Valtion budjetti 2011, mistä rahat

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja 808s, 26.01.2011.

 1. Taivasverkko

  Rekisteröitynyt:
  04.02.2008
  Viestejä:
  857
  Kirkon tehtävä on aina ollut ihmisten riistäminen,kusettaminen ja hyväksikäyttö henkisesti sekä fyysistesti...se ei ole muuttunut ikinä. Mutta ihmiset ovat nykypäivänä enemmän valveutuneita.
   
 2. Bazil

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2007
  Viestejä:
  60
  Aina ollaan leikkaamassa. On kai niin ettei yksikään kansanedustaja korkeasta koulutuksestaan huolimatta osaa ajatella suomea yrityksenä ja hyödyntää mm maassa (ainakin toistaiseksi) asuvien ihmisten tietotaitoa ja osaamista.

  Minun pari senttiä:
  -Alkon tuotevalikoiman laajentaminen. Yksistään tällä aluevaltauksella voidaan luultavasti jo alkaa lyhentää velkaa. Nykyisin tuotot menevät yksityishenkilöille jotka sattuvat kantamaan liivejä ja aseita.
  -Maataloustukien lopettaminen. Tämä tapahtuu joko Suomi Oy Ab:n omalla ruokakaupalla taikka siten että nykyiset monopolit pakotetaan jotenkin maksamaan tuottajille tarpeeksi, mikä tarkoittaisi katteiden pienenemistä. Nykyisin Maataloustuet ovat suoraa tulonsiirtoa näille ruokakartelleille.
   
 3. Proc

  Rekisteröitynyt:
  09.11.2000
  Viestejä:
  1 509
  Tämä on just tätä vasemmistoviherdemarien paskaa. Mistään ei osata leikata, vaan korotellaan veroja nykyisen järjettömyyden ylläpitämiseksi.
  Ja tyhmäkansa hurraa, jos pahoja pääomatuloja saisi jotenkin verotettua lisää, ja kaikenlaista pörssipeliä ja mitä muuta hirveyksiä niitä nyt olikaan.
  Jos tuo 30% perusvero + progressio päälle toteutuu, niin pääomapako on taattu ja se vahingoittaa tätä kärpäsenpaskan kokoista maata enemmän kuin vasurit osaavat kuvitellakaan.

  Rahallinen kehitysapu nollaan, sillä rahat menevät ihan muualle kuin avuntarvitsijoille. Sen sijaan voidaan lähettää laivalasteittain tarpeellisia tavaroita, kotimaassa valmistettuja tietenkin. Tällä hetkellä otetaan velkaa ulkomailta, jotta voitaisiin lähettää rahat takaisin ulkomaille.
  Sosiaalihyysäykseen suuret leikkaukset, toki kohdistettuna loisijoihin, eikä todellisiin tarvitsijoihin. 1.2mrd on äkkiä säästetty. Enää 10mrd leikattavaa.
   
 4. Andee__

  Rekisteröitynyt:
  02.09.2002
  Viestejä:
  243
  On kyllä niin helvetin kieroutunutta tämä meininki. Syötetään vain lisää ja lisää rahaa ylipaisuneeseen julkiseen sektoriin. Miksei esimerkiksi kellekkään poliitikolle ole tullut mieleen, että leikkuri käteen ja samalla lasketaan veroja!?

  Kohteita kyllä löytyy mistä saadaan miljardi parikin ja tarvittaessa enemmän napsaistua pois. Kukaan ei vain uskalla ottaa vastuuta.

  Ei sinällään, mitä lainaan tulee Suomella on ollut pariinkin otteeseen 2000-luvullakin saatavia enemmän kuin velkoja, jolloin on ollut korkotuottoja - ei korkomenoja Ts. velka/saamiset ovat aika tasapainossa - jos ja vain jos nuo saamiset on todella reaalisia eikä vain lukuja paperilla.

