Vuokra-asunto ja sossun maksusitoumus

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja ferdinand, 20.05.2010.

 1. ferdinand

  Rekisteröitynyt:
  16.05.2010
  Viestejä:
  3
  Jos vuokraan kämpän yksityiseltä, missä on mainittu että kahden kuukauden takuuvuokra, niin voiko vuokranantaja purkaa vuokrasopimuksen jälkeenpäin? Meinaan jos allekirjoittaa määräaikaisen vuokrasopimuksen ja sanoo että takuu tulee viikon sisällä ja sitten antaakin sossun maksusitoumuksen joka ei kaikille välttämättä kelpaa. Niin voiko purkaa?
   
 2. Dirtyharry

  Rekisteröitynyt:
  14.08.2007
  Viestejä:
  3 011
  Tuskin voit tuota sopimusta allekirjoittaa, jos sinulla ei ole takuuvuokraa maksaa. Tiedä tarkkaan pykäliä, mutta luulen, että vuokrasopimus ei ole pitävä, ennen kuin takuuvuokra on maksettu/muulla tavoin takaamalla. Ja sossun maksusitoumuksessahan ei liiku pennin latiakaan vuokranantajan suuntaan, vaan tarpeen tullen he takaavat tuon summan. Harva yksityinen vuokraaja varmaan suostuu mihinkään sossun diileihin jos tarjolla on maksukykyisiä vuokralaisia...
   
 3. ch0pp3r

  Rekisteröitynyt:
  02.07.2003
  Viestejä:
  987
  Harvoimpa noihin nimiä voi laittaa alle ennen, kuin raha liikkuu.

  Ja perus nollapostausalottaja.
   
 4. profile1

  Rekisteröitynyt:
  10.05.2005
  Viestejä:
  529
  Mutta eikös sossu varma vuokranmaksa ole?;)
   
 5. Dirtyharry

  Rekisteröitynyt:
  14.08.2007
  Viestejä:
  3 011
  No joo, oli ehkä huonosti ilmaistu, tarkoitin, että varmasti monella vuokranantajalla on jonkunlainen (negatiivinen) mielikuva sossun asiakkaista ja jos toisena ehdokkaana vuokralaiseksi on vakituisessa työsuhteessa, niin vaikea arvata kumpi tulee valituksi. Mutta joo, ei aivan liity kysyjän ongelmaan.
  Jos vuokranantaja haluaa tietyn summan vuokratakuutilille, niin ei tuota millään maksusitoumuksella kierretä.
   
 6. Tissot

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2007
  Viestejä:
  297
  Ihmettelen kuka vuokranantaja allekirjoittaa vuokrasopimuksen ennen vuokratakuiden tallettamista. Mutta vastaus kysymykseen on että voi. Sinä et ole kertonut vuokranantajalle "sossun" maksusitoumuksesta. Vuokraamisen ehtona oli kahden kuukauden vuokratakuut, eikä maksusitoumus siitä, että kaupunki korvaa jos jotain sattuu.
  Nämä kaupungin maksusitoumukset ovat huonoja papereita vuokranantajalle, jos vuokranantaja haluaisi käyttää maksusitoumusta muuhun kuin vuokrien kuittaamiseen, niin se on hyvin hankalaa.
   
 7. Jogilius

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2001
  Viestejä:
  1 261
  Miksei jos avaimet luovutetaan vasta vuokratakuiden saamisen jälkeen?
   
 8. Orlando

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2002
  Viestejä:
  325
  Sossun asiakkailla nyt ei ole mitään moraalia yleensä sen kämpän kunnossapidon suhteen, kun ei ole penniäkään omaa rahaa kiinni siinä. Eli en ole vuokraamassa sellaisille.
   
 9. Isosceles

  Rekisteröitynyt:
  16.04.2005
  Viestejä:
  1 038
  Eikai nyt kukaan ilman mitään sopimusta siirtele rahoja tuntemattomien tileille? Avaimet saadaan kun takuuvuokra maksettu.

  Taitaa olla vuokranantajalle se ja sama jos ei kysele onko töissä tai tsekkaa luottokelpoisuutta.
   
 10. Gummitarzan

  Rekisteröitynyt:
  02.01.2007
  Viestejä:
  555
  Vuokrasopimuksessa monesti määritellään vakuuden laji ja määrä, eli esimerkiksi 2 kk:n vuokra 1500€ pankkitalletus. Tuossa vaiheessa kun rupeat jotain maksusitoumusta tyrkyttämään, et todennäköisesti saa avaimia ja sopimus puretaan.
   
