Viritinvahvistimen digiliitännät

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja Keano, 28.11.2006.

 1. Keano

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2003
  Viestejä:
  736
  Tämän päivän viritinvahvistimissa on takana liitäntöjä niin maan perusteellisesti. S-video, komponetti ja RCA video löytyy, mutta ei käsittääkseni HDMI-liitäntää löydy perusmalleista ainakaan... Eli tietokoneelta ei kauheasti häviötöntä materiaalia tuoda, vai tartteeko sieltä tuodakaan...?

  Kyselisin vielä, että mikä ero on digiääniliitännällä koaksiaaliliitäntä vs. RCA. Eli käsittääkseni pistoke on samanlainen, mutta RCA:lla viedään vasen ja oikea ääni erikseen ja koaksiaalisessa ratkaisussa on vain yksi liitin (usein oranssi).
  Millainen johto tuohon koaksiaaliin tulee ja sitten vielä että tuleeko sillä vai optisella (spdif) liitännällä parempi lopputulos?
   
 2. petepeluri

  Rekisteröitynyt:
  05.11.2003
  Viestejä:
  8 935
  Miksi se materiaali pitäisi vahvistimen kautta viedä tietokoneelta?
  Suoraan näyttölaitteeseen?

  s/pdif koaksiaalina on digitaalinen ja linjatasoinen liitäntä (rca esim.) on analoginen.
  Optosella ja koaksiaalisella liitännällä tuskin on eroa äänenlaadussa.

  [signature]E6400, GigaShit DS4, 2gt Ddr2 Micron d9, AsuX X1900XT@XTX, 250+200gt, p5-470w, X-fi, 5.1.1, 01=48k, 03=22k, 05=13k, 06=6.9k, Am3=136k. Idle 165W, 3d 340W.[/signature]
   
 3. Geefabio

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2003
  Viestejä:
  19 323
  ... Ja digitaalisena signaali viedään siis ykkösinä ja nollina vahvistimeen, joka vasta purkaa signaalin analogiseksi. Näin signaalin laatu on "täydellinen" vahvistimelle saakka ja pakattuna yhtä piuhaa pitkin voi mennä vaikka elokuvan kaikki 6 kanavaa, toisin kuin analogina, jossa piuha per kanava.

  Lisää yläpuolella olevasta tiedotuksesta.
  [signature]"Simply using a Mac does not make you Mr. Geeky, this privilege is reserved for those standardistas who insist on running everything on a Linux platform." - ALA[/signature]
   
 4. JaniP

  Rekisteröitynyt:
  12.03.2001
  Viestejä:
  291
  Niin ja digitaalisessa koaksiaaliliitännässä käytetään myös RCA-liittimillä varustettua kaapelia.
  [signature]Musta kuolo meitä kaikkia päähän koppaa. -Aleksis Kivi [/signature]
   
 5. TonyM

  Rekisteröitynyt:
  05.09.2002
  Viestejä:
  9 016
  Täältä poimin tämän linkin:
  http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=0155

  Tiedä sitten kuinka "perusmalli"...
  [signature]Email Contact[/signature]
   
 6. AirMan

  Rekisteröitynyt:
  26.02.2001
  Viestejä:
  1 620
  Koaksiaalinen johto tarkoittaa johdintyyppejä, joissa signaali kulkee keskimmäisessä johtimessa ja sen ympärillä on eriste- ja johdinkerroksia.

  Digitaalisen liitännän äänenlaatu on sama, käytti sitten sähköistä tai optista liitäntää. Tärkeimmät erot lienevät, että optinen kaapeli on immuuni sähkömagnettisille häiriöille ja optista liitäntää käyttämällä vältetään myös maalenkkien syntyminen. Mikäli laitteistossa on useita maadoitettuja laitteita, kannattaa pitää huoli, etteivät nämä maadoitetut laitteet ole toisiinsa yhteydessä niin, että tasajännite pääsisi kulkemaan niiden välillä.

  Yleensä maalenkki syntyy, kun laitteistoon liitetään televisio tai viritin ja PC. Televisio tai viritin maadoittuu antennijohdon suojavaipan kautta ja PC maadoittuu suojamaajohtimen kautta. Jos näiden laitteiden välille kytketään johto, siinä kulkee pieni virta, joka johtuu siitä, että television ja PC:n maadoitukset eivät ole aivan täsmälleen samassa potentiaalissa. Jos tämä pieni virta kulkee jonkin signaalijohtimen suojavaippaa pitkin, se indusoituu myös suojavaipan sisällä kulkevaan johtimeen. Jos tämä johdin kuljettaa analogista ääni- tai kuvasignaalia, ilmenee häiriöitä, kuten hurinaa tai lumisadetta. Digitaalista signaalia kuljettavassa johdossa häiriöiden vaikutus joko ei haittaa signaalia ollenkaan tai sitten se haittaa niin pahasti, että signaali pätkii tai ei mene perille ollenkaan.
  [signature]Varmaa tietoa ei ole, mutta tämä ei ole varma tieto, koska varmaa tietoa ei ole.[/signature]
   
 7. insight

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2003
  Viestejä:
  2 648
  Kyllä mä ainakin otan heti HDMI:n käyttöön, kun ostetaan kotiin seuraava telkku. Mitä vähemmän piuhaa, sen parempi. Menee hermo kaikenmaailman piuhojen kanssa aina välillä. Kerää pirusti pölyäkin. Jaiks. =)
  [signature]Laulajien forum http://www.armleg.com/vokalisti/[/signature]
   

Jaa tämä sivu