  Mutta kyllä se suunta pitäisi silti olla kohti kevyempää julkista sektoria, josta rahoitetaan vain välttämättömät pahat -> verot laskuun rajusti -> aivan eri mahdollisuudet temmeltää tällä syrjässä olevalla pienellä pohjoisella pelikentällä niin yksityistalousten kuin yritystenkin kannalta. Pelkästään halpa energia, ja halpa työvoima tekisi ihmeitä (ei alennuksia palkkoihin, vaan sivukuluihin jotka 100% palkasta).
   
 5. Oizo

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2001
  Viestejä:
  97
  Itse en muuttaisi pääomaveroa progressiopohjaiseksi enkä myöskään toisi takaisin varallisuus veroa. Mikäli p.o.vero muuttuisi progressiopohjaiseksi monet suursijoittajat siirtäisivät rahansa pois Suomesta, samalla investoinnit täällä vähenisivät, koska tuotto-odotukset Suomen vs muun maailman välillä kaventuisivat. Tiedän yrittäjiä jotka työllistävät useita satoja henkilöitä tuontantoportaasta aina suunnittelijoihin, jotka jo nyt miettivät tuotannon siirtoa pois Suomesta halvempien työntekijäkustannusten takia. Heille henkilökunta ei ole tärkein resurssi, vaan suurin kuluerä. Tärkein resurssi on olemassa olevat patentit ja konepiirrustukset.

  Meille pienpääoma sijoittajille, jotka harrastavat huoneistovuokrausta tuo maltillinen pääomaveron nosto ei ole niin merkittävää. Esim itse tulen nostamaan vuokria 6%:lla jos pääomaveroa nostetaan 2%:lla. Jos varallisuusvero tulee takaisin, niin sitten nostetaan vähän enemmän. Jokatapauksessa inflaatiokorjattu nettotulo tulee pysymään samana. Näin olen kuullut muiden vuokranantajien suunittelevan tekevän.

  Eli pääomaveron ja varallisuusveron nosto heijastuu suoraan vuokralaisten ja palkansaajien tilipussiin joko nousseina vuokrina tai kadonneina työpaikkoina.

  Mutta mistä sitten säästöt: Vastaus on selkeä ja helppo sanoa. Otetaan se maahanmuuton hyysäyksestä. En kuitenkaan täysin rajoittaisi maahanmuuttoa, vaan harrastaisin positiivista syrjintää. Suomeen saisi tulla EU:n ulkopuoleltakin tekemään töitä, maksamaan veroja ja ensimmäisen kolmen vuoden jälkeen olisi oikeutettu suomalaiseen terveydenhuoltoon (sosiaalihuoltoon vain oman työpanoksensa arvosta). Käytännössä jo tällä hetkellä yritykset jotka rekrytoivat henkilökuntaa ulkomailta tarjoavat työntekijälle ja mukana seuraavalle perheelle yksityisen terveydenhuollon.

  Ehdottamassani mallissa säästöjä tulisi monella eritasolla, niin valtio, kunta kuin yksityissektorilla.

  EDIT: Lisätään vielä että veroja korottamalla lisätään vain inflaatiopainetta. Tilanne on kuin kusisi housuihin pakkasella. Hetken se lämmittää mutta sen jälkeen on helvetin kylmä. Sen sijaan kuluja leikkaamalla saavutetaan säästöjä.
   
  Viimeksi muokattu: 26.01.2011
 6. Oizo

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2001
  Viestejä:
  97
  Valtiolla taitaa nykyään olla enää 78 000 virkamiestä, kun yliopistot irroitettiin valtionhallinnosta. Aikaisemmin niitä oli tosiaan 120 000.
   
 7. Proc

  Rekisteröitynyt:
  09.11.2000
  Viestejä:
  1 509
  Haha juuri näin :kippis:
  Aluksi kannatetaan kiihkeästi kaikenlaista rikkaampien kuritusta, mutta sitten on WTF-ilme naamalla, kun se 6% korotuskirje löytyy oman surkean vuokraluukun eteisen lattialta.
   
