WinClub / WinCapita ponzi, esitutkinta käynnissä, Hannu vapautui tutkintavankeudesta

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja cam70, 18.06.2007.

 1. Gustaf

  Rekisteröitynyt:
  05.08.2005
  Viestejä:
  2
  On siellä Hannulla pitänyt olla kuulusteluissa kieli keskellä suuta:
  Oikeuslaitos - WinCapita, s. 72.

  Oikeuslaitos - WinCapita, s. 169.


  :kippis:
   
  Viimeksi muokattu: 05.12.2011
 2. NenäHerne

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2006
  Viestejä:
  221
 3. coy

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2008
  Viestejä:
  84

  No niin ! Nyt alkaa viran omais rikokset selviämään ja pankki sukujen vedätys tulee julkisuuteen. Itse murhat selvitettävä !
  Valuutta kauppa kaikken oikeus ! Rahat takas korken kera.

  edit: korjasin virheet.
   
  Viimeksi muokattu: 08.12.2011
 4. f000

  Rekisteröitynyt:
  11.02.2004
  Viestejä:
  540
  Pankki suku ja itse murha eivät ole yhdys sanoja.
   
 5. Palmunlatvassa

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2008
  Viestejä:
  3
  Tosin Veikkaus eroaa Wincapitasta esim.sellaisessa pikkujutussa, kuin että Veikkauksella on lupa myydä kaikenlaisia pelejä, vieläpä yksinoikeus Suomessa noihin mainitsemiisi peleihin.
   
 6. luiz Banned

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2003
  Viestejä:
  4 290
  Verkkouutiset - HS: Verottaja joutuu palauttamaan WinCapita-voittojen verot
  Klubilaisten kannattanee jo ruveta laskemaan kotiutuksien verran euroja pöydälle. Rikoshyödyn palautuksen hetki lähestyy.
   
 7. Kaunis-Jussi

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2009
  Viestejä:
  3
  Luin viikonloppuna koko paketin läpi, eli esitutkintamateriaalit ja tuomion. Melkoisen eeppinen pläjäys, välillä sai nauraa tuomioistuimen kuivaa huumoria, erityisesti lopun perusteluissa ammutaan aika hienosti alas kaikki Valuuttaneron puolustusargumentit. Hanskille oli tullut paha virhe todistajien kanssa, kaikki Handen todistajat kertoivat ääni väristen miten nerokkaasta keksinnöstä oli kyse, kun Handen puolustus oli rakennettu sen varaan, että tarkoitus ei edes ollut käydä mitään valuuttakauppaa. :D

  Tunkkien tarinat olivat pahimmillaan todella surullisia, talot myyty ja rahat laitettu Klupiin --> Fail, samaten otettu helvetisti lainaa ja laitettu kaikki Klupiin --> Fail. Monta perhe- ja ystävyyssuhdetta tuhoutunut, lapset sponssanneet vanhempiaan ja päin vastoin. Aika paljon näytti olevan vähemmän koulutettuja yrittäjiä, teknikoita, maanrakennusurakoitsijoita etc. jotka olivat pistäneet monta sataa kiloa Klubiin. Yksi kirurgi, juristi ja opettajia oli joukossa. Lisäksi tuli tunnistettua pari mm. Suoli24:n puolella puolustusrintamaa ylläpitävää henkilöä, kuten esim. Petri.

  Tuomion perustelut olivat varsin perusteelliset ja vakuuttavat, minusta käräjäoikeus oli tehnyt perusteellista työtä. Hiukan yllättäen varsinaisen valuuttakaupan ja erityisesti robotin toimintaa käytiin aika vähän läpi, koska oli todistettu ettei Klubiin tullut rahaa mistään ulkopuolelta. Pariin otteeseen todettiin, että robotti on voinut antaa todellisia signaaleja, mutta tämän robotti-puolen olisi voinut perata vielä perusteellisemmin. Oikeastaan suurin ihmetyksen aihe minulle on, että tuomion mukaan toimivia robotteja saa ostettua 70 - 1000 eurolla, miksei Hannu missään vaiheessa ostanut tuollaista robottia, jolloin Klubi olisi kestänyt pintapuolisen tarkastelun hiukan paremmin kuin siihen säälittävään java-kikkareeseen perustuvan ahtopainemittarin kautta oli mahdollista.
   
