Viisaudenhammas

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja tanya4, 29.06.2006.

 1. tanya4

  Rekisteröitynyt:
  22.03.2004
  Viestejä:
  15
  Mitäs murolääkärit nevovat, kun alhaalla on pitkään jo puhkeamista tehnyt viisuri ja jonkin aikaa on jomottanut ihan kohtalaisesti. Vaikka ikää on jo 36, niin nyt vasta hammas päätti kunnolla alkaa puhkeamaan. Mahtuu kyllä rivistöön ja on suorassa, ei siinä mitään.

  Jotkut vaan sanoo, et poistata se, mutta toimenpide on kuulemma niin vittumainen, että kaksi kertaa harkitsen ennen hampulääkäriin lähtöä. Kauanko nuo yleensä kestää puhjeta?
   
 2. John Doe

  Rekisteröitynyt:
  09.07.1999
  Viestejä:
  564
  Kannattanee mennä hammaslääkäriin kysymään mielipidettä.
  [signature]Raha on aikaa.[/signature]
   
 3. MrJuice

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2004
  Viestejä:
  18
  Minulta poistettiin nukutuksessa, kun en muutenkaan juuri pidä siitä hammaslääkärillä käynnistä.
  Äly oli pellolla koko loppupäivän, naama oli turvoksissa pari ja nenästä sekä suusta tuli verta vielä seuraavana päivänä.
  Tikit kävin poistattamassa viimeviikolla.
  On se prkl kumma kun niinkin pientä hommaa voi jännittää niin saatanasti. Ja se paikkaus, en osaa rentoutua kyllä yhtään kun on sitä roinaa suussa.
  [signature]Kun paskaa tonkii, niin matoja löytää![/signature]
   
 4. King_Diamond

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2002
  Viestejä:
  1 320
 5. villhelm

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2005
  Viestejä:
  13
  Suosittelen poistoa. Oon neljä viisaudenhammasta poistattanut. Ei oo todellakaan paha homma.
   
 6. JoeHoitaa

  Rekisteröitynyt:
  16.10.2002
  Viestejä:
  805
  Itellä oli tuossa talvella ongelmia yhden viisaudenhampaan kanssa . Se oli tulossa suoraan ja mahtui hyvin tulemaan mutta pientä kipua tuntui kuitenkin. Kävin sitten hammaslääkärillä ja ne vähän leikkeli ientä että se hammas mahtuu paremmin tulemaan sieltä. Sen jälkeen ei ole ollut mitään ongelmia.
  [signature]P150,PII233@3xx,Duron 700@900.Duron 900@1000,Thunderbird 1000@1200,Thunderbird 1400@1550,Thoroughbred 2400+@2200mhz,Sempron 2600+@2500mhz|Matrox Mystique,Riva TnT 1, Riva TnT 2 Ultra, Radeon 32 SDR, Radeon 8500LE,Radeon 9700,GeForce 6800Le(16x1,6|350.900) [/signature]
   
 7. KameIeontti

  Rekisteröitynyt:
  25.05.2006
  Viestejä:
  1 412
  Minulta on poistettu 30 vuoden iässä kaikki 4 viisaudenhammasta.Lääkärit sanoi kun noin myöhään puhkeaa niin suurella varmuudella ovat valmiiksi hajalla ja niin olivatkin.Yläviisaudenhampaat lähtivät nyppäsemällä pois ei kerennyt itse edes huomaamaan.Toinen alhaalta lähti puolentunnin nykimisen ja lääkärin vaihdon jälkeen.Viimeistä nyittiin melkein tunti eikä lähtenyt kuin pieninä murusina ja oli poiston jälkeen saatanan kipeä ja pitkään.Toihan on ihan yksilöllistä mitenkä irtoaa riippuu ihan millaiset juuret on.Minulla kuvattii juuret ja eka lääkäri ei suostunut poistamaan vaan olisi lähettänyt leikkaukseen mutta asia jäi siihen ja jokusen vuoden kuluttua toinen lääkäri repi ne väkisin irti.Olisi kannattanut uskoa ensimmäistä lääkäriä.
  [signature]Kaikkea pitää kokeilla paitsi pomon vaimoa etusormella.[/signature]
   