 11. KasperiJalli

  Rekisteröitynyt:
  15.09.2007
  Viestejä:
  928
  Nyt vuokranmaksajana olisi kuitenkin ilmeisesti ollut threadin aloittaja, eikä suinkaan sossu. Eli mitään varmuutta vuokranmaksusta tai mahdollisten remonttien maksusta ei ole. Se sossun takuulappu kun on ihan tyhjän kanssa sille vuokranantajalle suhteessa riskiin. Sillä lapulla jonkun kaupungin sossu "pyhästi" lupaa vastata takuuvuokran kokoisen erän maksamisesta jos vuokralainen tuhoaa kämpän ja jättää vuokran maksamatta.

  Se on sitten eri asia vuokranantajan kannalta, jos tosiaan vuokralaisena olisi itse sossu. Silloin toki tuleva asukas on niin perseestä, että sossu vuokraa hänen puolestaan kämpän tuhottavaksi (tai sitten mamu). Sillä ei kuitenkaan ole taas väliä, koska sossu maksaa kyllä vuokrat kiltisti ja myöskin tulevan remontin.
   
 12. jarmot

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2007
  Viestejä:
  216
  Sossun maksusitoumus ei ole mikään takuuvuokra. Käytännössähän takuuvuokra toimii myös asunnon mahdollisen vaurioitumisen korjausrahana. Veikkaisin, että sossun sitoumus koskee vain sitä, että mahdollinen maksamatta jäänyt vuokra korvataan ehkä vuokranantajalle, mutta jos kämppää pannaan päreiksi, niin sossu ei vaurioita korjaa.

  Jos itse olisin vuokranantaja, niin en minkään sossun sitoumuslapun varassa kämppää vuokralle antaisi. Antaisitko itse?
   
 13. Raiggu

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2006
  Viestejä:
  7 715
  Sossu tekee maksusitoumuksen, enintään 2kk vuokraan. Myöskin "maksimivuokraraja" vaikuttaa, eli varsinkin yksityisellä puolella vuokra jos ylittää esim. sen yhden ihmisen vajaa 600€, vakuutta ei sossu YLEENSÄ myönnä koska vuokralainen ei tod.näköisesti kuitenkaan pysty maksamaan/sossu huomioimaan koko vuokraa.

  Ja myöskin ei se sossu "varmasti" sitä vuokraa koko ajan maksa jos asiakas itse ei huolehdi vaikkapa kuukausittain hakemusta/liitteitä päätöstä varten.


  Kyllä se vakuus realisoidaan tarvittaessa jos ja kun v.antaja toimittaa yksilöidyn vaateen mitä/miksi vakuus pitäisi realisoida, eli esim vuokrarästeistä tosite tai korjausarvio. Ei sossu nyt millään hatusta vedetyllä pyynnöllä maksa.

  Myöskin nykyään vakuuuden realisointi laitetaan aina lopuksi kaupungilta asiakkaalle perintään.


  e.Vakuuteen aina sitoumus, rahana ei makseta enää.
  e2. esim VVO:lle tehdään v.sopimuksia vaikka vakuus ei olisi vielä maksettu.

  e3. "Sossun asiakas aina perseestä", hahaa, Kokoomuksen pellet taas vauhdissa...
   
 14. muroman

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2008
  Viestejä:
  1 631
  Ja ei kai ylipäätään kannata siirrellä niitä rahoja kenenkään tilille. Vuokravakuustili ainoa järkevä järkevä tapa niin on ainakin suurempi varmuus että ne rahat löytyy sitten pois muutettaessa (eikä ole "vahingossa" käytetty pois ja keksitä sitten tekosyitä rahojen pitämiseksi) ja saa kasvaa korkoa siellä tilillä. Vuoranantajalla ei pitäs olla mitään syytä olla suostumatta vuokravakuustiliin ja jos ei suostu niin voi olettaa, että rahojen takas saamisessa voi ilmetä ongelmia.
   
 15. PornReindeer

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2000
  Viestejä:
  4 915
  Itse tein vuokrasopimuksen ennen kuin maksoin takuuvuokran, mutta avaimet sain käteen vasta kun olin maksanut sen (allekirjoitin vuokrasopparin, otin maksulapun, kävin viereisessä pankissa maksamassa ja hain sitten avaimet). Ja maksoin suoraan vuokranantajan tilille. Tosin Tapiola vuokranantajana, niin eiköhän ne rahat saa takaisin ilman ongelmia. Ja tarvitsi muutenkin maksaa vain yhden kuukauden vuokra ;)
   
 16. rp::

  Rekisteröitynyt:
  20.05.2009
  Viestejä:
  1 372
  Kyllä suoraan tilille maksetut vuokravakuudet saa aina takaisin, kunhan ne mainitaan allekirjoitetussa vuokrasopimuksessa. Jos vuokranantaja tarjoaa ei-oota niin oikeusteitse perimään vaan.
   