 8. AfterSex

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2010
  Viestejä:
  605
  Noita robotteja saa kyllä ihan ilmaiseksikin. Ovat yleensä harrastelijoiden yhdessä testailemia ja tarkoitus on automatisoida sitä treidaamista niin, ettei siinä ruudulla koko ajan tarvitse nököttää. Aloittelevan treidarin ei noita kannata käyttää. Maksulliset on suurimmaksi osaksi kusettajien varastamia, pintapuolisesti muokkaamia ja niitä sitten markkinoidaan mahtavina massikoneina. Noiden kehittämisestä järjestetään myös ihan rahanarvoisia kilpailuja säännöllisesti ja silloin voittaja saattaa laittaa robottinsa myyntiin.
   
 9. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  3 485
  Noi kilpailut on kyllä hyviä ja suositeltavia, mutta mitä niiden tulosten käsittelyä foorumeilla seuranneena olen huomannut, niin usein unohtuu se tosiasia, että menneisyys ei ole tae tulevasta menestyksestä.

  Eli jos laitetaan vaikka 200 bottia kisaamaan, niin todennäköisesti kisan voittaa joku botti joka ottaa kovaa riskiä -> boteista tehdään kovariskisiä -> kilpailijoille tulee ihan tilastollisesti hajontaa vaikka kaikki olisivat todellisuudessa yhtä hyviä tai huonoja. Eli jollakin toisella aikajaksolla se isot voitot tekevä botti todennäköisesti tekisi isot tappiot.

  Lisäksi bottikisoissa voi huomata, että keskimäärin kisoihin osallistuvat botit tekee tappiota. Se ei välttämättä ole itsestään selvää kun leyhytellään TOP10 menestyjiä.
   
 10. AfterSex

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2010
  Viestejä:
  605

  Joo ihan totta. Riskikerroinhan noissa onkin ihan tolkuton, mutta sillä ei ole niin merkitystä kun kisat järjestetään (ainakin käsittääkseni) enimmäkseen demotileillä. Itse en rahojani botin armoille antaisi enkä suosittele niin tekevän kenenkään muunkaan, jollei sitten tarkalleen tiedä mitä se botti tekee ja on tekemättä. Aika vastuutonta noiden myyminenkin.
   
 11. Palmunlatvassa

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2008
  Viestejä:
  3
  Löysitteko muuten noista materiaaleista ketään tuttuja ketkä tällä palstalla pyörivät kusetusta mainostamassa? Itsestäni ainakin materiaalin luettua tuli mieleeni että Jani Laasonen ja Henrik Lagercranz olisivat saattaneet täällä olla klubia puolustamassa. Eikös Jani Laasonen mainittu kuvaajaksi tuossa vyölaukkuvideossa? Lagercranzin kohdalla taidetaan materiaalissa mainita hänen keskustelleen klubista Murobb;ssä?

  Ainakin hyvä motivaatio puolustella klubia Lagercranzilla olisi ollut, kun lukee tuolta materiaalista http://www.oikeus.fi/uploads/mnvzgtdiy5wfbca_1.pdf
  "
  Esitutkintakertomuksensa sivulla 23 Lagercrantz on kertonut, että hän
  oli sijoittanut klubiin noin 11.000 euroa ja tulouttanut vuosina 2005 -
  2008 yhteensä 1.029.668 euroa."


   
 12. Palmunlatvassa

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2008
  Viestejä:
  3

  Senpä takia nämä kisat pitäisi olla pidemmällä periodilla esim.5 vuotta, se 2 vuottakin olisi aivan loistava, lupaan tarjota virtuaalikahvit jos joku näyttää minulle botin, joka on tehnyt todistettavasti kaksi vuotta peräkkäin voitollisen tuloksen:rolleyes: Nuo samat kisathan olisi aivan sama tehdä ruletista:kippis:, veikkaan että samalla osanottajamäärällä rulettikisan voittaja tekisi vielä paremman tuloksen kuin valuuttabotin voittaja.
   
