USA vs Iran

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja jjx, 12.02.2007.

 1. emerik

  Rekisteröitynyt:
  23.05.2005
  Viestejä:
  6 705
  Tosiaan ne on enemmän liikkuvia lentokenttiä, joten ne koetetaan pitää kaukana viholliskontaktista luonnollisesti. Iranin suhteen kun voidaan nyt kohdistaa iskut kolmesta suunnasta (Länsi, itä, etelä) ja lentotukialuksen suhteen hoidetaan etelästä.

  Äkkiä en kyllä keksi mitään suurempaa ongelmaa Iranilla hoitaa tuo sulku persianlahdella ja sen ylläpito. Sotilaallisesti sitä ei kyllä pitäisi saada auki jos sota syttyisikin. Mutta hinta tuosta sulkemisesta sitten voisi olla aika kallis kun pohtii Venäjää, Kiinaa sekä muita arabimaita.

  Kyseenalaista onkin että onko mitään järkeä tuossa että eurooppa lähtee uhkapeliin josta voi syttyä parhaimillaan sota? Eikö EU rooli pitäisi olla enemmänkin parantaa suhteita sekä välttää tuota Yhdysvaltain tyylistä maailmanpoliisi roolia?

  Iran ei kuitenkaan ole niin perseaukinen valtio vaikka onkin tällä hetkellä vanhoillinen. Helposti unohdetaan että Kiinakin on aika kommunistinen valtio joka ei suuremmin demokratiasta välitä! Mutta on osoittanut, että aikaa myöten ihmiset saa vapautta lisää kun kansainvälistyminen lisääntyy. Pohjois-Korea on taas malliesimerkki miten käy kun yhteiskunta sulkeutuu itseensä. Tietysti itse olisin toivonut että Iranin taannoiset mellakat olisi johtanut demokratian kasvuun, mutta joskus asiat ei käy nopeasti. Olisiko Irak tänä vuonna sitten saanut sisäisillä mellakoilla vallan vaihtumaan jos Saddam olisi ollut johdossa?
   
 2. Eeks

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2006
  Viestejä:
  68
  Käsittääkseni lukumääräisellä ylivoimalla sukellusveneitä lentotukialusryhmän pitäisi upota, mutta yhtä käyttäen tarvitsisi jo munkkia. Iranilla on vain 3 Kiloa, ja dieselkäyttöiset vaativat tukikohdan. Tämä muodostunee ongelmalliseksi, koska jenkkien ilmaherruus lienee taattu?
   
 3. Maggonen

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2008
  Viestejä:
  59
  Eihän tuohon muuta syytä olisi kuin järjetön propaganda voitto Iranin hallinnolle, jolla ostettaisiin kansalaisilta luottoa pitkäksi aikaa.
   
 4. SundeR

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  4 140
  Kuten jo sanottu, siihen riittää yksi sukellusvene. Sukellusveneet ovat varsin vittumaisia aseita.
  Eikä Iranin tietenkään kannata suin päin rynnätä upottamaan alusta, häviäisihän se sodan lopulta. Kuitenkin jos sota alkaisi tai sen alku näyttäisi vääjäämättömältä, lentotukialuksen upottamista suurempaa propagandavoittoa ei voi kuvitella. Siinä olisi jenkitkin jo hetken hämillään.

  Sukellusveneiden käyttö ja niillä hyökkääminen perustuu yllätykseen. 3 kiloa on jo hyvä määrä jos niillä onnistutaan yllättämään osasto.
   
 5. Eeks

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2006
  Viestejä:
  68
 6. tomaattikauppias

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2000
  Viestejä:
  318
  Täällä riehuu taas ääliöralli jonkun lentotukialuksen upottamismahdollisuuksista, kun varsinainen tilanne kehittyy aivan toiseen suuntaan. Olisitte lukenu eilen postaamani linkin lentotukialuksen uppoamattomuudesta, niin ei tarvisi aiheen kanssa arpoa.

  Mitään iskua ei tarvita, mitään sotaa ei ole valitettavasti tulossa. No iskua sen verran, että ydinlaitokset tuhotaan ja IAEA pääsee, sanotaan kesäkuuhun mennessä tarkistamaan että laitokset ovat varmasti tuhottu. Paras skenario olisi tietysti kansan suorittama vallankumous ja pitkittynyt, verinen sekasorto ja öljyt meille, mutta Iranille itselleen ehkä tärkeintä on että rajat aukeaa bisnekselle pian ja vallan kahvaan nousee länsimielinen johto:smoke:

  Why Iran's currency dropped to worst low in two decades - CSMonitor.com
   
 7. snaileri

  Rekisteröitynyt:
  26.07.2004
  Viestejä:
  1 017
  Eikös Iran sanonut muutama vuosi sitten että heti kun ensimmäinen pommi tippuu heidän maalleen niin he sytyttävät öljykenttänsä palamaan. Eiköhän he tee kaikkensa jotta sota tulisi kannattamattomaksi hyökkääjille.
   
