Virosta viinan hakemisen ihanuus

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Mikkos, 27.04.2008.

 1. papuwokki

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2005
  Viestejä:
  2 607
  Eikös siellä BC:ssä saa vielä oman puhtaan vessankin? :D

  Montas pistettä tuo BC päivitys maksaa?
   
 2. ParastaEnnen

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2011
  Viestejä:
  1 688
  Liittyminen vissiin 9 €.. satamasta sai alennusta reittimatkasta vissiin 5 egee.
   
 3. OmenaOrava

  Rekisteröitynyt:
  03.05.2012
  Viestejä:
  129
  10 € oli sivuilla kortin hinta. Tilasin ~viikko sitten. Luki että 1kk voi mennä ennen kortin tuloa. Mahtaakohan tulla ennen reissua, jos juhannuksen jälkeen mennään. Onko muilla tullut kortti nopeasti?
   
 4. trave

  Rekisteröitynyt:
  27.08.2009
  Viestejä:
  163
  Vastaan taas...

  "Mikäli kortti kuitenkin ehtii vanhentua ennen uuden saapumista tai kortti on kadonnut, Tallink Siljan lähtöselvityksistä voit pyytää asiakasnumerolla väliaikaisen kortin matkaan lähtiessä. Väliaikainen kortti toimii laivoilla täsmälleen kuten varsinainen Club One -korttikin ja saat pisteet ja edut sillä käyttöösi."

  En oo varma toimiiko kun autolla meet suoraan lähtöselvitykseen, mutta jos ei kortti oo ennen reissua tullut niin kipaise ennen lähtöä tuolla Länsiterminaalissa hakemassa väliaikainen kortti lähtöselvityksestä.
   
 5. Mies847

  Rekisteröitynyt:
  19.06.2005
  Viestejä:
  120
  Tuli tehtyä tilaus preorderiin, tarvitaankohan tilauksen noutoon jotain dokumentteja? 300€ kyllä lähti visalta katevarauksiin, mutta mitään tilausvahvistusta ei sähköpostissa näy näin parin tunnin päästäkään.. Samalla toinenkin tyhmä kysymys, tarvitaanko itse matkaan muutenkaan mitään tulostettuja lippuja ja lappuja? Eli riittääkö kännykkään saapuneet turvanumero ja varausnumero?
  Tulostin temppuilee niin siksi kyselen, molemmat asiat selvitellään aamulla asiakaspalvelusta, mutta ajattelin kokeilla että löytyisikö täältäkin tietoa sitä ennen.
   
 6. Tommi_82

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2003
  Viestejä:
  2 340
  Eilen tuli itsekkin lueskeltua noita kortin toimitusaikoja (reissu juhannusviikolla) ja minusta siinä oli mainittu että kun tuon lomakkeen täyttää niin se käsitellään n2 viikon kuluttua jolloin lähetetään lasku ja kun tuon laskun on maksanut niin sen jälkeen luodaan asiakasnumero ja noin kuukauden kuluttua siitä saa kortin, eli kaikkiaan tuon kortin saaminen kestäisi jopa 6 viikkoa, eli ainakaan omalle risteilylle tuo ei joutuisi, hyvä jos edes lasku tulisi...
  Onko kellään kokemusta siitä jos hakemuksen täyttää satamassa tai laivalla, saako silloin väliaikaisen kortin heti, vai joutuuko silloinkin odottelemaan?
   
 7. trave

  Rekisteröitynyt:
  27.08.2009
  Viestejä:
  163
  Ei ihan tuosta kokemusta, mutta se väliaikanen korttihan muistaakseni printataan samalla laitteella kuin nää matkaliputkin, eli on sellanen valkonen läpyskä. Mutta jos ei ole asiakasnumeroa niin tiedä sitten mitä hyötyä tuosta...