 8. JMzz

  Rekisteröitynyt:
  24.10.2003
  Viestejä:
  466
  Heh.. mulla on poistettu kaikki neljä. 22-23 iässä poistettiin. Kahdessa erässä poistivat. Toiselta puolelta lähti ala ja ylä hampi tosi kivuttomasti. Sitten seuraavalla käynnillä ryhdyttiin irrottelemään toiselta puolelta ja en tietty osannut pelätä kun eka kerralla kaikki hoitui helposti. Noh ylähammas oli sitten päättänyt että hän jää tasan varmasti juuri siihen paikkaan mihin on juurensa iskenyt ja niin jäikin. Leukaluusta murtui palanen irti kun juuret eivät irronneet vaan semmonen sentin pala luuta tuli juurien mukana. Kyllähän se siinä murtumisvaiheessa vähän leukaluussakin tuntui että hmm onkohan nyt kaikki ihan kohdallaan kun sen verta kiva paine tuntui koko toisen puolen rivistössä. Oli se leuka hiukka kipea tietty puudutusaineen vaikutuksen lakattua, muttei nyt mitenkään sietämätön.


  [signature]Asus A8V deluxe Wifi | Hitachi desktar 7k250 160Gt sata | A64 3000+ | 2 x 512 Twinmos Cl 2.5 | Leadtek Geforce 6600GT | M-audio Audiophile 2496 | Acoustics of finland AE2X | Cambridge audio A500 | Presonus tubepre | shure sm57

  [/signature]
   
 9. Lantis

  Rekisteröitynyt:
  08.11.1999
  Viestejä:
  39
  Aiheeseen liittyen, kävin hammaslääkärissä tiistaina, usean vuoden jälkeen. Ja löysivät ilmeisesti reikiä viisaudenhampaista kun ehdottivat niiden poistoa, eli kaikkien neljän... Menen röntgeniin ensi tiistaina ja katsovat siellä juuria, sanovat sitten lopullisen tuomion. Ilmeisesti ehkä kaksi hammasta lähtee koska ovat enemmän puhjenneet. Ei kiinnosta yhtään mennä kitumaan tuolille... Ikää kun on jo 30 vuotta, eli kuulemma hampaat juurtuu 25 ikävuoden jälkeen aika hyvin ja on kivulias toimenpide sen jälkeen...
  Löysivät myös yhdestä toisesta hampaasta reiän joka pitää paikata...

  Mutta muuten minulla on hyvät hampaat koska aikaisemmin ei ole tarvinnut paikkailla tai repiä hampaita irti.
   
 10. foenix

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2000
  Viestejä:
  372
  Multa poistettiin intissä ylhäältä molemmat viisaudenhampaat. Muropaketista olin itekki sillon aiemmin aiheesta lukenu, ja tietysti aiheesta suuresti viisastuneena kyselin kaikenmaailman ilokaasuja ja nukutuksia siinä aikaa varatessa :P Täti siellä naureskeli että oot tainnu jotain kauhujuttuja aiheesta kuulla, kun selitin jotain kuinka veri roiskuaa ja palaneet hampaat käryää tms. Loppujenlopuks tosi helppo operaatio, oli sen päivän vähän kipee eikä muuta.

  Alhaalta sitte myöhemmin kävin poistamassa ja jumaliste se olikin vähän vaikeempi operaatio. Meni jotain 45min kun se väänsi ja käänsi ja yritti välillä pistää pienemmiks paloiks. Suu oli vielä pari viikkoa kipee sen jälkeen. Yks on siis nyt noita jäljellä ja se pitäis käydä ihan kirurgilla poistattamassa, toikin ois ollu varmaan joku 10min homma.

  edit: kokemusta siis ei kirurgilla poistattamisesta vielä ole, mutta sitä voisin silti suositella jos sulla se hammas näyttää olevan vähänkin ikävämmin siellä.[signature]Erittäin kosteuttava koostumus[/signature]
   
 11. Rippaaja

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2005
  Viestejä:
  445
  Mulla on just puhkeamassa ylös ja alas viisauden hampaat. Kävin hammaslääkärissä noin kk sitten ja ne sano, että parin kolmen vuoden päästä uudestaa lääkärin jos ei ennen sitä mitään ongelmia tuu.
  [signature]Murohaku[/signature]
   
 12. Iceman

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2000
  Viestejä:
  436
  Itseltäni on myös poistettu kaksi viisauden hammasta tuolta alarivistä. Ensimmäinen hammas lähti ilman kummempia ahdistuksi, mutta toinen hammas olikin kasvanut poikittain sinne suuhun. Eipä siinä mitään hammaslääkärit sanoivat, että pitää leikata ien auki ja sitten porata se hammas sieltä palasiksi. Kuulemma ei tuntuisi missään, kun puudutusaineet ovat niin tehokkaat.
  Noh voin sanoa, että eipä se sen poikittaisen hampaankaan poistaminen sattunut kummemmin. Muutaman kerran vihlaisi mukavasti, mutta muuten kivuton toimenpide. Kyllä ne varmaan iskikin sitä puudutusainetta lähemmäs litran sinne leukaperiin.
  Mutta kyllä tuosta tuli silti älytön kammo hammaslääkäriin. Se helvetin poran äänen kaukuminen kallossa tunnin ajan kyllä teki miehestä melko vetelän. Ja se älytön veren tulo sieltä auki leikatusta ikenestä tuntui kyllä melko villiltä sitä lähes tunnottomaa kieltä vasten. Tuo toimenpide kesti noin tunnin ja kyllähän tämä kaveri oli aivan tuskan hiestä märkänä, kun pääsi sieltä pois. En päästä enään toisten ronkkimaan hampaitani... Mädäntykööt perkele.
   
 13. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  887
  Hittolainen näitä hammashommia. Päätti minunkin viisaudenhammas tehdä aloiteen ja siitä halkesi palanen syödessä, kun pehmeen murkinan seasta löyty kova palanen, joka tieeeetysti sattui juuri viisaudenhampaan alle. Asiassa ei varmasti auttanut samaisen hampaan kyljessä ollut lovi, vai mikä lie reikä olikaan, jonka syvyyden mukaan se sitten halkesi. Hampaat kurkussa eikä kukaan ees lyönyt turpaan. Eipä sitä kyllä huomannutkaan ennen kuin sai suun tyhjäksi, toivottavasti pysyy huomaamattomana hamppilääkärin tapaamiseen asti - kolmen viikon päästä. Saa nähdä, mikä tulee olemaan tuomio sen viisaudenhampaan ja kolmen muun osalta. Tiedä vaikka keksisivät, että hammashan on hyvä, jos vaan tasoittaa kulmia.

  Saisi Helsingin kaupunki käyttää rahat kaikkien näiden turhien musiikkitalojen ym. sijasta perusterveydenhuoltoon. Terveydenhuollon rahapulasta huolimatta rahat kummasti löytyvät sellaisiin pienten yhteisöjen rakennuksiin kaupungin parhaimmille tonteille.
   
 14. tusinatunnari

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2005
  Viestejä:
  1 398
  Itse olin ensin normaalissa jonossa viisaudenhampaiden poistoon ythsllä, mutta sitten tuli juurikin lievä jomotus ja kosketusarkuus alaleuan viisurin peittävään ikeneen, joten pika-ajalla antoivat antibioottikuurin ja nostivat jono kärkeen ala ja yläviisurien poistoon (yläviisurin paine aiheutti tulehduksen alaviisurin ja luun väliin, luun alle jne). Eikä se itse jomotus ollut paljon mitään mutta röntgenkuvista näki että alaviisuri melkeinpä ui märässä että kannattaa käydä hammaslääkärissä tutkituttamassa, varsinkin kun minullekin sanoivat että tyypillistä on juurikin tuo että tulehtuu luun alta se viisuri. Itse poistot olivat melkein täysin kivuttomat vaikka alahammas paloiteltiin, ien siirrettiin sivuun ja luuta porattiin kun lääkäri ohjeisti pyytämään puudutusta lisää jos tuntuu vihlovaa kipua yhtään. Pahimmat osat koko hommassa olivat puudutusaineiden vaikutuksen loppua seuraava krapula (tuolilla istuminenkin oli vaikeaa) ja sitten se että alaviisurin poistanut hammaslääkäri ei kertonut perusasioita kuten että ien oli tikkien varassa 2 hammasta edemmäksi kuin missä poistokohta oli ja että poskeen (siis ihan posken ja leukaluun väliin) jää pysyvä kolo.
   