 8. tomaattikauppias

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2000
  Viestejä:
  318
  Tällä hetkellä kun taala ei käy siellä maksuvälineenä öljykaupoissa, niin kai se amerikkalaisillekin käy yhtenä vaihtoehtona.
   
 9. Taat

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2004
  Viestejä:
  1 266
  Millennium Challenge 2002. Ei ne lentotukialukset mitään mahdottomia ole tuhota.
   
 10. Bombeija

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2012
  Viestejä:
  6
  Uskoakseni Iran ei jätä muita vaihtoehtoja..:cool:

  Kaunis ajatus muttei toimiva, pieni oppositio pidetään tiukasti talutusnuorassa ja vieläpä osa vankilassa. Iran on maailman rauhalle tällä hetkellä kaikkein suurin uhka...:mad:

  Eikä ole yhtä helposti tuhottavissa kuin Irak, Iranilla läheiset välit rajanaapuriimme (ei Ruotsiin) joka taas voisi saada aikaan paljon häslinkiä todennäköisen hyökkäyksen jälkeen. Ovathan he käytännössä auttaneet saamaan Iranille ydinvoimalan ja katsovat sen olevan heille omaa omaisuutta..
   
 11. Mazzaroth

  Rekisteröitynyt:
  21.09.2006
  Viestejä:
  121
  Aika iso uhka on Iranista saatu rakennettua vuosikymmenten aikana ja tässä saa mm. USA katsoa peiliin ja miettiä miten ulkopolitiikkaa voisi paremmin harjoittaa. Ehkä voitaisiin aloittaa diplomatialla ja pakotteiden poistamisella. Jännitteet poistuisivat hiljalleen eikä kenenkään tarvitsisi puhua sotatoimista, jotka eivät lopulta hyödytä ketään.

  Ei, mutta sittenhän Iran rakentaisi heti pommin, tuhoaisi Israelin, sulkisi heti Hormuzinsalmen ja valloittaisi koko Lähi-idän.
   
 12. memdrop

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2010
  Viestejä:
  128
  röh röh pitää varmaan ottaa sipsit ja kolat esille kunhan ne jenkit pääsee sillä laivastollaan siihen tiukkaan kohtaan missä iranin lippuekumivenelauma odottaa ja uhkailee röyhkeästi

  http://www.mehrnews.com/en/newsdetail.aspx?NewsID=1501603

  iräänipropagandaa
  [​IMG]

  ja tietysti jenkkipropagandaa
  [​IMG]
   
 13. Admiral Graf Spee

  Rekisteröitynyt:
  15.10.2007
  Viestejä:
  1 741
 14. tomaattikauppias

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2000
  Viestejä:
  318
  Tätä ei tarvitse kenenkään muun lukea kuin maypen.

  Mahmoud Ahmadinejad and Israel - Wikipedia, the free encyclopedia

  Sitten vähän Taqqiyaa peliin, kun näytti menevän överiks:

  Lue toki koko wiki-artikkeli ja perehdy myös Hamasin ja Hezbollahin rahoitukseen. Ja ennenkuin avaat sanaisen arkkusi kertoaksesi näiden olevan oikeutettuja itsenäisyystaisteluunsa juutalaisia vastaan, niin älä. Mitään taistelua ei tarvittaisi ellei kaikki raukkamaiset, selkäänpuukottavat arabit olisi palestiinalaisia aikanaan hylänneet, kun lähtivät pakenemaan yllätyshyökkäyksensä epäonnistuttua.
   
 15. snaileri

  Rekisteröitynyt:
  26.07.2004
  Viestejä:
  1 017
  Eli öljyä otetaan enemmän sitten varmaankin Venäjältä koska öljyn kulutus ei kuitenkaan EU:ssa laske tuon öljysaarron myötä. Venäjän öljyvarantoja päästään kuihduttamaan nopeammin, ja sitten jossain vaiheessa hyökätään Iraniin ja otetaan sieltäkin se öljy. Sitten kun sota Venäjän ja länsimaiden välillä uhkaa syttyä, niin huomataankin että Venäjä on jo aikaisemmin myynyt öljynsä länsimaille ja tulevat häviämään sodan öljyn puutteen vuoksi.
  Tämä oli ihan itse kehittämäni salaliittoteoria. :)
   
 16. Mokkis

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2000
  Viestejä:
  1 085
  No kun koko lähtökohta on siinä että halutaan sotaa. Ei tässä kukaan katso peiliin eikä ulkopolitiikassa ole mitään vikaa. Se on onnistunut varsin hyvin siinä mitkä sen pyrkimykset ovat.