  "Liityin juuri Club One -kanta-asiakkaaksi. Miten saan tietoon Club One -asiakasnumeroni, jotta voin tehdä varauksia ja rekisteröityä Club One -verkkopalveluun?
  Kun olet maksanut liittymismaksun, saat muutaman päivän sisällä liittymislomakkeessa ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen automaattisesti uutiskirjeen, jossa on asiakasnumerosi. Kirjeen lopussa olevasta linkistä pääset luomaan itsellesi käyttäjätunnuksen ja salasanan Club One -verkkopalveluun. Samat tunnukset toimivat myös Online-varauspalvelussamme. Lähetämme automaattisen uutiskirjeen myös kaikille niille, jotka nousevat alemmalta tasolta ylemmälle. "


  Club One -palvelunumero

  Palvelemme ma-pe klo 8–21, la klo 9–18 ja su klo 10–18.
  Club One palvelunumero Suomessa 0600 15268
  (Puhelun hinta 1,74 € / vastattu puhelu + pvm/mpm)
  Tallink Silja saattaa nauhoittaa puhelun koulutus- ja kehittämistarkoituksessa.

  Muistaakseni joku rekisteröityi joskus puhelimitse tuonne ja sai asiakasnumeron aika nopeasti haltuunsa. En tiedä onnistuuko enää tänä päivänä...
   
 8. FireFly classic

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  7 743
  Ilmeisesti vastaavasti preorderin hintoihin läiskähtää kyllä 20% alv päälle.

  Itsekin tuli huomattua, että tuon club one kortin saamiseen menee joku kästittämätön ikuisuuteen verraattava aika. Taitaa jäädä liittymättä, jos ensi viikon lopulla nyt lähtisi.
   
 9. papuwokki

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2005
  Viestejä:
  2 607
  Kyllä preorderin hinnat sisältävät alvit.
   
 10. FireFly classic

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  7 743
  Katsos, niinhän se kyllä sisältääkin. Hämäännyin aiemmin tuosta erittelystä tilaussivulla kun kokeilin koostaa tuolla tilausta.
   
 11. katseluase

  Rekisteröitynyt:
  12.03.2008
  Viestejä:
  532
  Tähän vielä palatakseni kysyisin sellaista että kiinnitävätkö nuo bussikuskit kauheasti huomiota kaljalastin määrään, kun rajoituksenahan on se 20kg. Ajattelin kuitenki n. 5 laatikkoa sieltä Suomeen tuoda, jos tuollaisella määrällä päästäisivät läpi. Minkälaisia kokemuksia?
   
 12. Air_Duster

  Rekisteröitynyt:
  24.02.2009
  Viestejä:
  255
  Tuo taitaa olla aika paljon kuljettajakohtaista. Itse kun asustelin vielä Pirkanmaalla niin tuli käytyä paikallisen bussifirman reissulla ja kyllä siellä sai viedä bussilla niin monta keissiä, kun halusi. Lähinnä ainoa painotus oli se, että "merkatkaa keissinne selkeästi"
   
 13. Diiapdaapaa

  Rekisteröitynyt:
  11.05.2012
  Viestejä:
  5
  Nonniin - nyt on käyty Tallinnassa ja Car Order lomake saatu näppeihin. Hinnat olivat jonkin verran korkeammat kuin Pre-Orderissa ja itseasiassa kovemmat kuin laivan myymälässä. Jos jotain kiinnostaa tuo lomake, niin ohessa kuva

  http://i91.photobucket.com/albums/k307/pyoveli/CarOrder/20120602_173205.jpg

  Itse tein siten että kannoin kamat autokannelle, enkä käyttänyt kätevää palvelua jossa tuotteet tulee aamulla auton viereen.
   
 14. OmenaOrava

  Rekisteröitynyt:
  03.05.2012
  Viestejä:
  129
  Mistä syystä kaikki on tossa tilauskaavakkeessa kalliimpaa kuin netissä?

  Johtuiskohan siitä että tuo on car-order eikä pre-order?

  Tallinna tutuksi!

  Tuolla on noi pre-orderin laput - eri tuotekoodit tuotteille ja preorder nettisivuston mukaiset hinnat.
   
