Säännöt

MuroBBS-keskustelupalstan säännöt

MuroBBS on Ampparit Oy:n omistamiin Muropaketti.com- ja Dome.fi-sivustoihin liittyvä itsenäinen keskustelupalsta, jonka sisällön tuottavat keskustelupalstalle rekisteröityneet käyttäjät.

Keskustelupalstalle kirjoittavat henkilöt ovat itse juridisessa vastuussa viestiensä sisällöstä. Keskustelupalstalle lähetettyjä viestejä ei tarkasteta etukäteen, vaan palstaa jälkimoderoidaan. Noudatamme Suomen lakia, ja lainvastaiset viestit poistetaan. Ylläpito luovuttaa oikeuden päätöksellä viranomaisille kirjoittajan yksilöintiin tarvittavat tunnistetiedot.

Mikäli MuroBBS:n käyttäjä haluaa sulkea tunnuksensa, tulee hänen olla yhteydessä foorumin ylläpitoon sähköpostitse (toimitus [at] muropaketti.com). Viestihistoriaa ei tunnuksen sulkemisen yhteydessä poisteta. Poistovaatimukselle ei ole Suomen tai EU:n lainsäädännön mukaisia juridisia perusteita, koska käyttäjä on tarkoittanut viestinsä julkaistavaksi julkisesti.

Jokaisessa viestissä on raportointipainike, jonka avulla lukijat voivat ilmoittaa moderaattoreille sääntöjen vastaisista ja asiattomista viesteistä.

Sääntöjen rikkomisesta annetaan varoitus. Kaksi peräkkäistä varoitusta aiheuttaa käyttökiellon (bannin), jonka pituus riippuu rikkomuksesta (3-10 päivää). Jatkuva sääntöjen rikkominen voi aiheuttaa tunnuksen sulkemisen. Uudet tunnukset ovat tavallista tarkemman valvonnan alaisuudessa, joten käyttäydy siivosti ja noudata sääntöjä erityisen tarkoin.

1 Viihtyvyys

Jotta keskustelu olisi kaikille mieluisaa ja rakentavaa, noudata keskusteluissa hyviä käytöstapoja, kunnioita muita kirjoittajia ja vältä turhaa kiroilua.

1.1 Turhien viestien kirjoittaminen on kiellettyä. Mieti ennen viestin lähettämistä, onko sinulla annettavaa keskustelulle.

1.2 Kiinnitä huomiota kirjoitustyyliisi. Vältä esimerkiksi isoilla kirjaimilla kirjoittamista ja liiallisten huutomerkkien käyttöä. Tahallisesti häiritsevän epäselvän viestin tuottaminen on kiellettyä.

1.3 Älä luo samaa viestiketjua useammalle alueelle.

1.4 Vanhoihin (yli 1 kk viimeisimmästä viestistä) viestiketjuihin kirjoittaminen kielletty ilman olennaista lisättävää alkuperäiseen aiheeseen.

Rangaistus: Varoitus tai 3 päivän käyttökielto

2 MuroBBS:n ominaisuuksien väärinkäyttö

2.1 Animoidut kuvat ovat kiellettyjä ns. asia-alueilla, pois lukien vakiohymiöt.

2.2 Merkkijonojen ja kuvien käyttö, jotka rikkovat foorumin ulkoasun, ovat kiellettyjä.

2.3 Älä muuta lainauksia. Pitkää viestiä lainatessa voit poistaa osan tekstistä, jos se ei muuta lainatun tekstin asiasisältöä tai tarkoitusta.

2.4 [ youtube ] -tageilla upotettuja YouTube-videoita saa yhdessä viestissä olla maksimissaan kaksi ja niiden autoplay sekä käyttö allekirjoituksessa on kielletty.

Rangaistus: Varoitus tai 3 päivän käyttökielto

3 Rikokset, häiriköinti ja asiaton käytös

3.1 Kaikki Suomen laissa rangaistavaksi määrätty on kiellettyä myös MuroBBS:ssä (esim. tekijänoikeusrikkomukset ja kiihottaminen kansanryhmää vastaan).

3.2 Älä julkaise mitään sellaista tietoa, joka voidaan yhdistää muihin käyttäjiin. Tällä tarkoitetaan muun muassa käyttäjien nimien, osoitteiden, työpaikkojen, paikkakuntien tai muuta yksityisluontoisia tietojen julkaisemista (ks. henkilötietolaki).

3.3 Kuvien julkaisu toisista käyttäjistä ja niiden muokkaukset ovat kiellettyjä.

3.4 Asiaton käytös on kiellettyä. Asiattomana käytöksenä voidaan pitää esimerkiksi toisten nimittelyä, provosoimista tai voimakasta provosoitumista (ts. trollaamista ja trollin ruokkimista).