 15. Moose

  Rekisteröitynyt:
  24.06.2003
  Viestejä:
  678
  No huh huh. Mulle tehtiin sama toimenpide kaikkine leikkailuineen ja hampaan paloitteluineen, mutta jopa intissä tajusivat antaa puolta tuntia ennen leikkausta sinisen napin oloa rauhoittamaan. Hymyillen sinne tuoliin menin istumaan eikä traumaa siitä keikasta jäänyt.

  Haavat tosin tulehtuivat jälkikäteen, mistä tuli viikon tilkkareissu, mutta huonon tuurin piikkiin kai tuon voi pistää.
   
 16. MKK

  Rekisteröitynyt:
  21.05.2001
  Viestejä:
  21
  Viisaudenhampaat on multakin viety (hammaskirurgilla) ja minusta ainakin juurihoito on paljon ikävämpi operaatio kuin viisaudenhampaan poisto.

  Kannattaa poistaa...
   
 17. Celder

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2000
  Viestejä:
  301
  Pois vaan. Ottavat yleensä yhden hampaan kerrallaan, jonka jälkeen tulee muutama tikki viikoksi. Ihan paikallispuudutuksella tuo homma omalla kohdalla hoidettiin, yksi piikki ikeneen ja toinen kitalakeen. Puudutuksen jälkeen itse operaatio on hyvin tuskaton. Yläleuasta nuo lähti ihan vetämällä, alaleuassa porasivat ensin palasiksi ja ottivat sitten osissa pois.

  Pahin tulee joitakin tunteja jälkeen päin kun buranan vaikutus lakkaa. Itseltäni otettiin kaikki neljä hammasta viikon välein, joten kuukauden verran oli suussa tikkejä ja jomotusta. Myös maksu oli melko karvas, 50 euroa per hammas.
   
 18. Minotus

  Rekisteröitynyt:
  04.04.2002
  Viestejä:
  217
  Heh itsellä oli kanssa naperona (13v) yksi hammas poikittain suussa, vieläpä etuhammas. Noo lekuri laitto 4/5 puudutuspiikkiä suuhun ja alkoi se 1.5h kestävä operaatio, jonka aikana puudutus tippui kertaalleen->4 uutta piikkiä. Tästä 2 vuotta eteenpäin uuden vedetyn hampaan oikomista ja nyt se sojottaa 20 asteen kulmassa eteenpäin suussa, että kannatti =).

  [signature] - Mino -[/signature]
   
 19. querrilla

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  165
  Yhden viisaudenhampaan multa poistivat muutama vuosi sitten, ekaks puudutus ja sit vähä löysyttivät hammasta jollain taltan tapaisella. Kiva narske vaan kuulu ja sit ne kaivo esille megalomaaniset pihdit jolla nykäs hampaan irti. Ei sattunut pahemmin, tuntui kyllä hieman epämukavalta. Verenvuodolta säästyin myös aika hyvin, n. puoli tuntia valu verta mut sit lopetti.
   
 20. Randomiii

  Rekisteröitynyt:
  07.10.2003
  Viestejä:
  30
  Iteltä nyt poistettu viikon sisällä kummatkin viisaudenhampaat alhaalta ja kummatkin lähteny oikein kiltisti pois.
  [signature]Mitä![/signature]
   
 21. JuhaH

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2003
  Viestejä:
  1 773
  Itse tässä hoitelen hampaitani 5 vuoden hammaslääkärittömän kauden jälkeen ja 50e/visuri kuulostaa musta lähes ilmaiselta. Menin hyvin kivuliaan viisaudenhampaan takia lääkäriin ja tänään on kolmas kerta kun laitetaan hampaita uusiksi ja viisauden hammas saadaan poistettua vasta kun kirurgi tulee elokuussa lomilta.

  Tämän päivän jälkeen lasku on noin 300e johon kuuluu röntgen, neljä reikää, viisaudenhampaan ensiapu ja perusteellinen tarkastus. Saa nähdä mitä tuo viisaudenhampaan poisto tulee kustantamaan.

  Ja eniten tässä ketuttaa se, että yhtä lukuunottamatta kaikki reiljät ovat olleet vanhojen paikkojen alla joten hyvästä hammashoidostakaan ei ole ollut apua, kun hammaslääkäri on ryssiny tuon paikkauksen aikaisemmin.

