.2018

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti