Zyxel 660HW-D1

Viestiketju alueella 'Ongelmat' , aloittaja qwerty99, 22.07.2009.

 1. qwerty99

  Rekisteröitynyt:
  22.07.2009
  Viestejä:
  6
  Osaisko joku nyt ihan oikeesti auttaa, hermot menee. :(

  Elikkäs ostin tommosen boksin tässä pari viikkoa sitten, kun vanha a-link sanoi sopimuksen irti. Ensimmäisellä käyttökerralla modeemi toimi moitteettomasti, wlan toimi jne. Tein vaadittavat salaukset wlaniin ja tarkistin vielä että VPI/VCI arvot olivat oikein, muuten purkki on oletustilassa. Ja vista käyttöjärjestelminä.

  No kuitenkin heti tuosta ensimmäisestä päivästä alkaen on netti pätkinyt kummassakin koneessa, läppärissä ja pöytäkoneessa, mutta ei yleensä samaan aikaan. Katkokset kestävät 10-30sekuntia, tosin nyt öisin alkanut katkomaan pitempiäkin aikoja. Kokeilin katkoksen aikana pingata jotain osoitetta, ja se meni läpi...
  Mikä voisi olla vikana?
   
 2. living_death

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2000
  Viestejä:
  4 111
  Tarkista, että modeemi on sillatussa (bridged -tilassa) ja/tai päivitä uusin firmware: ftp://ftp.zyxel.fi/P-660HW-D1/

  ps. jos et ole ennen tehnyt firmwaren päivitystä suosittelisin katsomaan käyttöohjeet ;)
   
 3. qwerty99

  Rekisteröitynyt:
  22.07.2009
  Viestejä:
  6
  Juu, uusimman firmwaren päivitin jo heti ensimmäiseksi. Täytyy kokeilla tuota sillattua tilaa, google varmaankin osaa kertoa ohjeet siihen.
   
 4. living_death

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2000
  Viestejä:
  4 111
 5. b0keh

  Rekisteröitynyt:
  06.12.2007
  Viestejä:
  468
  Varmasti WLAN päällä? vaikka et käyttäisikään sitä, niin sen päältä poistaminen aiheuttaa sen että netti pätkäsee ainakin kerran päivässä.

  Myös palomuuri tuossa purkissa on kuulemma liian aggressiivinen ja on suositeltavaa ennemmin sulkea se kuin pitää päällä.

  Minulla sama purkki, WLAN päällä ja palomuuri pois niin ei ole kertaakaan pätkässyt.
   
 6. living_death

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2000
  Viestejä:
  4 111
  Mulla on tosiaan melkein sama purkki (ZyXEL P-660H-D1) jakamassa yhteyttä usealle koneelle ja yhteys pätki pahasti ja alkoi toimimaan vasta päivitin semmoisen firmwaren josta on poistettu NAT ja laitoin purkin bridged tilaan.
   
 7. velleri

  Rekisteröitynyt:
  27.02.2005
  Viestejä:
  13 433
  qwerty99: Ostitko uuden vai käytetyn? Näissä Zyxeleissä on tavallisena ominaisuutena pilalla olevat elkot. Ensin langallinen verkko alkaa pätkimään, syynä verkkolutikan häröinen 1,8 voltin jännitelinja. Toisena ADSL-linja alkaa pätkimään, oireena esim. sellaista, että nettisivu aikeaa osittain ja välillä tulee "sivua ei löydy", yms. Syynä TI:n piirin lähellä oleva elkorypäs. Käytännössä lähes kaikki elkot pitää vaihtaa, jos laitteesta haluaa edes jotenkuten luotettavan. Nuo reitittimestä siltaavaksi asettamiset, yms. säädöt voivat toki saada modeemin toimimaan hetkeksi paremmin, mutta itse vika ei asetuksilla parane.

  Sama tarina koskee varmastikin ainakin A-Linkin RR-24AP:ta, koska aikalailla identtinen rakenteeltaan on. Yhtä paskat elkot, yhtä hyvä lämmitys, sama piirisarja, yms.
   
 8. qwerty99

  Rekisteröitynyt:
  22.07.2009
  Viestejä:
  6
  Kiitoksia vinkeistä. ihan uuden motukan ostin, ja hintaakin oli vielä 69e.
  Tosiaan siis, laitoin eilen tuon purkin siltaavaksi, ja sen jälkeen on wlanin kautta pätkinyt vielä pahemmin. Pöytäkone ei ihan niin paljon enää pätki. Oli yöllä ollut irkki päällä ja sieltä katselin että lähestulkoon tunnin välein olin disconnectannut.

