yksityisoikeudellinen "pysäköintivirhemaksu"

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kospi, 04.01.2007.

 1. jjx

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2001
  Viestejä:
  14 209
  Ja poliisia kiinnostaa ihan hirmuisesti ampaista jakelemaan jotain sakkoja sopimusrikkomuksista.. Taitaa olla kissalan pojilla omasta mielestään parempaakin tekemistä.

  Taloyhtiön toimesta "sakottaminen" ei taasen ole yhtä tehokasta, koska olennainen osa tätä koko järjestelmää on nimenomaan perintätoimet ja oikeuteen joutumisen uhka. Ei taas ole yhtiön kannalta kovin mielekästä ajautua tälle sektorille, varsinkaan kun oikeusjututkin voivat tulla hintaviksi.

  Useimmissa tapauksissa yhtiöllä ei ole kertakaikkiaan muuta intressiä, kuin pitää pysäköinti kurissa. Ei siis ole tarvetta kerätä lisätuloja tms. Tässä mielessä se parkkifirman tarjous homman hoitamisesta ilmaiseksi on ihan houkutteleva.
   
 2. Don Kerosene

  Rekisteröitynyt:
  08.11.1999
  Viestejä:
  1 438
  Sitä mukaa tulevat kun ehtivät. Kunnallinen pysäköinnin valvonta hoitaa ainakin täällä päin tapaukset päiväsaikaan. Taloyhtiö voi ihan yhtä hyvin heittää ne maksamattomat laskut valitsemalleen perintäyhtiölle, kuten yksityiset pysäköinninvalvontafirmatkin

  Tuo "intressi" pointti on kyllä ihan pätevä, eipä tullut mieleen. kuitenkin lienee fiksumpi ottaa siltä parkkifirmalta maksua niistä toimista, kuin että antaa ne alueet ilmaiseksi toisten käyttöön.
   
 3. jjx

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2001
  Viestejä:
  14 209
  Ainakaan Espooossa ei paljon poliiseja kiinnostanut, kun olisi pitänyt jotain rrrankaista minulle varatulle paikalle pysäköimisestä. Toisaalta eipä heitä kiinnosta myöskään kellarimurrot tai automurrot. Mutta voipi olla että tilanne on muuttunut ja poliisin toiminta resurssoitu paremmin.

  En usko että perintäfirmat menevät tämmöisten maksujen kanssa kovinkaan pitkälle, jos kohteena oleva taho päättää kiistää ne ja sanoo että maksu on täysin aiheeton.
   
 4. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  4 142
  Itsekään en oikein arvosta näitä pysäköinninvalvontafirmoja. Mielestäni parempi ratkaisu on puomillinen pysäköintiautomaatti, joka voi antaa vaikka ilmaista pysäköintiaikaa n tuntia jos niin halutaan. Huono puoli on tietysti se, että se on kalliimpaa kuin yksityisen valvontafirman käyttö.

  Mutta en toisaalta tykkää siitäkään että joku pysäköi paikalleni (josta maksan). Mites kun toisen omaisuutta (eli minun paikalle pysäköityä autoa) ei tietenkään saa vahingoittaa, mutta jotain jäynää tekis mieli tehdä. Saan halutessani säilyttää esimerkiksi rengaslukkoa omalla parkkipaikallani, niin jos vien sen paikalleen niin ei kai se minun vika ole jos siinä on joku asiaankuulumaton auto? Eli tulisiko tällaisesta mitään sanomista? Voisin vaikka demonstroida sen avaamisen 40 euron esiintymispalkkiota vastaan. :D
   
 5. suppah

  Rekisteröitynyt:
  26.07.2002
  Viestejä:
  403
  Ei ne perintätoimistot silti oikeuteen lähde niistä saatavista tappelemaan. Siirtävät saatavat vain takaisin alkuperäiselle velkojalle, jos toinen osapuoli riitauttaa asian.
   
 6. YGER

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  318
  lainasin autoani kavereilleni ja he olivat pysäköineet pikaisesti osittain pyörätielle, osittain jalkakäytävälle. Tästähän sitte yksityinen parkkifirma oli sakottanut. Onko heidän toimialuetta enään yleinen tie? Mikäli on, niin kuskia kun en tiedä, niin minullahan ei pitäisi olla ainakaan maksuvelvollisuutta?
   