3.5 Vakavasti otettaviin henkilökohtaisiin hyökkäyksiin ja loukkauksiin puututaan ankaralla kädellä.

3.6 Alastonkuvat, pornografia ja hyvän maun vastaiset kuvat (esim. gore) sekä linkit kyseistä materiaalia sisältäville sivustoille ovat kiellettyjä.

3.7 Saarnaaminen poliittisista, uskonnollisista tai lakiteknisistä yksityiskohdista on kiellettyä. Samoin uskonnollinen ja poliittinen propaganda.

3.8 Kaikki edellä mainittu on kiellettyä myös yksityisviesteissä. Henkilökohtainen hyökkäys yksityisviestillä katsotaan pykälän 5 tarkoittamana vakavasti otettavana henkilökohtaisena hyökkäyksenä.

3.9 Julkaistujen viestien massamuokkaus esimerkiksi skriptillä on kiellettyä

Rangaistus: 10 päivän käyttökielto tai tunnuksen sulkeminen

4 MuroBBS:n omat tavat

4.1 Altterointi eli usean tunnuksen käyttö on kiellettyä. Altterin käytöstä seuraa ikibanni altterille ja oikealle tunnukselle alkuperäisen rangaistuksen tuplaaminen.

4.2 Käytä todellista sähköpostiosoitetta. Tunnukset, joissa on käytössä vain rekisteröintiä varten luotu väliaikainen sähköpostiosoite (10 Minute Mail), suljetaan.

Rangaistus: 7 päivän käyttökielto tai tunnuksen sulkeminen

5 Mainostaminen ja kaupallinen toiminta

5.1 MuroBBS on tarkoitettu yksityisille käyttäjille, ja kaikki mainostaminen ja kaupallinen toiminta on kiellettyä. Kaupalliselle toiminnalle on oma alueensa, johon liittymisestä on sovittava ylläpidon kanssa.

5.2 Voittoa tavoittelemattoman aatteellisen toiminnan mainostaminen on sallittua vähäisissä määrissä. Tällaiseenkin mainostamiseen tarvitaan ylläpidon lupa.

5.3 Allekirjoituksessa saa pitää mainokseksi luokiteltavaa linkkiä. Jos ylläpito katsoo mainoksen sopimattomaksi, voi ylläpito ilman eri huomautusta poistaa kyseisen linkin.

5.4 Referer/affiliate-linkkien julkaiseminen MuroBBS:ssä on kiellettyä.

5.5 Ohjeet MuroBBS:n ulkoasun muokkaamisesta mainospaikkojen ja Adblock-tunnistuksen osalta sekä niiden estämisestä ovat kielletty.

Rangaistus: Tunnuksen sulkeminen

6 Muro BBS:n kauppa-alueella käyttäytyminen

MuroBBS:n kauppa-alue on tarkoitettu yksityishenkilöille. Yritysmuodossa harjoitettu kaupallinen toiminta on alueella kielletty. Uusilla tunnuksilla on 30 päivän karenssiaika, jonka aikana ei voi tehdä ketjuja Myydään-, Ostetaan-, Vaihdetaan- tai Lahjoitetaan-alueille.

6.1 Jos joku tarjoaa hintapyynnön, on tavara myytävä hänelle tällä hinnalla (ensisijaisesti ensimmäisenä tarjonneelle).

6.2 Myyjä päättää vapaasti kenelle, millä hinnalla ja ehdoilla tuotteensa myy, mikäli hintapyyntöä ei ole tarjottu.

6.3 Hinnan korottaminen myyntiketjussa tarjouskilpailussa YV-tarjouksiin vedoten on kielletty.

6.4 Hintapoliisina toimiminen eli hinnasta valittaminen on kiellettyä.

6.5 Myydessäsi kohdetta MuroBBS:ssä kohde ei saa olla myynnissä missään muussa kauppapaikassa, kuten esimerkiksi Huuto.netissä.

6.6 Myyntialueella sovelletaan MuroBBS:n sääntöjä, joten provosoiminen ja ns. nollapostaukset ovat kiellettyjä.

6.7 Palvelujen (esim. modauspalveluiden) myyminen on kiellettyä.

Rangaistus: Varoitus tai 3 päivän käyttökielto

7 Myynti-ilmoituksen jättäminen

7.1 Merkitse ketjun otsikkoon paikkakunta, jos tuotteen voi noutaa.

7.2 Merkitse aloitusviestiin hintapyyntö.

7.3 Listaa hyväksymäsi toimitustavat aloitusviestiin.

7.4 Myyntikohteen uppaaminen (ylimmäiseksi nostaminen) on sallittua aikaisintaan 3 päivän eli 72 tunnin välein. Jos Sinun on päivitettävä tietoja, käytä ”muokkaa”-ominaisuutta.