  Pitikin kertoa jo aiemmin et toi modeemi on muutenkin aika outo, yhdessä vaiheessa se luuli olevansa mallia 660-H, eli siis kirjaimellisesti hukkasi wlanin jonnekkin, kaikki wlan asetukset katosivat, ja siihen auttoi ainoastaan 30min mittainen tauko kun modeemi oli pois päältä.

  Lähetin siitä sitten mailia zyxelille, ja vastasivat sieltä että ei ole vastaavaa ongelmaa koskaa ennen tavanneet, että ei mitään motukka huoltoon vaan. En kyllä millään raaskisi lähettää sitä, koska se on kuitenkin sillä reissulla ties miten pitkään, eikä takeita ole tuleeko se toimivana edes takaisin. Sen verran kallia vehje oli ettei uuttakaan viitsis siks aikaa hankkia, ja kuitenkin tarvitsen nettiä joka päivä.

  Ennen mulla oli just toi kyseinen a-link, ja se toimi aivan loistavasti, siihen asti kunnes päästi savut pihalle..
   
  Viimeksi muokattu: 23.07.2009
 9. yannara

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2003
  Viestejä:
  11 470
  Tsekkaa, että palomuurissa WAN-WAN (router) = allow.
   
 10. yannara

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2003
  Viestejä:
  11 470
 11. qwerty99

  Rekisteröitynyt:
  22.07.2009
  Viestejä:
  6
  Juu, noniin, tein semmosen liikkeen että vein koko paskan sinne kauppaan mistä ostinkin, ja ne ei siellä millään uskonut että se wlan vaan katoaa jonnekkin. noh, lupasivat tämän päivän pitää päällä ja testailla ja sitten ilmotella, katotaan nyt. Jos palauttavat mukamas ehjänä niin sitten on oksat pois! Huoltoon lähettäminenkään ei ole paras mahdollinen vaihtoehto.
   
 12. velleri

  Rekisteröitynyt:
  27.02.2005
  Viestejä:
  13 433
  Ok, tuo mallin muuttuminen tarkoittaa sitä, ettei modeemi käynnistyessä löytänyt WLAN-korttiansa. Sama firmis on wlanittomassakin, joten siksi tuo on mahdollista. Kuvitteleisin, että mini-PCI korttipaikka (jossa wlan-kortti siis on) pätkii. Mahdollisesti olisi riittänyt, kun purkin olisi kopauttanut pöytään, jolloin kortti olisi heilahtanut ja kontakti korjautunut. Voihan toki olla, että "emokortti" tai wlan-kortti on rikki, esim. juotosvika jommallakummalla.

  Vielä näistä Zyxeleistä; aseta modeemi siten, että se ei ole kapeassa välissä, tai muuten paikassa, jossa ilma ei kierrä. Pöydälle, jolle aurinko voi paistaa, ei myöskään pidä laittaa. Tämä sillä, jos haluaa, että muutaman vuoden kestää. Huonoja elkoja käytetty noissa, tai ainakin n. parin vuoden takaisissa yksilöissä. Voihan toki olla, että nykyisissä olisi paremmat konkat, mutta siihen en luottaisi.
   
 13. velleri

  Rekisteröitynyt:
  27.02.2005
  Viestejä:
  13 433
  Niin, tosiaan vielä tuosta pätkimisestä ja palomuuritarinoista. Itselleni joku aika sitten korjasin 660:n, jonka mallia en nyt muista. Se on alakerrassa ADSL-linjan päässä, enkä nyt viitsi mennä katsomaan, että kumpiko se on. Muisteleisen, että se uudempi keltaisilla RJ45-liittimillä ja sinisellä piirilevyllä. Silloinhan se ilmeisestikin on tuo D1.

  Ei tuo mitään ole pätkinut, vaikka palomuuri on käytössä. Nettiradio on soinut välillä melkein yötäpäivää, ohessa norminettailut, yms -> ei pätki. Winamp ei yleensä yhdistä enää uudelleen, jos pätkäisee, joten siitäkin olisi huomannut, jos pätkisi.

  Kuten aiemminkin sanoin, voi olla ihan hyvin rautavikaa, jos pätkii, kuten korjaamassani yksilössä. Voi myös olla, että joillain asetuksilla toimii vielä jonkin aikaa, vaikka elkoja pilalla. Eri asetuksilla piirien virrankulutus ja kaiketi toimintatapa muuttuvat, joten se voi vaikuttaa vakauteen.