 7. Don Kerosene

  Rekisteröitynyt:
  08.11.1999
  Viestejä:
  1 438
  Eli tasan yhtä pitkälle pääsee, kuin ne parkkimaksufirmatkin.
   
 8. Don Kerosene

  Rekisteröitynyt:
  08.11.1999
  Viestejä:
  1 438
  No todennäköisesti ei ollut heidän vaan kunnan toimialuetta, kannattanee kuitenkin se paikka katsastaa ennen vääntöä.
   
 9. Dome

  Rekisteröitynyt:
  22.12.2004
  Viestejä:
  2 459
  Kyllä se maksuvelvollisuus loppupäässä sulla on, kun auton omistat.
  Ovelaa kyllä, että lainaat autoa kaverille eikä sulla ole hajuakaan kuka autoa on ajanut. Peri se maksu sieltä niinkuin kuuluukin. Jos ei maksa, niin kannattaa harkita kavereiden vaihtoa ja ehkä jätät auton lainaamatta seuraavalla kerralla.
   
 10. Behöv

  Rekisteröitynyt:
  03.08.2004
  Viestejä:
  2 233
  Jos unohdettaisiin tämä nyt jo ihan täysin. Vain kuljettaja on sopimusosapuoli, ei auto.
  Auton omistajalla ei yksityisille ole mitään tiedonantovelvoitetta eikä tarvitse kertoa edes omaa nimeään. Kyse on yksityisestä sopimuksesta firman ja kuljettajan kanssa, tässä tapauksessa yritys on jopa parhaimmillaan sopimusalueen ulkopuolella sopimusrikosseuraamuksen antanut. Firman tulee näyttää erittäin tarkkaan kenen kanssa sopimus on tehty, satunnaiset heitot että omistaja on kuljettanut ei päde. omistajan ei tarvitse kertoa mitään.
   
 11. Poliisihallitus

  Rekisteröitynyt:
  06.09.2010
  Viestejä:
  25
  Jos mahdollista niin ajaa oman auton eteen niin, ettei henkilö pääse pois. Vois pois lähtiessään ottaa vähän kierroksia, ja sitten voi itse mennä jututtamaan että voi voi, mites se nyt tällä lailla..
   
 12. StiNgeRWeb

  Rekisteröitynyt:
  07.09.2001
  Viestejä:
  2 721
  Ota pari vahvaa kaveria avuksi ja kanna kottero vaikkapa viereiselle jalkakäytävälle tai tien varteen. Tai sitten jos sattuu olemaan kaksi puuta sopivasti niin asettelee siihen väliin joko niin ettei pääse ovista sisään tai että puut ovat melkein puskureissa kiinni. :D
   
 13. Rooivalk

  Rekisteröitynyt:
  04.09.2001
  Viestejä:
  906
  Pari vuotta sitten kun viimeksi joku hönö pysäköi paikalleni, niin soitin poliisit laputtamaan auton. Kaupungin pysäköinninvalvojat eivät suostuneet, kun olen vuokralainen, mutta poliisit tulivat parin tunnin viiveellä ja vetivät lapun lasiin. Parkkiruudun vuokrasopimus oli mulla mukana, mutta sitä ei tarvittu. Sanoivat vaan, että kyllä tämä oikaistaan jos se jostain syystä menee väärin.

  Mutta joo, itsellänikin ristiriitaiset tunnot tästä pysäköintifarssista. Toisaalta yksityinen valvonta olisi hyvästä, toisaalta se johtaa ylilyönteihin ja rahastukseen.
   
 14. Ekaros

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2006
  Viestejä:
  1 801
  Siirtää sen vaikka sopivasti johonkin luvattomaan paikkaan josta on hinattava pois, double fun ;D
   
 15. jjx

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2001
  Viestejä:
  14 209
  Kyllähän nuo parkkimaksufirmat menevät oikeuteen, tässäkin langassa on laajalti keskusteltu juuri tuosta tapauksesta, jossa käytiin läpi kaikki oikeusasteet että saatiin "asiakas" maksamaan. Kelaipas hieman taaksepäin niin löydät kyllä.