 13. Maranki

  Rekisteröitynyt:
  18.09.2009
  Viestejä:
  526
  Ja jos jollakin olisi oikeasti hyviä voittoja tahkoava botti, niin miksi ihmeessä hän ei käytä sitä kaikessa hiljaisuudessa niiden hurjien voittojen tahkoamiseen, vaan 1) osallistuu demotileillä käytäviin kisoihin, 2) myy sitä muutamalla kymmenellä/sadalla eurolla tai 3) kerää vaivalloisesti sijoituspottia tuulipukukansalta muutaman tarkasti valitun suursijoittajan sijaan. Toisaalta olenpa nähnyt lehti-ilmoituksella kaupiteltavan kirjaa, jossa selostetaan menetelmä suurten lottovoittojen saamiseksi - ei tainnut tekijä olla miljonääri, kun pyysi omakustanteestaan useita kymppejä:kippis:
   
 14. Palmunlatvassa

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2008
  Viestejä:
  3
  Keksinpä juuri hyvän "pelin" joulunpyhiksi. Luen tämän ketjun ja katson saisiko noita tässä ketjussa wincapitaa puolustelluista nimimerkeistä mätsätyksi tuohon oikeus.fi:n matskuun.
   
 15. MikaHakK

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  2 554
  +1 ja merkit.
   
 16. aop

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2001
  Viestejä:
  6 305
 17. Jogilius

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2001
  Viestejä:
  1 219
  Kailajärvi taitaa olla kyllä kaikkien aikojen kallein suomalainen rikollinen. Mitähän tosta takasinperinnän sekasotkustakin tulee. Onko kaikista tilitykset oikeasti selvillä? Onko kaikki maksaneet veronsa voitoista? Jos henkilö on saanut Wincapitasta summan x, maksanut veroja summan 0,72x, kuluttanut rahoistaan 0,4x olettaen että rahat ovat laillisesti ansaittuja, mitä tältä peritään takaisin? 0,72x? Entä jos tuo saa ko. henkilön rahavaikeuksiin? Onko sekään sitten oikeudenmukaista, jos henkilö on ajatellut rahojen olevan laillisesti ansaittuja? Vai katsotaanko näitä aina tapauskohtaisesti?
   
 18. Serranon perheen Diego Serrano

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2008
  Viestejä:
  155
  Eipä sillä ole mitään väliä mitä henkilö on ajatellut nimittäin jokainen joka asiasta on vähänkään perillä tietää, että 400% tuotto on aina kusetusta ja perustuu vilunkiin. Tyhmyys ei ole syy päästä kuin koira veräjästä.
   
 19. Jogilius

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2001
  Viestejä:
  1 219
  Ehkäpä. Mutta varmasti on monia, jotka pitävät ansaitsemiaan rahoja laillisina. Tulee kyllä jäämään historiaan tämä tapaus - mahdollisesti suomalaisittain aika ainutlaatuisenakin.
   
 20. Palmunlatvassa

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2008
  Viestejä:
  3
  Olet aika huono trölli, tsemppaas nyt:) Mitäs siitä tulisi jos aina uskottaisiin rikollisen selitystä joka jää kiinni: "en ajatellut syyllistyneeni rikokseen". Aha OK, ei sinulle sitten määrätä korvauksia. En ajatellut pölliä firmalta 500.000, ajattelin vain lainata, eihän minun tarvitse maksaa niitä takaisin:kippis:
   
 21. Jogilius

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2001
  Viestejä:
  1 219
  Itse olet huono trölli.
  A) Eihän suurinta osaa näistä ihmisistä, joilta ollaan rahoja perimässä takaisin, kai edes syytetä yhtään mistään, vai syytetäänkö? Toisin sanoen eivät he ole edes rikollisia.
  B) Toisekseen jos merkittävä osa ihmisistä uskoi, että raha tuli oikeasti valuuttakaupasta, tuskin heistä läheskään kaikki ihan oikeasti ajatteli asiassa olevan mitään rikollista. Mistä toisesta rikoksesta voisit oikeasti sanoa samaa?