  Sehän on murossakin muutamassa ketjussa todettu, että raskasta P2P -liikennettä ei TI:n hidas piiri jaksa reitittävässä tilassa, mutta siltaavana kaiketi ei kyykkää.
   
 14. qwerty99

  Rekisteröitynyt:
  22.07.2009
  Viestejä:
  6
  Eli laite on nyt huollossa ollut eilisestä asti ja odottelen soittoa sieltä.
  Mulla on ennenkin ollut ilman wlania oleva zyxel käytössä, ja silloin toimi se yksilö ihan ongelmitta, ollut myös telewelliä ja a-linkkiä, eikä oikeastaan mitään vastaavia ongelmia ole koskaan ollut.
  Kuitenkin tullut aika paljon noitten kanssa pelailtua, niin koulussa kuin kotonakin, mutta mikään ei tuntunut auttavan.

  Onkohan nyt vaan käynyt näin huono tuuri että olen valinnut siitä hyllystä sieltä kaupasta juuri sen viallisen yksilön :(

  Modeemin sijoittelusta sen verran että on ollut ihan vaan hyllyllä, eikä aurinko paista siihen lähellekkään mihinkään aikaan vuorokaudesta. Olen myös kaapeleita vaihdellut ja todennut kaikilla samaa vikaa.

  Tuohon wlanin katoamiseen liittyen, tosiaan laitoin zyxelille mailia ja vastasivat että todennäköisesti wlanpiiri ylikuumenee, ja jäähdyttely ainoastaan auttaa.. Kyllä kainkenlaista pientä kopauttelua yms kokeilin, ja resetoitukin on. En sitten tiedä, mutta kun vein sinne liikkeeseen huoltoon, mistä ostinkin, niin eivät uskoneet että wlan vaan katoaa.

  Niin, ja sain sieltä huollosta wlanillisen telewellin lainaksi, tulin kotiin ja löin sen kiinni niin kaikki toimi kuin unelma, ei minkäälaista pätkimistä saati muutakaan ongelmaa!
   
 15. Tumphu

  Rekisteröitynyt:
  03.12.2003
  Viestejä:
  464
  Zyxelin purkkien langattomiin en pahemmin luottaisi. Itse Zyxelin purkkeja myyvänä henkilönä tiedän että signaalin vahvuus pysyy hyvänä, mutta tarkemmilla softilla testattuna signaalin laatu seuraa melko hyvin sahalaitaliikettä.

  Langatonta ratkaisua asiakkaille suunnitellessa mielessä aina:
  - Zyxel 660-D1 + Linksys WAP54G
  - Telewell langattomat purkit
  - D- Link langattomat
   
 16. living_death

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2000
  Viestejä:
  4 111
  Voihan se olla ns. "maanantaipainos" tai muuten viallinen. Kai muistit silloin pätkiessä vaihtaa eri kanavalle? Joskus saattaa naapureiden WLAN:it puskea päälle jos on samalla taajuudella.

  Oma vastaava modeemi, ilman WLAN:in kuumenee vain pohjasta, muttei mitenkään hälyttävästi. Pitäisi ehkä ostaa kumitassuja ja korottaa "maavaraa", ennen kuin elkot kuivuu.

  Jos itse tarvitsen joskus tulevaisuudessa WLAN:in, niin ketjutan sitten vielä ZyXEL:in perään joko Wippies- tai FON boxin. Nyt on ensin Welhon kaapelimodeemi ja sen perässä ZyXEL.
   
 17. qwerty99

  Rekisteröitynyt:
  22.07.2009
  Viestejä:
  6
  Juu vaihtelin niitä kanavia, ja tosiaan se pätki kummallakin, wlanilla ja kaapelilla kiinni ollessa.
   
 18. Fernis

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2009
  Viestejä:
  7
  Kehoitan niitä, joilla on ongelmia firmwaren 3.40(AGL.6) ja (AGL.7) kanssa, päivittämään takaisin vanhempaan 3.40(AGL.4):ään. Oikeastaan, jos 3.40 (AGL.4) vain toimii, kehoitan joka tapauksessa siirtymään takaisin siihen. AGL.6 ja AGL.7 ovat tietoturvallisesti itsemurha.

  Ensin mainituissa uudemmissa firmiksissä esim. port forwarding on täysin rikki, ettekä tosiaan ole NAT:in takana turvassa. Vika esiintyy etenkin jos useampi kone on saman zyxel-switch-portin takana, siis erillisen kytkimen jakamana.