  Yhdysvaltoja johtaa sairaat kusipäät salaliitossa. On kiistaton fakta, että USA on lietsonut sotaa ainoana tarkoituksenaan. Tällä sodalla on ainakin kolme päämäärää.

  1: NWO, eli "väärämielisten" itsenäisien valtioiden kukistaminen "oikeamielisen" länsimaalaisen diktatuurin alaisuuteen
  2: Öljy, elämme peak oil maailmassa jossa USA joutuu sotimaan turvatakseen itselleen riittävästi sopuhintaista öljyä. (Venäjä on muuten nyt maailman suurin öljyntuottaja...)
  3: Askenazi-jutkut mukana salaliitossa joiden pyrkimyksen ovat ideologisesti sairaita, eli tuhota Palestiinan muslimikansat heidän luvatulla maallaan USA:n tuella.
   
 17. emerik

  Rekisteröitynyt:
  23.05.2005
  Viestejä:
  6 705
  Olisiko tuota euron kriisiä sitten käytetty vipuna Yhdysvaltojen suunnalta, jotta saadaan tämä saarros hyväksytään EU:ssa? Ei oikein itselle aukene tuo euroopan innostus tuohon saartoon.
   
 18. tomaattikauppias

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2000
  Viestejä:
  318
  Öljyä on nyt varastot täynnä, joten Iranin öljyhanoilla ei ole nyt juurikaan suurta merkitystä öljyn saatavuuden kannalta. Yllätys ettei Teheranissa osattu tätäkään laskea.
   
 19. tomaattikauppias

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2000
  Viestejä:
  318
  Aukesiko eurooppalaisten innostus Gaddafin kukistamiseen?
   
 20. Perjeke

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2009
  Viestejä:
  19
  Öljysaarto voi olla kohtalokas. Uutinen kertoo vähintään sen, että ratkaisun hetket ovat lähestymässä.

  Koska täälläkin manataan jo kuola suusta valuen sotaa tilanteessa, jossa media on demonisoinut iranilaiset elämänarvoltaan häkkikanoihin verrattaviksi - niin muistuttaisin, että kyllä hekin ovat ihmsiä. Sota olisi kertakaikkisen järjetön.

  Kun pommit alkavat tippumaan, näitä alkaa kuolemaan ;)

  [​IMG]

  Iraqi Bloggers Central: Hot Persian (Iranian) Babes: Why Muslim Women Should Never Wear The Hijab, Burqa, Abbaya, Chador, and Niqab
   
 21. Mokkis

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2000
  Viestejä:
  1 085
  Ei, kyllä sen täytyy olla niin että Iranissa asuu vain Ahman kaltaisia perkeleitä jotka kuola valuen solvaa israelia ja rakentaa ydinasetta valtavissa maanlaisissa keskuksissa.

  Propganda on vaarallista ja absoluuttinen mediapropaganda on saatanasta.

  USA:n kansa on täysin aivopesty ja valitettavasti myös suuri osa muuta länsimaailmaa.
   
 22. TheThh

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2011
  Viestejä:
  6 465

  Nyt meni kyllä yli :D Siis yleensä vasuripropaganda jaksaa vaan naurattaa mutta nyt tuli vain perus myötähäpeä.
   
 23. TheThh

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2011
  Viestejä:
  6 465
  Jaa? Miksei roistovaltioita saa "saartaa"?
   
 24. tankki

  Rekisteröitynyt:
  26.11.2008
  Viestejä:
  384
 25. tomaattikauppias

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2000
  Viestejä:
  318
  Mitä helvettiä on "absoluuttinen mediapropaganda":confused:

  Kyllähän Iranista löytyy helvetisti ihmisiä, jotka haluavat elää yksilöllistä elämää ilman vanhoollisen ja tärähtäneen islamilaisen hallinnon painostusta. Itseasiassa nuo ihmiset joita mainostetaan edellisissä postauksissa (naiset ilman hijabia) protestoivat nimenomaan pukeutumisellaan uskonnollista hallintoa vastaan. Hijab -pakko on poistunut naisilta Iranissa vasta kuluvan vuosituhannen alussa, ja sehän johtikin sikäläiseen pink-revolutioniin:smoke:

  Absoluuttinen taustatoimituksen puute johtaa absoluuttiseen facepalmiin.
   

Jaa tämä sivu