  Juuri tämä halukkuus mennä oikeuteen on koko homman pointti. Ja toisaalta siihen liittyy myös omat riskinsä, koska tämmöiset sopimusrikkomukset ovat herkästi hyvin epäselviä tapauksia.
   
 16. Upp3

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2002
  Viestejä:
  495
  On se kumma jos ei asukkaat siitä pihastaan kulkiessa kerkeä edes valvomaan ja soittamaan pysäköinninvalvoja paikalle laputtamaan auto. Sinne kun soittaa niin tulevat hääräämään taloyhtiön pihaan ja lyövät lapun pyyhkijään.
  Tässä vaikkapa Helsingin valvonnan yhteystiedot: Pysäköinnin yhteystiedot
   
 17. Knight

  Rekisteröitynyt:
  08.07.2003
  Viestejä:
  1 019
  ......
   
  Viimeksi muokattu: 25.11.2012
 18. YYZ

  Rekisteröitynyt:
  06.05.2010
  Viestejä:
  26
  Juurihan Rooivalk kirjoitti etteivät pysäköinninvalvojat suostuneet tulemaan paikalle.
   
 19. suppah

  Rekisteröitynyt:
  26.07.2002
  Viestejä:
  403
  Joskus joku sankari oli hylännyt jonkun vanhan saabinsa ilman kilpiä porukoiden firman parkkipaikalle. Työnnettin se faijan kanssa pois siitä pihasta jalkakäytävän varteen ja soitettiin kaupungille, niin se auto tultiin kahden päivän päästä hinaamaan pois. :D Ekana päivänä ilmestyi siirtokehoitus ja toisena päivänä kävivät hakemassa pois. Lasku tuosta taitaa mennä sen runkonumeron perusteella sille, joka auton on viimeiseksi omistanut.
   
 20. KasperiJalli

  Rekisteröitynyt:
  15.09.2007
  Viestejä:
  928
  Nyt kun näitä yksityisiä firmoja edelleen on ja lisää tulee, niin josko meidän päättäjät tajuais, että yhteiskuntahan vois kokeilla sellasta ihan uutta ja ihmeellistä toimintaa kuin pysäköinninvalvontaa ?

  Nythän jostain syystä kaikkialla kunnissa ja kaupungeissa pelätään pysäköintiä valvoa ja sitten pysäköintiä harrastetaan kuin villissä lännessä ja siihen saumaan sitten nämä yksityiset firmat tulee pyyteettömästi auttamaan. Siis onko tuollainen toiminta muka kaupungille tappiollista, kun ei sitä harrasteta.

  Ja nyt kun tässä oikein innovatiiviselle linjalle lähdin, niin sitten voitais vielä kehitellä joku universaali kieltomerkki, joka kieltäisi ajoradalle pysäköinnin ja pysähtymisen. Ja sitten niitä kieltomerkkejä vois tuupata paikkoihin, joissa ihmiset haluais käyttää ajorataa myös ajamiseen eli sillä saataisiin ajoradat ajamista varten. Tällöin saataisin toisten paikoille parkkeeraavien mulkkujen rahojen lisäksi ajoradalle parkkeeraavien mulkkujen rahat. WIN-WIN
   
 21. Jallunaattori

  Rekisteröitynyt:
  20.02.2008
  Viestejä:
  171
  Tänään Kuningaskuluttajassa asiaa asian tiimoilta.
  YLE TV 1, klo 16:25, Kuningaskuluttaja
   
 22. fella5s

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2008
  Viestejä:
  1 350
  [​IMG]?

  edit: oho
   
 23. SundeR

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  4 142
  No nyt tuli revettyä :D
   
 24. KasperiJalli

  Rekisteröitynyt:
  15.09.2007
  Viestejä:
  928
  :D

  Pitäisköhän laittaa tämä hieno ja täysin uus idea esim. Seinäjoen kaupungille, nekään kun ei ole koskaan kuulleet tollasesta merkistä :)

  Mutta haittapuolena tollasessa merkissä on vielä se, kun sitä ei tartte noudattaa kun kukaan ei ole vielä kehittänyt kunnallista pysäköinninvalvontaa :) Jonkun pitää sellanenkin kehittää.
   
 25. kaappimuro

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2009
  Viestejä:
  745
  Haha! Jep, päivän parhaat naurut! :D
   

Jaa tämä sivu