  Olen informoinut Zyxeliä aiheesta männäviikolla, ja Zyxeliltä on kuitattu takaisinpäin, notta tutkivat aihetta.
   
 19. GuitarMan

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2005
  Viestejä:
  570
  Täältä löytyy parisen vuotta sitten ostettu Zyxel P-660R-D1, joka on yhdistetty useampaan tietokoneeseen Buffalon langattoman tukiaseman kautta. En ollut koskaan tehnyt mitään muutoksia tuohon Zyxeliin ja se oli oikeastaan asentamisesta lähtien hitusen nikotellut (ajottain pistänyt yhteyden poikki 1-10 minuutiksi, ei pystynyt näyttämään netin kautta toisen camikuvaa, toimi jotenkin hitaanlaisesti). Parina viime viikkona nikottelu yltyi sietämättömäksi: se veti netin poikki pitkiksi ajoiksi, ei pystynyt yhdistämään meseen ja toimi erittäin hitaanoloisesti.

  Päätin sitten tehdä toimenpiteitä tänään ja onneksi löysin tuon neuvon firmiksen päivittämisestä. Samantien kun päivitin tuohon Zyxel.fi -sivustolta löytyvään uusimpaan laitekohtaiseen firmikseen, niin laite alkoi toimimaan kuin unelma: todella nopeasti ja aukaisee kaikki. Suosittelen siis ehdottomasti ensimmäiseksi (ja toivottavasti ainoaksi) toimenpiteeksi tuota firmiksen päivitystä, jos laite nikottelee.

  Muuten, olen huomannut useampaan otteeseen, että yksi neuvo on ollut tarkistaa ja varmastaa, että modeemi on siltaavassa (bridged) tilassa. Käsittääkseni oma Zyxelini oli nimenomaan reitittävässä tilassa. Pitäisikö minun laittaa se siltaavaan tilaan? Toisaalta kannattaako tuohon koskea, jos nyt kaikki toimii niin kuin pitäisi -- reitittävässä tilassa? Tosiaan minulla tuo purkki yhdistää ADSL-yhteyden Buffalon langattoman tukiaseman kautta pariin läppäriin ja yhteen Mac Miniin.
   
 20. velleri

  Rekisteröitynyt:
  27.02.2005
  Viestejä:
  13 433
  Mikä Buffalo on kyseessä? Jos joku niistä malleista, joissa on mahdollisuus valita toimintatilaksi joko pelkkä tukiasema (sillattu) tai reititin, niin laita se reitittäväksi ja Zyxeli siltaavaksi. Mahdolliset langalliset koneet kytketään Buffalon LAN-liittimiin ja WAN-liittimestä johto Zyxeliin. Zyxelin LAN-portteihin ei siis kytketä muuta, kuin buffalon reititin.
   
 21. GuitarMan

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2005
  Viestejä:
  570
  Buffalo Technology - Products - Wireless-G High Power Router and Access Point WHR-HP-G54

  Periaatteessa tuota vastaava malli on kyseessä (oma mallini on WHR-G125).

  Toki siis osaan yhdistää nämä laitteet, kun olen kuitenkin viitisen vuotta ollut aktiivisesti tekemisissä näiden ADSL-modeemien ja langattomien tukiasemien kanssa. Yleensä vaan olen nämä asentanut ilman sen kummempaa purkkien konffausta, ja nyt mietin, että olisiko siitä mitään hyötyä, jos tosiaan Zyxelin laittaisin siltaavaksi. Nythän siis netti pelaa täydellisesti ja kaikki on kaikin puolin OK, vaikka Zyxel näytti konffausvalikkoja selatessa olevan reitittävässä tilassa.

  EDIT: Asensin nuo kaksi laitetta vuosia sitten juuri mainitsemallasi tavalla eli että Zyxeliin kytkin vain ja ainoastaan Buffalon, ja Buffalolla loin langattomat yhteydet sitten noihin kolmeen mainitsemaani tietokoneeseen.
   
 22. jaska915

  Rekisteröitynyt:
  13.07.2000
  Viestejä:
  14 320
  No tuplanattaus nyt ei taida oikein koskaan olla hyvä idea, varsinkin kun nuo Zyxelit ovat niin heikkoja siinä.
   
 23. velleri

  Rekisteröitynyt:
  27.02.2005
  Viestejä:
  13 433
  Guitarman: Näyttää menneen viisi vuotta aktiivisesti perseelleen, jos kahta reititintä peräkkäin pidät. Tosin et saanut sitä vertaa mainittua, että onko buffalo reitittävänä vai siltaavana. Montaa kertaa en jaksa kysellä, joten evvk.