  En siis ole sanomassa, etteikö kaikkia rahoja pitäisi periä takaisin. Kyllä se taitaa olla ainoa järkevä vaihtoehto. Harkitsemattomasti rahojaan käyttäneen kohdalla se voi aiheuttaa kuitenkin melko kohtuuttomiakin seurauksia, sillä tällainenkin henkilö on kuitenkin oikeastaan Kailajärven uhri. Takaisinmaksuaikaa pitäisi siis tällaisessa tilanteessa ainakin antaa riittävästi.

  Saa nähdä miten homma tästä etenee.
   
 22. selleri

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2001
  Viestejä:
  367
  Minunsta tilanne on vähän niinkuin varastetun tavaran ostaminen? Tavaran joutuu palauttamaan oikealle omistajalleen vaikka olisi ostettu hyvässä uskossa, ja sitten karhuamaan myyjältä rahansa itse takaisin.
   
 23. Jogilius

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2001
  Viestejä:
  1 219
  Tuo sama esimerkki oli paras, mitä itsellenikin tuli mieleen, mutta sekään ei oikein vastaa tätä siinä mielessä, että tossa on tosiaan selkeä oikeus karhuta rahaa siltä, joka oikeasti hyvin selvästi ja asian tiedostaen on tehnyt rikoksen varastettuaan tavaran. Siinä tietyllä tavalla jotain samaa, että hyvässä uskossa ostoksen tehnyt voi joutua omanlaiseen uhrin asemaan, jos joutuu taistelemaan rahojensa takaisin saamiseksi. En tiedä, miten noissa asia sitten käytännössä yleensä menee, mutta uhritilanne kuitenkin vähän päinvastainen: taistellaan rahojen takaisin saamiseksi eikä että joudutaan maksamaan rahoja takaisin tilanteessa, jossa siihen ei ollut osannut varautua.
   
 24. kilroy1

  Rekisteröitynyt:
  02.01.2001
  Viestejä:
  1 063
  Sillä erotuksella että.. jos henkilöltä A varastetaan tavaraa ja henkilö B on se varas joka myy tavaran henkilölle C. Jos tavara saadaan takaisin otetaan se henkilöltä C pois ilman muuta ja palautetaan henkilölle A. varas eli henkilö B saa syytteen mutta syytteen voi saada myös ostaja eli henkilö C koska hänen olisi pitäyt ymmärtää että tavaran halpuuden (tai muun seikan takia) tavara ei ole laillisesti hankittu. Eli C menettää tavaran ja saa syytteen. Hyvällä tuurilla pelkästään menettää tavaran.

  Sama juttu WC:ssä. Voidaan olettaa että kymppitonnin sijoitttanut ja miljoona euroa ulos nostanut olisi pitänyt tajuta että sellaista ihme automaattia ei olekkaan jolla noi rahat olisi voinut saada valuuttakauppaa tekemällä. Varsinkin kun netti ja mediat oli enemmän tai vähemmän täynnä varoituksia asiasta. Eli aivan normaalin oikeuskäytännön mukaisesti se millin nostanut joutuu maksamaan ne takaisin vaikka kuinka höpöttäisi että oli varma kulta-hannun ahtopainemittarin toiminnasta. Se on vähän voi-voi jos ne rahat on jo ehtinyt käyttää.. ei muutakuin uutta tienaamaan jotta saa maksettua korvaukset.
   
 25. Palmunlatvassa

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2008
  Viestejä:
  3
  Ihan sellainen perusjuttu röllit, ettei rikoksesta saa hyötyä kukaan, rikoshyöty kerätään aina pois. Se nyt seisoo ihan lainsäädännössä ja hyvä niin.
   

Jaa tämä sivu