  Multa on poistettu ylhäältä yksi viisaudenhammas ja operaatio oli täysin kivuton. Jos olisin menny poistamaan tuota ongelmapesää aikaisemmin olisi sekin lähtenyt suhteellisen yksinkertaisesti, mutta nyt hammas on päässyt reikääntymään niin pahasti, että joudutaan leikkaamaan. Alhaalla on vielä pari jäljellä. Nekin ovat tulossa pihalle joten pakko nuokin on jossain vaiheessa poistaa.

   
 22. välkkyx

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2006
  Viestejä:
  0
  mulle sanottiin etten saa ikinä viisaudenhampaita ku niille ei o tilaa ja bla bla. Eka puhkes viime kesänä ja toinen heti perään, kolmatta odotellessa.. sain jouluna pois alhaalta sellaisen joka oli sijoittunut hammasrivistön lopun ja posken väliin .. sattu se saamari mut onnex lähti helposti ja kivuttomasti mut ylhäällä oleva kasvaa poskea kohti muttei o sattunu ollenkaan, ja kolmas o puhkeamatta. Samalla ne huomas et maitohammas komeilee rivistössä aivan niinkuin muutkin ja ikää o sellaiset 23vuotta. ikuinen näsäviisasteini.
   
 23. Hörhö

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2004
  Viestejä:
  74
  Röntgenistä sen näkee tuleeko operaatiosta hankala vai ei.

  Omasta suusta kiskaistiin 2 + 2 ja lähtivät aika sopuisasti nykimällä.
  Muutamia tunteja on verta suussa reilummin ja verenmaku pysyy pari päivää, mutta eipä muuten kovin kummonen suoritus. Ei ollut mustelmia eikä erityistä turvotusta. Itse koin puudutuksen ikävimpänä osuutena, kun leukaperiin ronkitaan neula. Ja pieni jomotus jäi reiluksi vuorokaudeksi, ilmeisesti tuosta puudutuspiikin ujuttamisesta nimenomaan, leukaperään.
  Omalla kohdallani ei ollut erityistä tarvetta viisaudenhampaita poistaa, mutta mitä niitä turhaan säilyttämäänkään kun ei niistä erityistä purutehonlisäystä irronnut kun eivät aivan kohdakkain olleet. Eikä viitsinyt ottaa sitä riskiä että alkaisivat muuten mainiota purukalusto jossain vaiheessa kiristämään vituralleen...

  Sitten voikin olla vekkulimpi operaatio jos juuret esmes kiertyvät leukaluun ympäri.


  [signature]Hofficial katu-uskottavuuden respektonomi, ylempi amk

  Kellotusklubin virallinen jäsen.[/signature]
   
 24. tsn

  Rekisteröitynyt:
  15.03.2001
  Viestejä:
  101
  Operaatio voi tosiaan olla helppo, tai sitten olen vai erittäin onnekas :p Kaikki neljä viisuria otettiin yhdellä kerralla pois, ei tikkejä, ei särkyä eikä jomotusta. Ainostaan pikkaisen lämpöä (kuumetta) ensimmäisenä yönä.
   
 25. tonskulus

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  2 468
  Pääsin lääkärilstä pari tuntia sitten. 2 hammasta ottivat pois (viisaudenhammas sekä siitä seuraava hammas toiselta puolelta) ja yhteen tuli iso paikka. Kivuliasta tossa hommassa oli ainoastaan puudutuspiikittäminen ikeneen ja kitalakeen..molemmille puolille suuta vieläpä. Ilkeetä kihelmöintiä tuntuu nyt, alkaa pikkuhiljaa kai puudutuksen vaikutus lakata. Vois kohta ottaa buranan varmuuden vuoksi. Verta ei nyt kovin paljoa ole tullu mutta tihkuu kummiski vähän kokoajan.
  -2 hammasta pois
  -1 paikkaus + toinen väliaikaispaikkaus
  -täydellinen hammasanalyysi
  -jotai pientä..

  55euroa+hassun tuntuinen pärstävärkki tuli hinnaksi.
  [signature]PC: Barton3k+/GF6600GT
  Auto: nopea 3.0L
  Kamera: normi 5.0Mpix
  Poppikoneet: Sony 2x150W[/signature]
   

Jaa tämä sivu