 8. Loladdin

  Rekisteröitynyt:
  17.10.2008
  Viestejä:
  55
  Minusta leikkaukset pitäisi tehdä siten, että KAIKISTA BUDJETIN OSA-ALUEISTA leikataan 5-10%. Sitten erikseen valitaan ne muutamat tärkeät kohteet, joita ei leikata. Näin saataisiin paljon säästöä eikä se olisi niin epäreilua ketään kohtaan, kun melkein kaikesta leikataan saman verran. Verojen korotusta en kannata, sillä se todella aiheuttaa pahaa tuhoa, pimeä työ lisääntyy ja pääoma pakenee. Tällainen koko kansan kattava kuuri olisi mielestäni paras ratkaisu. Tavoitteena täytyy olla velkakierteen lopettaminen.

  EDIT. Kehitysavun tosin laittaisin nollaan ja muutkin sotilaalliset operaatiot ulkomailla lopettaisin toistaiseksi, ne syövät rahaa "turhaan".
   
 9. cam70

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2006
  Viestejä:
  4 286
  Kuinkahan suuri merkitys on nykyisin harmaalla työvoimalla, virolaisilla, bulgarialaisilla sun muilla sepillä jotka kaiken lisäksi tekevät sutta ja sekundaa. Noiden valvomiseen voisi huoletta lisätä valtion virkamiehiä. Ei tämä tällainen rajat auki - politiikka vaan voi toimia. Noiden palveluksia käyttävät firmat kuriin kunnon rangaistuksilla niin alkaa taas tämä Suomi OY AB toimia.
   
 10. Zulu_

  Rekisteröitynyt:
  30.09.2006
  Viestejä:
  5 731
  Guggenheim aikoo rahoittaa sen museonsa itse.
   
 11. Ad_Astra

  Rekisteröitynyt:
  10.11.2002
  Viestejä:
  2 402
  Tulikin jo, että rahoitus tulee säätiöltä itseltään. Tuskin tuo paha homma olisi ollenkaan. Olihan tuo Bilbaolle helkkarinmoinen onnenpotku, niin kai tuo Suomellekin jonkin verran rahaa toisi.
   
 12. _o/ ALTTERI \o_

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2004
  Viestejä:
  2 724
  Tätä naurettavaa yksittäis syöttiähän voi jatkaa, kun vuokralainen vie vuokransa sossuun, menee valtio nurin ja kaikilta rikkailta viedään koko omaisuus :kippis:

  Ihan kuin jorman ollilat veisi laittaisi kaikki menetetyt verot vuokraamansa yksiön kuukausikuluihin :D

  Oikeilta pien kiinteistösiottajiltahan ei juuri koidu kuluja moisesta, ja jos on kiinteistöjä niinpaljon jollakulla yksityisellä, sille tulee pissaset oltavat, koska nostamalla vuokria, yritykset ja piensiottajat tarjoaa halvemmalla asuntoja vuokralle ja suurempi yksityinen vuokraaja maksaa korotettujen vuokrien mukana tyhjillään olevista asunnoista vastikkeet, lämmityksen, kiinteistöverot ja vakuutukset, siltävaralta, että yöntimot tulee ja valtaa tyhjän kiinteistön tai mahdollisesti saavat vuokralaisen, joka ei maksa vuokriaan ja sosiaali tantat takaavat uuden asukkaan asumisen pitkään olohuoneeseen perustamansa kanatarhan kera ilman että maksaa vuokraa.
   
 13. Lord12

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2000
  Viestejä:
  977
  Niin, maailma oli hieman erilainen silloin 1500-luvulla, kun saarnoissa peloteltiin ikuisella helvetillä. Olemme toki valveutuneempia ja emme enää palvo ukkosen jumalaa, kiitos siitäkin saattanee kuulua kirkolle, joka toi sivistyksen tänne pohjolaan.

  Mutta samoja ongelmia me kohdataan elämässä kuin esimerkiksi 100-vuotta sitten. Kirkko ja seurakunta ovat monelle tärkeitä paikkoja, joista saa apua. Tiedätkö, että se semmonen usko on edelleen tärkein tukipilari monen elämässä vaikka se ei merkitse sinulle tai minulle mitään.

  Omaan napaan katsominen näyttäisi olevan nykypäivän sana. Leikataan ja otetaan pois muilta, kunhan ei minulta.
   
 14. Nomber

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2002
  Viestejä:
  4 696
  Oopperasta voisi kyllä hyvin leikata. Ja ei en käy itse juuri koskaan oopperassa, mutta jos kerran oopperaa tuetaan niin miksei sitten vaikka jääkiekko-otteluita tueta?(en käy jääkiekkoakaan katsomassa, mutten näe oikein reiluksi, että kaikki joutuu maksamaan jostain viihteestä jota kumminkin harva seuraa ja millä perusteella juuri jotain oopperaa tuetaan eikä jotain muuta viihdettä?) Ei kenekään ole pakko kumminkaan mennä oopperaan joten mieluummin siitä leikataan kun vaikka koulutuksesta tai sairaalahoidosta.

  -Kehitysapu kokonaan pois
  -Pakolaisia otettaisiin vähemmän ja niille maksettaisiin vähemmän rahaa ja käsittelyaikoja nopeutettaisiin.
  -Pääoma veroa voisi vähän korottaa, muttei paljoa, koska kaikista rikkaimmat sitten vaan siirtäisivät viimeisetkin rahansa ulkomaille ja tämäkin taas kirpaiaisi eniten keskituloisia jotka saavat muutamia roposia laitettua osakkeisiin ja sitten niistäkin saadut pienet voitot menee verottajalle.

  Näistä olisi hyvä aloittaa. Ja sitten ihan yleisesti aivan kaikesta mille annetaan määrärahoja voisi ottaa vaikka 5% pois.
   
 15. herra papu

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2002
  Viestejä:
  280
  Leikkauslista puoluekentän toisesta laidasta: Kokoomusnuoret julkaisi leikkauslistansa
   
 16. Taivasverkko

  Rekisteröitynyt:
  04.02.2008
  Viestejä:
  857
  Tuo kehitysapu on kyllä naurettavaa kun ei pystytä edes omista pitämään huolta.
   
 17. _o/ ALTTERI \o_

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2004
  Viestejä:
  2 724
  Tuossa ei siis kerrota oikeestaan mitään, yhtään laskelmaa en nähnyt, joita ei ole tarkoituskaan näyttää, koska verojen kevennys, valtion velan pysäytys ja pakolaisten leikkausohjelma ei yksinkertaisesti voi kestää laskelmissa päivänvaloa, toki onhan heillä jykä, joka laitto tulpan kaikkien ylivelkaantumiselle :D

  Olihan siinä viittaus, että kaikilta alennetaan veroa=köyhä maksaa vaikka 2e vähemmän, rikas 2 miljoonaa vähemmän, kiitos prosenttilaskun ja se siirretään auton pakokaasu veroon = köyhällä ei ole enään varaa ajaa töihin nousseiden auto verojen takia, rikas palkkaa puolalaisen autonkuljettajan.
   
 18. herra papu

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2002
  Viestejä:
  280
  Nimenomaan Jygäähän tuossa kritisoidaan, "Kokoomuksen Nuorten Liitto ei alun alkaenkaan pitänyt kestävinä niitä argumentteja, joilla voimakasta velkaantumista perusteltiin.....Menneisyyttä ei kuitenkaan voi muuttaa, vaikka raskaita virheitä onkin tehty. Kokoomusnuoret haluaa tehdä tulevaisuudessa talouspolitiikkaa, jolla korjataan velkaantumispolitiikan virheet, tasapainotetaan valtion talous ja luodaan edellytykset tulevaisuuden talouskasvulle työntekoon ja yritteliäisyyteen kannustavalla vero-, elinkeino- ja sosiaalipolitiikalla."
   
 19. 808s

  Rekisteröitynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  1 123
  Kuten aloitusviestissä mainittu, valtava omaisuus ja käteisvaroja.