7.5 Myydessäsi useita tuotteita yhdessä ketjussa, päivitä aloitusviestiin myydyt tuotteet.

7.6 Selkeä murotarjouksien eli kaupallisen alueen yritysten tarjoustuotteiden trokaaminen on kiellettyä.

7.7 Kun olet myynyt tuotteen, älä poista aloitusviestistä tuotteen tietoja ja hintaa. Lisää vain aloitusviestiin ja myyntiketjun otsikkoon merkintä (MYYTY).

Rangaistus: Varoitus tai 3 päivän käyttökielto


8 Ostoilmoituksen jättäminen

8.1 Ilmoita hintahaarukasta jonka olet valmis maksamaan.

8.2 Ostokohteen uppaaminen (ylimmäiseksi nostaminen) on sallittua aikaisintaan 3 päivän eli 72 tunnin välein. Jos Sinun on päivitettävä tietoja, muokkaa ilmoitusta.

9 Tarjouksen jättäminen

9.1 Tarjoukset ovat pitäviä. Älä jätä epävarmoja tarjouksia.

9.2 Postiennakkolähetykset on noudettava. Noutamatta jätetyt postilähetykset on korvattava myyjälle.

10 Erikoissäännöt

10.1 Steam-, Battle.net-, EA Origin -accountien jne. myyminen MuroBBS:n kauppa-alueella on kiellettyä, tähän sisältyy myös ko. kohteiden mainostaminen täällä.

10.2 Humble Bundle -ostoksien myyminen kielletty, koska ne on tarkoitettu henkilökohtaisiksi.

Rangaistus: 10 päivän käyttökielto

Räpellys ja testaus -alue

Räpellys ja testaus -alue (“Räbä”) on K18-alue, jota pääsee lukemaan, kun rekisteröity tunnus on 30 päivää vanha. Alueella pätevät samat säännöt kuin muualla MuroBBS:n foorumilla. Räpellys ja testaus -alue tyhjennetään maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin satunnaisena ajankohtana.

Moderaattorit

Moderaattorit valvovat keskustelufoorumin päivittäistä toimintaa. Moderaattoreiden tarkoitus on avustaa käyttäjiä ja ylläpitää keskustelufoorumin viihtyvyyttä. Heidän tehtäviinsä kuuluu myös valvoa, että foorumin sääntöjä noudatetaan.

Voit helpottaa moderaattoreiden työtä raportoimalla sääntörikkomuksista. Jokaisessa viestissä on raportointipainike, jonka avulla lukijat voivat ilmoittaa moderaattoreille sääntöjen vastaisista ja asiattomista viesteistä. Tätä toimintoa voi myös käyttää, kun tarvitset apua. Tällaisia tapauksia ovat esimerkiksi kirjoitusvirhe viestiketjun otsikossa tai se, jos viestiketju on lisätty väärään ketjuun.

Moderaattoreiden käytäntö

  1. Moderaattori on velvollinen rangaistusta antaessa merkitsemään, minkä pykälän nojalla rangaistus on annettu. Merkintä merkitään muodossa 1.1. Ensimmäinen numero tarkoittaa lukua ja toinen pykälää. Esimerkissä tarkoitetaan siis ensimmäisen luvun ensimmäistä pykälää.
  2. Rangaistuksista voi ottaa yhteyttä sähköpostilla: [email protected]
  3. Jokainen moderaattori vastaa itse antamistaan rangaistuksista. Mikäli pidät rangaistusta perusteettomana, ota yhteyttä rangaistuksen antaneeseen moderaattoriin.
  4. Moderaattorit päättävät harkintansa mukaan kaikkien sellaisten asioiden sallimisesta tai kieltämisestä, joita ei ole näissä säännöissä erikseen mainittu.
  5. Sääntöjä voidaan muuttaa ja muokata tarpeen mukaan.

Moderaattorit: AIF, hiippari-, johnspawn, Kinslayer, PatrikSelin, Proc, Robert Strong, Tege, Tretjakov, tth78, V10, werty69

Päätoimittaja: Lauri Sihvonen, Ampparit Oy, (09) 15 661 (vaihde)

Säännöt päivitetty 6.2.2017 (Muutos: moderoijalistaa päivitetty)

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti