Zombi-pelit

Viestiketju alueella 'Pelit ja konsolit' , aloittaja einola, 13.11.2010.

 1. einola

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2004
  Viestejä:
  992
  Mitäs Zombi-pelejä markkinoilla on?
  Pitkään mietitty LANi peliks jotain co-op zombi-mäiskettä.
  Ainoo jonka tiedän on Left 4 Deadit, vaikuttaa hauskalta.
  Onko olemassa peliä jossa Romeron elokuvien tunnelma on jokseenkin saavutettu?
  Eli zombiet on hitaita, niitä on helppo lahdata jos paukkuja löytyy, mutta yks purasu ja "game over man, game over".
  Toi Left 4 Dead on aika päätöntä räiskimistä eikä mitään väliä vaikka joku vähän maistaa sua.
   
 2. Johany

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2000
  Viestejä:
  702
  Killing Floor on hyvin L4D-henkinen, mutta hieman realistisempi. Joskus tuli tuota pelailtua ilmaisviikonloppuna, oli muistaakseni ihan hauska.
   
 3. Hemek

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2008
  Viestejä:
  1 285
  Pistä Expertille vaikeustaso niin voit huomata eron, peleistä tulisi vain Killing Floor mieleen ja Resident Evil 5 mutta sitäkin voi pelata vain kahdestaa, Call Of Duty Black Ops & WaW sisältävät zombi modit mutta en tiedä miten ne sitten lanissa toimii vai ei.
   
 4. yeoltelly

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2006
  Viestejä:
  1 326
  Call of Duty World at War Nazi Zombies on ainakin tollasta. Eli zombit on aluksi hitaita ja jos ne pääsee iholle olet kuollut. Zombit tulee aalloissa ja myöhemmissä aalloissa ne valitettavasti rupee jo juoksemaan ja koko homma muuttuu aika päättömäksi. En ole Black Opsin zombie modea pelannut.

  Zombipelien kunkku on kuitenkin Killing Floor (vaikka oikeastaan ne on mutantteja, who cares). Siinäkin on aika hitaita zombeja ainakin osa.
   
 5. Mr VeLLu

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2000
  Viestejä:
  615
  Land of the Dead: Road to Fiddler's Green

  + zombit ei juokse
  + tunnelma
  - helppo

  Moninpelikin löytyy, kun taisi pyöriä unreal enginellä. Modeja on myös, kunhan googlettaa.
   
 6. escalibur

  Rekisteröitynyt:
  27.12.2000
  Viestejä:
  21 561

  Omistan sekä L4D2:n että KF:n. Mielestäni KF on todella paljon parempi, koska se ei ole niin nopea kuin L4F2. Lisäksi KF:n aseissa on hyvä tuntuma ja niitä on mukavaa käyttää. Suosittelen testaamaan molempia.
   
 7. MoKoM

  Rekisteröitynyt:
  08.07.2009
  Viestejä:
  46
 8. Lankakerä

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2002
  Viestejä:
  1 244
  Samaa mieltä, L4D2 ihme adhd hippaa. Tosin L4D2 voittaa mappien koossa - KF:ssä rajoittava tekijä taitaa olla, että pitäisi kumminkin ehtiä aina kauppaankin kipittämään. En sitten tiedä voisiko KF:n kauppoja scriptata isompiin mappeihin L4D2:n safehouse tyyliseksi; eli kauppapaikat ovat järjestyksessä eivätkä randomilla ympäri mappia.
   
 9. escalibur

  Rekisteröitynyt:
  27.12.2000
  Viestejä:
  21 561

  Jep. KF:ssa ei o pakko käydä kaupassa jos uskoo pärjäävänsä ilmankin, esim katanalla.

  Edellisessä viestissä unohdin mainita että olen suuri Resident Evil fani ja tällä tarkoitan 1-3 osien pelejä. Nelonen, vitonen ja noi muut eivät mielestäni ole mitään Resident Evileja vaan jotain ihan muuta.
   
 10. Hepina

  Rekisteröitynyt:
  04.10.2006
  Viestejä:
  443
  Omaan kieroutuneen mielipiteeni pohjautuen vertailu L4D:n, L4D2:n ja KF:n välillä:

  Left 4 Dead:
  + Tunnelma (sekä kenttien että hahmojen osalta).
  + Kohtaamiset tankkien kanssa paikoin hyvinkin hektisiä.
  - Tylsät aseet.
  - Zombiet ovat nopeasti kirmaavia ja kestoltaan luokkaa märkä paperipussi minkä ansiosta rynnäkkökiväärilläkin pistää helposti isonkin kasan zombieita matalaksi.
  - Kentät ja kampanjat käyvät nopeasti (jo ensimmäisen pelikerran jälkeen) tylsiksi.
  - Selviytyminen todella helppoa kun tietää oikeat paikat.

  Left 4 Dead 2:
  + Paremmat aseet kuin ykkösessä.
  + Kentissä pienoista vaihteluakin.
  + Uudet special infectedit.
  + Pelkkä nurkassa kykkiminen viimeisen kentän ajan tehty vaikeammaksi.
  - Tunnelma huonompi kuin ykkösessä, kartat ovat pääosin hyvin valaistuja eikä minkäänlaista kauhuelementtiä oikein löydy. Lisäksi uudet selviytyjät tylsempiä kuin edelliset.

  Killing Floor:
  + Kolmikosta ylivoimaisesti mielenkiintoisimmat aseet.
  + Toimii niin yksin- kuin moninpelinä.
  + "Zombiet" ovat yleisesti ottaen hitaampia ja kestävempiä kuin Left 4 Deadien monsut ja lähelle päästyään hyvin vaarallisia.
  + Kaupasta voi ostaa mieluisen arsenaalin ilman että olet arpakoneen armoilla.
  + Enemmän selviytymisen meininkiä kuin Left 4 Deadeissa.
  +\- Perkeihin perustuva systeemi pakottaa käyttämään vain tietynlaisia aseita (ainakin kyseisen aallon ajan) mikäli haluaa pärjätä vaikeimmilla vaikeustasoilla.
  +\- Perkien nostelu lisää muunkin tavoitteen kuin loppuun selviäminen.
  - Perkien tasot rajoittavat millä vaikeusasteella kannattaa pelailla.
  - Örmöt melko tylsiä (ulkonäöltään). Loppuvastuksenakin häärää pitkälettinen rillipää bokserit jalassa eivätkä muutkaan monsut oikeastaan säväytä.
  - Slow motion toteutettu hätäisen oloisesti, olisi mielenkiintoisempi mikäli olisi enemmän pelaajien hallittavissa.

  Kaikkia näitä kolmea pelailee mieluiten, vähemmän yllättäen, kavereiden ja muiden tuttujen kanssa. Tuntemattomien kanssa pelaillessa riski perseilijöihin törmäämiseen on aika korkea, esimerkiksi Killing Floorissa ovien hitsaaminen umpeen muiden naamojen edessä tuntuu olevan monelle suurta hupia.
  Left 4 Deadeissa mukavana vaihteluna versus jossa pääsee pelailemaan special infectedeinäkin, Killing Floor rajoittuu pelkästään coopiin.

  Näistä kolmesta ylivoimaisesti parhaiten on kuitenkin iskenyt KF, vaikka sekin alkaa pikkuhiljaa toistamaan itseään. Tripwire julkaisee ilmaiseksi uusia aseita ja sen sellaista silloin tällöin päivitysten muodossa, mutta uusi Red Orchestra taitaa viedä heiltä sen verran voimavaroja että uusia aseita ja monsuja ei välttämättä ihan hetkeen tulla näkemään.
   
 11. MachonB

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2009
  Viestejä:
  7

  Gamespotin arvostelusta:

  "There is an almost pseudo-brilliance to the sheer awfulness of Land of the Dead: Road to Fiddler's Green. Loosely based within the same universe as zombie pioneer George Romero's Land of the Dead film from earlier this year, Road to Fiddler's Green isn't just content to be another completely unplayable movie-to-game translation. It's almost as though the developers wanted to capture the essence of the zombie through each and every aspect of the game. In many ways, it feels like it was once a regular, workaday, full-featured Xbox game that was horribly murdered by zombies, and then resurrected into a shambled, decrepit, undead version of its former self. Every component of this game is slow to react, dumb as a doornail, and basically broken. It shuffles along at a sluggish, depressing pace while pieces of it literally fall apart at the seams. And the only thing going through its figurative mind is the unquenchable instinct to attack and feed on your free time and money. This is either one of the most avant-garde pieces of gaming artistry to ever find its way to the retail market, or the absolute worst game of the year. Actually, it's probably just the latter."
   
  Viimeksi muokattu: 14.11.2010
 12. Reto92

  Rekisteröitynyt:
  22.05.2010
  Viestejä:
  836
  Killing floor on kyllä paras näistä, Hepina jo pisti jo hyvät perustelut.
   