 17. kansaIainen

  Rekisteröitynyt:
  11.05.2003
  Viestejä:
  5 927
  Rupesi sitten kiinnostamaan sen verran että selailin suomi24 osiota "yhteiskunnan tuet ja avustukset". Tätä samaa kamaa sieltä varmaan löytyy loputtomiin, mutta tässä nyt yksi satunnainen makupala:

  Quote:
  Tää on henkilökohtainen kokemus joka sattu mulle n5v sitten. Omistan rivitaloasunnon pienessä rivitaloyhtiöstä josta muutin itse pois sieltä puolisoni asuntoon ja laitoin tämän vuokralle. Eka vuokrasuhde toimi moitteetta ja asukas joka oli opiskelija asuikin asunnossa n2v ja muutti, kuten minäkin puolisonsa uuteen asuntoon. Asunto oli täysin samassa kunnossa kun vuokrasuhteen alussa, ei mitään valittamista. Seuraava oli oikein mukavan tuntuinen yh äiti joka oli kuulemma juuri eronnut ja hetkellisesti sosiaalituen varassa kunnes saisi asiansa kuntoon. Teimme vuokrasopimuksen jossa sossu teki minulle laskelman miten vuokra tulisi sossulta ja asumistuesta, ei siis pitänyt olla mitään ongelmaa, eikä ollutkaan vuokranmaksussa, mutta kaikessa muussa sitten olikin. Tää yh äiti oli kaikkien uusavuttomien uusavuton ja mitään ei se pystynyt tekemään itse siivouksesta alkaen, aina kun jouduin käymään selvittämässä milloin mitäkin ongelmaa oli asunto kun kaatopaikka. Yhen kerran mulle tuli lasku joltain pieneltä rakennusfirmalta ja lasku oli kohdistettu tähän asuntoon jossa oli laitettu jotain tiläpäisiä väliseiniä, mitään multa kysymättä että saako sellaisia edes laittaa. Kieltäydyn maksamasta laskua kun en ollut ko työtä edes tilannut. Tään väliseinän purku olikin sitten luku sinänsä koska vaadin vuokrasopimnukseen vedoten että kaikki rakennelmat pitää purkaa ja asunto saattaa siihen tilaan missä se oli vuokrasuhteen alkaessa. Kun väliseinä oli purettu olivat sitten nää rääppee ainakin puoli vuotta asunnon pihassa "odottamassa" milloin mitäkin kuljatusta. Vuokrasuhteen aikana jota kesti 2.5v sattuin vaikka mitä ihmeellisiä juttuja joiden ainoa syy on se ettei tällainen "sossun" elätti yksinkertaisesti pysty ajatteleaan omilla aivoillaan mikä on salitua ja mikä ei tai edes mikä on kohtuullista tai ei. Tää johtuu siitä kun pääsääntöisesti näitten ei oo tarvinnut ottaa oikeastaan koskaan vastuuta tekemisistään. Vuokrasuhde loppui sitten aikanaa kun yksinkertaisesti purin vuokrasopimuksen, syynä säädytön ja epäasiallinen asuminen, useita poliisikäyntejä ja muuta häiriötekijää. Sossu järjesti tälle kullannupulle sijaisasunnon lastensuojellullisista syistä. Sitten alkoikin savotta kun setvittiin kuka maksaa asunnon korjauksen, Minä tyhmä kun en ollut vaatinut sussulta takuuta siitä että ne vastaa asunnon tuhoista. Virhe oli siinä kun tein vuokrasopimuksen suoraan vuokralaisen kanssa enkä niin että sossu olisi ollut vuokralainen. Yli vuoden valitusten ja oikeusuhkailujen jälkeen sain sossulta osan remonttikustannuksista takaisin mutta koko tää savotta maksoi mulle kaikkine kuluineen yli 5000eur pelkkinä remonttilaskuina, menetettynä työaikana ym. , sossusta sain korvausta 2000eur eli nettotappio oli 3000eur. Tästä viisastuneena en vuokraa asuntoa enään kenellekkään jolla eivät ole luottotiedot kunnossa ja ketä ei pysty maksamaan 3kk takuuvuokraa rahana. Sillä onko asukas töissä vai opiskelija vai työtön ei juurikaan ole väliä pääasia on että hoitaa itse asiansa ja ymmärtää että vastaavansa tekemistä sitoumuksista.
  En tietenkään sano että kaikki ovat tällaisia mutta mahdollisuus, että saat itsellesi ongelmia sossun asukeista on huomattavasti suurempi kuin vapailta markkinoilta tulevat vuokralaiset.
   

Jaa tämä sivu