   
 20. 808s

  Rekisteröitynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  1 123
  Näin :p


   
 21. 808s

  Rekisteröitynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  1 123
  Tämän keskustelun aihe ei ole kirkko eikä uskonto, tarkoitus on vain tuoda esiin näkökanta jossa kyseenalaistetaan "pakko"-verona tehtävä veronkeräys ja valtion tuki lisäksi sille.
  Kuten ensimmäisessä viestissä kirjoitin, tehdään asiasta vaikka valintatehtävä (muutakin kuin kirkosta eroaminen), jos haluaa antaa kirkolle asia ok, mutta jos haluaisi että samat rahat menisi valtiolle (sovittuihin kohteisiin, ei guggenheimiin tms.) niin sekin onnistuisi.


   
 22. 808s

  Rekisteröitynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  1 123
  Samaa mieltä ulkomaantuesta, olisi hyvä jos voitaisiin varmistaa se että apu todella menisi niille jotka sitä tarvitsee.
  Nyt kun annetaan vaan rahaa (pohjattomaan säkkiin) niin niillä ostetaan tuotteita/palveluita jostain muualta kuin suomesta. Mitä jos tehtäisiin tosiaan kotimaassa ruoat/tarvikkeet ja toimitettaisiin ne avun tarvitsijoille?
  Tällä olisi myös työllistävä vaikutus suomessa ja voitaisiin silti auttaa.


   
 23. _o/ ALTTERI \o_

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2004
  Viestejä:
  2 724
  Tuo veron kevennys ja sen siirtäminen haittaveroihin, on mielestäni tuhoon tuomittu ajatus, tarkoittaa sitä, että se siirretään varmasti välttämättömiin kuluihin, ruoka, asuminen, auto, julkinen liikenne jne, eli ylimääräinen kulutus laskee roimasti, firmoja menee nurin ja työttömyys lisääntyy, ollaan kohta samassa jamassa kuin jossain banaanivaltiossa, palkasta 70% menee banaaniin, loppu asumiseen ja kaupoissa ei kannata enään myydä kuin b luokan tonnikalaa, koska kuluttajilla ei ole enään varaa ostaa vaikka mikko alatalon uusinta hittilevyä
   
 24. Oizo

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2001
  Viestejä:
  97
  Uskotko oikeasti että yhteiskuntaan pidetään yllä veroprosenteilla? Minä kyllä uskon että veroeurot ovat ratkaisevammassa roolissa. Totuus on että jos veroja korotetaan, niin veronkorotukset kohdistetaan keskituloisiin. Tämä kasvattaa inflaatiota ja heikentää Suomen kilpailukykyä. Oikeasti rikkaisiin ei kannata kohdistaa veronkiristyksiä, sillä he siirtävät pääomat pois Suomesta ja köyhillä ei ole mistä ottaa. Sen sijaan maltilliset veronkevennykset keskituloisille vähentää inflaatioriskiä ja siirtymällä kohti kevyttä tasaveroa ja maltillista kulutusverotusta kasvatetaan suuren massan ostovoimaa.

  Näin EU:n aikakaudella olisin sitä mieltä että arvonlisäverotuksen tulisi olla huomattavasti matalampi, ehkä hiukan alempi kuin EU:n keskiarvon. Keskiarvoa kovempi ALV vie Suomesta työpaikkoja ja euroja muualle yhteisvaluutta alueelle.

  Mutta yhteiskunnalle tärkeämpää on saada säästöjä menoista kuin keksiä uusia verotuskohteita.
   
 25. SpoASU2

  Rekisteröitynyt:
  04.05.2006
  Viestejä:
  3 791
  Yli suuresta julkisesta sektorista,
  ja tästä:
  Mielestäni kokonaan pois, sehän olisi siinä.
  Sodatkin vähenisi siellä lähi-idässä samalla kun ei olisi enää sitä miljardia millä ostaa niitä aseita.
  Juurikin näin.
   

Jaa tämä sivu