 15. Diiapdaapaa

  Rekisteröitynyt:
  11.05.2012
  Viestejä:
  5
  No nimenomaan siitä. Jengillä menee netissä jostain syystä iloisesti sekaisin Car-order ja Pre-order. Monet juurikin väittävät että kyseessä on sama asia mikä ei todellakaan ole tilanne. Pre orderissa teet tilauksen netissä tai laivan infossa etukäteen ja joko otat kamat auton kyytiin Tallinnan pre order noutopisteesta tai sitten siirrät tuotteet Tallinkin kuljetettavaksi ja poimit ne Helsingin päässä terminaalissa kyytiin.

  Car-orderissa täytät tuon tilauskaavakkeen ja maksat tuotteet laivan myymälään. Sitten tilaamasi tuotteet toimitetaan seuraavana aamuna autokannelle biilisi viereen. Korkeampi hinta johtuu siis tuosta, että niitä ei tarvitse itse kantaa autokannelle.

  Sitten on vaihtoehtona vielä se, että ostat itse laivan myymälästä ja kannat romut itse autolle. Pre orderia kannattaa muuten suosia koska hinta on ilmeisesti paras, mutta joissain tapauksissa, kun autoa ei ajeta ulos laivasta Tallinnan päässä, vaan se on parkissa laivalla - tällöin käytännössä pre order on lunastettava ulos Helsingin päässä ja se tarkoittaa sitä että mukana on oltava toinen kaveri joka käy kuittaamassa tuotteet terminaalissa - luovutus kun sijaitsee ilmeisesti ennen tullia. Se ei taida onnistua että itse ajat auton ulos laivasta ja palaat takaisin terminaalin hakemaan pre orderisi jotka on jätetty Tallinkin kuljetettavaksi.
   
 16. trave

  Rekisteröitynyt:
  27.08.2009
  Viestejä:
  163
  Juurikin näin, mainio selvennys asiaan. Car-Order on nimenomaan kalliimpi ja periaatteessa ja käytännössä ihan eri asia kuin Pre-Order vaikka molemmissa tilaus tehdäänkin...
   
 17. heyrst

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2001
  Viestejä:
  5 292
  Onkos kenenkään muun silmään pistänyt tämä uutinen
  Valvira ehdottaa varoitustekstejä alkoholijuomiin | Ruoka | Iltalehti.fi

  Asia ei sinällään ihmeellinen, mutta jos muistetaan miten tupakan vapaan tuonnin suhteen EU:n alueelta kävi..
  Tulli - Alkoholi ja tupakka
   
 18. superuser

  Rekisteröitynyt:
  14.06.2001
  Viestejä:
  523
  Eli suomeksi sanottuna tällä yritetään estää tuomasta viinaa maahan koska verokarhu ei pääse käsiksi. Toisaalta nopeastihan vaikka Liviko vironkin viinoihin tarrat laittaa tarvittaessa.

  Kohtahan Suomelle ei jää vaihtoehdoksi kuin erota EU:sta ja nostaa alkoholi- ja tupakkaveroja vaikka tuplasti :mad:
   
 19. water

  Rekisteröitynyt:
  30.05.2005
  Viestejä:
  1 744
  Näinköhän vaan nopeasti laittaa. Moni odotti, että idän ihmellisen näppärä kansa olisi alkanut kopiokoneet laulaen painamaan varoitustekstitarroja suomeksi ja ruotsiksi röökiaskeihinkin/kartsoihin, että suomen viina/kaljahamsterit saavat röökit samalla reissulla matkaan mutta eipä niin käynyt. Tuskin tulee viinankaan kohdalla näin tapahtumaan.
   
 20. trave

  Rekisteröitynyt:
  27.08.2009
  Viestejä:
  163
  Alkoholin kannalta taitaa olla vähän hankalampi keissi toi rajoittaminen, kun tällä hetkellä ei periaatteessa ole mitään rajoja. Röökissä toi raja on ollu pidempään ja se oli siitä helppo jatkaa kepulikonstein. Eiköhän tässäkin jotain EU-lakeja rikota koko ajan.