 13. JarppaDe

  Rekisteröitynyt:
  28.12.2008
  Viestejä:
  403
  Left 4 Deadit ovat ehdottomia kuninkaita zombieräiskinnöissä ainakin omasta mielestäni, kumpaakin tullut pelattua nimittäin julkaisusta lähtien ja hauskaa on ollut. Pyytämiäsi hidaszombie -pelejä ei vain hirveästi ole, tai jos on niin ne eivät ole oikein kaksisia. Jos modit kelpaavat, niin ainakin tällä hetkellä ollaan tekemässä No More Room In Hell -nimistä Source Modia ja sitten on jo julkaistut Zombie Panic! Source ja Zombie Master moodit myöskin Source Enginelle.
   
 14. svr

  Rekisteröitynyt:
  30.09.2004
  Viestejä:
  1 125
  Killing Floor ehdottomasti.

  Yksinpelinä menee hyvin Zombie Shooter 2 ja Alien Shooter 2/Vengeance/Reload.
   
 15. hns

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2006
  Viestejä:
  459
  Killing Floorille myös ääni täältä. Ainut asia mitä pidän L4D:ssä parempana on seikkailulliset kampanjat ja hauska versus-moodi, vaikka hyvää pelipaikkaa onkin vaikea löytää servubrowserin puutteen takia.
   
 16. nacho

  Rekisteröitynyt:
  24.10.2002
  Viestejä:
  1 014
  Leftiksessä ei serverbrowseria? Kyl mulla vaa on kun sen osaa pistää käyttöön :P.

  Mut mitä tulee zombipeleihin niin itseeni iski päinvastoin taas l4d ja l4d2 miljoonasti enemmän ku Killing Floor. Ehkä mä kaipaankin sitä vauhdikasta äksöniä jossa zombeja on massoittain ja ne kestää vähemmän :)
   
 17. Skitso

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2001
  Viestejä:
  360
  Dead Rising 2?
   
 18. Mr VeLLu

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2000
  Viestejä:
  615
  Katso se user score, jos oikeasti haluat tietää, minkälaisesta pelistä on kyse.
   
 19. #1

  Rekisteröitynyt:
  20.08.2007
  Viestejä:
  750
  +1

  On tullut kumpaistakin Left 4 Deadia pelattua, mutta kun pääsin testaamaan Killing Flooria, ei paluuta ollut. Killing Floorissa vaan on paremmat aseet ja kontrollit ja ampuminen on vaan ylipäätään toimivampaa ja hauskempaa. Ja räiskintäpeleistähän tässä on kysymys. Tykkään kanssa ehkä enemmän noista Killing Floorin hitaammista zombeista, vaikka kyllä L4D:n zombeillakin on puolensa, erityisesti SI:t on kivoja.
   
 20. Filpos

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2008
  Viestejä:
  764
  Onko olemassa mitään zombie-peliä jossa tapahtuma paikka ei ole kaupunkimiljöö?
  Vaan esim. peltoja, metsää, teitä ja kyliä jne...
  Olisi tunnelmaa ampua 1km päästä kiikaritähtäimellä lähestyviä zombeja samalla kuin co-op pari etsii bensakanisteria valtatien vieressä olevasta erakoituneesta bensa-asemasta tmv...
   
 21. thomas-

  Rekisteröitynyt:
  01.02.2010
  Viestejä:
  453
  Näitä varsinaisia zombipelejä, joissa tapetaan "ihkaoikeita" zombeja ei taida oikein olla. Eikös L4D:issä kuitenkin räiskitä "tartunnan saaneita" eikä zombeja? Ja KF:ssä on specimenejä, mutta kaikki laskee nämä zombipeleiksi. Itsekin mieluummin kyllä KF:ia kuin Left 4 Deadiä, perkien kehittäminen on mielenkiintoisempaa puuhaa kuin juosta paikasta A paikkaan B. Ja mappejakin on julkaistu todella paljon. Killing Floorin heikkous on vaan mielestäni eri game modejen puuttuminen ja ennen pitkää se alkaa toistamaan itseään.
   
 22. hns

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2006
  Viestejä:
  459
  Muistinkin, että siihen saisi servubrowserin jollakin kikalla. Hyvähän nuo olisi olla jo valmiina.
   
 23. SP-0n3

  Rekisteröitynyt:
  16.06.2010
  Viestejä:
  291
  Joo, No More Room In Hell -modissa on niitä "ihkaoikeita" zombeja ja myös mahdollisuus saada se tartunta jo ekasta iskusta. No mercy!
   
 24. Gigabite

  Rekisteröitynyt:
  27.10.2009
  Viestejä:
  297
  Zombie Panic! Source on ihan jees peli, sitä saa ilmaseks jos on CSS:ää
   

Jaa tämä sivu