  "Yleensä vaan olen nämä asentanut ilman sen kummempaa purkkien konffausta..."

  Hienoa, juuri noin, niin saavat naapurit käytellä "asentamiasi" verkkoja. Jos "asentaminen" sinusta on sitä, että (verkko)laitteiden johdot kytketään ja ja jätetään tehdasasetuksilleen tulille, niin touhusi on todella hakusessa.
   
 24. GuitarMan

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2005
  Viestejä:
  570
  Aloitetaanpa vastaaminen toteamalla, että jollakulla taitaa olla huono päivä... :confused: Ei tuon tasoista vastausta oikein muuten voi selittää ellei vastaaja ole sitten henkisesti epäkypsä. Omassa kommentissani ei ollut edes provoa vaan asiallisesti kysyin aiheesta (mitä saavutan "reitittävän" "siltaamiseen" vaihtamalla, jos "reitittävällä" verkko toimii täydellisesti?), ja sitten saan tällaisen ryöpytyksen vastaukseksi. :eek::rolleyes:

  Niin... Zyxel on siis langalla kiinni (näköjään reitittävänä) Buffalossa ja Buffalo on langattomasti yhteydessä tietokoneisiin. Buffalon tilasta en tiedä, koska salatun (WPA) langattoman yhteyden muodostamisen lisäksi en ole muihin asetuksiin koskenut. Olen siis peruskonffauksen tehnyt; puhuin lähinnä siitä hienosäädöstä mitä voi purkin asetuksiin tehdä, jotta kaikki on mahd. turvallista ja toimivaa.

  Mitä tuohon "viisi vuotta perseelleen" kommenttiin tulee, niin johan tässä selvisi, että ainoa ongelma mitä verkon kanssa koskaan on ollut johtui tuosta, että Zyxel firmiksen kautta oikkuili -- uusi firmis korjasti tilanteen. Toki langattoman verkon voi salata aina pätevämmin kuin luomalla normaalin salatun yhteyden, mutta eiköhän ole realistista ajatella, että A) 95% porukasta ei tuota kummemmin verkkoaan turvaa (ei vähiten sen takia, ettei ohjekirjoissakaan mitään lisäkeinoja pahemmin mainita) ja B) harva kuitenkin viitsii/osaa perussalauksia haksata päästäkseen naapurin langattomaan verkkoon. Jos kyse olisi kerrostaloasunnosta Helsingin keskustassa, niin silloin ehdottomasti käyttäisin niitä "10 niksiä millä tehdä langattomasti verkosta vieläkin turvallisempi" keinoja, mutta nyt kyse on Pohjois-Suomen maaseudusta, jossa seuraava lähin talo on 100 metrin päässä ja siellä asuu vanhoja ihmisiä. Oli miten oli, olen kuitenkin ajoittain tarkastellut, ettei "kaistatilaa" vohkita.

  Mutta niin.... Verkko on muuten toiminut täydellisesti ja uusin firmis korjasi ainoan modeemiin liittyvän ongelman, mutta kaipa minä tosiaan sitten olen ihan päin persettä kaiken tehnyt. :D:rolleyes:
   
  Viimeksi muokattu: 12.11.2009
 25. palze.r

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2002
  Viestejä:
  286
  Onhan se hyvä, että viidessä vuodessa on opittu laitteiden kytkeminen toisiinsa. Siihen se on vaan tainnut jäädä, jos kerran tarvitsee kysellä, että mitäpä jos laittaisinkin sen modeemin siltaavaksi. ;)

  Reitittävässä tilassa tehty osoitteen muunnos vie adsl-modeemin prosessoritehoa. Jos modeemiin on kytketty useampia tietokoneita, sen suorituskyky voi helposti laskea liikaa. Tuloksena on sitten vähemmän tai enemmän erikoista pätkimistä. Siltaava modeemi (tai mikä tahansa verkkolaite) päästää liikenteen sellaisenaan lävitseen puuttumatta siihen mitenkään. Kun jokaisen paketin lähde- tai kohdeosoitetta sekä porttia ei tarvitse kääntää, kuormitus on paljon pienempää.

  99 % varmuudella GuitarManin tukiasema on siltaavassa (tukiasema)tilassa. Jos suorituskyvyn haluaa maksimoida, niin kannattaa tehdä kuten Velleri toiseksi uusimmassa postauksessaan kertoo, eli kääntää modeemin ja tukiaseman tilat toisinpäin.
   

Jaa tämä sivu