  Taustallahan tässä on ihan saletisti se, että tällä hetkellä suomalaiset tuo ihan älyttömät määrät juomaa varsinkin Virosta, ja noilla matkoilla jättää ison summan rahaa Viroon. Kaikki on pois Suomen valtiolta ja alkoholien verotulotappiot on varmaan jotain ihan älytöntä. Ja kun samalla halutaan leikkiä parantajia ja pidetään verot korkeella ettei kansalaiset osta halvalla vaan kalliilla, niin ei toi tulevaisuuskaan hyvältä näytä tolla saralla.

  Onhan toi laputtelu ihan kaunis idea, mutta monenko röökinpolttoon noi on oikeesti vaikuttanu? Tai monenko juomiseen erilaiset sloganit tulevat vaikuttamaan?
   
 21. Tommi_82

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2003
  Viestejä:
  2 340
  Ihmeen vaikeaa tuntuu olevan tuo liittyminen... Soittelin eilen tuonne aspaan ja ainakaan puhelimessa ollut nainen ei osannut sanoa juuta eikä jaata puhelimitse liittymisestä, sen sijaan neuvoi kääntymään matkatoimiston puoleen jota kautta liittymismaksu perittäisiin samointein ja asiakasnumeron saisi sitten pikapuolin.
  Tänään sitten pyörähdin paikallisessa matkatoimistossa jossa taas ei tiedetty liittymisestä yhtään mitään vaan neuvottiin liitymään netissä joka taas sitten kestää ja kestää... No, tuli kuitenkin liityttyä, eiköhän tuolle kortille aina käyttöä löydy, ja eihän tiedä vaikka olisi tuuria ja saisi sen kuitenkin jo seuraavalle reissulle.

  Osaako kukaan sanoa kuinka seuraava aikataulu on tulkittavissa:

  Aukioloajat ja erikoissäännöt Juhannuksena!
  22.06 – Kansi matkustajien tilaukset viimeistään 13.30 laivalle*
  ****** * *****Auto matkustajien tilaukset viimeistään 22.30 laivalle
  23.06 – SULJETTU!


  Kyseessä siis preorderin juhannuksen erikoisaikataulu, ja itsellä siis risteily varattu välille 23-24.6, onnistuukohan preorderin kautta tilaaminen vai onko juomat haalittava muuta kautta? Laitoin kyllä tuosta jo postia myös preorderiin, mutta vastausta odotellessa kyselen myös täältä :)
   
 22. trave

  Rekisteröitynyt:
  27.08.2009
  Viestejä:
  163
  Aika kinkkinen... mutta jos tuosta nyt pitäisi jotain päätellä, niin lauantaina 23.6. suljettu, jolloin sieltä ei saa tavaroitaan ulos. Mutta jos paluumatka 24.6. niin juomata saisi sinä päivänä pois.

  Itse tekisin näin: Laivan infosta tilaus, jos ei onnistu, niin sitten juomat muualta. Mistäkö...? Riippuu hieman onko autolla vai kävellen liikenteessä.
   
 23. superuser

  Rekisteröitynyt:
  14.06.2001
  Viestejä:
  523
  Suomalaisittain pitää IMHO olla aika herkkähipiä että varoitustekstit vaikuttaisivat :smoke:

  Toisaalta mennään kuin lampaat Ruotsin, EU:n ja muiden perässä... Ainakin työttömillä ja opiskelijoillakin on varaa ryypätä viron ansiosta :o
   
 24. trave

  Rekisteröitynyt:
  27.08.2009
  Viestejä:
  163
 25. Tommi_82

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2003
  Viestejä:
  2 340
  Vielä lisäystä tohon Tallinkin Club oneen liittymisestä...
  Liityin siis keskiviikkona netin kautta, ja tänään (sunnuntai..! ) oli tipahtanut kolmen aikaan sähköpostitse lasku. Reissuun aikaa vielä vajaa pari viikkoa, saas nähdä jos saisi ainakin asiakasnumeron niin saisi ilon irti tuosta kortista :)
   

Jaa tämä sivu